Sodderin viisikko 1945

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
SeagulII
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Tammi 02, 2009 3:31 am

Re: Sodderin viisikko 1945

Viesti Kirjoittaja SeagulII »

Kainonsorttinen kirjoitti:Mielenkiintoinen vanha juttu, nostellaas vähän, vaikka ei taida ratketa koskaan.

Tulipalossa lapset eivät ainakaan kuolleet, se on varma. Olisiko kidnappaus mahdollinen ja jonkinlainen aivopesu, esim. Uskoteltu lapsille, että äiti ja isi myi teidät / antoi pois kun ei ole varaa pitää.. Tosin tuohon aikaan on maailmalla ollut taloudellisesti tiukkaa, kuka haluaisi viisi vierasta lasta elätettäväkseen? Ennemmin muksut hylättäisiin johonkin lastenkotiin.

Tässä(kään) tapauksessa en ymmärrä, että miten tätä ei ole ratkaistu. Vinssimies on TUNNUSTANUT katkaisseensa puhelinjohdot (ja sormeilleensa ajoneuvoja?). MIKSI/ kenen toimesta?? Ihan huvin ja urheilun vuoksi? :D eikö siitä pitäisi tiukalla kuulustelulla saada syyllinen? Vai onko heppu vaan sanonut, että "juu, katkaisin johdot mutta paloa en sytyttänyt", ja asia on jätetty sikseen?
Todennäköisesti lapsille on tehty selväksi että jos he ikinä kuunaan kertoisivat keitä he ovat tai missä he ovat niin heidän sisarusilleen ja vanhemmilleen saattaisi tapahtua lisää onnettomuuksia.

Vinssimies taas saattaa olla ollut jopa oikeasti varkaissa, tuskin teon toteuttajan on tarvinnut jotakin vinssiä viedä. Ajatellut nappaavansa sekasorron turvin jotakin rahanarvoista ja painostuksen alla kuulustelussa myöntänyt kaikenlaista. Taikka sitten tuhopolttaja ei päässyt tarpeeksi kauas ja keksi napata jotakin kainaloon, varkaus on kuitenkin pienempi synti kuin 5 ihmisen "murhapoltto".
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Sodderin viisikko 1945

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Muuten tuo Seagullin teoria kuulostaa uskottavalta, mutta minun nähdäkseni yksinkertaisin selitys on, että lapset on kaappauksen jälkeen tapettu ja siksi he eivät ole vuosikymmenienkään jälkeen ottaneet yhteyttä. Kaiken maailman gangsterithan eivät toimi aina kauhean järkevästi ja heidät on voitu tappaa vaikkei se olisi ollut alunperin suunnitelmissa.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Sodderin viisikko 1945

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

ajatus siitä että Amerikan perähikiän maahanmuuttajataustaiset gangsterit kykenisivät niin hienostuneeseen asiaan kuin aivopesu on älytön. Miten muutenkaan aivopestä italalaisia, katolisia ihmisiä joille koti, perhe ja niiden hyväksi työskenteleminen menee ylitse kaiken muun? Kuolleita ne lapsiparat ovat. Se ei ehkä ole ollut alunperin mikään tarkoitus, mutta siihen tuossa on päädytty kun yhtä ainuttakaan merkkiä kenestäkään ei ole vuosikymmenissä saatu.
EkiVeijo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2019 10:20 pm

Re: Sodderin viisikko 1945

Viesti Kirjoittaja EkiVeijo »

Kiehtova mysteeri. Se mitä todella tapahtui jää tietenkin arvoitukseksi, koska aikaa on kulunut jo 75 vuotta ja tietäjät lienee jo siirtynyt rajan toiselle puolen. Pohdiskellaan silti vähän.
Jos tiedot onnettomuudesta ovat luotettavia, lienee selvää, että lapset eivät voineet kuolla tulipalossa. Jotain jäänteitä olisi varmasti löytynyt ja eiköhän lapsista osa olisi pyrkinyt pihalle palavasta talosta vaikka sitten ikkunasta hyppäämällä tms. Luulisi sen olevan houkuttelevampi vaihtoehto kuin palossa kärventyminen. Lapset siis oletettavasti katosivat jo ennen paloa.
Ilmeisen selitys olisi mielestäni se, että tragedia liittyisi perheen kieltäytymiseen ns "ennaltaehkäisevästä" vakuutuksesta. Heistä ehkä tehtiin ikäänkuin varoittava esimerkki siitä miten voi käydä jos henkivakuutuksesta kieltäytyy. Tämäkään tosin ei selitä sitä, että miksi ihmeessä ne lapset piti erikseen kaapata ja sen jälkeen talo polttaa? Kumpi tahansa toimi olisi jo itsessään ollut kohtuullisen vahvaa voiman käyttöä. Todennäköisesti lapset on tapettu hyvin pian kaappauksen jälkeen, vaikka vähän outoa onkin, että miksi ei annettu vain tulipalon hoitaa asiaa.

Ainoa seikkä, mikä puhuu lasten selviämisen puolesta on nuo havainnot lapsista. Havainnon mukaan he liikkuivat neljän italiaa puhuvan aikuisen seurassa. Todennäköisesti pelkkää huhuilua mutta ehkä joku asia heidän taustassaan voisi tämän selittää? Vanhimmat kadonneista lapsista tosin olivat 12 ja 14 vuotiaita, joten vaikea tuon ikäisiä lapsia on vasten tahtoaan ihmisten ilmoilla kuljetella ilman että yrittäisivät karata. Joko siis olivat enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti matkassa tai sitten ollut joku todella hyvä painostus keino kaappaajilla.

Tuosta valokuvasta taas mahdoton sanoa muuta kuin, että onhan se monelta osin hämmästyttävän saman näköinen kuin nuori Louis. Mutta toisaalta muistuttaa se varmasti montaa muutakin ihmistä. Kuva on kuitenkin kiertänyt netissä vuosikausia, eikä kukaan käsittääkseni ole ilmoittautunut olevansa kuvan henkilö, tai tuntevansa hänet. Se ei todista mitään, mutta antaa toki pienen mahdollisuuden sille, että kuva olisi aito.

Mysteeriksi jää.
Miehet hallitsevat maailmaa, mutta naiset hallitsevat miehiä...
Vastaa Viestiin