Helsinki 31.10.2020 - Vallilan huumesurma: kaksi 16-vuotiasta tuomittiin taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1495
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Ketjusta poistettu muutama toisiin kirjoittajiin kohdistuva voimakas arvostelu. Yksi viesti oli sen verran asiallinen, että se siirrettiin Lautamiehiin ja yksi viesti siirretty toiseen ketjuun, sen mentyä jonkin verran ohi aiheesta. Pysykää ketjun aiheessa. Siinä on varmasti riittävästi keskusteltavaa.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Avatar
Heisenberg420
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Poliisi esittää 16-vuotiasta poikaa vangittavaksi Vallilan taposta epäiltynä

Samaa poikaa epäillään Tampereella tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Poliisi esittää 16-vuotiasta poikaa vangittavaksi Vallilan taposta epäiltynä. Vangitsemiskäsittely on Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona.

MTV:n uutiset kertoi eilen ensimmäisenä, että samaa poikaa epäillään myös Tampereella tapahtuneesta tapon yrityksestä. 16-vuotiaan epäillään silloin yrittäneen ryöstää sattumanvaraisesti valitulta uhrilta rahaa bensanostoon. Kun uhrilla ei ollut rahaa, häntä lyötiin teräaseella vatsaan.

Poliisi esitti tuolloin poikaa vangittavaksi, mutta siihen Pirkanmaan käräjäoikeus ei suostunut. Se määräsi pojan matkustuskieltoon.

Jutun tutkinnanjohtajana oli hetken rikosylikomisario Jari Kinnunen, joka kommentoi Ilta-Sanomille maanantaina, että alle 18-vuotiaan vangitsemiselle täytyy olla erittäin painavat perusteet ja tutkinnalliset syyt.

– Sitä ei voi ohittaa, mutta tässä voisi olla ehkä pieni lainmuutoksen paikka, Kinnunen sanoi.

Lue lisää: Vallilan henkirikoksesta epä ... n vangittu

Kinnunen muistutti, että ennustaminen on mahdotonta, mutta totesi, että ”tässä kohtaa, alle 18-vuotiaan kohdalla, olisi voinut ajatella tehostettua matkustuskieltoa ja pantavalvontaa, jotta nähdään missä mies kulkee”.

Nuorta miestä puukotettiin lauantaina aamuyöllä Helsingin Vallilassa Alepan edustalla. Poliisin saavuttua paikalla tekijät olivat kadonneet. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa. Hän oli syntynyt vuonna 2001.

– Poliisi epäilee rikoksesta useita henkilöitä. Yksi 16-vuotias epäilty on edelleen pidätettynä ja poliisi on kuulustellut 14-vuotiasta epäiltyä. Juuri nyt poliisin ei ole mahdollista kertoa julkisuuteen yksityiskohtia tutkinnan etenemisestä, koska se voisi vaarantaa keskeneräisen tutkinnan, kertoi rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa maanantaina.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006782127.html
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."
Jagge
Neuvoja-Jack
Viestit: 542
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 6:35 am

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Jagge »

Likeavirgin kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 8:22 am
Nämä matkustuskiellothan ovat yhtä hieno keksintö kuin väkivaltaisten hullujen vapaakävelyt. Niitä ei näytetä valvovan lainkaan ja nyt henkensä menetti nuori mies Alepan edessä.
Matkustuskielto on sitä, että otetaan passi pois, estetään siis maasta poistuminen.

Mutta esimerkiksi ruotsin rajan yli pääsee kävelemällä, ilman että kukaan tulee mitään kyselemään, sehän on Suomen mustalaisten toinen kotimaa.

Onko uhrista tai teon motiivista mitään tietoa? Oliko tälläkin kertaa täysin satunnainen vastaantulija vai edes jonkinlainen tuttu?
KARJU!!
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

Epäiltynä yks manne ja pari Ohisalon puudelia :D :D :)
Blackened
Sofia Karppi
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2020 4:48 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Blackened »

Narkomaaneja todennäköisesti.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jagge kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 10:20 am Matkustuskielto on sitä, että otetaan passi pois, estetään siis maasta poistuminen.
Tarkennan sen verran, että matkustuskieltoon määrätyn kuuluu olla tiettyyn aikaan illasta ennaltasovitussa osoitteessa yötä. Tietääkseni myös päihteettömyys ja se, ettei poistu määrätyltä paikkakunnalta on velvoite, joita rikkomalla pääsee vankeuteen.

Lisään vielä tämän:
Rikoksesta epäilty voidaan määrätä matkustuskieltoon, jos vangitsemiseen ei ole pakottavaa tarvetta, vaikka todennäköisiä syitä rikosepäilylle onkin. Matkustuskielto on usein vangitsemisen vaihtoehto. Matkustuskiellon määrää yleensä poliisiviranomainen, mutta myös käräjäoikeus voi vangitsemisoikeudenkäynnissä päätyä matkustuskiellon kannalle.

