Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

Poliisi sanoo, että fyysisesti naista ei ole tavoitettu.

Mahtaako olla tavoitettu jotenkin muuten?
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
Carelia
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Touko 04, 2015 7:20 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Carelia »

Yksi vaihtoehto ei ole ainakaan kovin voimakkaasti ollut esillä tässä tapauksessa. Entä jos Juuli on joutunut työssään harmaalle vyöhykkeelle tai havainnut jonkun toisen tehneen niin. Silloin "poliisi haluaa tavoittaa henkilön" tieto olisi ymmärrettävää.
DrumDrum
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Elo 04, 2020 7:54 am

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja DrumDrum »

Skloddi kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 12:52 pm - Poliisi ei suostu sanomaan, missä Juuli on nähty viimeisenä. Miksi ei, eikö se palvelisi vain ja ainoastaan löytymistä? Vai onko poliisilla syytä epäillä, että heille kerrottu viimeinen paikka ei olisikaan välttämättä oikeasti se viimeinen paikka, ja haluavat pitää silminnäkijöiden mielet avoimina kertomaan.
Asiat ei aina ole ihan noin yksioikoisia. Viimeisen havainnon sijainti ei välttämättä edistä löytymistä mitenkään. Sillä voi myös olla haittapuolia: se voi paljastaa henkilöstä tietoja, jotka eivät kuulu muille eivätkä ole oleellisia tai se voi jopa haitata tutkimuksia. Noin yleisesti, ei erityisesti tähän liittyen. Jos henkilön epäillään olevan omaehtoisesti karussa, niin ei välttämättä ole edes tarkoituksen mukaista antaa sijaintia koskevia tietoja.

"Ei tavattu fyysisesti" on kyllä mielenkiintoinen ilmaisu. Median muotoiluun tulee aina suhtautua vähän varauksella, mutta tulee kyllä mieleen että voisiko sitten kuitenkin olla viitteitä elossaolemisesta... Peukut tälle.

Carelian pointti harmaasta vyöhykkeestä ja 'halutaan tavoittaa' ajatuksen yhdistämisestä on looginen yhtälö.
Ainoa vain että mun on kovin vaikea nähdä Erillisverkkojen työympäristöä/aluetta kuitenkaan ihan tämän luokan skenenä.
Viimeksi muokannut DrumDrum, Ti Helmi 08, 2022 1:09 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5319
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Carelia kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 1:00 pm Yksi vaihtoehto ei ole ainakaan kovin voimakkaasti ollut esillä tässä tapauksessa. Entä jos Juuli on joutunut työssään harmaalle vyöhykkeelle tai havainnut jonkun toisen tehneen niin. Silloin "poliisi haluaa tavoittaa henkilön" tieto olisi ymmärrettävää.
Hieno pointti!!
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6522
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Poliisin mukaan nainen on noin 167 cm pitkä ja hoikka. Hänellä on olkapäille ulottuvat vaaleat hiukset. Hän on mahdollisesti pukeutunut pitkään, keltaiseen talvitakkiin. Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista hätänumeroon.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/30- ... #gs.ogu5xy
Laitetaas tämäkin näkyville niille jotka oikesati ovat etsimässä.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2470
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Jotenkin poliisien kommenteista ^ voisi päätellä että nyt on kyse muusta kuin lintujen bongauksesta jollei se sitten ole laukaissut jotakin ikävää tunnetilaa tms. Jos tuo ylläoleva on nyt poliisin suusta kerrottu eikä toimittajan muotoilemaa.

ps. hyvä huomio tuo että sää oli kyllä aika kurjahko jo viime perjantaina ja se ei välttämättä puoltaisi jäällä liikkumista koska siellä tuuli lujaa ja lunta pöllysi mutta eihän kokeneet liikkujat välttämättä vähästä hätkähdä jne.
Avatar
K9Wifey
Martin Beck
Viestit: 807
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Juuli 30v Helsinki

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Minde123 kirjoitti: La Helmi 05, 2022 6:54 pm Onhan näitä fiksuja nuoria naisia kadonnut ja löytynyt kuolleena, Krista nyt etenkin jäi mieleen.
Nimenomaan, ensimmäisenä tulee mieleen Andreaa ja sitten kaksi nuorta naista (Minja ja ?) Joensuussa. Ensimmäisen kohdalla oli selvää, että itsemurha, kahdesta muusta oli se, että uutisten mukaan oli löytynyt jostain luonnosta Jns läheisyydessä, ja toisen poismenon voi päätellä äidin FB-postauksista.

Ikäviä juttuja, kaikki nämä nuoret naiset olleet ulkoisesti OK, nuoruudenkauneutta, sivistyneisyyttä, ilmeisesti suhteet lähiomaisiin kunnossa plus muutenkin perusasiat kunnossa, mutta kun me emme voi mennä kenenkään pääkopan sisään...

Vieläköhän Joensuussa katoaa tämän kevään aikana joku. Jotenkin tuntuu, että siellä on aina joku kaiteissa, nytkään ei kai ole varmuutta siitä, että onko se nuori jannu, Samuli, löytynyt vaiko nou. Taisi kadota Noljakassa.

Mutta vielä paluu Juuliin; mistä ootte nähny kuvan pureskelluista kynsistä?
Viimeksi muokannut K9Wifey, Ti Helmi 08, 2022 2:29 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Avatar
SP78
Frank Drebin
Viestit: 380
Liittynyt: Su Tammi 16, 2022 7:03 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja SP78 »

Ei kyllä kovinkaan moni tuon ikäinen olisi samoissa vaatteissa noin pitkään ainakaan vapaaehtoisesti. Jos ei matkalaukkuakaan ole lähtiessä pakannut?
Omia arvioita että kuollut joko vahingossa esim tippunut jäihin tai henkirikoksen uhri.
Lies have short wings
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

SP78 kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 2:14 pm Ei kyllä kovinkaan moni tuon ikäinen olisi samoissa vaatteissa noin pitkään ainakaan vapaaehtoisesti. Jos ei matkalaukkuakaan ole lähtiessä pakannut?
Omia arvioita että kuollut joko vahingossa esim tippunut jäihin tai henkirikoksen uhri.
Niin. Mehän emme tiedä vaikka olisi rinkan pakannut täyteen tai vuokrannut ennalta asunnon ja ostellut sinne vaatekaapit täyteen vaihtovaatteita. Maltillisemmin ajatellen voisi lainata vaatteita myös kaveriltaan, jos olisi siis jonkun kaverin nurkissa piilossa, tai että olisi niin epätoivoissaan jostain syystä, että vaatteet ovat se pienin murhe mielessä.

Kaikki tämä on mahdollista niin kauan, kunnes Juuli löytyy ja jotain tietoa saadaan.

Tässä on kyllä aikaa kulunut jo niin kauan, että vähiin alkaa toivo elossa löytymisestä hiipumaan. Ellei sellaiseksi sitten toiveajatella tuota poliisin "fyysisesti naista ei ole tavattu" -kommenttia. Sekin voi ikävä kyllä olla vaan huonoa artikulaatiota ja tarkoittaa vain, että poliisi ei ole naista löytänyt, tai että vihjeiden antajista kukaan ei ole naista kertonut tavanneensa, mutta on antanut jotain muita vihjeitä.

Toivottavasti löytyisi elossa, tai että edes nyt löytyisi ennen kevät sulia.
Pensasmus Tikka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2022 11:04 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Pensasmus Tikka »

Skloddilla hyvää pohdintaa useissa viesteissä.

Minustakin tuo on hieman korvaan särähtävää, ettei olla "fyysisesti tavoitettu." Viittaisiko tuollainen lausunto tosiaan siihen vihreään fb-pallukkaan vai onko jotain muutakin viitettä siihen että henkilö olisi sittenkin ottanut vain hatkat hetkeksi, vaikka se näin kokonaisuutta ulkopuolisena miettien tuntuukin epätodennäköiseltä? Toisaalta aina kun luemme jotain mediasta toimittajan kirjoittamana emmekä suoraan poliisin suusta, on mahdollista että lause on muotoiltu juuri sen verran pieleen, että merkitykseen syntyy vivahde-ero.

Toistaiseksi itse kallistun yhä jompaankumpaan todennäköisimpään vaihtoehtoon, eli että on ulkoillessa joko lipsahtanut vahingossa veden varaan tai sitten on omaehtoisesti tehnyt ratkaisunsa.

Toivotaan kuitenkin, että tämä päättyisi hyvin. Katoamistapaukset ovat jotenkin kaikkein raastavimpia läheisille kun ei tiedä yhtään mitä on tapahtunut.
Metsänviltti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Helmi 07, 2022 12:06 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Metsänviltti »

Media tuntunut nyt hiljentyvän tästä, en ainakaan löydä enää juuri mitään. Onkohan jotain ratkaisevaa tullut poliisin tietoon?
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Metsänviltti kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 3:04 pm Media tuntunut nyt hiljentyvän tästä, en ainakaan löydä enää juuri mitään. Onkohan jotain ratkaisevaa tullut poliisin tietoon?
EI tästä ole koko aikana ollut juuri mitään. Mediat uutisoivat, jos jotain uutta uutisoitavaa tulee. Nyt ei ole kertoa kuin että 30-vuotias nainen on yhä kateissa Helsingissä. Nuo MTV:n poliisilta saamat kommentitkin olivat lopulta niin vaatimattomat, että tuskin muut mediat lähtevät niiden perusteella juttujaan päivittämään.

Mitä tulee poliisin sanomisiin, niin en välttämättä syyttäisi heti toimittajaa huonosta siteerauksesta. Puhuessaan myös ihmiset itse osaavat olla tavattoman epäselviä, vaikka mielessään uskovat puhuvansa selkeitä.
arvaamitä
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:12 pm

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja arvaamitä »

Ei etsintöjä? Tämähän saa taas ihan omanlaisensa ihmetyksen, nuori nainen katoaa ok, no se katos..
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja ässähai »

poliisikoiran pentu kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 12:44 pm Viime perjantain kova lumituisku pääkaupunkiseudulla (erittäin huono ajokeli varoituksena) tukisi kyllä onnettomuusteoriaa. Itse satuin olemaan pysäköidyssä autossa perjantaina noin klo 17-18, ja jo vartissa sellainen hieman vetinen, paksu lumimassa peitti lasit niin, ettei ulos voinut enää nähdä. Jos Juulille on sattunut onnettomuus, pudonnut jäihin tms. niin lumituisku on peittänyt jäjet nopeasti.

Ns. huonolla säällä muita ulkoilijoita (=silminnäkijöitä) on myös paljon vähemmän. Itse olen huomannut tämän viime viikkojen hieman vetisten lumituiskujen aikaan. Ulkoilijoita on ollut normaalia vähemmän.

Mutta olisiko Juuli ottanut riskin ja kävellyt jäillä Arabianrannassa? Onhan se mahdollista...ehkä hänet tuntevat ihmiset tietävät. Osanotto heille jos tässä näin on käynyt.

Ja ei kai sitä rikoksen mahdollisuuttakaan voida sulkea pois. Siihen voisi liittyä vaativa työ, jossa on ollut pääsy yhteiskunnallisesti kriittisiin tietoihin. Itsariin en tässä tapauksessa usko lainkaan.

Poliisikoiran pennun pohdiskelut ovat samoilla laduilla kuin omani, mitä tulee kommentin viimeiseen kohtaan. Aiemmin toin yhdessä kommentissani framille Juulin työpaikan yhteistyökumppaneita. Juulin työhön liittyvä rikoksen mahdollisuus voisi tarkoittaa sitä, että Juuli on uhri, tekijä, tai hänen sinisilmäisyyttään on hyväksikäytetty, tai hän on joutunut kiristyksen kohteeksi. Tätä vasten voisi päätellä, mitä poliisi tarkoittaa kun kertoo, että poliisi ei ole tavoittanut Juulia fyysisesti.

Pidän epäuskottavana, että Juulin koulutus- ja harrastustaustan omaava ihminen olisi mennyt kävelemään jäille Arabianrannassa. Ja jos poliisilla olisi pienikin epäilys, että Juuli olisi tehnyt itsemurhan Arabianrannalla, niin poliisi olisi käynnistänyt hätäetsinnän alueella.
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Juuli, 30v - Kadonnut Helsingissä 4.2.2022

Viesti Kirjoittaja ässähai »

arvaamitä kirjoitti: Ti Helmi 08, 2022 4:04 pm Ei etsintöjä? Tämähän saa taas ihan omanlaisensa ihmetyksen, nuori nainen katoaa ok, no se katos..
Nimimerkki arvaa mitä, tarkoitatko että ei hätäetsintöjä? Sitäkö ihmettelet, että poliisi ei ole käynnistänyt hätäetsintöjä?

Jos poliisilla ei ole mitään konkreettista hätäetsintöjen pohjaksi, kuten katoamispaikkaa tai aluetta, jolta puhelin olisi paikannettu, niin silloin poliisin on vaikea käynnistää alueeseen kohdistuvaa hätäetsintää. Täytyyhän se tietää, mille alueelle hätäetsintä kohdistetaan!

Kadonneiden etsinnässä poliisin on ajateltava taktisesti. En ollenkaan epäile sitä, etteikö Juulin tapauksessakin näin olisi. Ihan varmasti poliisi ajattelee nyt taktisesti ja analysoi ajantasaisesti, mikä etsintätoimi on tehokkain, jotta Juuli löytyy nopeasti.

Juulin tapauksessa poliisi tekee nyt tutkinnallista etsintää.
.
.
Mitä kadonneen henkilön tutkinnallinen etsintä tarkoittaa ja miksi sitä tehdään?

Efter Nion vanhasta jaksosta löytyy vastaus tähän ja moniin muihin kadonneiden etsintään liittyviin kysymyksiin. Ohjelman toimittajien haastateltavana on komisario Markus Ramstedt. Jos seuraavat kysymykset mietityttävät, tsekkaa ohjelma!
  • Miten poliisi saa tiedon kadonneesta henkilöstä
    * Mikä on tavallisin katoamissyy?
    * Miten kadonneiden etsintä ja jäljitys tapahtuu?
    * Miksi etsinnät jaetaan kahteen luokkaan, hätäetsintään ja tutkinnalliseen etsintään?
    * Missä tilanteissa aloitetaan hätäetsintä?
    * missä tilanteissa tehdään pelkästään tutkinnallista etsintää, kuten vihjeiden tarkistamista taktisin ja teknisin toimin?
    * Mitä kautta vihjeet tulevat? Millaisia palveluita siihen liittyy?
    * Miksi poliisin on ajateltava taktisesti? Miten poliisin taktinen ajattelu ilmenee tiedotuksessa?
    * Miten paljon poliisilla on resursseja kadonneiden jäljittämiseen?
    * Miten poliisi ratkaisee, mitkä etsintätoimet ovat tehokkaimpia, kun se saa ilmoituksen kadonneesta henkilöstä
    * Miten tieto etenee poliisilta omaisille, kun katoamisilmoitus on tehty?
    * Ymmärtääkö poliisi, että omaisista voi tuntua siltä, ettei poliisi tee mitään, jotta kadonnut löytyisi?
    * Miten poliisi toimii taustalla niissä tilanteissa, kun poliisilla ei ole mitään konkreettista etsintöjen pohjaksi, kuten katoamispaikkaa tai aluetta, jolta puhelin olisi paikannettu?
Yle Areena | Efter Nio | Jakso 12.4.2021: Pystyykö kaikkea jäljittämään? | Komisario Markus Ramstedtin kertoo kadonneiden etsinnästä, haastattelu kohdassa 35:00-44:45, https://areena.yle.fi/1-50642474
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
Vastaa Viestiin