Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama 35-v nainen kuoli - syytteet kaatuivat

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Rockyfist kirjoitti: La Loka 14, 2023 3:51 pm

Kyllä siinä vaan maattiin minuuttitolkulla ja joku painoi vielä varmuuden vuoksi uhria polvella selkään.

Uhri ei rojahtanut itse maahan, kuten väität. Maahan viennistä löytyy esim. Youtubesta videoita. Sitäpaitsi eikös nyt kuolleena oleva nainen olisi pitänyt auttaa ylös? Nyt kävi päinvastoin.
Kollegasi (?) pitivät sen monen miehen voimin maassa, vaikka tämä elämänsä menettänyt nuori nainen ei saanut happea. Julmaa kuolla näin. Sitä ei toivo kukaan täysijärkinen kenellekään edes pahimmalle vihamiehelle tai -naiselle.

Ja vastaukseesi: ei. Ei ole tullut mieleen, että jos joku ei saa happea, niin se feikkaa ja sitä täytyy sen vuoksi pitää entistä lujemmassa otteessa.

Enkä väittänyt että kaikki stevarit ovat samalaisia, enkä käyttänyt idioottisanaa. Kirjoitin, että olen nähnyt stevareilta ylilyöntejä. En kirjoittanut että kaikki stevarit tekee ylilyöntejä.
Kuinkakohan monta kertaa tämä on ollut jo julkisuudessa ja kuinka monta kertaa tämä fakta on tullut ilmi myös tässä ketjussa: Naisen hapensaannilla ei ollut mitään tekemistä kuoleman kanssa. Kuolinsyy oli aivan jotain muuta. Mahdollisuuksia on kymmeniä, jollei satoja. Suurin osa näistä mahdollisuuksista on sellaisia että nainen olisi voinut kuolla vaikka koko Espoon kaupungissa ei olisi ollut yhtään väijyä paikalla.
Oikeus selvittääkin nyt todennäköisesti sitä, oliko kuolinsyy sellainen johon väijyjen toiminta vaikutti vai ei.
petro
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 3:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja petro »

Höpsis. On kovin epätodennäköistä, että 35-vuotias nainen noin yhtäkkiä kuolisi kävellessään kaupassa. Kyllä näiden vartiojoiden toiminta on siihen vaikuttanut tai peräti aiheuttanut sen. Vaikea nähdä muuta mahdollisuutta. Harmittaa, kuinka huonosti kohdellaan uhmisiä, jotka eivät vastaa ulkonäöltään tai muilta ominaisuuksiltaan ideaalia. Pitää hyväksyä hieman erilaiset, eikä siivota pois vähäisin perustein.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1874
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

petro kirjoitti: Su Loka 15, 2023 7:44 am Höpsis. On kovin epätodennäköistä, että 35-vuotias nainen noin yhtäkkiä kuolisi kävellessään kaupassa. Kyllä näiden vartiojoiden toiminta on siihen vaikuttanut tai peräti aiheuttanut sen. Vaikea nähdä muuta mahdollisuutta. Harmittaa, kuinka huonosti kohdellaan uhmisiä, jotka eivät vastaa ulkonäöltään tai muilta ominaisuuksiltaan ideaalia. Pitää hyväksyä hieman erilaiset, eikä siivota pois vähäisin perustein.
Epätodennäköistä se totta kai on, mutta joka ikinen päivä eri puolilla maailmaa elämänsä kunnossa olevia kolmekymppisiä ihmisiä kuolee esimerkiksi massiiviseen sydänkohtaukseen, kirjaimellisesti kaatuu suorilta jaloilta maahan kuolleena kuin kivi ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Julkisuuteen on kerrottu vain, että tämä nainen ei kuollut tukehtumalla. Sen enempää julkisuuteen ei välttämättä tulla koskaan kertomaankaan, varsinkaan jos todetaan, että kuolema ei suoraan tai edes välillisesti aiheutunut vartijoiden toiminnasta, koska se on salassa pidettävää terveystietoa.

