Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Der Fanhder
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2019 12:42 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Der Fanhder »

Eikös se Nilskin Bodomin tapauksessa ollut tunnustanut aikojen saatossa useammallekin taholle, ja viimeiseksi muistaakseni poliisille.
Ilman surma-asetta, tunnustusta tai silminnäkijöitä tästä tulee Bodomin toisinto -arvasin jo etukäteen.
Mies joka tiesi liikaa
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Kuonavasara.

ProductImage29575294.jpg
ProductImage29575294.jpg (9.52 KiB) Katsottu 1896 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu. Yksi aiempi kuva jo kyseisestä työkalusta oli, mutta jos vielä tämän kerran
-NILS-
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Moni kulki etenkin tuolloin laivalla työmatkojaan. Tosin silloin ei vielä eu:n tuomia hitsareita Suomessa niin paljon. Kuonavasara voi olla siis jonkun matkustajan kalupakistakin peräisin, ellei sitä olla sitten kaivettu yleensä lukkojen takana olevalta laivan verstaalta. KORJAUS: Mtv3 kertoo olleen laivalta (lojunut varmaan kannella): Tekovälineenä on poliisin mukaan ollut kuonavasara, jota on käytetty laivalla maalipinnan ruosteenpoistossa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vik ... ti/8150728 (tuolla kuvia ja videota murhapaikalta myös! Ja verta...)

Olisipa puheiden lisäksi myös ylläri-dna:ta tarttunut johonkin rikospaikalle. Se olisi tosi, tosi toivottavaa! Viime vuosina poliisilla ollut useampia vanhoja pimeitä aktiivisena dna-tutkimuksen edistymisen myötä. Dna tuli ensimmäisenä mieleen, kun tästä etenemisestä kerrottiin.

Saas nähä, mutta en jaksaisi uskoa, että pelkät horinat exälle riittäisivät oikeudenkäyntiin, jos kuulustelujakaan ei voida tärkeimmiltä osin edes käyttää. Haluan uskoa takana olevan jotain pitävämpääkin.

Harmi, jos jossain sössivät nuo kertomukset murhavälineestä hylkyyn, kun kuitenkin melko mallikasta (yhteis)työtä saada tämä paske nyt tänne.

(Ninja-huppisko tämänkin murhan lopulta kuitenkin teki?)
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Sfo »

MTV uutisissa oli sumennettua videokuvaa oikeudenkäynnistä.
Sen verran siitä sitä syytettyä tunnisti, että syytetty on tosiaan se henkilö, josta on linkitetty vankilan kuoron pikku lauluja täällä aiemmin.

Fangekoret, on kuoron nimi.
Indefra-biisi löytyy.
Ikke retur-biisi löytyy.
Molemmat YouTubessa.

Tyypillä on silmälasit.
joepoika
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: La Syys 17, 2011 3:06 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja joepoika »

Onko jossain ollut lähdettä mistä suomenkielinen termi kuonavasara on tullut? Varmaan slaghammare, joka kaiketi oli salissa käytetty termi, on myös se. Googlen kuvahaun perusteella myös esim. liukuvasara tunnetaan samalla nimellä ja se on ennenkin käytetty toimiva tappoväline. Kuonahakku on aika kevyt ja vastustaja ehtii tehdä aika paljon vastarintaa kun sellaisella alkaa sutimaan, jos ei heti ja yllättäen saa hyvää osumaa. Tuli vain mieleen, että olisiko tuo käännöskukkanen.
Cinnamon
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 9:40 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Cinnamon »

Sfo kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 6:11 pm MTV uutisissa oli sumennettua videokuvaa oikeudenkäynnistä.
Sen verran siitä sitä syytettyä tunnisti, että syytetty on tosiaan se henkilö, josta on linkitetty vankilan kuoron pikku lauluja täällä aiemmin.

Fangekoret, on kuoron nimi.
Indefra-biisi löytyy.
Ikke retur-biisi löytyy.
Molemmat YouTubessa.

