Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
vipeltäjä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 11:36 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja vipeltäjä »

Ahmi kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 8:45 pm
Tyttö Bodomilta kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 8:23 pm
Ahmi kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 8:01 pm

Potentiaalisesti mustelmien syntymähetki.
Noista muusan ottamista screen shoteista, heti sen jälkeen kun sai tietää tapahtumista, ei ole hirveämmin tainnut olla puhetta. Niiden ottamis ajankohdasta ja syy niiden ottamiselle. Veikkaan, että muusa jo tuossa vaiheessa epäili tahallisuutta tai tiesi sen, koska mustelmat olivat jo syntyneet sinä aamuna mihin tuo sebun suklaan ostaminen liittyy. Otti jo todisteita jos joku alkaa häntä syyttämään jo syntyneistä mustelmista, olisi heittänyt sebun junan alle, joka hänen olisi pitänyt tehdä jo aiemmin. Lapsen menettämisen pelkohan häntä on ohjannut ja sebu oli viittä vaille ulkona muutenkin. Nuo pari muulle miehelle lähetyt viestit vähän viittaa siihen.
Mitkä Muusan ottamat screenshotit?
Muusa otti itse kuvia Milosta.
Missään ei mainita mitään screenshotteja.
Etp sivu 666 muusan viestihistoria vai mikä nyt onkaan tuo sinisenharmaalla pohjalla. Ajallisesti klo 14.26 ottanut screenshotit.
Tämä on erittäin hyvä huomio. Nyt kun tämän mainitsit, niin kävin katsomassa, niin valokuvien ottamisesta ei ollut maininta. Eikö ne tiedot pitäisi tulla samaan paikkaan näkyville? Vai onko Milosta otetut kuvat otettu Milon puhelimella? Selvästi Muusa otti todistusaineistoa talteen, kun näki Milon.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 952
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Jokukukavaan kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 8:53 pm
Milon kokemaa väkivaltaa kuvattiin sanoin tylppää, puristavaa tai painavaa väkivaltaa. Eli ts potkuja, puristamista, painamista, litistämistä, lyömistä. Hänellähän oli näitä verenpurkaumia sydämessä, keuhkoissa yms ja jopa peräsuolessa asti.
Ilmeisesti termi "suolilieve" aiheuttanut väärinkäsityksen, että olisi ollut pepussa jtn (se itse asiassa taisi olla ainoa OK kehonkohta) - suolilieve on siis vatsassa - suolia ympäröivä osa. Sallinet viilauksen.

Mutta joo, että aortassakin vaurioita. Siis oikeesti tuo mitä kirjoitin sulkuihin nii taitaa tosiaan olla ainoa paikka.

Herra siunaa, mitkä kivut on täytynyt olla!! Miten lapsi on edes voinut hengittää?? Varmaan jtn pinnallista hengitystä. Ja sit tää moppi vielä työntää tuubin ihoa kuivattavaa Hydrocortisonia - voi Luoja paratkoon. No, eipä tässä enää Luojakaan auta. Ainoa, mikä lohtduttaa on tosiaan se, että lapsi _ei_enää_koskaan_tunne_kipua.
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Miss Fisher
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 9:31 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Miss Fisher »

Jokukukavaan kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 5:53 pm Tätä olen tässä pohtinut että mistä syystä ja miksi väkivalta edes alkoi Miloa kohtaan?

Järjellä kun ajattelee niin pakkohan tuolla kotona Muusakin taholta on aina ollut olla Miloa kohtaan salliva kulttuuri Milon huonoon kohteluun.

Muusan on itsensä täytynyt sitä jollain tasolla myös Miloa kohtaan harrastaa. Kuritusväkivalta kiellettiin laissa jo 1984 mutta silti suomalaislapsista iso osa edelleen sitä kokee. Kuritusväkivalta on henkistä ja fyysistä esimerkiksi huutamista, eristämistä, tunteiden kieltämistä, retuuttamista, lapsen huomiotta jättämistä, luunappeja, tukistamista ym.

Jossain kohtaahan Sebu on tajunnut ja hän on saanut sen käsityksen että Miloa saa kohdella huonosti. Mistä muualta se tulisi kuin Muusan taholta?

Siitä se sitten pikkuhiljaa on lisääntynyt, tihentynyt ja voimistunut.