Toistan vielä kerran kantani, että pidän todennäköisimpänä, että vartijoille tulee kuolemantuottamuksesta tuomio, koska he eivät reagoineet naisen elottomaksi menemiseen riittävän ajoissa. Muutenkin heidän toimintaansa tilanteessa voi kohdistaa aiheellista kritiikkiä. Sitä en kuitenkaan missään nimessä usko, että heidän toimintansa suoranaisesti aiheutti naisen kuoleman.
Vareksenpoikanen
Olivia Benson
Viestit: 707
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

--Madonna-- kirjoitti: La Loka 14, 2023 12:08 pm Voiman käyttö oli sovitettu tapaukseen.
Naista talutettiin ulos, kunnes rimpuili, kompuroi ja rojahti maahan.
Kukaan ei maannut päällä minuuttitolkulla, vaan painettiin maata kohti jaloista ja olkapäistä.
Eikö mieleesi tullut, että moni aikaisempi rimpuilija on feikannut tajuttomuutta.

Minäkin olen nähnyt idiootteja ja kaveritkin kertoneet heistä, mutta ei se tee kaikkia ihmisiä idiooteiksi.
Jos asiakas talutettaessa kompuroi ja romahtaa maahan, eli kompastuu ja kaatuu,
niin näetkö stevareiden oikeudeksi painaa hänet maahan ja pitää kiinni kuuden stevarin voimin, kunnes kuolee siihen?

Eikö hänet pidä nostaa pystyyn ja jatkaa ulos talutusta?

Kyllä tässä tapauksessa hänet kaadettiin ja oikeutetusti saavat syytteet kuolemantuottamuksesta.
Itse toivoisin sen muuttuvan omaisten taholta "törkeä kuolemantuottamus" syytteeksi. Perusteluina koska se tapahtui julkisella paikalla, useiden kymmenien silminnäkijöiden silmien alla.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1874
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Vareksenpoikanen kirjoitti: Su Loka 15, 2023 9:57 am Itse toivoisin sen muuttuvan omaisten taholta "törkeä kuolemantuottamus" syytteeksi. Perusteluina koska se tapahtui julkisella paikalla, useiden kymmenien silminnäkijöiden silmien alla.
Esimerkiksi jos liikenteessä töytäiset vahingossa autolla jalankulkijaa tai pyöräilijää, koska et joidenkin poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi (auringon häikäisy, sankka sumu, jalankulkijalla ei heijastinta jne.) havaitse tätä, mutta olet muuten ajanut liikennesääntöjen mukaisesti, tulee syyte kuolemantuottamuksesta. Sinun olisi vain pitänyt ajaa varovaisemmin ja ottaa huomioon, että sieltä sumun seasta saattaa syöksyä oman elämänsä Lance Armstrong. Jos taas voidaan katsoa, että olet havainnut sen pyöräilijän tai jalankulkijan, ajanut liikennesääntöjen vastaisesti ja riskistä välittämättä tai tarkoituksella töytäissyt tätä, tulee syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta. Sillä, moniko ihminen töytäyksen näkee, ei ole syytteen kannalta yhtään mitään merkitystä.
Kuolemantuottamuksen törkeä tekomuoto edellyttää, että kuolema on aiheutettu törkeällä huolimattomuudella. Törkeää tuottamusta tai huolimattomuutta ei ole, niin kuin ei muitakaan syyksiluettavuuden lajeja, määritelty rikoslaissa. Törkeän huolimattomuuden lisäksi rikoksen tulee olla kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Harkittaessa, onko huolimattomuutta pidettävä törkeänä ja siten myös kuolemantuottamusta kokonaisuudessaan törkeänä, on kiinnitettävä huomiota ainakin

- riskin eli kuolemanvaaran suuruuteen,

- tekijän tietoisuuteen riskin käsilläolosta,

- siihen missä määrin tekijän käyttäytyminen poikkeaa tilanteen edellyttämästä huolellisesta menettelystä eli missä määrin tekijä rikkoo huolellisuusvelvollisuutta sekä

- tekijän mahdollisuuteen noudattaa huolellisuusvelvollisuuden vaatimuksia.
https://www.kpflaki.com/post/rikoslain- ... rikoksista

Tässä tapauksessa törkeän kuolemantuottamuksen raja voisi mennä rikki kahden jälkimmäisen kohdan perusteella, JOS voidaan katsoa, että vartijoiden on täytynyt välittömästi naisen mentyä elottomaksi ymmärtää, että kyse on potentiaalisesti hengenvaarallisesta tilanteesta, eivätkä he ole silti ryhtyneet asian suhteen mihinkään toimenpiteisiin. Tavallisessa kauppakeskusvartijan suorittamassa kiinniottotilanteessa ei ole sellaista kuolemanvaaraa, että itse kiinnioton ja siinä käytettyjen voimakeinojen vuoksi voitaisiin törkeän puolelle mennä. Se vaatisi tyyliin sitä, että naista olisi pamputettu voimalla päähän tai jotain vastaavaa.
Vareksenpoikanen
Olivia Benson
Viestit: 707
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »



Törkeä huolimattomuus toteutuu kun eivät nostaneet pystyyn kompastunutta talutettavaa.
Tämän lisäksi teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä kun se tapahtui useiden kymmenien henkilöiden silmien alla.
Vielä lisäyksenä se että useat henkilöt jotka tämän näkivät videoita tapahtuman ja SIIHEN ei sekurit puuttuneet.

Tämä kompastuminen perustuu Madonnan näkemykseen, kompuroinnista.
Törkeän kuolemantuottamuksen kriteerit täyttyvät.

Lainaukset korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1874
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Vareksenpoikanen kirjoitti: Su Loka 15, 2023 2:53 pm Törkeä huolimattomuus toteutuu kun eivät nostaneet pystyyn kompastunutta talutettavaa.
Tämän lisäksi teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä kun se tapahtui useiden kymmenien henkilöiden silmien alla.
Just just. Toistan jälleen näkemykseni, että jos kuollut henkilö olisi ollut joku housuunsa paskova puliukko, ketään ei olisi kiinnostanut enää pitkään aikaan. Nyt, kun sattuikin kuolemaan nainen, tulee sitten tällaista mitenkään lakiin tai oikeuskäytäntöön perustumatonta törinää. Vai onko sinulla mainita joku esimerkkitapaus, jossa kuolemantuottamus olisi ollut jonkin oikeusasteen mielestä kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska sillä oli ulkopuolisia silminnäkijöitä?

Eipä sillä, tämä voi kääntyä törkeäksi kuolemantuottamukseksi juuri tuon toimimattomuuden vuoksi, mutta se edellyttää sitä, että syyttäjä pystyy osoittamaan, että tilanne on ollut välittömästi hengenvaarallinen ja että vartijoiden on täytynyt se ymmärtää. Syyttäjä ei vain edes vaadi tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta, joten vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että törkeäksi katsottaisiin tuolla perusteella.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Jos Suomen oikeuslaitos toimii kuten pitää, tultaisiin kaikki tilanteessa mukana olleet väijyt vapauttamaan kaikista syytteistä. Lakihan kuitenkin on kaikille sama. Perustelen tätä uutisella, jossa vaarallisen määrän subuteksia toiseen henkilöön piikittänyt kaiffari vapautettiin kuolemantuottamussyytteestä. Tuossa keississähän on menetelty miljoonalla tavalla väärin. Ja jos oikeus näkee, että tapaus oli silkka vahinko eikä kuolemantuottamus on suoranainen oikeusmurha jos yksikään väijyistä saa minkäänlaista tuomiota.
Mutta kuten sanottu. Oikeuslaitos on nähtävästi ryhtynyt Veikkauksen kanssa yhteistyöhön ja arkisin, kun lottokone on vapaalla varsinaisesta tehtävästään arvotaan päätökset ja tuomiot sen avulla.
Bonafides
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ma Touko 07, 2012 9:14 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Bonafides »

Joke75 kirjoitti: Su Loka 15, 2023 7:51 pm Jos Suomen oikeuslaitos toimii kuten pitää, tultaisiin kaikki tilanteessa mukana olleet väijyt vapauttamaan kaikista syytteistä. Lakihan kuitenkin on kaikille sama. Perustelen tätä uutisella, jossa vaarallisen määrän subuteksia toiseen henkilöön piikittänyt kaiffari vapautettiin kuolemantuottamussyytteestä. Tuossa keississähän on menetelty miljoonalla tavalla väärin. Ja jos oikeus näkee, että tapaus oli silkka vahinko eikä kuolemantuottamus on suoranainen oikeusmurha jos yksikään väijyistä saa minkäänlaista tuomiota.
Mutta kuten sanottu. Oikeuslaitos on nähtävästi ryhtynyt Veikkauksen kanssa yhteistyöhön ja arkisin, kun lottokone on vapaalla varsinaisesta tehtävästään arvotaan päätökset ja tuomiot sen avulla.
Tämä subu-juttu perusteltiin sillä, että uhri pyysi pistosta. Otsikkoasiassa ei uhri pyytänyt päästä lintatuksi tantereeseen, päinvastoin, taisi ihan huutaa apua ja pyytää lopettamaan, kunnes ei enää siihen kyennyt.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Bonafides kirjoitti: Su Loka 15, 2023 7:59 pm
Joke75 kirjoitti: Su Loka 15, 2023 7:51 pm Jos Suomen oikeuslaitos toimii kuten pitää, tultaisiin kaikki tilanteessa mukana olleet väijyt vapauttamaan kaikista syytteistä. Lakihan kuitenkin on kaikille sama. Perustelen tätä uutisella, jossa vaarallisen määrän subuteksia toiseen henkilöön piikittänyt kaiffari vapautettiin kuolemantuottamussyytteestä. Tuossa keississähän on menetelty miljoonalla tavalla väärin. Ja jos oikeus näkee, että tapaus oli silkka vahinko eikä kuolemantuottamus on suoranainen oikeusmurha jos yksikään väijyistä saa minkäänlaista tuomiota.
Mutta kuten sanottu. Oikeuslaitos on nähtävästi ryhtynyt Veikkauksen kanssa yhteistyöhön ja arkisin, kun lottokone on vapaalla varsinaisesta tehtävästään arvotaan päätökset ja tuomiot sen avulla.
Tämä subu-juttu perusteltiin sillä, että uhri pyysi pistosta. Otsikkoasiassa ei uhri pyytänyt päästä lintatuksi tantereeseen, päinvastoin, taisi ihan huutaa apua ja pyytää lopettamaan, kunnes ei enää siihen kyennyt.
Puhutaan ihan samasta asiasta. Ompun tapauksessa neito pyysi tulla poistetuksi kauppakeskuksen tiloista koska ei osannut siellä käyttäytyä. Tämäkään ei vielä neitoselle riittänyt vaan hän päätti ryhtyä apinoimaan ihmisten kanssa jotka yrittivät vaan auttaa häntä ja saattaa hänet turvallisesti kauppakeskuksen tiloista ulos.
Otsikkoasiassahan ketään ei ole lintattu tantereeseen. Neito on viety hallitusti maahan ja apinoinnin yhä jatkuessa häntä on sekä toimenpiteen suorittajien että neitosen itsensä turvallisuuden vuoksi pidetty kiinni useamman henkilön voimin. Apua ja säälipisteitähän noissa tilanteissa pyrkii keräämään joka ikinen mimmi, kun tajuaa, että on tilanteessa alakynnessä. Se on täysin normaalia.
Lisäksi julkisuudessa, että myös täällä on jo lukuisia kertoja tuotu esiin se fakta että ilmavirralla ei ollut mitään tekemistä neitokaisen kuoleman kanssa. Eli ihan turhaan kalastelet itsekkään säälipisteitä lausahduksella "kunnes ei enää pystynyt".
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1639
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Ghost hunting kirjoitti: La Loka 14, 2023 11:39 am Haalarikameroista ollaan puhuttu aiemminkin, kaikkein paras olisi yhteiskunnan oma systeemi, ettei kukaan pystyis peukaloimaan tietyissä tilanteissa.
Kameroista olisi muutakin hyötyä, esim. ennalta ehkäisevä vaikutus.
▪︎
Jep. Haalarikamerat voidaan kytkeä "on-line" sillä tavoin, että niiden data kulkee suoraan myös keskuskoneelle, josta vain salausavaimen tunteva(t) henkilö(t) voivat sen purkaa. Sellainen käytäntö karsisi jyrkästi näpelöintiyrityksiä.
S. Martin
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: La Heinä 01, 2023 10:55 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja S. Martin »

--Madonna-- kirjoitti: La Loka 14, 2023 12:08 pm
Rockyfist kirjoitti: La Loka 14, 2023 1:46 am Eikö kenellekään tule mieleen, että siinä vaiheessa kun nainen ei enää vastustele eikä huuda niin hän on kuollut?
Eikö mieleesi tullut, että moni aikaisempi rimpuilija on feikannut tajuttomuutta.
Tottakai tajuttomuutta feikataan.
Mistä se mahtaa johtua? Mitä hyötyä feikkaamisella haetaan?

Vihje: kiinniottajalla on velvollisuus seurata kiinniotetun tajunnan tilaa ja aloittaa tajuttoman auttaminen välittömästi.

Let that sink in.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

S. Martin kirjoitti: Ma Loka 16, 2023 11:57 am
--Madonna-- kirjoitti: La Loka 14, 2023 12:08 pm
Rockyfist kirjoitti: La Loka 14, 2023 1:46 am Eikö kenellekään tule mieleen, että siinä vaiheessa kun nainen ei enää vastustele eikä huuda niin hän on kuollut?
Eikö mieleesi tullut, että moni aikaisempi rimpuilija on feikannut tajuttomuutta.
Tottakai tajuttomuutta feikataan.
Mistä se mahtaa johtua? Mitä hyötyä feikkaamisella haetaan?

Vihje: kiinniottajalla on velvollisuus seurata kiinniotetun tajunnan tilaa ja aloittaa tajuttoman auttaminen välittömästi.

Let that sink in.
Tajuttomuuden feikkaamisen syy on päästä pois tilanteesta tai ainakin yrittää päästä uudelleen tilanteen herraksi. Myös erilaiset avunpyynnöt ja tuskanhuudot menevät samaan kategoriaan. Yhtenä tavoitteena toki myös säälipisteiden kerääminen mikäli paikalla on ohikulkijoita. Säälipisteiden keräämisen lisäksi tavoitellaan myös sitä kuvaamisen aloittamista.
Totuusontuolla
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2023 12:25 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Totuusontuolla »

petro kirjoitti: Su Loka 15, 2023 7:44 am Höpsis. On kovin epätodennäköistä, että 35-vuotias nainen noin yhtäkkiä kuolisi kävellessään kaupassa. Kyllä näiden vartiojoiden toiminta on siihen vaikuttanut tai peräti aiheuttanut sen. Vaikea nähdä muuta mahdollisuutta. Harmittaa, kuinka huonosti kohdellaan uhmisiä, jotka eivät vastaa ulkonäöltään tai muilta ominaisuuksiltaan ideaalia. Pitää hyväksyä hieman erilaiset, eikä siivota pois vähäisin perustein.


Turhaa höpinää, koska on todettu että syy on sellainen että olisi voinut esiintyä muutenkin. Harmittaa miten huonosti ihmiset ja rentut käyttäytyvät
nykyään julkisilla paikoilla. Varkaita on jokapuolella, kaikki paikat sotketaan ja rikotaan. Ryöstöt ja pahoinpitelyt lisääntyvät. Ongelmiin pitäisi puuttua kovemmilla tuomioilla ja tiukemmalla valvonnalla. Suomessa on viime vuosikymmeninä kokeiltu porkkanaa ja sitä että etsitään syytä aina muualta kuin tekijöistä.
Totuusontuolla
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2023 12:25 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Totuusontuolla »

↑↑
100% totta. Kuvausten jälkeen Some villiintyy ja alkaa puolustamaan "uhria".

Lainaukset korvattu kahdella nuoliviittauksella
-NILS-
Vastaa Viestiin