Turku: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Hansakorttelissa ja katuryöstöt

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja poikani »

HS kirjoitti:”En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut koti­kaupunkini keskustalle” – Turun ydin­keskustassa on läsnä pelko

HS-kyselyyn vastanneet turkulaiset kertovat ydinkeskustassa häiriköivien nuorten huumeiden käytöstä, pahoinpitelyistä ja päälle sylkemisestä. Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana.

Linda Laine HS, Toni Lehtinen HS
2:00 | Päivitetty 7:36

HS KERTOI torstaina Hansakorttelin kauppakeskuksessa ja sen liepeillä tapahtuneista nuorten nöyryyttävistä pahoinpitelyistä.
https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008690574.html

Loput vain tilaajille.

"Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana." Niin, mutta sen vuoksi vai?
????? ?? ??????.
Sivustahuutelija
Harjunpää
Viestit: 301
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2020 6:07 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Sivustahuutelija »

poikani kirjoitti: Ti Maalis 22, 2022 9:00 am "Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana." Niin, mutta sen vuoksi vai?
Varmaan osittain ovat. Yhteiskunnassa ollut monia toimintoja puolivaloilla, etäkoulua, nuorisotyötä ja harrastuksia tauolla jne. Nuorilla ollut enemmän aikaa kokoontua keskenään ja tyhmyydellä mahdollisuuksia tiivistyä.

Toki isosti vaikuttaa myös yleinen yhteiskunnallinen evoluutio näiden ilmiöiden suhteen, josta voi ottaa mallia ja historiaa vaikka sieltä Ruotsista. Suomessa mustalaisilla jotenkin alkanut homma räjähtää käsiin. En tiedä onko muissa maissa tullut manneilla samanlaista radikalisoitumista.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

poikani kirjoitti: Ti Maalis 22, 2022 9:00 am
HS kirjoitti:”En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut koti­kaupunkini keskustalle” – Turun ydin­keskustassa on läsnä pelko

HS-kyselyyn vastanneet turkulaiset kertovat ydinkeskustassa häiriköivien nuorten huumeiden käytöstä, pahoinpitelyistä ja päälle sylkemisestä. Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana.

2:00 | Päivitetty 7:36

HS KERTOI torstaina Hansakorttelin kauppakeskuksessa ja sen liepeillä tapahtuneista nuorten nöyryyttävistä pahoinpitelyistä.
https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008690574.html
"Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana." Niin, mutta sen vuoksi vai?
Niih, korona. Se voidaan lisätä muiden keksittyjen syiden listalle. Nythän siellä ovat rakenteellinen rasismi, eriarvoisuus, syrjintä, koulupudokkuus, valkoinen ylivalta...
”En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut koti­kaupunkini keskustalle” – Turun ydin­keskustassa on läsnä pelko
Jo uutisen otsikko kertoo siitä, että ollaan (muka) autuaan tietämättömiä syistä mitkä tähän ovat johtaneet. Tulee mieleen Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, joka oli suuresti hämmästynyt Oulussa tapahtuneista kymmenistä seksuaalirikoksista.
"Kaikkia askarruttaa se, mistä tämä johtuu"
Tämä täti ei sitten millään osannut yhdistää saati ymmärtää muslimitaustaisten maahanmuuttajien määrää lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin.
- Ei sitten saatana mitenkään vaikka tilastot ovat jo vuosikausia puhuneet karua kieltään millaista on todellisuus. Suvakki on suvakki vaikka voissa paistaisi.

Nyt Turussa ollaan yhtä hämmästyneitä; "en yhtään ymmärrä". Miten tällääne ymmärtämättömyys on yht`äkkiä vallannut kansan, joka pitää itseään sivistyneenä ja jolla on maailman parhaat viranomaiset.
- Tai siis ainakin viranomaiset (ja poliitikot) ovat itse kertovat olevansa maailman parhaita.
...päälle sylkemisestä...
Muslimien rasistinen (lue: perinteinen) tapa, jolla osoitetaan syvää halveksuntaa vääräuskoisia kohtaan.
Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana.
Osittain totta, mutta ilmiö olisi paisunut muutenkin ja korona ei liity siihen millään tavoin. Yhtä lailla voitaisiin todeta, että ongelmat ovat kasvaneet kevään 2020 ja kevään 2022 välillä. Ei siihen tarvita mitään tekosyitä koronasta.

Mut joo, mitäs muuta tuossa uutisessa tuotiin julki:
...Jutun yhteydessä kysyttiin lukijoilta havaintoja Turun ydinkeskustan ongelmista. HS-kyselyyn vastasi yli 200 ihmistä, joista reilut sata jätti yhteystietonsa.