Tyypillä on silmälasit.
Ikke retur -biisissä oikein pääosassa, pääsee vapauteen 18 vuoden vankeuden jälkeen?
Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Hyvin kaivettu ne tuubivideot, olin alkuun epäileväinen.Eikä tuo nimikään ihan helppo ollut kun näitä karkurikuninkaita on Tanskanmaalla useampikin.
napalanko
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1306
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja napalanko »

joepoika kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 6:27 pm Onko jossain ollut lähdettä mistä suomenkielinen termi kuonavasara on tullut? Varmaan slaghammare, joka kaiketi oli salissa käytetty termi, on myös se. Googlen kuvahaun perusteella myös esim. liukuvasara tunnetaan samalla nimellä ja se on ennenkin käytetty toimiva tappoväline. Kuonahakku on aika kevyt ja vastustaja ehtii tehdä aika paljon vastarintaa kun sellaisella alkaa sutimaan, jos ei heti ja yllättäen saa hyvää osumaa. Tuli vain mieleen, että olisiko tuo käännöskukkanen.
Kiitos pakkoruotsin niin kuona= slagg, kun taas slag tuohon iskuun/lyöntiin viittaavaa..esim. slagborr=iskupora
Neuvostoliitto 💯 1922-2022
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jos makaat makuupussissa ja vieläpä nukut, niin melko ninja täytyy olla joka laittaa vakavasti kampoihin, jos joku kolauttaa kuonavasaralla päähän. Vaikka työkalu onkin kevyehkö, muoto sopii erittäin hyvin kallovammojen tuottamiseen ja aivojen pistelyyn.

(Fyysisesti) terve nuori murhaaja kykenee antamaan sille vieläpä huomattavan nopeuden, minkä tuottama iskuenergia riittää helposti lannistamaan kenen tahansa vastarinnan osuessaan.

Nostan Ailarin referoiman kirjoituksen sivulta 4, koska esillä itse partiopoika ja muuta mielenkiintoista. Noilta main alkupään sivuja löytyi myös se, että vaikeuksiin törmättiin heti, kun saksalaisviranomaiset olivat alkuun nihkeitä, eikä yksi mahdollinen silminnäkijä/uhri (B. T.) halunnut osallistua.

Poliisia kiinnosti alkuun joku pipopää, joka käyttäytyi oudosti, mm. puhui itsekseen. Tällöin iäksi arveltiin n. 30v., mutta tiedämme nykyään silminnäkijähavaintojen ongelmat paremmin.
Ailar kirjoitti:
Seurassa nro 32/1987, 7.8.87 (mulla on tosi tuoreita lehtiä) on laivasurman uhrit löytäneen Thomas Nielsenin haastattelu. Tässä pääkohtia:

Thomas Nielsen oli matkalla Sauvoon partioleirille ystäviensä kanssa.
Thomas oli käynyt laivan kannella jo klo 24 maissa haukkaamassa raitista ilmaa ja katselemassa kaunista saaristoa. Hän näki jo silloin saksalaisnuoret helikopterikannella makuupusseissaan nukkumassa, mutta kaikki oli vielä hyvin.
Klo 3 aikaan yöllä hän päätti lähteä uudelle kävelylle. -Kävelin helikopterikannella ja yhtäkkiä näin kolme muuta poikaa makuupussien äärellä. Samalla huomasin, että jotain oli vinossa. Kun menin lähemmäksi, huomasin, että verta oli joka puolella ja makuupusseissa maanneet nuoret olivat yltäpäältä veressä. Poika yritti nousta ylös, silloin hän oli makuupussin ulkopuolella, mutta hän ei pystynyt nousemaan. Tyttö oli vielä puolittain makuupussin sisällä ja yritti sanoa jotain. Heidän vierellään oli tyhjiä sekä täysiä olutpulloja.

