Suomen Presidentinvaalit 2024

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Kuka voittaa Suomen presidentinvaalien ensimmäisen, ja ehkä viimeisen kierroksen?

Äänestys päättyi Su Tammi 28, 2024 4:41 pm

Mika Aaltola - Valitsijayhdistys
2
2%
Li Andersson - Vasemmistoliitto
2
2%
Sari Essayah - Krsitillisdemokraatit
2
2%
Pekka Haavisto - Valitsijayhdistys
8
10%
Jussi Halla-aho - Perussuomalaiset
44
53%
Hjallis Harkimo - Liike Nyt
0
Ei ääniä
Olli Rehn - Valitsijayhdistys
3
4%
Alexander Stubb - Kokoomus
12
14%
Jutta Urpilainen - SDP
0
Ei ääniä
Joku Muu - Aku Ankka, Jeesus, Kirkkovene, Paavo Väyrynen tai muu Musta Hevonen
10
12%
 
Ääniä yhteensä: 83

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17208
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

C. Semmmone kirjoitti: Pe Joulu 15, 2023 3:58 pm Vihdoinkin!
Löytyi joku, joka kertoo, miksi joku äänestäisi Pekka Haavistoa.
Kyseinen henkilö on Anssi Kela ja mielipiteet ovat vuodelta 2011.

16 SYYTÄ ÄÄNESTÄÄ PEKKA HAAVISTOA
...

https://www.anssikela.com/2011/12/19/16 ... haavistoa/
Tämä on hyvin mielenkiintoinen ajankuva ja nyt kun sitä sovellettaisiin noilla samoilla argumenteilla, niin mitä syitä Anssi "suvakki" Kelalla olisi enää äänestää Pekka "koko kansan Pekka" Haavistoa (vihr)

1) Ikä. Toisaalta Kela on itsekin vanhentunut ja ajatuksensa siitä, että ei voisi äänestää 65-vuotiasta on todennäköisesti muuttunut. Vaan miten hän sitä nyt selittäisi; "tota niiku ei se sillai niiku olekaan vanha kun täs oon miettinyt."
-Nyt tuohon "ei liian vanhaan ikäryhmään" osuvat Jussi Halla-aho 53 ja Mika Aaltola 54. Lähellä on myös Alexander Stubb 55 ja Sari Essayah 56. Ovatko he nyt liian nuoria?

2. Kokemus. Haavistolle on tullut rutkasti lisää kokemusta, joten tuohon seikkaan on hyvä vedota edelleen. Kaikki ei kuitenkaan ole aina mennyt hyvin:
Haavisto myöntää ”Caruna-virheen” – ainakin osittain. Tapauksessa on kyse siitä, että Haavisto toimi Kataisen (kok) hallituksessa valtionohjauksesta vastaavana ministerinä. Hän oli vastuussa Fortumin verkkojen myynnistä Carunalle, jolloin kuluttajien sähkön siirtohinnat nousivat räjähdysmäisesti.
Iltalehti

3. Luonne. Joillekin riittää, että ehdokas on "mukava mies". Jotkut vaativat vähän enemmän. Sanotaan, että Martti Ahtisaari (sd) sai tarvittavat lisä-äänet sanomalla "peijakas sentään" kun teki karjalanpiirakoita tv-ohjelmassa 1994. Kansa villiintyi - Ahtisaaresta tuli presidentti.
- En tiedä miten hyvin Haavisto ja Kela tuntevat toisensa, vai perustuiko tuolloinen analyysi siihen mitä hän on mediaa seuraamalla saanut ja että Haavisto on mahdollisesti ollut Kelan keikalla ja kiitellyt kädestä pitäen ja olalle taputtaen. "Olipa siinä mukava mies".