Muusa ei voi väittää että ei tiennyt mistään eikä itse olisi Miloa pahoinpidellyt. Järki jo sanoo että Muusan mallista Sebu sen aloitti. Sitä Muusa tuskin tajusi että Milo kuolee sen seurauksena, kun Sebulle se sallitaan.
Anteeksi nyt vaan, mutta tuossa päättelyssä ei ole mitään logiikkaa. Jos jollakin henkilöllä on taipumusta väkivaltaisuuteen ja/tai hän on aivan sekaisin käytettyään aineita, jotka vieläpä voivat lisätä aggressiivisuutta, ei hän tarvitse väkivaltaiseen toimintaan mitään mallia tai toisen ihmisen "lupaa".
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Miss Fisher kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 7:41 pm
CarlosCarmalm kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 1:46 pm Eka viesti minfoon. Jospa osaan toimia oikein.

Kommenttina näihin Milon kielenkehityksen haasteisiin ja siihen, mitä Milon on sanottu sanoneen. Kun ihmiset kertovat, mitä joku lapsi on sanonut, en tiedä ketään muuta kuin puheterapeutit, jotka oikeasti kuvaisivat eksaktisti sen, mitä lapsi _oikeasti_ on sanonut. Kaikki - niin vanhemmat kuin varhaiskasvattajat kuin varmasti myös sosiaalialan ihmiset - kertovat lähes poikkeuksetta mitä ovat tulkinneet lapsen sanoneen. Eli jos on kerrottu Milon sanoneen "Miksi isi aina kiusaa", hän on todellisuudessa voinut sanoa esimerkiksi "iti iu-aa milo, missi?" tai "mi iti iu-aa milo?" tai jos on väitetty sanoneen "isi käytti suihkussa", on voinutkin sanoa "iti peti" (peti=pesi) - saatteko kiinni, mitä haen takaa?

Yleisesimerkkinä myös, että olen kuullut useitakin esimerkkejä, joissa kerrotaan jonkun lapsen puhuvan usean sanan lauseilla, mutta kun asiaa perkaa ja tiedustelee vähän tarkemmin, ei sanoissa olekaan ollut lainkaan taivutusmuotoja, lause rakentunut pelkistä peräkkäin laitetuista substantiiveistä tai nimistä tmv. Eli se, mitä Milon on kerrottu sanoneen, voi olla täysin myös tulkintaa - jos siis Milolla oikeasti on ollut haasteita kielenkehityksessä, kuten täällä on tuotu ilmi.

MUTTA toki tässä casessa olisi toivonut, että kaikki Milon pienetkin puheyritelmät, joilla hän on pyrkinyt ilmaisemaan kokemaansa vääryyttä, olisi ylitulkittu oikein överisti ja viety huolta eteenpäin. Tämä kommentti siis vain siihen, että me aikuiset todella paljon tulkitsemme lasten ilmaisua ja se on tietysti aivan oikein arkitilanteissa, mutta se, mitä nyt kuulusteluissa on kerrottu Milon _sanoneen_, ei välttämättä ole lainkaan se, miten hän on asiansa oikeasti ilmaissut, joten niihin sanamuotoihin ei ehkä kannata takertua.

Milolla ei myöskään mahdollisesti ole ollut edes sanoja tai kielellistä taitoa kertoa mustelmien synnystä yhtään sen enempää kuin mitä on sanonut (liittyen aiempaan keskusteluun siitä, miksi päiväkodissa ei ole kysytty Milolta itseltään tarkemmin), joten mustelmien ja muiden ruhjeiden olisin suonut päätyvän lääkärin tutkittavaksi jo paljon ennen obduktiopöytää.
Osasit ja tervetuloa :) Kiitos kontribuutiosta keskusteluun tämän asiantuntevan kommentin myötä. Tämä selitti itselleni sitä ristiriitaa, että toisaalta sosiaalialan ammattilainen on sanonut: "lauseet harvinaisia ja korkeintaan kaksisanaisia", mutta toisaalta lapsen on sanottu puhuneen tätä monimutkaisemmin.
Tähän ihan hyvään pohdintaan tuon oman lisäni, jota jo aiemminkin kommentoin.

Täytyy muistaa, että kyseinen sosiaalialan ammattilainen saattoi ehkä sen muutaman kerran poikaa nähdä (toki kk sijoitiksessa, mutta siellä lie omat muut hoitajat olleet?), päivähoidossa taas tutut ja turvalliset kasvatuksen ammattilaiset näkivät häntä joka päivä 8- 15:30/ 16:00. Siellä päivähoidossa on tuon ikäisen kanssa jo pedagokiikkaakin käytetty, sekä varmasti tuttujen aikuisten kanssa on lapsi uskoakseni myös vapautuneemmin itseään kielellisesti ilmaissut.