Moni vastaaja kertoo ongelmien lisääntyneet koronapandemian aikana. Suoranainen väkivallan pelko on alati läsnä.

Kuljen aina valoisaan aikaan ja turvasumute mukana. Nainen, 24.

Useat kaupunkilaiset ovat ruvenneet välttelemään ydinkeskustan kauppoja nuorisojoukon takia. Kauppakeskuksen viihtyvyys on kärsinyt huomattavasti nuorten toiminnasta. Varsinkin nuoret vastaajat kertovat pelkäävänsä joutuvansa jengin kynsiin. Nuorisojoukko häiritsee myös vanhempia asiakkaita tukkimalla teitä ja huutelemalla.

Kauppakeskuksen ilmapiiriä kuvataan levottomaksi. Muutamat vastaajat kertovat, että nuoriso syljeskelee ohikulkijoiden päälle. Aikuiset kirjoittavat käyvänsä mieluummin keskustan ulkopuolisissa kauppakeskuksissa.

Käy sääliksi vanhuksia, jotka asuvat keskustassa palveluiden takia. Uskoisin, että nuorien lisäksi myös he joutuvat pelkäämään siellä. Mies, 37.

Vanhemmat kertovat neuvoneensa lapsiaan välttämään keskustaa sen vaarallisuuden takia. Nuorisojoukko on alueen asukkailla hyvin tiedossa ja moni kertoo välttävänsä kulkemasta kauppakeskuksen ulkopuolella Eerikinkadun puolella. Varsinkin kadun varrella olevien porttikonkien ohi kulkemista pelätään.

En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut kotikaupunkini keskustalle, missä ei voi rauhassa enää asioida. Nainen, 45

Vastauksista kävi ilmi, että jotkut välttävät kulkemasta kauppakeskuksen ulkopuolella Eerikinkadun puolella. KUVA: VILLE-VEIKKO KAAKINEN / HS
Vastauksista kävi ilmi, että jotkut välttävät kulkemasta kauppakeskuksen ulkopuolella Eerikinkadun puolella. KUVA: VILLE-VEIKKO KAAKINEN / HS
eerikinkadulla.jpg (91.7 KiB) Katsottu 2247 kertaa
VASTAAJISTA kymmenkunta kertoo todistaneensa viimeisen vuoden aikana väkivaltaa. HS kertoi torstaina, että nuorisojengillä on tapana haastaa riitaa myös tuntemattomien kanssa. Yksi vastaajista kuvailee, että nuorisojengi oli aloittanut riidan kysymällä ohikulkijalta, että haukuitko juuri yhtä heistä n-sanalla.

Viime perjantaina iltapäivällä nuorisoporukka kävi nuoren pariskunnan kimppuun Aurakadun ja Linnankadun kulmassa. Ainakin miestä lyötiin niin, että veri valui kasvoista. Mies, 56.

NUORISOJOUKKOON kuuluu niin poikia kuin tyttöjä. Turun Sanomat kertoi torstaina, että poliisi on tunnistanut tuoreen pahoinpitelyn tekijät.

Nuorisojoukon taustat ovat moninaiset, eikä voida puhua esimerkiksi maahanmuuttajajengistä.

Kauppakeskusjohtaja Timo Palviaisen mukaan päätekijät ovat olleet useita kuukausia sekä kauppakeskuksen henkilökunnan että viranomaisten tiedossa.

”Olisi toivottavaa, että viranomaisilta löytyisi keinoja puuttua tähän paremmin. On muistettava, että eivät nämä tekijätkään varmasti voi hyvin”, Palviainen sanoo.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi kertoo, että poliisi on ottanut yhteyttä Hansassa aikaa viettäviin nuoriin, jotka ovat poliisin ennalta ehkäisevän toiminnan kohteina. Lammin mukaan myös nuorten vanhempiin on oltu yhteydessä.

Kolme viikkoa sitten nuorisojoukko pahoinpiteli kehitysvammaisen oloista poikaa kauppahallin edessä. Tullessani paikalle lastenvaunuja työntävä nainen keskeytti tilanteen huutamalla, ja tämän jälkeen pahoinpitelijät lähtivät uhkailemaan häntä. Mies, 40.

HS UUTISOI viime vuoden marraskuussa, että nuorten nöyryyttävä väkivalta on lisääntynyt koko maassa. Poliisilaitosten mukaan nuoret turvautuvat yhä herkemmin väkivaltaan. Uhrin nöyryyttäminen ja väkivallan videoiminen liittyy usein tapahtumiin.