Matkustuskielto voidaan määrätä, jos rikoksesta säädetty ankarin rangaistus on vähintään vuosi vankeutta ja on syytä epäillä, että epäilty lähtee pakoon tai jatkaa rikollista toimintaansa. Matkustuskieltopäätöksessä määrätään, miltä paikkakunnalta tai alueelta epäilty ei saa poistua. Kiellon kohde voidaan myös velvoittaa ilmoittautumaan määräajoin poliisille, olemaan kotosalla tavattavissa tiettynä aikana tai oleskelemaan laitoksessa tai sairaalassa. Jos matkustuskieltoon määrätty rikkoo kieltoa, hänet voidaan pidättää ja vangita.

Matkustuskieltoon määrätylle ei saa matkustuskiellon voimassaoloaikana myöntää passia. Jos matkustuskieltoon määrätyllä on jo passi, hänen on luovutettava se kiellon voimassaoloajaksi poliisin haltuun.

https://www.laki24.fi/riri-vangitseminen-rikosepailty/
Kuten ed. sivulla joku jo oli hokannutkin tämän tapauksen naurettavuuden eli on kyllä ollut kova luotto lakiuskovaisella, kun antaa lapsenkodista hatkassa olevalle vaaralliselle matkustuskieltoa ja USKOO puukkojäbän tällä kertaa pysyvän systeemin säännöissä, kun varma vankeustuomio on ilmassa.

Tässä voi muuten olla rikoshistorian havinaa, kun tapon yrittäjä uusii tekonsa siviilissä vain näin lyhyen ajan päästä edellisestä, vaikka käynyt välissä kuitenkin vangitsemisoikeudenkäynninkin?!

Lisätty laki24 -lainaus.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Karhere
Jack Bauer
Viestit: 918
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2019 1:27 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Karhere »

Painkiller kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 4:31 am
Karhere kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 3:35 am
Painkiller kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 2:55 am

No tällä jatkuvalla länkyttämiselläkö se paranee? Itseänikin ärsyttää tämä tiettyjen ryhmien yliedustus, mutta tauoton rasistinen öyhötys joka helvetin paikassa ei tilannetta ratkaise. Missään ei voi enää keskustella normaalisti ja jumalauta sitä ei kohta enää jaksa.
No onko se pakko seurata, jos ei jaksa, kyllä laitteen saa suljettua. Epäillyt ovat romani ja pari maahanmuuttaja taustaista nuorta, ei se siitä miksikään muutu öyhöttämällä rasismista.

Ei punavihervassareita häiritse loan heitto, maalittaminen ja vihapuhe, kun kohteena ovat persut, kokoomus tai kristilliset, päin vastoin ne vain yltyvät.
No kuule on "pakko" seurata, sillä oma lapsi on samaa ikäluokkaa ja asutaan suht lähellä. Haluan olla kartalla mitä tapahtuu, mutten jaksa turhaa paskanjauhantaa ja idioottimaista vihervasemmisto/suvakki ym. höpinää joka helvetin paikassa. Ja jos osaat lukea huomaat, että kirjoitin, että muakin ärsyttää tiettyjen ryhmien yliedustus. En vain jaksa jäädä pyörimään pelkästään sen ympärille. Ette te voi vallata joka alustaa ja käskeä muita häipymään, jos eivät jaksa tuota helvetin jatkuvaa möyhyämistä.
Pääseeköhän se taposta epäilty taas vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä, vaikka poliisi on esittänyt vangitsemista. Tuleekohan matkustuskiellon rikkomisesta mitään sanktioita,On Anoi Kaa olikin jo kirjoittanut siitä, joten asia tuli selväksi.

Miksi jakuvasti arvostelet toisia kirjoittajia ja keskustelet heistä, pidä huoli vain omasta käytöksestäsi.
Postmortem
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: La Maalis 10, 2018 11:03 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Postmortem »

Alaikäiset syyllistyneet vakavaan väkivaltaan tänä syksynä poikkeuksellisen paljon – lastensuojeluun kaivataan lisää järeitä keinoja

Vakavasti ongelmaisille alaikäisille tarvitaan lisää erityisen huolenpidon paikkoja lastensuojelussa, vetoavat viranomaiset.

https://yle.fi/uutiset/3-11627229

Hatkassa oleva lapsi- tai nuori on hyvin altis joutumaan rikoksen uhriksi tai syyllistymään itse rikokseen. Usein karkailevilla nuorilla on ongelmia päihteiden kanssa.
^
Hienoa kun päästivät tämän jalon valiokansalaisen menemään ekan puukotuksen jälkeen. Tilastojen valossa näitä tapauksia on odotettavissa. Sen verran on noita moniongelmaisia alaikäisiä liikenteessä ilman sitovaa laitoshoitoa, että väkisin välillä sattuu ja tapahtuu. Impulsiivisen päihdehuuruisen käytöksen uhrina voi olla kuka tahansa satunnaisesti paikalle osuva henkilö.

----------

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006772480.html

Rikosylikomisario Jari Kinnunen toimi hetken aikaa tutkinnanjohtajana tapauksen parissa, ennen kuin se siirtyi toiselle tutkinnanjohtajalle, joka on hänen alaisensa. Kinnunen vahvistaa, että rikoksesta epäilty henkilö on sama kuin Vallilan henkirikoksesta epäilty 16-vuotias.