Pojat päättivät heti lähteä hakemaan apua laivan sisältä. Thomas sanoi, että jonkun oli jäätävä nuorten luo. Hän palasi helikopterikannelle. Thomas on oppinut partiossa ensiaputaitoa, mutta nyt ei ollut mitään tehtävissä. Kun Thomas palasi takaisin, poika oli istumassa ja tyttö yritti nousta ylös. Tämän jälkeen kesti vielä noin 10 minuuttia ennen kuin laivan henkilökunta tuli paikalle. Thomas ehti jo lähteä katsomaan, mihin pojat joutuivat, kun eräs miehistöön kuuluva jäsen tuli paikalle.
-Sitten vain yritimme keskittyä pitämään pahoinpidellyt nuoret aloillaan. Kasvoja ei oltu lyöty tai potkittu eikä pahoinpitelijä minun mielestäni ollut myöskään käyttänyt veistä. Heidän kasvonsa olivat kuin sohjoa, ikään kuin niitä olisi hakattu jollain vasaran tapaisella. Heidän vartalossaan ei näkynyt mitään haavoja. Tytöltä oli lisäksi veistetty yksi sormi irti, Thomas kertoo.
Thomas ei ollut nähnyt nuoria aiemmin laivalla, eikä mitään häiriköintiä ollut tapahtunut laivalla partiolaisten kertoman mukaan.
- Kun laivan henkilökunta saapui paikalle päätimme siirtää nuoret sisätiloihin. Poika pystyi kävelemään hoitajan tukemana, mutta tyttö oli pakko kantaa. Minun mielestäni tyttö näytti paljon huonokuntoisemmalta kuin poika. En voi uskoa, että poika on nyt kuollut.
Thomas kertoo, että laivan henkilökunta pyysi partiopoikia auttamaan nuorten hoitamisessa.
-Kun ensin autoimme poikaa laivan sisälle, tyttö tuli aivan villiksi. Hän halusi mukaan. Kannoimme tytön sisään ja käteni ja vaatteeni olivat aivan veressä.

Pahoinpidellyn Bettena Taxisin vanhemmat saapuivat Stuttgartista Turkuun tytärtään katsomaan.
Laivan saavuttua satamaan poliisi tarkasti ja videokuvasi kaikki 1400 matkustajaa ja 200 miehistön jäsentä. Tämän jälkeen poliisi ilmoitti pidättäneensä kolme miestä, kaksi suomalaista ja yhden englantilaisen. Molemmat suomalaiset vapautettiin viime viikon perjantaina. Poliisi kuulusteli myös saksalaisnuorten mukana ollutta Thomas Schmidia, mutta hänkään ei pystynyt antamaan mitään järjellistä selitystä tapahtuneelle.

Thomas Schmid, 21, yhtyy Thomas Nielsenin mielipiteeseen, että murha oli mielepuolen työtä.
-Kun poliisi tuli herättämään minut, minulla ei ollut aavistustakaan siitä mitä oli tapahtunut.
Kolme länsisaksalaista nuorta aloittivat matkansa Stuttgartista lauantaina 25.7. Matkan päämääränä oli Nordkapp ja keskiyön auringon näkeminen. Nuorten oli tarkoitus palata kotiin Norjan läpi Bergenin ja Oslon kautta. Thomas, Klaus ja Bettena suuntasivat suoraan pohjoiseen. Lukuunottamatta tunnin taukoa Hampurissa ja junan vaihtoa Kööpenhaminassa he pysähtyivät vasta Tukholmassa sunnuntai-iltana. He ostivat liput Viking Sallyyn, mutta eivät hyttipaikkoja.
Viking Sally lähti maanantai-iltana 27.7.klo 21.30 kohti Turkua.
-Istuimme ylhäällä kannella, mutta ilma oli kylmä ja minä menin sisään etsimään nukkumapaikkaa. Thomas otti huolehtiakseen ystäviensä repuista ja makuupusseista ja etsi itselleen sopen alemmalta kannelta.
-Puolen tunnin kuluttua heräsin siihen, että Klaus ja Bettena tulivat hakemaan makuupussejaan. He olivat loistotuulella ja kertoivat tavanneensa kivan suomalaisen. Sitten he häipyivät. Silloin oli suunnilleen keskiyö, Thomas selostaa. Thomas nukahti uudelleen ja heräsi poliisin ravisteluun. Poliisi vei hänet kapteenin luo.
-Siellä sain kuulla, että Klaus on kuollut ja Bettena viety helikopterilla Turkuun sairaalaan.
En osaa sanoin kuvailla, mitä ajattelin sillä hetkellä. Se, mitä oli tapahtunut oli aivan hirvittävää.

Thomas ja Klaus tutustuivat 5 vuotta sitten. Thomas oli mekaanikko ja Klaus oli äskettäin saanut oppisopimuspaikan autokorjaamossa. Puoli vuotta sitten Klaus ja Bettena tapasivat stuttgartilaisessa diskossa. Bettena työskenteli luontaistuoteyrityksessä.

Turun rikospoliisin ylikomisario Kurt Alopaeus toteaa:
-Thomas Schmid on puhdas kuin pulmunen, todella hieno poika. Monet asiat viittaavat siihen, että myös hänen kaksi ystäväänsä olivat täysin viattomia uhreja. Emme ole löytäneet heidän menneisyydestään mitään rikollista.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Der Fanhder kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 6:00 pm Eikös se Nilskin Bodomin tapauksessa ollut tunnustanut aikojen saatossa useammallekin taholle, ja viimeiseksi muistaakseni poliisille.
Ilman surma-asetta, tunnustusta tai silminnäkijöitä tästä tulee Bodomin toisinto -arvasin jo etukäteen.
Näin on. Paljon on yhteistä näissä tapauksissa. Molemmat epäillyt ovat varmuudella olleet paikalla toisin kuin mitkään ulkopuoliset tekijät. Motiivi on saattanut pikkutuiskeessa olla mikä tahansa riita paljon todennäköisemmin kuin ulkopuolisen mielipuolen sattuminen paikalle. Silminnäkijöitä ei varsinaisesti ole. Murha-ase on onnistuttu hävittämään ikuisesti. Laivalla se on jopa ollut naurettavan helppoa heittää ikuisesti meren pohjaan ja uhreja "autellessa" pimeässä pieni vereentyminenkään ei herätä epäilyksiä liiaksi.
joepoika
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: La Syys 17, 2011 3:06 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja joepoika »

napalanko kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 7:03 pm
Kiitos pakkoruotsin niin kuona= slagg, kun taas slag tuohon iskuun/lyöntiin viittaavaa..esim. slagborr=iskupora
Jaa niinpä tietysti. Ja olihan tuossa MTV:n jutussa jo pohjaakin tälle asialle: Tekovälineenä on poliisin mukaan ollut kuonavasara, jota on käytetty laivalla maalipinnan ruosteenpoistossa.

Ja tekijä osannut näyttää juuri hakkua.

En kyllä itse lähtisi ihan ensimmäisenä tuolla työkalulla näihin hommiin varsinkaan kahta potentiaalista vastustajaa vastaan, edes nukkuvia. Toki jos vauhdilla osuu kalloon niin se on ainakin hyvä alku, mutta silti vaatii myös onnea, että kumpikaan ei ehdi tajuta mitä tapahtuu ja torjua tai väistää.
takka
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja takka »

Eipä tästä taida tuomiota tulla. Tuomari pääsee kaikkein helpommalla, kun hylkää syytteen, kuten on tehty niin monessa vastaavassa jutussa, Bodon, Ulvila, Kataja ym. Kukaan ei pääse syyttämään virheestä, kun sanoo, että epäily jäi, vaikka se ei älyllistä tarkastelua kestäisikään.

Tästä tapauksesta tosin on niin vähän faktoja tiedossa ainakin tähän asti, että itse on vaikea ottaa kantaa, toisin kuin edellä mainituissa tapauksissa. Valitettava lopputulema taitaa olla, että syytetty - mahdollisesti syyllinen - saa kaipaamaansa huomiota ja kävelee tästä jutusta vapaana miehenä ulos.

Mutta mikä ihme on tuo hyödyntämiskielto - onko Suomessakin sellaisia. Jenkeissähän on tarkat käytännöt siitä, mitä todisteita voi hyödyntää, mutta enpä ole kuullut, että Suomessa olisi sääntöjä asiasta.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja MikaK »

joepoika kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 7:42 pm
napalanko kirjoitti: Ma Touko 24, 2021 7:03 pm
Kiitos pakkoruotsin niin kuona= slagg, kun taas slag tuohon iskuun/lyöntiin viittaavaa..esim. slagborr=iskupora
Jaa niinpä tietysti. Ja olihan tuossa MTV:n jutussa jo pohjaakin tälle asialle: Tekovälineenä on poliisin mukaan ollut kuonavasara, jota on käytetty laivalla maalipinnan ruosteenpoistossa.

Ja tekijä osannut näyttää juuri hakkua.

En kyllä itse lähtisi ihan ensimmäisenä tuolla työkalulla näihin hommiin varsinkaan kahta potentiaalista vastustajaa vastaan, edes nukkuvia. Toki jos vauhdilla osuu kalloon niin se on ainakin hyvä alku, mutta silti vaatii myös onnea, että kumpikaan ei ehdi tajuta mitä tapahtuu ja torjua tai väistää.
No jaa, jos miettii että ovat valmiina lähes liikkumiskyvyttöminä makuupusseissaan ja toinen on heiveröisempi nainen niin minusta hyvinkin mahdollista yllättää kuonavarasalla. Vaikka se kevyehkö onkin niin varmasti siksi juuri tarkempi kuin isompi leka. Ei tarvitse kuin pari hyvää osumaa niin päässä varmaan pyörii ja tajunta hämärtyy. Kuolettavaan moukarointiin vaatii varmaan useamman iskun ja helpostihan tuolla pääsee uppoamaan kalloon käsiksi jolloin nopea kuolema on hyvin lähellä. Ilmeisesti uhrien vammat sopivat hyvin noihin piikkeihin, toisin kuin vaikkapa palokirveeseen joka hamarapuolellaankin tekee hyvin erilaista jälkeä. Uhrien kasvot kai olivat täysin tuhoutuneita, mikä puoltaa sitä että tajunnan menettämisenkin jälkeen on varmuudeksi kevyellä välineellä hakattu useita ehkä jopa kymmeniä kertoja. Ja siitä huolimatta toinen jäi henkiin eli ei tässä millään varmalla tappovälineellä huidottu. Isompi vasara tai se palokirves niin ei varmasti olisi kumpikaan jäänyt henkiin jos haluttiin tappaa miltä vaikuttaa. Sekin puoltaa kevyempää välinettä.

https://www.puuilo.fi/kuonavasara
Stobbart
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2018 11:42 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Stobbart »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/bet ... #gs.26eiat

” Samalla kuulustelureissulla mies tunnusti teon suomalaispoliiseille vankilan sisäpihalla paikassa,
jossa hänen lausuntoaan ei voitu virallisesti nauhoittaa.

Hän kertoi käyneensä nuorten kimppuun, koska oli raivoissaan kotioloistaan ja niukasta varustuksesta, jonka hän oli saanut partiomatkalleen Suomeen. Epäilty kertoi viskanneensa tekovälineenä käyttämänsä kuonavasaran mereen.”

Kyllä se aika selvä asia on, että partiopoika on syyllinen ja sillä sipuli. Vaimolle lähetetyt tekstiviestit on todistettavasti lähetetty, ja tuo tunnustus poliisillekin on ihan selkeä. Ei poliisi tuollaista päästään keksi. Aivan eri luokkaa kuin Nissen epämääräinen lausahdus sellissä, jonka Tuominen toi vielä esille todella myöhään, tai joidenkin Virpien ym. tarinoinnit Nissen tunnustuksista. Kyllä näillä tiedoin poliisin on ollut pakko viedä tapaus syyttäjälle. Mutta, eipä näilläkään aihetodisteilla ja kerrotulla tunnustuksella tietystikään tuomiota tule, eikä pidäkään tulla. Jotain konkreettista pitäisi löytyä tueksi, mutta epäilenpä ettei syyttäjä saa osoitettua tapahtumien kulkua enää mitenkään pitävästi. Järkevä epäily jää ja partiopoika vapautuu.

Ainoa toivo tuomioon olisi tanskalaisen tunnontuskat ja tunnustus, tai joku muu paha lipsautus oikeudessa. Hän on kuitenkin liikuttunut Bettinan kuvan nähdessään, ja pyytänyt poliisia välittämään hänelle tiedon, ettei tämän tarvitse enää pelätä. Mutta tuskinpa näin tapahtuu, vaan ammattirikollinen pitää ongelmitta päänsä kylmänä.
Renault
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Renault »

Nyt on selkeämpi juttu, mistä partiolainen on kuonavasaran napannut mukaansa. Jossain kannella on ollut maalausremontti kesken ja joitain vähemmän arvokkaita tarvikkeita on jätetty saataville. Hitsarit yleensä vievät kaikki kamat lukkojen taakse työpäivän jälkeen, kai minä sen tiedän. Olen tyytyväinen.
Vastaa Viestiin