Myös Turussa alle 15-vuotiaiden rikollisuus näyttää kasvaneen. Viime vuonna poliisi kirjasi ennätysmäärän rikosilmoituksia nuorten näpistysepäilyistä. Myös epäillyt pahoinpitelyrikokset ovat kasvaneet merkittävästi.

tilastoturku.jpg
tilastoturku.jpg (54.54 KiB) Katsottu 2247 kertaa
TURUN ydinkeskustan nuorisojoukko ei ole varsinaisesti jengi, sillä tapahtumissa on ollut mukana paljon eri-ikäisiä nuoria. 18-vuotias turkulaismies joutui pahoinpitelyn uhriksi ydinkeskustassa uudenvuoden yönä. Hänen mukaansa tekijät olivat täysi-ikäisiä, mutta tekoa seurasi sivusta useita noin 14-vuotiaita.

”Ne tulivat porukalla päälle, kaaduin maahan ja ne jatkoivat potkimista”, mies kertoo.

Toinen puoli hänen päästään turposi ja hän joutui ensiapuun.

”Selvisin onneksi ilman vakavia vammoja, pelkällä aivotärähdyksellä.”

VIISI vastaajaa kirjoittaa nähneensä nuorten esittelevän teräaseita kuten perhosveitsiä. Nuoret ovat heilutelleet veitsiä avoimesti, raaputtaneet niillä seiniin ja muihin kohteisiin sekä uhkailleet niillä ohikulkijoita.

Arnoldsin edessä istuu aina sama porukka. Kävelin kaverini kanssa siitä ohi ja näin, miten ne tuijottivat ja näyttivät taskuun, että heillä on puukko taskussaan. Nainen, 18.

Jengin toiminta on vetänyt liikkeiden henkilökunnan jaksamista äärirajoille. Hansan liikkeessä töissä oleva parikymppinen nainen kertoo, että myyjät joutuvat lähes päivittäin törkeiden huutojen ja nimittelyn kohteeksi.

Työntekijöiden ja oma jaksaminen on koetuksella, koska tuntuu siltä, ettei mikään heihin auta ja sanat menevät kuin kuuroille korville. Nainen, 25.

Huumeiden käyttö ja myynti nousevat esiin useissa vastauksissa. Huumeita myydään vastaajien mukaan muun muassa Eerikinkadun syvennyksissä ja läheisessä Puolalanpuistossa.

POLIISIPÄÄLLIKKÖ Lammi kertoo, että poliisien partiointia Hansakeskuksessa on lisätty viime vuoden lopulla, mutta hän ei osaa sanoa, kuinka usein poliisit kauppakeskuksessa käyvät partioimassa.

”Partiointi on näkyvää ja säännöllistä, mutta ei meillä ole tarkkaa kirjanpitoa, että olemme olleet Hansassa esimerkiksi tiistaina ja torstaina”, Lammi sanoo.
...

45-vuotiaan vastaajamiehen mukaan vartiointi ja poliisit loistavat poissaolollaan. Toinen vastaaja moittii, että poliisipartiot tyytyvät istumaan partioautossa kauppakeskuksen ulkopuolella.

Sisäänmenoissa, eli liukuovissa ja lämpiöissä, roikkuu välillä lössiintyneinä kaikenlaisia epämääräisiä ja helvetillistä ääntä pitäviä teinejä, joilla ei ole silmin nähden mitään asiaa toimitettavana ostoskeskuksessa, ja pilvi haisee. Mies, 45.

Kauppakeskuksen vartijoiden näkyvyyttä on lisätty tietyillä paikoilla, joihin nuorisolla on ollut tapana kokoontua. Kauppakeskusjohtaja Palviaisen mukaan on kuitenkin vaikea arvioida, millainen vaikutus sillä on ollut. Porttikieltoja pahimmillekaan pukareille ei ole annettu.

”Häiriökäyttäytymiseen voimme puuttua ja sellaisen sattuessa voimme poistaa henkilöitä kauppakeskuksen tiloista. Meidän käsityksemme mukaan varsinaista porttikieltoa tämän tyyppisessä tilassa olisi hyvin vaikea ottaa käyttöön. Ja sellaista palautetta olemme saaneet myös viranomaisilta”, Palviainen sanoo.

Kun olin itse nuori, niin näitä porukoita hajautettiin Hansakorttelissa sillä, että poliisit tekivät satunnaisia käyntejä siellä, nappasivat nuoria mukaan ja ilmoittivat vanhemmille tai lastenkotiin. Nuoriso ei uskaltanut enää palata kortteliin, kun pelkäsivät jäävänsä taas kiinni. Nainen, 34.

POLIISIPÄÄLLIKKÖ Lammi korostaa, ettei poliisi ole heittämässä hanskoja tiskiin, mutta tilanteen ratkaisemisessa on oma roolinsa myös vanhemmilla, sosiaalitoimella ja terveyspalveluilla.

”Emme voi viranomaisena antaa sellaista lupausta, että huomenna Hansassa häiriöt loppuvat, mutta voimme luvata, että huomenna meidän työmme Hansassa jatkuu.”

Nuoria Lammi neuvoo valitsemaan itselleen turvallisen kaveripiirin ja ilmoittamaan rikoksista matalalla kynnyksellä poliisille ja aina kiiretilanteessa hätäkeskukseen.

”On tärkeää, ettei kukaan jää kiusaamistilanteessa yksin. On rohkeutta auttaa kaveria, joka on joutunut vaikeaan tilanteeseen”, Lammi sanoo.

Eräs Hansakorttelissa työskentelevä myyjä kertoo, että nuorisoporukat hengailevat paljon kuvassa näkyvillä penkeillä. KUVA: VILLE-VEIKKO KAAKINEN / HS
Eräs Hansakorttelissa työskentelevä myyjä kertoo, että nuorisoporukat hengailevat paljon kuvassa näkyvillä penkeillä. KUVA: VILLE-VEIKKO KAAKINEN / HS
täälläkin_näet_neekereitä.jpg (76.64 KiB) Katsottu 2247 kertaa
VARTIOINNIN ja partioinnin lisäämisen lisäksi kyselyssä ratkaisuehdotuksena nousee esille myös kaikkien kaupunkilaisten vastuu. Useissa vastauksissa kuvataan, että ohikulkijat eivät ole puuttuneet tilanteisiin.

Kyselyyn vastannut 56-vuotias nainen ehdottaa, että kaikkien aikuisten pitäisi katsoa nuorten perään ja tarvittaessa kysyä, mitä tapahtuu. Jos tilanteessa on esillä aseita, asia kuuluu luonnollisesti poliisille.

Suoranaisen fyysisen puuttumisen ja täydellisen välinpitämättömyyden välillä on paljon muita vaihtoehtoja. Pitäisi taas ottaa käyttöön koko kaupunki kasvattaa -metodi. Nainen, 56.
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
Kursivoidut kohdat ovat lainauksia kyselyn vastauksista. Vastaajien henkilöllisyys on HS:n toimituksen tiedossa.
Yksi vastaajista kuvailee, että nuorisojengi oli aloittanut riidan kysymällä ohikulkijalta, että haukuitko juuri yhtä heistä n-sanalla.
No, siinähän se ongelman juurisyy tuli ilmi. Nuorisojengi koostuu mitä ilmeisemmin neekereistä, joilla on voimakkaita vaikeuksia hillitä väkivaltaisia geenejään. Luulisi henkilön, joka on paennut sotaa ja vainoa olevan ikuisesti kiitollinen uudelle ns kotimaalleen joka ruokkii ja vaatetta sekä antaa rahaa.
- Tai niinhän meille sanotaan, että...
"Turvapaikanhakijat ovat väkivallan uhreja, ei sen tekijöitä"
Turvapaikanhakijat ovat tavallisia ihmisiä, jotka ovat tulleet hädän keskeltä. He ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä. He ovat kovia kokeneita, kovista oloista tulleita, ja haluavat rauhaa ja turvaa ja ovat kiitollisia siitä, että Suomessa saa elää turvassa
YLE
24.8.2015
On muistettava, että eivät nämä tekijätkään varmasti voi hyvin”
Nyyh, joten pitäkäämme huoli siitä, että he voisivat paremmin. Miksi aina mennään tällääseen voivootteluun rikollisten jaksamisesta?
Nuorisojoukon taustat ovat moninaiset, eikä voida puhua esimerkiksi maahanmuuttajajengistä.
Loiventamista. Pitää muistaa, että mukana mahdollisesti häärivät kantasuomalaiset ovat "valkoisia neekereitä" ja he ovat neekereille ns hyödyllisiä idiootteja.
- Tässäkin on tuttua se, että "kiusaamisen" (poliisin käyttämä termi) kohteet ovat aina (so. lähes poikkeuksetta) kantasuomalaisia ja näillä "valkoisilla neekereillä" on jokin outo tapa olla täysillä mukana kun neekerit ja ählämit käyvät suomalaisten kimppuun. Eräänlaisia keskitysleirin kapoja.
POLIISIPÄÄLLIKKÖ Lammi kertoo, että poliisien partiointia Hansakeskuksessa on lisätty viime vuoden lopulla, mutta hän ei osaa sanoa, kuinka usein poliisit kauppakeskuksessa käyvät partioimassa.
Pitäisikö jonkun kertoa hänelle mitä alaisensa tekevät?
- Ai niin, kyseessä on kiusaaminen ja eihän poliisi nyt sellaasen takia mihinkään lähde. Eri juttu jos siellä joku suomalainen puhuisi "vihaa", esim. n-sana, niin jopas tulisi partiolle kiirus.
Porttikieltoja pahimmillekaan pukareille ei ole annettu.
Miksi ei?
- Ai niin, tulisi syyte eriarvoistamisesta, rasismista, uskonrauhan rikkomisesta, ihmisoikeuksien loukkaamisesta tjsp.
Oikeasti kyse on munattomuudesta. Pelosta puuttua asiaan.

Jännää on se, että poliisi puhuu tälläisissä tapauksissa kiusaamisesta. Ehkä heillä on voimakkaita vaikeuksia erottaa toisistaan väkivaltaa ja kiusaamista.
- Tiiä sitte mistä tällääne jaritaposmainen vähättely rikoksen uhreja ja ongelman laajuutta kohtaan kumpuaa.

Mutta missä luuraa Turun SOO? Heidänhän piti olla turvaamassa lastemme ja nuortemme sekä vanhustemme tulevaisuus sekä koskemattomuus.
- Paljon puhetta ja uhoa oli sielläkin päässä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Monster
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Monster »

Ihme lampaita nuo turkulaiset kun eivät saa perseileviä neekerikakaroita kuriin. Muutamaa kun nappasee kunnolla lättyyn niin loput haihtuu kuin itsestään muualle neekeröimään.
Sivustahuutelija
Harjunpää
Viestit: 301
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2020 6:07 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Sivustahuutelija »

Noiden kanssa menee siten, että 0-1% asukkaista niin integroituvat hyvin eikä ole ongelmia.
1-10% niin alkavat vaatia etuoikeuksia, koraanikouluja, moskeijoita, shariaa, halal-kauppoja jne.
yli 10% niin helvetti on irti.

Kun massaa on riittävästi, ei ole enää tarvetta opetella kieltä eikä yrittää integroitua. Riittävän iso yhteisö alkaa pärjätä omillaan ja muodostaa oman rinnakkaisyhteiskuntansa.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja poikani »

Sivustahuutelija kirjoitti: Ti Maalis 22, 2022 4:14 pmRiittävän iso yhteisö alkaa pärjätä omillaan ja muodostaa oman rinnakkaisyhteiskuntansa.
Omillaan plus valtavilla yhteiskunnan tuilla.
????? ?? ??????.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja poikani »

HS kirjoitti:HS Turku|HS Turku
Kasvot kommandomaskeilla peittävä ”meidän jengi” ilmestyi Turun katukuvaan syksyllä – Näin joukko aiotaan pysäyttää


Nuorten väkivalta ja jengiytyminen ovat nousseet esille Turussa. Onko kaupunki tehnyt tarpeeksi kitkeäkseen ongelman?

Linda Laine HS, Toni Lehtinen HS
15:10 | Päivitetty 15:52

- -

Turun palvelujohtaja Mika Helvan mukaan nuorten jengimäinen käytös muuttui hälyttäväksi viime syksynä. Jengimäistä liikehdintää on keskustan lisäksi muutamassa lähiössä. Osa nuorista puhuu "meidän jengistä" ja käyttää kasvot peittäviä kommandomaskeja.

- -

Nuorten joukossa kerrotaan liikkuvan täysi-ikäisiä, jotka käyttävät alaikäisiä huumekaupoissa ja -kuljetuksissa. Helvan mukaan nuoria on houkuteltu myymään huumeita yökerhoissa.

- -

RIKOKSIA TEKEVIEN nuorten toimintaan puututaan Turussa esimerkiksi ankkuritoiminnalla.

”Jos rikoksen tekijä on alaikäinen, mukaan voidaan ottaa ankkuritiimi. Poliisin lisäksi siinä on psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja. Käsitykseni mukaan tiimiin on tulossa myöhemmin myös nuorisotyöntekijä”, kertoo Turun kaupungin sosiaalityön johtaja Minna Virta.

Ankkuritoiminnasta turkulaisnuori voidaan ohjata rokkitiimin asiakkaaksi. Rokki perustuu oikeusministeriön uuteen toimintamalliin, jonka pilotointiin Turku sai ministeriöltä reilut 600 000 euroa.

- -

Turussa nuori voi päästä rokkitiimin asiakkaaksi, jos hän on tehnyt rikoksia toistuvasti tai syyllistynyt yhteen vakavaan rikokseen. Tiimissä ovat mukana rikosseuraamustyöntekijä, erityisopettaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja, Minna Virta kertoo.

Tarkoituksena on katkaista nuoren rikoskierre, ja antaa hänelle tukea ja kuntoutusta. Myös nuoren perheeseen halutaan löytää keskusteluyhteys. Rokkitiimin asiakkaaksi pääsevät 12–29-vuotiaat.

- -

”Helsinkiläiset imaamit olivat aikanaan tosi aktiivisia tässä työssä”, Pekkarinen kertoo.

- -

Yksi uusi huolestuttava piirre väkivallassa on. Turussa ja muualla Suomessa pahoinpitelyihin on liittynyt nöyryyttäminen sekä tapahtumien kuvaaminen. Nuoret haastavat toisiaan tekemään rikoksia ja kuvaavat niitä.

”Aiemmin nuoret pyrkivät tekemään tämäntyyppiset asiat piilossa valvontakameroilta. Nyt tuntuu, että kiinnijääminen on osa niin sanottua natsojen saamista. Ollaan ikään kuin ylpeitä tekemisistä ja tehdään väkivallan teot ja nöyryyttäminen rinta rottingilla”, lapsiasiavaltuutettu Pekkarinen sanoo.

- -

”Meidän pitää huolehtia, että nuoret ymmärtävät, mitä pahan tekeminen toiselle aiheuttaa. Ei eläimiä eikä toisia ihmisiä saa rääkätä tai aiheuttaa heille kipua. Kivun aiheuttamisessa ei ole mitään tyydyttävää, jännittävää eikä kiinnostavaa ja sen pitäisi olla yksiselitteisesti halveksittavaa.”
https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008696133.html

Enpä taida toistaiseksi kommentoida tähän mitään...
????? ?? ??????.
palokirves
Axel Foley
Viestit: 2032
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Tämä jatkuu ja pahenee tasan niin kauan, kun kantasuomalaiset jatkavat matutaustaisten edessä polvistumista ja nöyristelyä. Missä on SOO?Juovat kiljua ja hailaavat peilin edessä kemiläisessä kellarissa?
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1470
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Nämä viattomat uhrit menivät vajakkisompansseille ja sagbabkurdeille ihon alle kun saavat naisen, ammatin ja elämän. Torakat eivät. Koskaan
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Doctor Lecter kirjoitti: Ti Maalis 22, 2022 12:16 pm En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut kotikaupunkini keskustalle, missä ei voi rauhassa enää asioida. Nainen, 45
Älä sinä nainen, 45, välitä. Me ymmärrämme ja yritimme kyllä varoittaa, mutta rasistiksi ja i-foobiksi haukuttiin. Tapahtui vain yltiösuvaitsevaisuus ja sen myötä islamisaatio. Eikä tämä ole vasta kuin alkusäveliä.

Joko mekin päästään kohta pyörittelemään 7.62 cal sianihrassa ja twitter sen sallii näyttää, koska "suuren yleisön kannalta voi olla hyötyä"?

Natsi pyörittää panoksia laardissa ennen lipastamista. Videolla nazi-tunnus ja kohteeksi kerrottu tsetsemusut. Arvosana hyvä 9 ja myönnän täyden vertaisarvioinnin tälle toiminnalle.
Viime perjantaina iltapäivällä nuorisoporukka kävi nuoren pariskunnan kimppuun Aurakadun ja Linnankadun kulmassa. Ainakin miestä lyötiin niin, että veri valui kasvoista. Mies, 56.
Iloista ja värikästä kiljahtelua haluttiin ja saatiin. Tässä kohtaa ei voida lopettaa mokutuksen palvontaa, vaan täytyy ottaa kunnon paskalasti niin, ettei missään näy kuin mustakaapuja ja räkiviviä kengännuolettajia.
NUORISOJOUKKOON kuuluu niin poikia kuin tyttöjä. Turun Sanomat kertoi torstaina, että poliisi on tunnistanut tuoreen pahoinpitelyn tekijät.

Nuorisojoukon taustat ovat moninaiset, eikä voida puhua esimerkiksi maahanmuuttajajengistä.
Pientä diversiteettiä saatu valkoisesta neekeristä ja toisen polven matulapsesta? Hienoa, että tytötkin saatu integroitua toimintaan!
”Olisi toivottavaa, että viranomaisilta löytyisi keinoja puuttua tähän paremmin. On muistettava, että eivät nämä tekijätkään varmasti voi hyvin”, Palviainen sanoo.
No juuri hehän ne ovat se saatanan rikoksin oireleva ongelmakasa. Vai vihjaako vielä arjen rasismista?
Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi kertoo, että poliisi on ottanut yhteyttä Hansassa aikaa viettäviin nuoriin, jotka ovat poliisin ennalta ehkäisevän toiminnan kohteina. Lammin mukaan myös nuorten vanhempiin on oltu yhteydessä.
Onko aloitettu karva-ankkureiden ankkuritoiminta, että saadaan kaikki enot ja serkutkin tänne? Onko otettu valtionapua rikoksin oireileville nuorille?
Kolme viikkoa sitten nuorisojoukko pahoinpiteli kehitysvammaisen oloista poikaa kauppahallin edessä. Tullessani paikalle lastenvaunuja työntävä nainen keskeytti tilanteen huutamalla, ja tämän jälkeen pahoinpitelijät lähtivät uhkailemaan häntä. Mies, 40.
Kamala rasisti tuo nainen, kun meni keskettämään hädänalaisten ilonpidon. Olen järkyttynyt kuin Juha Sipilä aikanaan melko useinkin.

HS UUTISOI viime vuoden marraskuussa, että nuorten nöyryyttävä väkivalta on lisääntynyt koko maassa. Poliisilaitosten mukaan nuoret turvautuvat yhä herkemmin väkivaltaan. Uhrin nöyryyttäminen ja väkivallan videoiminen liittyy usein tapahtumiin.
Se kuuluu oleellisena islamilaisen kultturin maahanmuuttoon. Tähän tulee tottua ja nyt alkaa sellainen ihan oikea suvaitsevaisuus, missä annamme myös kaiken yksityisomaisuutemme heille, koska silloin he varmaan arvostaisivat meitä, kun pelkkä veronmaksajien tulonsiirto ei ole rikoksin oireilua lopettanut?
Myös Turussa alle 15-vuotiaiden rikollisuus näyttää kasvaneen. Viime vuonna poliisi kirjasi ennätysmäärän rikosilmoituksia nuorten näpistysepäilyistä. Myös epäillyt pahoinpitelyrikokset ovat kasvaneet merkittävästi.

Kuva
tku_tilasto.jpg
Eihän nuo näyttäisi kuin 2-3x parin-kolmen v aikana nuo pitelyt. Normaalia ja vasta alkua. Ei haittaa, vaan tulee ymmärtää.

TURUN ydinkeskustan nuorisojoukko ei ole varsinaisesti jengi, sillä tapahtumissa on ollut mukana paljon eri-ikäisiä nuoria. 18-vuotias turkulaismies joutui pahoinpitelyn uhriksi ydinkeskustassa uudenvuoden yönä. Hänen mukaansa tekijät olivat täysi-ikäisiä, mutta tekoa seurasi sivusta useita noin 14-vuotiaita.
Ammattimaista. Nuoremmat integroidaan näin yhteiskuntaan mukaan. Todella hyvä juttu.

POLIISIPÄÄLLIKKÖ Lammi korostaa, ettei poliisi ole heittämässä hanskoja tiskiin, mutta tilanteen ratkaisemisessa on oma roolinsa myös vanhemmilla, sosiaalitoimella ja terveyspalveluilla.
Tuloksen perusteella olette sen tehneet tai yhteiskuntamme sitten estää toimimasta ja ottanut liikaa paskaa ainesta sisään, jolloin enää ei voi palata alkuruutuun (jälkimmäiset).
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5298
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja meitzi »

HS kirjoitti:”En yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut koti­kaupunkini keskustalle” – Turun ydin­keskustassa on läsnä pelko

HS-kyselyyn vastanneet turkulaiset kertovat ydinkeskustassa häiriköivien nuorten huumeiden käytöstä, pahoinpitelyistä ja päälle sylkemisestä. Ongelmat ovat paisuneet korona-aikana.
Paisuneet, eli kasvaneet sitten vuoden 2009.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

HS kirjoitti:”Helsinkiläiset imaamit olivat aikanaan tosi aktiivisia tässä työssä”, Pekkarinen kertoo.
Ettei vain olisi nämä imaamit pahentaneet tai jopa aiheuttaneet tätä ilmiötä. Mm. Turun terrori-iskun tekijää radikalisoitiin moskeijassa juuri imaamien toimesta. Onko tutkittu imaamien ja moskeijoiden yhteyksiä näihin matujengeihin eli ns. "katujengeihin."
HS kirjoitti:Nuorten joukossa kerrotaan liikkuvan täysi-ikäisiä, jotka käyttävät alaikäisiä huumekaupoissa ja -kuljetuksissa. Helvan mukaan nuoria on houkuteltu myymään huumeita yökerhoissa.
Ja miten nämä "alaikäiset" pääsevät yökerhoihin sisään saati pystyvät myymään siellä huumeita jollei ko. yökerhot ole myös mukana juonessa ja huumekaupassa. Toinen varsin looginen selitys on tietenkin, että nämä "alaikäiset" ovat oikeasti ikänsä valehdelleita matuja jotka on sijoitettu yläasteelle oikeiden lasten sekaan, eli n. 20-40 vuotiaita jolla kasvaa parta ja ja siten pääsevät yökerhoihin sisään.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Tuhkala
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: To Heinä 01, 2021 12:33 am

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Tuhkala »

Juu, eipä tuolla keskustassa juuri tee mieli asioida. Yksi syy on toki jo vuosia kestänyt toriparkkipelleily, toinen taas tämän langan aihe.
Ärsyttää, ettei asialle voida tehdä tehdä mitään lain puitteissa ja ymmärrän toki, ettei vartijakaan halua elantonsa menettämisen uhalla mitään tehdä. Jollain tavalla pelisääntöjä olisi kuitenkin syytä kiristää.
Nämä "hansalapset" eivät toki ole mikään uusi ilmiö, mutta meininki on kyllä muuttunut siitä tavanomaisesta nurkilla notkumisesta todella huonoon suuntaan. Ihmisten täytyy saada käydä töissä ja asioida ilman pelkoa. Jostainhan ne rahat kaupakeskuksen omistajille täytyy löytää. Olisikohan Hessulla ja kumppaneilla mitään viisaita sanoja tähän?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Hansa-nuoret rötöstelivät kolme kertaa vuorokaudessa – pahoinpitelyn tutkinta paljasti muita rikoksia

Nuorisojoukko on terrorisoinut kauppakeskus Hansaa Turussa viime kuukausina. Poliisi selvittää tapahtumia.

Hansa-kokonaisuudessa yksi epäilty on täyttänyt 15 vuotta. Epäillyt eivät liity Puolalanpuiston puukotukseen eivätkä Vasaramäen pahoinpitelyyn, joissa uhrit ja tekijät olivat myös alaikäisiä.

Kauppakeskus Hansassa viime viikolla tapahtuneeseen alaikäisten väliseen pahoinpitelyyn liittyy kaksi muuta saman vuorokauden aikana tapahtunutta rikosepäilyä. Yksi epäillyistä on täyttänyt 15 vuotta...
Enemmän muurin takaa: Turun Sanomat
22.03.2022 14:39
Epäilty on täyttänyt 15 vuotta
Juu, ihan varmasti, mutta tietääkö kukaan hänen oikeaa ikäänsä... 17, 21, 34....? Edes hän itse?
Nuorisojoukko on terrorisoinut kauppakeskus Hansaa Turussa viime kuukausina
Ja vasta nyt asia nousee enemmän esille! Grupa negro on huomannut, että "nää saatanan lampaat ei voi meille mitään, koska me... ollaan neekereitä" = vähemmistö, "alaikäisiä" = kerrotun iän mukaan alle 15 ja tai alle 18 = "meille ette voi mitään". "Ja jos yritätte voida, me syytetään sua rassismuksesta ja otetaan selville missä asut ja missä sun lapses tai missä sä käyt koulua".

Miten helvetissä tästä tuli tämmöstä?

No, pitää muistaa että...
kasikytluvulla jo potkittiin mummoja! Ei tässä ole kerta kaikkiaan yhtään mitään uutta. Tämä on täysin normaalia. Tämä on nyt vaan joku hysteriapiikki. Jos ihmiset oikeasti yllättyvät jostain tällaisesta, niin suosittelen avaamaan sälekaihtimia ja katselemaan pihalle, Seppo Lampela toteaa.
YLE
- Tässä voimakkaasti vasemmistolaiseksi profiloituneen räppärin viesti heille, jotka ovat huolissaan väkivallasta = aina on ollu tälläst joten ei hätää. Pitää vaan hyväksyä osana kaupunkilaiselämää.

Myös turkulainen paikallispoliitikko Petteri Orpo (kok) on todennut, että...
Emme saa antaa pelolle valtaa emmekä hyväksyä rasismia. Niihin terroristit pyrkivät. Ei anneta periksi.
...terrorisoinut kauppakeskus... ...terroristit pyrkivät...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
palokirves
Axel Foley
Viestit: 2032
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Nuorisojoukko pahoinpiteli kahta poikaa Turun Hansakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Doctor Lecter kirjoitti: Ke Maalis 23, 2022 2:35 pm
Miten helvetissä tästä tuli tämmöstä?
Äänestämällä tälläisen puolesta. Homma jatkuu ja jatkaa eskaloitumistaan tasan niin kauan, kun kantasuomalaiset cuckmiehet jatkavat matujen edessä polvistumista. Sinäkin voisit sen sijaan, että vuodatat sivun mittaisia viestejä murha.infoon mennä hansakeskukseen päivystämään.
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
Vastaa Viestiin