Koulussa Haavisto kiusattiin ja hän hakkasi kiusaajansa:
Hän kertoo myös, miten sai väkivaltaa käyttämällä koulukiusaamisen lapsena loppumaan.
Haavisto paljastaa ohjelmassa, että hän on valmis vaikka tappamaan toisen ihmisen, jos hänen rakastamaansa henkilöä uhataan hengenvaaralla.
Iltalehti
Tämä voi olla Kelalle epämieluisa yllätys; käytti väkivaltaa ja on valmis tappamaan". "Peace", kuulen jo Kelan lausuvan.

4. Aito kansainvälisyys. Mitä se on? Matkustellut paljon, tavannut erilaisia ihmisiä eri kulttuureista ja eri etnisen taustan omaavia. Sitäkin. Haaviston puoliso on ulkomaalainen. Ihan varmasti Haavistolla on enemmän tarttumapintaa kansainvälisyyteen ja hyvät verkostot kuin useimmilla meistä. Tätä pointtia Anssi Kela voi edelleen käyttää.

5. Edustavuus. Harmaantunut setämies on uskottavampi kuin 36-vuotias anarkisti Li Andersson. Totta! Joissakin maissa homoseksuaalisuus on ihan nou nou, mutta useissa maissa sitä ei koeta (ainakaan juhlapuheissa) esteenä.

6. Humanismi. Vain hölmö ja naiivi äänestää humanistia. Kelan ääni menee siis tässäkin Haavistolle. Humanismi katsotaan hyveeksi, vaikka se on lähinnä omiin muroihin kusemista, loputonta toisen posken kääntämistä ja itsensä kuoliaaksi ymmärtämistä.

7. Venäjän tuntemus. Nuorempana hännysteli venäläisiä;
Haavisto on tukenut KGB-agenttia, puolustanut Neuvostoliiton ihmisoikeusrikkomuksia
Iltalehti
- Vaaleissa on mukana muitakin hyviä Venäjän tuntijoita, joten tässä Kelan pitänee pysähtyä pohtimaan kuka on hän, joka tietää eniten. Haavisto se ei ole.
Venäjä-virheitään Haavisto selittää sinisilmäisyydellään ja liialla optimismilla.
Iltalehti
Venäjä-tuntijuus perustui sinisilmäisyyteen ja liiallisen optimismiin. Vaan mitä sanoo Anssi Kela tähän? Onko Haavisto hänelle edelleen Venäjän tuntija?

8. Neuvottelutaito. Sitä hänellä varmasti on ja selvä pyrkyryys mini-Ahtisaareksi. Vaan pitääkö Suomen presidentin olla hän, joka sekaantuu kaikkiin maailman kriiseihin tarjoamalla apua? Eikö niitä ominaisuuksia voi käyttää Suomen kansan yhtenäisyyden uudelleen synnyttämiseksi.
- Kun Itä-Timorissa riidellään, niin on suorastaan hölmöä olla ensimmäisenä tarjoamassa Suomen apua, Suomen näkökulmaa ja höpisemässä rauhan suurvallasta.

9. Suvaitsevaisuus. Tässä kohdin Haaviston linja on jonkin verran erilaisempi kuin mitä se oli vuonna 2012. Kela on edelleen yhtä suvaitsevainen kuin silloin, mutta kelpaako Haaviston pieni järkiintyminen Kelalle? Tässä kohdin Kelan ääni menee Anderssonille.

10. Rauhanmies. Haavisto vastusti Natoa, mutta ulkoministerinä vei Suomen Natoon. En sanoisi sitä takinkäännöksi, sillä tilanne muuttui (lähes) täysin, mutta Venäjän sotahulluuden merkit olivat näkyvissä jo 2012. Rauhanmiehenä Haavisto halusi aikoinaan ajaa armeijan toiminnan alas:
...ja ajoi vuosia puolustusvoimien määrärahoihin rajuja leikkauksia.
- Haavisto kertoo myös, onko hän yhä samaa mieltä nuoruuden linjauksestaan, jonka mukaan ”puolustusvoimat on perustettu, jotta jokainen suomalainen mies hallitsisi tappamisen jalon taidon silloin, kun maan korkein johto näkee sen mielekkääksi”.
Iltalehti

Toki nuorempana ihminen ajattelee enemmän mustavalkoisesti, joten "iän tuoma kokemus ja henkinen kasvu" selittävät nyt erilaisemman ajattelutavan.
- Vaan monella on käsityksenä Haavistosta yhä ja edelleen tämä mainittu nuoruuden ajatusmaailma; "vihreä, suvaitsevainen rauhanmies Pekka".

11. Ympäristönsuojelija. Varmasti sitä omassa elämässään - kuten moni muukin. Tässä ikään kuin nähdään se harhainen elämänvalhe, että vain olemalla Vihreä, olet kiinnostunut suojelemaan luontoa. Olemalla kokoomuslainen haluat lisää päästöjä savupiipuista ja tuontia Kiinasta koska tehokkuus. Olemalla Perussuomalainen paskat nakkaat luonnosta ja heität sen sinappisen voipaperin surutta vanhan dieselauton ikkunasta.
- Pelkät ympäristönsuojeluarvot eivät anna Haavistolle etumatkaa. Eivät silloin, eivätkä nyt.

12. Globaali visio. Rahaa Afrikkaan, Lähi-itään, Keski-Amerikkaan. Tai ne yhteistyöt; Suomi maksaa ja tekee. Se toinen osapuoli katsoo sivusta ja ohjaa saatuja rahoja omille tileilleen. Valmistuttuaan laitos tms. ei tietenkään toimi koska paikallinen johto ja työntekijät ja Suomi maksaa edelleen. Tätä kutsutaan kehitysyhteistyöksi. Haavisto on tätä puolta varmasti nähnyt, eikä ole sen suhteen sinisilmäinen, mutta presidenttinä voisi olla mukana (ja varmasti olisikin) sellaisten hankkeiden viennissä joista olisi Suomelle jotain hyötyäkin.
- Nyt nämä ulkomaanhankkeet koostuvat lähinnä vessojen rakentamisesta Sambiaan ja parin traktorin myynnistä Tansaniaan.

13. Riippumattomuus. "Minussa ei ole mitään punaista" ja asettui kansanliikkeen ehdokkaaksi. Moni näki punaista ja veti tukensa pois. Etenkin taitelijapiireissä tuo oli veret seisauttava tieto ja Li Andersson (vas) sekä Jutta Urpilainen (sd) saivat heti kulttuuriväen tuen ja äänet.
- Ehkä myös Anssi Kela ryhtyi epäröimään.

14. Vähemmistöön kuuluminen. Haavisto ei ole tämän avulla juurikaan tai ollenkaan pyrkinyt eteenpäin. Vähemmistöön kuuluminen on Suomessa kuitenkin huikea etu. Sen varjolla voi olla mitä vaan ja aina on joku ketä voi syyttää jos kaikki menee päin helvettiä, tai on omasta mielestään saanut huonoa palvelua.
- Suomessa vähemmistöjen jumalointi on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että on jopa kummallista, kun ehdokkaina on myös suomenkielisiä ja heteroita.
- Tarja Halosen (sd) aikana vähemmistöt asetettiin enemmistön edelle ja tästä alkoi uhriutumisen aikakausi. Monet enemmistöön kuuluvat ryhtyivät pyytämään anteeksi olemassaoloaan ja mielistelemään vähemmistöjä. Heidän joukossaan myös Anssi Kela.

15. Kiinnostus presidentin tehtävään. Se on Haavistolla säilynyt ja presidenttiyden on tarkoitus olla hänelle pitkän uran kunniallinen päätös. Vuosi sitten Haaviston valinta näytti itsestään selvältä. Sitten tuli Mika Aaltola (sit), mutta hänen suosio putosi kun hän avasi suunsa. Haavisto on edelleen vahvoilla; asiaosaamista on - niin monella (ei kaikilla) muullakin, kiinnostusta tehtävään on - niin on myös kaikilla muilla.

16. Taktiset syyt. Ykkösprioriteettina on estää Jussi Halla-ahon (ps) eteneminen.
- Jos äänestää Anderssonia ja Urpilaista, niin äänet hajautuvat liiaksi ja Halla-aho saattaa päästä toiselle kierrokselle. Keskittämällä äänet Haavistolle saadaan hänelle helposti toiselle kierroksella vaadittava 20 prosentin kannatus.

Summasin nämä yhteen ja lopputulos on, että Anssi Kela äänestää edelleen Pekka Haavistoa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1639
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

JanitaSlim kirjoitti: La Joulu 23, 2023 2:11 pm Pelkällä älyllä ei kansaa johdeta. Pitää olla myös mukautuvuutta ja kykyä asettua muiden ihmisten asemaan. Taitoja, jotka Halla-aholta puuttuvat kokonaan, vaikka yleensä ikä tuo mukanaan myös viisautta, Halla-aholla se on tuonut mukanaan vain entistä enemmän katkeruutta.
Duodanoin... Suomessa presidentti EI johda kansaa. Ei mihinkään suuntaan. Urho Kekkosen jälkeen Suomen presidentin valta-asema on kausi kaudelta vaihtunut yhä enemmän ja enemmän edustusviraksi, pönäköityneemmin sanottuna "arvojohtajuudeksi", jolla ei ole mitään tekemistä oikean johtajuuden kanssa.

Vaikka Sauli Niinistö onkin osoittanut korkean profiilin jämeryyttä arvojohtajuudessa, ei hänkään enää ole ollut mikään kansanjohtaja, kun kuvaa katsoo Suomen ja suomalaisten tuolta puolen.

Tulevan Suomen presidentin asema tulee olemaan sirkustirehtöörin kaltainen, eli ei tee varsinaisesti mitään missä pitää osata jotain, mutta sellainen on sirkuksessa siltikin oltava.
Siihen patsasteluun Halla-aholla tuskinkaan on pohjimmiltaan edes halukkuutta. Se kun vie aikaa ja pohjaa pois sellaisilta toiminnoilta, jotka hänen tapahtumahorisontistaan katsottuna ovat mielenkiintoisempia.

Viesti siirretty lainauksineen Koomikko nimitteli Halla-ahoa -ketjusta
-NILS-
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17208
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Enää 1 kk 2 vrk:tta ensimmäiselle kierrokselle: Stubb johtaa kun mennään takasuoraa, mutta Haavisto on hieman kirinyt ja puuskuttaa jo niskaan. Halla-aho on noussut selvästi kolmanneksi. Neljänneksi pudonnut Rehn on jäänyt hänestä selvästi ja kannoillaan on kilpailun nuorin osallistuja Andersson. Hänen perässään kovasta kiristään ja vahvasta valmennustiimistään kohuttu Urpilainen on edelleen jotenkin jumissa. Aivan perässään on yksi ennakkosuosikeista, Aaltola. Perää pitävät Aaltola, Essayah ja Harkimo, jotka ovat hädin tuskin edenneet mihinkään...
Stubb johdossa, Aaltolan kannatus puolittui

Pekka Haavisto on toisena ja Jussi Halla-aho kolmantena HS:n joulukuun kannatustutkimuksessa. Jutta Urpilaisen kannatus on lähtenyt laskuun.

KOKOOMUKSEN presidenttiehdokas Alexander Stubb (kok) on suosituin presidenttiehdokas HS:n joulukuun kannatusmittauksessa.

Hän johtaa parilla prosenttiyksiköllä valitsijayhdistyksen ehdokasta Pekka Haavistoa (vihr).

Stubbia äänestäisi 24 prosenttia tutkimukseen osallistuneista, jos presidentinvaalit järjestettäisiin nyt. Pekka Haaviston kannatus on 22 prosenttia.

Stubbin tilanne on pysynyt jokseenkin muuttumattomana marraskuun mittauksesta. Haaviston kannatus on noussut kaksi prosenttiyksikköä.

Haavisto on saanut lisää kannattajia Sdp:tä äänestäviltä. Haavistoa äänestäisi 38 prosenttia Sdp:n äänestäjistä. Marraskuussa määrä oli 29 prosenttia.

Tutkimusaineiston on koonnut Verian 20.–21.12.2023.

ALEXANDER STUBB voittaisi kaikki kuusi vastustajaansa toisella kierroksella.

Tiukinta olisi Pekka Haavistoa vastaan. Stubb saisi 55 prosenttia ja Haavisto 43 prosenttia. Tilanne oli jokseenkin sama marraskuussa.

Presidenttiehdokkaiden kannatukset ovat muuttuneet muutenkin vähän marraskuusta.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho (ps) on noussut suosiossa kolmanneksi. Häntä äänestäisi nyt 13 prosenttia kyselyyn osallistuneista, mikä on kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin marraskuussa.

Tutkimuksesta näkyy, että perussuomalaiset äänestäjät ovat aktivoituneet aikaisempaa enemmän. Perussuomalaisia kannattavista 69 prosenttia äänestäisi Halla-ahoa, kun määrä oli 54 prosenttia marraskuussa.

Halla-aho meni selvästi ohi valitsijayhdistyksen ja keskustan ehdokas Olli Rehnistä (kesk), jonka marraskuun 10 prosenttia muuttui yhdeksäksi prosentiksi.

TUTKIMUKSEN yksi odotetuimmista tuloksista koskee Sdp:n ehdokas Jutta Urpilaista, joka ilmoittautui virallisesti presidenttiehdokkaaksi vasta joulukuun alussa.

Tuolloin Sdp:n joukoissa odotettiin, että Urpilaisen suosion lähtee nousuun. Onkin käynyt päinvastoin. Urpilaista kannatti marraskuussa seitsemän prosenttia tutkimukseen osallistuneista, mutta joulukuussa enää viisi prosenttia.

Hänen joukoistaan on lähtenyt ennen kaikkea Sdp:tä äänestäviä.

Vasemmistoliiton ehdokas Li Andersson (vas) on pysynyt seitsemän prosentin sarjassa.

Valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltolan suosio jatkaa laskuaan. Se on puolittunut sitten lokakuun. Nyt häntä kannattaa enää neljä prosenttia, mikä on vain hiukan enemmän kuin kristillisdemokraattien ehdokas Sari Essayahin (2 prosenttia) ja Liike Nytin ehdokas Harry Harkimon (1 prosentti) kannatus.

Valtaenemmistö arvelee (89 prosenttia), että luultavasti äänestää presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella nyt valitsemaansa ehdokasta.
...

KANNATUSLUVUT muuttuvat hiukan, kun kannatusta kysyttiin niiltä, jotka aikovat varmasti äänestää seuraavissa presidentinvaaleissa.

Tässä joukossa Stubb sai 27, Haavisto 23, Halla-aho 14 ja Rehn 10 prosentin kannatuksen.

Muiden suosio jää alle kymmenen prosentin.
...

Kuitenkin 38 prosenttia vähiten ansaitsevista tukisi vaalin toisella kierroksella Stubbia. Vastaavasti useampi kuin joka kolmas eniten ansaitseva päätyisi Haavistoon.

Toisella kierroksella Haavisto keräisi ääniä sosiaalidemokraateilta, vihreiltä ja vasemmistoliittolaisilta. Stubb puolestaan saisi valtaosan kokoomuslaisten, perussuomalaisten ja keskustalaisten äänistä.
...

Fakta
* Tutkimusaineisto on koottu Verianin (entinen Kantar Public) käyttämässä Kantar Forum -internetpaneelissa 20.–21.12.2023.
* Haastatelujen kokonaismäärä on 1 398.
* Tutkimustulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin 2,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.
...
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
26.12.2023 15:51

Hähähä...
Haavisto on saanut lisää kannattajia Sdp:tä äänestäviltä. Haavistoa äänestäisi 38 prosenttia Sdp:n äänestäjistä. Marraskuussa määrä oli 29 prosenttia.
Tutkimusaineiston on koonnut Verian 20.–21.12.2023.
Nyt ei voi syyttää, että mutku niinku Jutta ei ollut tuolloin mukana. Vaan kun oli jo. Ja se näkyi siinä kun Haavisto sai lisää kannattajia SDP:n äänestäjistä...

Taas kuulen sitä samaa vähättelyä; " ei oo Halla-aho saanut läheskään kakki persuja äänestämään itteään" tms.
- Samaiset kaikkitietävät ovat sangen hiljaa kun tulee puhe kuinka monta prosenttia demareiden äänestäjistä on Urpilaisen tukena...
Tuolloin Sdp:n joukoissa odotettiin, että Urpilaisen suosion lähtee nousuun. Onkin käynyt päinvastoin. Urpilaista kannatti marraskuussa seitsemän prosenttia tutkimukseen osallistuneista, mutta joulukuussa enää viisi prosenttia.
Ehken Urpilaiselle kävi kuten Aaltolalle: Heti kun avasi suunsa, niin lähti kannatus putoamaan. Mitenkään epätavallista se ei olisi kun on kyse demarista. Antti Rinteen puheenvuoroilla oli samansuuntainen tulos SDP:n kannatukseen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

A.Stubb on näistä kokonaisuutena paras vaihtoehto. En ole liiemmin edes samaa mieltä Stubbin kanssa monista asioista, mutta näistä vaihtoehdoista paras valinta.
Stubbilla on paras tausta ja yhteydet. Samalla on uskottavin vaihtoehto.
Suomi tarvitsee myös tavallaan tämmöistä presidenttiä, jolla on jo ennestään osaamisesta poliittisesta johdosta ja kontaktit olemassa niin itään kuin länteen.
Tuleva presidentti joutuu joka tapauksessa olemaan vaarallisemmassa tilanteessa kuin Sauli Niinistö. Siinäkin mielessä on tavallaan hyvä jatkaa Niinistön taustoittamaa linjaa.
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Stubbilla on vaalikoneissakin aivan oma, muista poikkeava taktiikkansa
Stubbin neutraali-vastausten määrä korostuu, jos laskuista jätetään pois ulko- ja turvallisuuspolitiikka, jonka seitsemästä väittämästä Stubb on sentään ottanut kantaa kuuteen. Siinä sektorissa on toki nykyisessä tilanteessa ”turvallista” ottaa kantaa, koska konsensus on kansallisesti suhteellisen vahvaa ja äänestäjien enemmistön kanta arvattavissa.

Sen jälkeisissä väittämissä hän pidättäytyy kannanotoissa yli puolesta.

Vaalikoneessa tulee 12 väittämän jakso Suomen sisäisistä haasteista, kansainvälisistä kysymyksistä ja presidentin vallasta ja asemasta, jonka aikana Stubb vastaa kymmenen kertaa ”neutraali”.

Vaalikoneeseen saa tietysti vastata aivan kuten parhaaksi näkee. Vastausvaihtoehdot antavat mahdollisuuden valita neutraalin suhtautumisen, ja voi olla, että väittämien muotoilussakin olisi ollut parantamisen varaa.

Jostain syystä kaikki muut ehdokkaat ovat kuitenkin paljon paremmin osanneet valita sen, mitä mieltä väittämistä ovat.

Iltalehden vaalikoneen arvokartalla Stubb on hyvin lähellä keskipistettä. Sieltä hän liikkuu hieman oikeistolaisen ja liberaalin suuntaan – eli juuri sinne, minne hän todennäköisesti haluaakin itsensä asemoida, ja mistä vaalit on hyvin mahdollista voittaa.

Presidentiksi ei tulla äärikonservatiivina tai -liberaalina, eikä myöskään aivan oikealta tai vasemmalta laidalta. Presidentin pitää olla kansaa yhdistävä hahmo, eikä hän siksi voi olla liian kaukana kenestäkään. Presidentiltä odotetaan myös maltillisuutta ja harkintaa kannanotoissaan.
Koko jutun voi lukea täältä:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a ... 2f3dd12624
Thor.
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2016 11:22 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Thor. »

holmesin haamu kirjoitti: To Joulu 28, 2023 8:42 pm A.Stubb
WalkingDisaster kirjoitti: To Joulu 28, 2023 11:12 pm Stubb
Quorthon kirjoitti: Ke Joulu 20, 2023 11:44 am Stubido voittaa
Stubb on WEF:n kätyri: https://www.weforum.org/people/alexander-stubb/
Eli et omista mitään ja olet onnellinen: https://www.youtube.com/watch?v=60MzTlrOCXQ
https://www.youtube.com/shorts/8rXHOr-E5Dg
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Collie »

Thor. kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:01 am
holmesin haamu kirjoitti: To Joulu 28, 2023 8:42 pm A.Stubb
WalkingDisaster kirjoitti: To Joulu 28, 2023 11:12 pm Stubb
Quorthon kirjoitti: Ke Joulu 20, 2023 11:44 am Stubido voittaa
Stubb on WEF:n kätyri: https://www.weforum.org/people/alexander-stubb/
Eli et omista mitään ja olet onnellinen: https://www.youtube.com/watch?v=60MzTlrOCXQ
https://www.youtube.com/shorts/8rXHOr-E5Dg
Onko kukaan muu huomannut että Stubbin kampanjalogon nimen 'A' on FBI:n 'pedofiilien käyttämien symbolien' listalla?

Esim. Ylen uutisessa mainitaan noita symboleja:

Poliisi Norjan pedofiilirenkaasta He tunnistivat toisensa spiraalisymboleista ja tekivät rituaalin Oslon suositussa patsaspuistossa.png
Poliisi Norjan pedofiilirenkaasta He tunnistivat toisensa spiraalisymboleista ja tekivät rituaalin Oslon suositussa patsaspuistossa.png (225.83 KiB) Katsottu 438 kertaa

Stubbin kampanjalogo:

Kansallinen Kokoomus on asettanut presidenttiehdokkaakseen virallisesti Alexander Stubbin!.png
Kansallinen Kokoomus on asettanut presidenttiehdokkaakseen virallisesti Alexander Stubbin!.png (47.63 KiB) Katsottu 438 kertaa
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Voiko joku presidenttiehdokas olla näin täydellisesti pihalla tosimaailman tapahtumista?
Missä kuplassa hän on elänyt?

Stubb: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta".
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5399
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Collie kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:20 am Onko kukaan muu huomannut että Stubbin kampanjalogon nimen 'A' on FBI:n 'pedofiilien käyttämien symbolien' listalla?
No ei kyllä ole sama "symboli". Täytyy taas aikamoisten huuhaa-lasien läpi katsoa että tuosta saa saman.
Tuossa kirjaimen sisäosassa on jotain yhtäläisyyttä mutta siihen se sitten jääkin. Ei se symbolista samaa tee.
aika käydä optikolla.jpg
aika käydä optikolla.jpg (38.44 KiB) Katsottu 368 kertaa
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1451
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Mitäpä veikkaatte, kuinka pian seuraavan ylipäällikön virkaanastujaisten jälkeen avataan tänne uusi ketju: "Venäjä hyökkäsi Suomeen - emme ole koskaan provosoineet!"
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5399
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Sverdlov kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:39 pm Mitäpä veikkaatte, kuinka pian seuraavan ylipäällikön virkaanastujaisten jälkeen avataan tänne uusi ketju: "Venäjä hyökkäsi Suomeen - emme ole koskaan provosoineet!"
Eurooppalaisen maan puolustuksen vahvistaminen ei ole kyllä mitään provosoimista varsinkin kun ryssä hyökkää 1000km päässä Helsingistä. Eikä ryssä mitään provosoimista edes tarvi hyökkäilläkseen.
Avatar
Wildchild79
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Su Kesä 18, 2023 10:21 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Wildchild79 »

Sverdlov kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:39 pm Mitäpä veikkaatte, kuinka pian seuraavan ylipäällikön virkaanastujaisten jälkeen avataan tänne uusi ketju: "Venäjä hyökkäsi Suomeen - emme ole koskaan provosoineet!"
Veikkaan että heti ketjun "Mainilan laukaukset 2024" jälkeen ja ennen "Miten noita ryssiä riittää taas ammuttavaksi noin paljon" ketjua
Ennen vaadittiin yrittämään, mutta nykyään opetetaan vaatimaan - Sotaveteraani Gunnar Kotiranta 103-v
1lpo
Martin Riggs
Viestit: 617
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

Sverdlov kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:39 pm Mitäpä veikkaatte, kuinka pian seuraavan ylipäällikön virkaanastujaisten jälkeen avataan tänne uusi ketju: "Venäjä hyökkäsi Suomeen - emme ole koskaan provosoineet!"
En veikkaa tuommoista otsikkoa ollenkaan. Näin kysymysten hurmiossa kun itsekin olen niin mitäpä veikkaat, kuinka pian seuraavan ylipäällikön virkaanastujaisten jälkeen avataan tänne uusi ketju:" ryssä on ryssä vaikka voissa paistais! "
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
Collie
Javier Pena
Viestit: 1722
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja Collie »

OnyxPhoenix kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 11:49 am
Collie kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:20 am Onko kukaan muu huomannut että Stubbin kampanjalogon nimen 'A' on FBI:n 'pedofiilien käyttämien symbolien' listalla?
No ei kyllä ole sama "symboli". Täytyy taas aikamoisten huuhaa-lasien läpi katsoa että tuosta saa saman.
Tuossa kirjaimen sisäosassa on jotain yhtäläisyyttä mutta siihen se sitten jääkin. Ei se symbolista samaa tee.

aika käydä optikolla.jpg
FBI:n listalla oleva symboli löytyy lähes samanlaisena Stubbin kampanjalogon 'A':n sisältä, jos laitat silmälasit päähän. Ainoastaan viimeinen kuudes sakara on katkaistu (tai vaihtoehtoisesti jatkuu alaspäin) ja Stubbin logossa on vain viisi sakaraa. Värjäsin editoimasi kuvan valkoisen samalla värillä kuin FBI:n kuvassa havainnoinnin helpottamiseksi:

optikon vastaus.png
optikon vastaus.png (157.06 KiB) Katsottu 228 kertaa

Kuva
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5399
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Suomen Presidentinvaalit 2024

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Collie kirjoitti: La Joulu 30, 2023 12:57 am
OnyxPhoenix kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 11:49 am
Collie kirjoitti: Pe Joulu 29, 2023 12:20 am Onko kukaan muu huomannut että Stubbin kampanjalogon nimen 'A' on FBI:n 'pedofiilien käyttämien symbolien' listalla?
No ei kyllä ole sama "symboli". Täytyy taas aikamoisten huuhaa-lasien läpi katsoa että tuosta saa saman.
Tuossa kirjaimen sisäosassa on jotain yhtäläisyyttä mutta siihen se sitten jääkin. Ei se symbolista samaa tee.

aika käydä optikolla.jpg
FBI:n listalla oleva symboli löytyy lähes samanlaisena Stubbin kampanjalogon 'A':n sisältä, jos laitat silmälasit päähän. Ainoastaan viimeinen kuudes sakara on katkaistu (tai vaihtoehtoisesti jatkuu alaspäin) ja Stubbin logossa on vain viisi sakaraa. Värjäsin editoimasi kuvan valkoisen samalla värillä kuin FBI:n kuvassa havainnoinnin helpottamiseksi:


optikon vastaus.png
Eihän tuossa ole mitään järkeä että värittelet kirjainta sopivan rajoitetusti ja sitten itsekin toteat että sakaroita on eri määrä ja kirjaimessa jatkuu eri tavalla. Mutta sitten väität että 'symboli on selvästi lähes sama!' :D

Ei se ihan näin taida mennä symboliikassa. Tuo kirjain ei ole kyseinen symboli.
Vastaa Viestiin