Jos lapsella on, -kuten vaikuttaa-, jo ollut traumaa väkivaltaisesta kohtelusta, niin hänen voisi olla vaikeaa kuvata mitä se kiusaaminen oikeasti oli. Millaisia tapoja? Missä tilanteissa jne. Hän on kuitenkin omalla tavallaan sitä yrittänyt kertoa.
Rahapuu
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: La Helmi 15, 2014 8:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Rahapuu »

Onko täällä ollut puhetta jo lastenhuoneen sängyllä olleesta märästä harsosta, tai oliko siitä enemmän keskustelua etpk:ssa?

Kuva on sivulla 476, ja osoittaa, että kuvanottohetkellä ohut harso on ollut vielä kutakuinkin märkä. Mitäköhän sekin mahtaa kertoa? Tuollainen kangas kun kuivuu melko nopeasti. Jos poikaa on yritetty viilentää kostealla liinalla, voi se kertoa jotain tapahtumien ajankohdasta.
Ei puu rahassa kasva.
Maurae85
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: To Tammi 13, 2022 12:29 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Maurae85 »

Mactar kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 2:03 am
Sissi kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 1:48 am Tajusin vasta tuosta esitutkintakuvasta miten isosta välineestä on kyse, kuvittelin mielessäni jotain ikkunanpesuun tarkoitettua höyrymoppia kun itselläni on sellainen. Tuo kyseessä oleva laitehan on 129 cm pitkä ja painaa 2.3 kg. Sisäelinvammat on voineet tulla kun lapsi on ollut esim. sängyssään ja siellä höyrytetty ja mukiloitu samalla. :|
Niin, tosiaan tämä ei todennäköisesti ole tapahtunut kylpyhuoneessa lainkaan. Milo on luultavasti vastustellut suihkuun lähtöä ja se on ottanut Sebua hermoon. Näyttänyt pojalle, että onnistuu se pesu sitten muillakin keinoin. Mietin että onkohan höyrymopin pääasiallinen tarkoitus ollut lattioiden putsaus kun Milolle on käynyt vahinko? Etp:stä tulee kuva, että näin on varmaan käynyt usein.

Oman kipeän lapsen hoitaminen on kyllä viime päivinä vahvistanut sitä ajatusta, että Muusa on ollut hyvin välinpitämätön äiti. Omat tarpeet (nukkuminen, oma aika, päihteet, miesystävä) on menneet lapsen edelle. Valitettavasti Milo kaltoinkohdeltuna lapsena on tottunut siihen, että äitiä on kipeänä turha huutaa apuun. On kylmää jättää tuskissaan oleva lapsi yöksi omaan huoneeseen yksin - uskaltaisin väittää, että normaali huolehtiva vanhempi on aika valppaana jos lapsi on yöllä korkeassa kuumeessa. Saatika, jos on laajat palovammat..
Tulee kanssa mieleen, että sänkyyn mukiloitu sänkyyn, jossa myös ulosteet. Jos painanut sänkyä vasten mopilla, lapsi tarttunut moppiin kädellä kun kipua, josta käden palovammat. Kun siirtänyt moppia siitä mihin painanut, tippunut pisaroita jaloille. Onko sitten ulosteet sängyllä syy vai seuraus tapahtuneesta?
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Rahapuu kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 9:28 pm Onko täällä ollut puhetta jo lastenhuoneen sängyllä olleesta märästä harsosta, tai oliko siitä enemmän keskustelua etpk:ssa?

Kuva on sivulla 476, ja osoittaa, että kuvanottohetkellä ohut harso on ollut vielä kutakuinkin märkä. Mitäköhän sekin mahtaa kertoa? Tuollainen kangas kun kuivuu melko nopeasti. Jos poikaa on yritetty viilentää kostealla liinalla, voi se kertoa jotain tapahtumien ajankohdasta.
Palovammoja on viilennetty kylmin käärein. Sisällä oli ollut noissa räteissä jääpaloja. Eli on he tienneet että ne palovammoja olivat. Mutta tästäkin sysättiin kuolleelle lapselle vastuu - syyksi Muusa kertoi että milo itse halusi kylmää että Milo oli käsissä halunnut viileää pitää. Etp kerrotaan tää kaikki kun luet eteenpäin sitä 😊
Viimeksi muokannut Jokukukavaan, Ma Helmi 26, 2024 9:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 952
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Rahapuu kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 9:28 pm Onko täällä ollut puhetta jo lastenhuoneen sängyllä olleesta märästä harsosta, tai oliko siitä enemmän keskustelua etpk:ssa?

Kuva on sivulla 476, ja osoittaa, että kuvanottohetkellä ohut harso on ollut vielä kutakuinkin märkä. Mitäköhän sekin mahtaa kertoa? Tuollainen kangas kun kuivuu melko nopeasti. Jos poikaa on yritetty viilentää kostealla liinalla, voi se kertoa jotain tapahtumien ajankohdasta.
^^
Se kertoo siitä, että moppi yritti viilentää poikaa laittamalla jääpaloja huppumyssyyn sekä harsoon (jota hän _väitti_ pitäneensä otsalla. Eli lapsella pää jäässä, mutta muuten tulessa???
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Sir William
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 12:46 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sir William »

KalleKoolla kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 7:58 pm
URSULÅ kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 7:42 pm
maleficent kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 6:26 pm Vai oiskohan 80- ja 90-luvulla hakattu kakarat istumaan paikoillaan ja olemaan hiljaa? Vähän ehkä on tällainen kokemus itselläni. Muutaman selkäsaunan jälkeen aloin kyllä oppia, ettei levotonta käytöstä sallita vanhemman läsnäollessa. Että sellaista se osaava kasvatus oli silloin…
Tämmöiseen kasvatukseen minä olen tottunut. Pysyi kuri eikä hypitty pitkin seiniä sen jälkeen.
Tuommoisesta kasvatuksesta tulee just Sebuja.
Tuo kasvatus metodi ei hyväksyttävä mutta Sebu on hädin tuskin syntynyt viime vuosi tuhannella …tuollainen nöösipoika. Onkohan ollut edes sen vertaa miestä että olis intin käynyt
KalleKoolla
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 9:53 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja KalleKoolla »

*poistettu arvostelua ja pohdiskelua toisista nimimerkeistä. Sellaisen paikka on Lautamiehissä*tm

Muusan/Soilen/Piitun puolusteleminen vain pahentaa Muusan/Soilen/Piitun tilannetta.
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 782
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

KalleKoolla kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 9:05 pm
sivusta_seuraaja kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 8:51 pmSillä ei tämän asian kannalta ole mitään merkitystä.

Tähän saamme ratkaisun torstaina.
Yhtä paljon merkitystä kuin Sebun ja Muusan lausunnoilla. Raivostuttaa paskapuheiden levittäminen.
Voit toki itse selvittää myös asiaa. Paskapuheita täällä en ole viljellyt :)
Miss Fisher
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 9:31 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Miss Fisher »

LeaSommer kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 7:11 pm
Vainu kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 6:26 pm Joo samaa mäkin epäilen, että mopin käytön näkisi sähköpiikistä. Onkohan tutkinta jättänyt huomioimatta tämän. Meillä ainakin näkyy selvänä piikkinä sauna, uuni, kuivausrumpu jne. En tiedä näkyykö sitten, jos moppia vaan hetken käyttää/vilauttaa.
Näkyyköhän lie? Höyrymopin kulutus lienee luokkaa 1,5 kW/h. Jos se on jonkun 15 min päällä, niin ei se taida kovin isoa piikkiä tehdä. Meillä on kulutusmittari kotona, ja en itse huomaa juuri esim kuivausrummun tai tiskarin sitä heiluttelevan. Ainoa, mikä kulutusta selkeästi nostaa on 8 kW kiuas ja suihkussa käynti.
Jos höyrymoppia olisi käytetty, eiköhän puhuta silloin vain muutamista minuuteista. Jos sata-asteisella höyryllä sumuttaa vartin verran, olisi seurauksena varmasti toista astetta pahemmat palovammat.
T1993
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 12:06 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja T1993 »

Varmaan sen takia aukaistu tuo tuomio kun oli "helppo" päätös ja todettu vain, ettei tarpeeksi näyttöä taposta/murhasta... Mihin muuhun tuo voi viitata? Hirveää odotella nämä muutama päivä. Saakohan pieni poika oikeutta? Epäilen.. 😔
KalleKoolla
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 9:53 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja KalleKoolla »

Jokukukavaan ja sivustaseuraaja: Vääristelette asioita ettekä pysy faktoissa. Omat tulkinnat ovat ok, kunhan kerrotte, että ne ovat omia tulkintoja ettekä esitä niitä faktoina.
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 782
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

T1993 kirjoitti: Ma Helmi 26, 2024 9:40 pm Varmaan sen takia aukaistu tuo tuomio kun oli "helppo" päätös ja todettu vain, ettei tarpeeksi näyttöä taposta/murhasta... Mihin muuhun tuo voi viitata? Hirveää odotella nämä muutama päivä. Saakohan pieni poika oikeutta? Epäilen.. 😔
Tämä kyllä on jopa pelottava, että näin käy! (hei tämä on spekulaatio itseltäni)
Vastaa Viestiin