– Näin puhuimme päivällä tutkinnanjohtajan kanssa juttupalaverissa, jossa hän toi asian esille. Sama mies, Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan poliisin vaatimus epäillyn vangitsemisesta ei menestynyt oikeudessa siksi, että oikeuden mukaan vangitsemiselle ei ollut riittäviä edellytyksiä.

– Alle 18-vuotiaan vangitsemiselle täytyy olla erittäin painavat perusteet ja tutkinnalliset syyt. Sitä ei voi ohittaa, mutta tässä voisi olla ehkä pieni lainmuutoksen paikka, Kinnunen sanoo.

Rikoskomisario huomauttaa, että ennustaminen on mahdotonta. Jälkikäteen katsottuna epäillyn rikosten jatkamisvaara oli ilmeinen, mutta etukäteen sitä oli vaikea sanoa, etenkin kun epäillyllä ei ollut aiempaa historiaa vastaavanlaisen rikollisuuden parissa.
Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1477
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Luupää kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 9:59 am
Clarence kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 3:46 am Onko varma tieto, että tekijä tai sakki on romaneita?
Kuinka varmaa tietoa oikein kaipaat? Kyllä sakin kokoonpano on jo mainittu useammassa lähteessä, muuallakin kuin öyhötysnetissä. Ja ei, en etsi sinulle linkkiä. Suosittelen ketjunlukua tai hakukoneen käyttöä.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suosittelen Luupää sinua lukemaan ketjua. Siellä asiallisesti minulle jo kerrottiin, mita rotua on.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6569
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Miksi tämä Tampereella puukottanut poitsu sai kulkea vapaana? Pitäisi varmaan näitä matkustuskielto, vapautus -lakeja kiristää.
Lastenkodin asiakkaita.
Julperi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Julperi »

Miksi tämän mannepaskan takia avattiin kaksi ketjua? Eiköhän siinä yhdessä olisi voitu puida tota aikaisempaa puukotusta?
Vituttaa vaan kun joutuu hyppii kahden ketjun välillä.

Vallilan puukotuksesta avattiin tietysti oma ketju, koska silloin ei ollut tiedossa, että tekijä on sama. Toistaiseksi kummastakin tapauksesta on edelleen kaksi ketjua, sillä molemmissa on mukana muitakin henkilöitä kuin vain yksi. Toivottavasti "hyppiminen" kahden ketjun välillä ei muodostu liian raskaaksi.
-NILS-
Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1477
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Ghost hunting kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 7:43 pm Miksi tämä Tampereella puukottanut poitsu sai kulkea vapaana? Pitäisi varmaan näitä matkustuskielto, vapautus -lakeja kiristää.
Lastenkodin asiakkaita.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Matkustuskieltoa ei ollenkaan vakaviin rikoksiin. Tapon yritys sitä on, ja lopputulos on jo tiedossa. Joihinkin selvästi vähäpätöisempiin juttuihin sitä voi käyttää.
Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Krum kirjoitti: Su Marras 01, 2020 11:21 pm
Calamity Jane kirjoitti: Su Marras 01, 2020 8:35 pm Sekajengistä kyse, mukana mamuja ja suomalaisia.
Onko tämä mielipide, ennustus, arvaus, huvin vuoksi tehty toteamus, vai mikä?

Jos on tietoa, niin kertoisitko mistä olet sen saanut?

Siellä asuvalta tuttavalta, tuo tieto.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6569
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Clarence kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 7:51 pm
Ghost hunting kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 7:43 pm Miksi tämä Tampereella puukottanut poitsu sai kulkea vapaana? Pitäisi varmaan näitä matkustuskielto, vapautus -lakeja kiristää.
Lastenkodin asiakkaita.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Matkustuskieltoa ei ollenkaan vakaviin rikoksiin. Tapon yritys sitä on, ja lopputulos on jo tiedossa. Joihinkin selvästi vähäpätöisempiin juttuihin sitä voi käyttää.
Tapon yritys ja nyt tuli tappo, toivottavasti tämä ahistaa edes jollakin tavalla vapautusta ajaneita.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5296
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Painkiller kirjoitti: Ti Marras 03, 2020 2:55 amNo tällä jatkuvalla länkyttämiselläkö se paranee? Itseänikin ärsyttää tämä tiettyjen ryhmien yliedustus, mutta tauoton rasistinen öyhötys joka helvetin paikassa ei tilannetta ratkaise. Missään ei voi enää keskustella normaalisti ja jumalauta sitä ei kohta enää jaksa.
Jeps, ei ehkä ihan ansaitse montaa kommenttisivua todeta, että kyseinen tapahtuma oli osa tilausta, ja toteuttajat vierasta kulttuuria, joiden ei edes annettaisi integroitua. Viimeistään neljäs saman sisällön viesti pitäisi riittää tyhmemmällekin lukijalle, mutta ei kun pakko laittaa kymmeneskin jonon jatkoksi, tai kahdeskymmenes yms. jne.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin