Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1992
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Pe Helmi 09, 2024 10:12 pm Jos ja mielestäni kun Heikillä on aivorappeuma niin tälläisten median haastatteluiden, poliisien kuulusteluiden ja Heikin ajan/paikan tajun takia näistä ei voi oikein mitään johtopäätöksiä tehdä. Periaatteessa sairauden myötä vaikka vastaus "Aiheutitko Piian katoamisen?" "Sitä minäkin olen alkanut epäilemään. Kun se koirakin merkkasi sen. Tosin se aurinkopaneeli asentaja piti siellä työkaluja. Se ei edes ymmärtänyt Nebukadnesarin......" Kuulustelun anti voinut jäädä hyvinkin ohueksi. Vielä ohuemmaksi Heikin muistikuvat kuulustelussa jo vartin päästä.
Absurdi ajatus, että kadonneen tytön isä haettaisiin vähän silleen läpällä paremmankaan tekemisen puutteessa vielä vuosikymmenten jälkeen kuultavaksi oman tyttärensä katoamiseen liittyen ja vedettäisiin lattiaa auki.

Se on tietysti niin, että Heikin jutut ovat varmaan käyneet aina vaan sekavimmiksi vuosien saatossa.
Hapetan kyttätyyliin
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »



Ei varmastikaan läpällä. Lopullista syytä/syitä tuon kynnyksen ylittämiseen voi vain arvailla. Ja eniten infoa asiasta antanut Heikki. En usko että hänkään tarkoituksella antaisi väärää infoa mutta aivot voi rakentaa ihan muuta kuin todellisuus ollut. Ja vaikuttaisi että ei oikein asiaa kysyessä oikein muista tai sisäistä.
1988 nämä olisi pitänyt ottaa tiukemmalle. Tai ainakin tullut käsitys että kokonaisuutena tehty laiskasti. Ja perheen osaltakin tiukempi kampa.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1992
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »



Niin, sitä voi vaan arvailla. Poikkeuksellista kuitenkin on, että näin monen vuoden jälkeen enää aletaan Heikkiä syynätä tutkinnanjohtajan vaihdoksesta huolimatta.

Olen samaa mieltä, että silloin aikoinaan olisi pitänyt ottaa Heikistä ne tiedot irti, jotka irtoavat. Olisi ollut hänenkin etunsa, jos on syytön.
Hapetan kyttätyyliin
Kötti
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: La Syys 11, 2010 2:36 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kötti »

Vanhakansa, onko tiedossa ajankohtaa, jolloin perheen ulkopuolinen henkilö on varmuudella nähnyt Piian elossa? Ajankohdalla tarkoitan sellaista ajankohtaa, jolloin Piia tuli koulusta tms.
Minä juon viinaa ainoastaan silloin, kun minulla on juhlapäivä. Silloin minulla on juhlapäivä, kun minulla on viinaa!
Herra-P
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Ma Loka 09, 2023 9:36 pm
Paikkakunta: Piikkiö

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Herra-P »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Pe Helmi 09, 2024 10:12 pm Jos ja mielestäni kun Heikillä on aivorappeuma niin tälläisten median haastatteluiden, poliisien kuulusteluiden ja Heikin ajan/paikan tajun takia näistä ei voi oikein mitään johtopäätöksiä tehdä.
En oikein usko aivorappeumaan, näin paikallisena. Sillä Heikki kykenee täysin järjelliseen ja ajantasaiseen keskusteluun vaikka useaksi tunniksi. Jos aihe on sopiva.
Toki saattaa heittäytyä täysin ymmärtämättömäksi hetkessä, jos aihe ei miellytä.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1444
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Milläköhän kompetenssilla tätä Heikki Ristikankareen "aivorappeumaa" täällä on diagnosoitu? Iän perusteella?

Ilman minkäänlaista lääketieteellistä perustetta on tässä maassa lausuttu tuhansia kertoja julkisesti Putinin olevan mieleisairas ym., mutta täysin samat tahot eivät ole sanoneet sanaakaan Bidenista, vaikka jotakin on selvästi jopa nähtävissä. Toistaiseksi Heikki Ristikankare on terve.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Spede
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Marras 09, 2021 5:55 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spede »

Valikoiva aivorappeuma? Heti kun puheenaihe menee hankalaksi niin tulee mieleen Nebukadnessar, aurinkopaneelit ja kuun paiste.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Tuskin kukaan täällä on diagnosoitu. En tiedä ammatteja tai yhteyttä Heikkiin. Eikä se lääkäri voisi asiaa ilmoittaa. (Toivottavasti tähän ei kukaan tartu kun ihan kieliposkella sanottu)

Mutta nostan käden sen suhteen mitä haastatteluissa ilmennyt. En siis sano syyllinen tai syytön. En tiedä. Mutta Heikistä useita haastatteluja. Haastattelu toki editoidaan jolloin sopivasti valikoimalla pätkiä voidaan kuulijaa hämätä. Lisäksi haastattelu on lyhyehkö, kun täällä joku juttelee hänen kanssaan tuntikausia ja on täysin skarppi niin sitten se on niin.
Mutta näin kun itse joudun pelkästään haastattelujen perusteella niin itse huomaan ison eron nyt kun ikää on ns.kunnioittava. Täällä moni nostaa tiettyjen asioiden osalta siitä kuinka todennäköistä se on 85v diagnosoitu aivorappeuma alkaa olemaan jo 30-40% luokkaa. Tautikuvia on toki monia. Ja moni myös kuolee siihen.
Tietysti sen sekavuuden takana voi olla lääkitys, unen puute , alkoholi jne. Jos on sairaus niin sen voimakkuus vaihtelee. Rappeumaan liittyy erillisiä oireita riippuen missäpäin aivoja se on. Potilas toki itse ei voi ymmärtää tai.käsittää ongelmaa kun se tapahtuu hänen päässään ja todellisuus on se mikä hänen aivonsa välittää. Tunne skaalat, muistot yms pelaavat omaa peliänsä. Sotamuistojen kautta on paljon huonoja viimeisiä vuosia kun niihin lisää sairauden.
Keskustelu voi muuttua vaikeaksi, jos vaikka tunteita käsittelevä alue on vaurioitunut niin kaikki asiat ja keskustelut mitkä rasittaa sitä aluetta ei onnistu. Ihminen hämmentyy, terveenä sitä ei voi ymmärtää ja asiaa vaikea tutkia. Mutta vaikka puolisoon liittyvät lämpimät tunteet voi ollakkin suru, kylmäväre yms.
Mutta ehkä Heikki on terve ja pelaa peliänsä. Esitin vain näkemykseni haastattelujen pohjalta. Täytyy kyllä sitten pitää vanhaa miestä terveenä ja nerokkaana. Ja toki tuossa iässä on vielä veitsen terävää aivotoiminta ja sitten toisessa päässä jo kaiken kommunikoinnin menettänyttä.
Oli syyllinen kuka tahansa tai tapahtunut mitä tahansa niin asia selviäisi aukottomasti.
Salomonin Tuoma
Harjunpää
Viestit: 333
Liittynyt: To Elo 09, 2018 9:03 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Salomonin Tuoma »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Pe Helmi 09, 2024 8:56 pm
Salomonin Tuoma kirjoitti: Pe Helmi 09, 2024 7:54 pm
Mariangel kirjoitti: To Helmi 08, 2024 10:05 pm Millä tavalla asuntovaunusta luopuminen sopii tähän kuvioon?
Sillä on ruumis kuskattu tallin lattialta.
Ja sitten sen takia myyty?
Vaunu kuitenkin vaatinut sen verran ison auton että olisi hölmöä ottaa sitä varten vaunu perään. Yhdistelmä paljon huomioita heråttävämpi kuin pelkkä auto. Lisäksi yhtään syrjemmälle meneminen vaunun kanssa vaiikeaa.
Totta puhut.
Mutta miksi pitäisikään olla "huomiota herättämättömämpi"?
Normi ajelu salityömaalle vanhaa ykköstietä pitkin. Pikku koukkaus Peimarin alueelle.

Myönnän että heitin lauseen kieli poskella, en ole pitänyt asuntovaunuasiaa kovin merkittävänä.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

=D

Jos tässä itse pitäisi rakentaa "Heikki syyllinen". Uskon 88 poliisi työskentelyyn sen verran että perus asiat on pengottu eikä Heikkikään olisi uskaltanut valehdella asiaa mikä on helppo tarkistaa. Eli saunomisen ja riidat on totta oleellisilta osiltaan. Ja asunnosta poistuminen.
Piia olisi sitten palannut yömyöhään, (toki miksei ole varmoja havaintoja), Teijo nukkuu, (appi pois tai nukkuu) ja riidan räjähdettyä se olisi päättynyt ikävästi.

Päätös että et soita apua. Ehkä että vois päätellä tai nähdä että tilanne on menetetty. Tuon toteaminen on aika vaikeaa maallikolle ja myös ihan sairaanhoidolle. Ja useampi selkeä syy vaatii ison voiman tai pitkän teon (kuristus, mukilointi ilman apuvälineitä). Isku päähän kaatuessa on harvoin välitön kuolema. Tajuttomuus, sisäinen verenvuoto ja x-xxx aikaa että aivopaine kasvaa liian suureksi. Puukotus yms vaatii sitä kättä pidempää. Ja vielä kun lisää että oletuksessani Heikki ei ollut reilussa kännissä yms vaan olisi toiminut selvinpäin. No oli tapahtunut miten vain mutta kuollut, eikä soiteta apua. Ruumis x-paikassa. Helpoin oletus on piha koska sisällä olisi voinut joku kuulla. Toki pihalla olisi naapurit voineet kuulla koska riidan kärjistymistä ilman kovaa ja äänekästä riitelyä on vaikea kuvitella. Asuntovaunu ei paljoa ääntä eristä ja sinne ahtaaseen tilaan ei oikein saa rakennettua vahinko kuolemaa. Kuristaminen toki. Puukotus yms olisi siivoamisen kannalta hankala.
Ruumis nostettaisiin autotalliin jossa koira haittaisi sen 35v myöhemmin, rikkoen reilusti voimassa olevan ja tiedetyn ennätyksen. Nyt pitäisi päättää mitä ja mihin. Uskaltaako heti lähteä? Herättää 3v vai toivoa että kukaan ei herää ja ihmettele. Tai sitten se la työkeikka. Mitäs siinä matkalla olisi. Su aamulla salilla pitää sitten ihmetellä ja poliisille ilmoittaa. La sitten päätös, haudata, meri vai minne. En usko että uskaltaisi poliisille ilmoittaa jos ruumis olisi nurkissa. (Pelko että tutkitaan, naapuri kuullut riidan yms) Kuitenkin niin että ei löydy koskaan. 3v on myös riski. Saattaa lipsauttaa "isä pisti mattokäärön mereen." "Kaivettiin iso kuoppa"
Sitten elää sen asian kanssa. Mutta ei mahdoton. Itse en vaan usko että noin pitkä ketju onnistuisi, tuurilla tai suunnittelemalla.
Mutta kestän kyllä elämän jos olen väärässä. Kerrankos sitä.
agee
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Su Heinä 07, 2019 7:30 pm
Paikkakunta: Lounaisrannikko

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja agee »

Asuntovaunu.

Miksi siitä ei ole mitään jälkeä missään? Se vaan hävisi jonnekin? Tsup vaan ja vaunua ei ikinä ollut. Entä tämä appiukko? Jotenkin hänenkin version tapahtumista haluaisin kuulla. Onko häntä koskaan kuulusteltu vai hävisikö savuna ilmaan kuten asuntovaunukin?

On edelleen täysin nollatulos, että joku olisi Piian varmasti nähnyt jossain muualla kuin kotona.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Vaunu tuntuu joillekin erittäin tärkeältä. Itseä kuumottaisi asia vain jos se olisi poltettu tai tuhottu välittömästi tai hyvin pian tapauksen jälkeen.
Ketjussa ei ilmene kuin että vaunu ollut. Hämärän peitossa on ja ristiriitaisia tietoja.
Oliko pihassa tuona iltana.
Oliko Heikin oma vai lainassa
Kuinka pian tapauksen jälkeen poistui pihasta ja minne suuntasi. Päivä, viikko, kk, vuosi...
Osaa myös askarruttanut olisiko siellä ollut TV, appiukko yötä, Piia sadetta suojassa.

Appiukko tuskin enää ilmestyy minnekään, periaatteessa toki voisi olla alle 100v, Jopa 80-90 välii. Ihmettelisin jos häntä ei olisi edes ohuesti poliisin puolelta kuultu. Lisäksi peitetarinaan olisi otettu iso ja turha riski jos noin asia ei olisi ollut. Heikin kertomus kuitenkin ollut julkisuudessa jo vuosia sitten niin olisi appiukko sen sieltä poiminut ja hälytyskellot soinut.
skoune
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoune »

Pohjosenvalunut kirjoitti: La Helmi 10, 2024 10:08 pm ..
Appiukko tuskin enää ilmestyy minnekään, periaatteessa toki voisi olla alle 100v, Jopa 80-90 välii. Ihmettelisin jos häntä ei olisi edes ohuesti poliisin puolelta kuultu. ..
Luulenpa, että tämä "appiukko" saattaisi olla Piian katoamisen "avainhenkilö".
Miehestä ei ole annettu mitään tietoja. Jossain tuolla ketjujen alussa joku vastasi kysymykseeni "appiukosta", että tällä olisi ollut jonkinsortin "kirjapaino" ja autostaankin oli jotain tietoa, mutta sen olen unohtanut.

On kummallista, että hänestä ei ole annettu mitään tietoja julkisuuteen. Miksi? mikä hänen ammattinsa oli, kun pystyi olemaan niin "piilossa". - Mitä jos mies olikin ammatiltaan poliisi ? Sittenhän tuon piilossaolemisen ymmärtäisi.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

skoune kirjoitti: Su Helmi 11, 2024 1:01 am
Pohjosenvalunut kirjoitti: La Helmi 10, 2024 10:08 pm ..
Appiukko tuskin enää ilmestyy minnekään, periaatteessa toki voisi olla alle 100v, Jopa 80-90 välii. Ihmettelisin jos häntä ei olisi edes ohuesti poliisin puolelta kuultu. ..
Luulenpa, että tämä "appiukko" saattaisi olla Piian katoamisen "avainhenkilö".
Miehestä ei ole annettu mitään tietoja. Jossain tuolla ketjujen alussa joku vastasi kysymykseeni "appiukosta", että tällä olisi ollut jonkinsortin "kirjapaino" ja autostaankin oli jotain tietoa, mutta sen olen unohtanut.

On kummallista, että hänestä ei ole annettu mitään tietoja julkisuuteen. Miksi? mikä hänen ammattinsa oli, kun pystyi olemaan niin "piilossa". - Mitä jos mies olikin ammatiltaan poliisi ? Sittenhän tuon piilossaolemisen ymmärtäisi.
Voi olla poliisi, ei tietoa. Ehkä tuo ammatti voisi olla ainoa millä merkitystä. Jos ollut hengissä kun kirje lähetetty voisin ajatella hänen olleen sen takana.
Mutta jos ajatellaan että 25v+25+15v on 65v 1988. Muutaman vuoden vanhempi kuin oma isäni. Isästäni ei löydy netistä mitään. Toki appiukko on ns mielenkiinnon kohteena niin tilanne eri. Kuitenkin jos ikä suht tuo mitä laskin, kuollut jossain 2000 luvun vaihteessa, hieman hiljainen, asunut muualla tai jopa eläkepäiviä ulkomailla niin en ihmettele että kukaan täällä ei pysty yhdistämään henkilöä tapaukseen. Koko katoaminen eli hiljaiseloa 90 luvun.
Mutta mitä tietoa voisi löytyä millä nyt merkitystä? Oli kirjanpainaja Närpiöstä. Eli 1920-2001. Vaikea keksiä taustatietoja millä voisi epäillä tai vahvistaa illan tarinaa. Ehkä jos löytyisi seksuaalirikosta mutta uskoisin poliisin kamman olleen sitten erittäin tiukka ja vain vesi pitävällä alibilla pääsisi epäilyksen varjosta.
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2619
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MEG »

Pelkkä henkilöauto ruumiin kuljetukseen asuntovaunua sopivampi. Jos Piia yöllä kotonaan saanut surmansa, niin uskaliasta lähteä heti yöllä autolla hautaamaan. Aamulla taas 3v Kallen kanssa työ kohteeseen. Soveliaan aika ehkä sunnuntaina autolla ruumis kätköön, ja sieltä Jehovien hartauteen kyselemään Piiaa.
Vastaa Viestiin