Peltokuviot Suomessa

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvoja: Moderaattorit

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Peltokuviot Suomessa

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Löysin netistä tälläisen sivuston jossa mm kuvia Suomalaisilta pelloilta löytyneistä pelkokuvioista.
Tietääkö joku tarkemmin näiden taustasta (tai sivujen ylläpitäjästä).
Entä onko joku muu kuullu näistä tosielämässä?
Kummastuttaa, ettei ole enempää lehdistössä puhuttu jos kuvioita tosiaan on täälläkin nähty.
Tai sitten olen ainoa joka ei vielä tiedä, että huijaustahan ne oli...


Suomusjärvi 2006
http://www.martinkeitel.net/cropcircles ... jarvi1.htm

Siuntio
http://www.martinkeitel.net/cropcircles ... untio.html

Inkoo
http://www.martinkeitel.net/cropcircles ... inkoo.html

Sipoo
http://www.martinkeitel.net/cropcircles ... sipoo.html

Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Eikö tyyppi ollut lupaava muusikko/säveltäjä nuoruudessa, opiskeli Sibelius Akademiassakin.
Kunnes joutui jonkinlaiseen 'kriisiin' ja hurahti sitten näihin huu-haa juttuihin.
Hän mm väittää että hänellä on ollut UFO-kontaktja lapsuudessa ja hän on nähnyt Nessien, Locknessin hirviön jne
:roll:

Carina
Neuvoja-Jack
Viestit: 526
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 3:05 pm
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Carina »

En todellakaan tiedä miten moiset kuviot peltoihin ilmestyvät, mutta minulla on asiasta yksi henkilökohtainen kokemus. Noin kymmenen vuotta sitten, oli perheellämme mökki Paraisilla, jossa vietimme useita kesiä. Mökkimme vieressä oli useita isoja peltoja, jossa usein kaverini kanssa leikimme. Olimme leikkineet pelloilla useita päiviä putkeen, kun yhtenä aamuna huomasimme käveltyämme pellon keskelle, että siellä oli monia isoja ympyröitä, jonka sisällä oli pienempi ympyrä. Näitä samanlaisia kuvioita löytyi monia, pitkin peltoa. Kuviot olivat vain yksinkertaisia ympyröitä, eivät noin monimutkaisia kuvioita, mitä noissa linkeissä oli.
Kerroimme niistä myös vanhemmille, mutta jostain kumman syystä he eivät pitäneet niitä mitenkään erikoisina. Mitään traktorin jälkiä pellolla ei ollut.
Olin jo ihan unohtanut koko ympyrät, kunnes nyt luin tämän keskustelun. Harmi, kun silloin kymmenen vuotta sitten ei ollut digikameroita..
Olisi todella mielenkiintoista tietää, mistä jäljet tulivat ja voiko niille olla jokin luonnollinen selitys. Itse kuitenkin kuvioita nähneenä, en voi käsittää miten ne olivat peltoon yön aikana ilmestyneet.
Minulla ei ole mitään niitä vastaan, joilla ei ole mitään minua vastaan.

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Harriet Makepeace kirjoitti:joutui jonkinlaiseen 'kriisiin' ja hurahti sitten näihin huu-haa juttuihin.
Hän mm väittää että hänellä on ollut UFO-kontaktja lapsuudessa ja hän on nähnyt Nessien, Locknessin hirviön jne
:roll:
No niin. Jotain tämänsuuntaista vähän arvelinkin..

-----

Olipa mielenkiintoinen juttu Carinalta!
Sääli tosiaan, ettei vielä silloin esim. kännykkäkamera kuulunut joka muksun varustukseen.
Ihmeellistä, ettei aikuisia asia yhtään kiinnostanut asia. Jos omat lapset tulisi tuollaisia kertomaan, niin lentäisin viivana paikalle ihmettelemään mitä ne taas on keksineet.
Minkähän ikäisiä mahdoitte silloin olla? Voi vähän vaikuttaa tietysti uskottavuuteen.

PaulaDrew
Jack Bauer
Viestit: 972
Liittynyt: Ti Joulu 18, 2007 11:49 am
Paikkakunta: Teurastamo 5

Viesti Kirjoittaja PaulaDrew »

Muistaakseni ainakin Sipoon peltokuvio paljastui ihmistekoiseksi, ts. tekijät tunnustivat. Tästä taisi olla joskus juttu Skeptikko-lehdessä, jos oikein muistan. Kuulemma kuvion teko oli yksinkertaista, mutta en muista miten tekijät olivat sen tehneet. Äh, pitäisi kaivaa tuo lehti jostain.

Carinan kertomus oli kyllä mielenkiintoinen. Kuinka isoja nuo kuviot olivat? Vieläköhän voisit kysyä vanhemmiltasi, oliko heillä jokin selitys asialle vai miksi se ei heitä kummastuttanut?

Wallabi
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Kesällä 2000 oli Espoossa jokin kuvio pellolla, Finnoontien varrella Espoon keskuksen ja Puolarmetsän välissä. Muistaakseni se oli jokin suht yksinkertainen, melko pieni (halkaisija max. 10 metriä) ympyräkuvio. Se oli tehty mäkiseen peltoon, joten se näkyi tielle, katselin sitä bussin ikkunasta. Paikallislehdissä taisi olla jotain juttua siitä, mahtoikohan sekin paljastua ihmisten tekisiksi vai oliko se ihan vain jokin "taideteos".

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

No kun noita kuvia linkeissä katsoo, niin kiinnittää huomiota kuvioiden kömpelyyteen. Kuin olisivat epävarmalla kädellä piirrettyjä.
Mutta ehkä Suomen pienikokoisilla pelloilla vierailee sitten vähemmän ammattimaisia ufokuvioijia kuin tuolla suuressa maailmassa missä kuviotkin on toista luokkaa.
Siuntion kuvio oli ainoa vähän 'uskottavampi'. :lol:

Carina
Neuvoja-Jack
Viestit: 526
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 3:05 pm
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja Carina »

Olimme silloin noin kymmenen vuotiaita. En myöskään ymmärrä miksi vanhempani ja meillä silloin vieraana olleet sukulaiset kiinnostuneet kuvioista. Muistaakseni he eivät edes tulleet katsomaan niitä, vaikka kuinka koitimme kertoa, että pelloilla oli jotain omituisia ympyröirä. Kaipa ne luulivat, että vilja oli vain mennyt lakoon..Ja me kymmenen vuotiaina pidimme sitä ihmeellisenä. Itse kuitenkin muistan, että kuviot olivat tosiaan symmetrisiä ympyröitä joiden sisällä oli toinen pienempi ympyrä.
Tarkkaa koko en uskalla enää lähteä arvioimaan, ainakaan varmuudella, mutta kymmenen vuotiaan lapseen silmiin ne olivat todella isoja!
Näin kymmenen vuotta myöhemmin, voisin arvioida isomman ympyrän halkaisijaksi noin. 6 metriä..?
Harmittaa oikeen, kun emme saaneet aikusia uskomaan ja edes katsomaan niitä.
Täytyy varmaan oikeen ottaa asia vielä puheeksi ja kysyä tarkemmin, että muistavatko he sen..
Minulla ei ole mitään niitä vastaan, joilla ei ole mitään minua vastaan.

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1845
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

eihän tommosen kuvion tekoon tarvita ku narua ja lautaa. kaverien kaa ollaan joskus suunniteltu jotain yksinkertaista muttei olla saatu kuitenkaan aikaiseksi. yksinään tuo ei onnistu että jonkun tarvitsisin mukaan avuksi.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Jos niistä haluaa tarkkoja ja siistejä, tarvii osata mitata ja soveltaa - mitä isompi kuvio, sitä vaikeampi toteuttaa hyvin. Ja niin ettei kukaan ehdi ohikulkiessaan huomata.
Nothing is quite what it seems

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1845
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

^nii, just siihen toi homma on varmaan tyssännytkin kun suunnitelmat alkaa olla liian suuria ja vaativia toteuttaa. mut jonkun ympyrän pystyisin varmasti tekemään. narulla merkitään ja mitataan, laudanpätkällä lanataan vilja. ympäristötaidetta :wink:
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

zomb1e
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Heinä 26, 2008 8:42 pm

nuo

Viesti Kirjoittaja zomb1e »

Lainaus:

Ympyräkuvion keskeltä voidaan hyvin usein löytää töyhtömäinen muodostelma missä korret eivät ole lakoontuneet tai taittuneet. Vieläkin oudompia ominaisuuksia ovat kuvioiden sisällä olevissa korsissa todetut geenimuutokset ja kuvioiden poikkeuksellinen elektro-magneettinen kenttä, joka haittaa tai jopa estää sähkölaitteiden toiminnan kuvioiden sisäpuolella. Ajoittain myös näiden kuvioiden tekijöiksi ilmoittautuvat erilaiset ryhmät, mutta heidän “tunnustuksensa” voidaan jättää omaan arvoonsa, koska heiltä puuttuvat uskottavat selvitykset siitä kuinka he ovat kuvion toteuttaneet. Näin ollen kyseessä onkin todennäköisesti bluffi.
“Aidoiksi” luokiteltujen kuvioiden ominaisuudet asettavat kyseenalaiseksi teorian, jonka mukaan kaikki kuviot olisivat ihmisten tekemiä, varsinkaan silloin kun kuvioiden ympäriltä ei löydy ihmisen toimintaan viittaavia jälkiä. Kuitenkin kaikista vuosittain ympäri maailmaa ilmestyvistä kuvioista vain osa täyttää “aidon” kuvion tunnusmerkit. Kuvion inhimillisestä alkuperästä kielivät usein kuvion karkeahkot tai epätäydelliset muodot ja ihmisen toiminnasta selkeästi kielivät todisteet, kuten askelten jäljet, korsien vioittuminen ja katkeileminen. Kolmannen viljakuviotyypin muodostavat luonnon viljapeltoihin muotoilemat kuviot. Ne poikkeavat kahdesta edellä mainitusta hyvin selkeästi, koska ne eivät ole geometrisia ja vilja on laonnut hyvin epämääräisesti, ilman mitään selkeätä virtausta

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Aihe on todella kiinnostava. Yksi Midsomer Murdersin jakso kertoo näistä viljakuvioista ja siinäkin on mielenkiintoista asiaa tuotu esille, vaikka on fiktiivinen.
Nothing is quite what it seems

sorsake
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Olen sen Skeptikon artikkelin lukenut, ja jotain laudanpätkiä ja köyttä ("harppina") siinä oli käytetty. Tapani Kuningas oli innostunut niistä kuvioista, ja olipa vielä jossakin näkevinään viittauksen OMAAN radiouraansa (piti jotain ohjelmaa niihin aikoihin), jotain mikrofonia ja muuta. Melko etten sanoisi omahyväistä. Uskovien mielestä niitäkään kuvioita ihminen ei olisi mitenkään pystynyt tekemään.

Avatar
PinkCatz
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 9:58 pm
Paikkakunta: Desperation

Viesti Kirjoittaja PinkCatz »

Kerran oli jonkun kanavan uutisissa haastattelu maanviljelijästä jonka pellolle oli ilmestynyt kuvio... Muistaakseni se oli vähän ennen kun elokuva Signs tuli leffateatteriin... Epäiltiin kait jotain mainoskikkaa... En kyllä muista oliko kuvio mikään noista... :roll:
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-

Vastaa Viestiin