Mika Muranen - Kotka 1994

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Kainonsorttinen kirjoitti:Lecter: Ei kyse minusta ole niinkään siitä, että ihmiset eivät kestäisi katsella kuolleita ihmisiä. Kyse on kunnioituksesta. Ruumiin kuvilla mässäily on sosiaalipornoa pahimmasta päästä. Haluaisitko sinä, että esim. Oman läheisesi ruumiin kuvaa leviteltäisiin mediassa? Kun näen itse vanhoissa lehtijutuissa oikein ruumiiden kuvia, tulee mieleen, että siinä on jonkun lapsi, jonkun veli, isä jne. Ja samalla tulee surkea olo: miksi tällaista pitää näyttää, mitä tällä kuvalla saavutetaan? Se tekee jutusta "jännemmän", mutta kyllä etusijalla pitäisi ennemmin olla ihmisarvo. Kuollut kun ei voi päättää, millaisia kuvia hänen runnellusta ruumiistaan esitellään ja missä.
Samalla logiikalla tämäkin palsta pitää sulkea. Varmaan kaikki omaiset eivät edes halua tietää kaikkia yksityiskohtia miten heidän omaisensa on surmattu, mutta täällä voi vahingossakin joutua lukemaan mitä on tehty. Lisäksi jotkut omaiset haluavat unohtaa koko tapauksen, mutta miten se voi olla mahdollista kun täälläkin keskustellaan vuosikymmenien takaisista tapauksista. Eli aika vaikeaksi menee, jos ihan jokaisen mielipidettä pitää kunnioittaa niin paljon, että lähdetään sensuurin tielle. Kyllä kuvat tapahtumapaikasta ja mahdollisesta uhrista tai uhreista antavat enemmän perspektiiviä kuin pelkkä painettu sana. Kuten sanonta kuuluu, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ne valokuvat tapetuista kuuluivat omaan aikakauteensa. Silloin ei ollut nettimaailmaa joka olisi mahdollistanut kuvien levittämisen virtuaalimaailmaan ikuisiksiajoiksi.
Oma mielipiteeni on että ne vanhat "hyvät" ajat eivät palaa, ainakaan kuvien muodossa.
Ja kello sekä almanakka käy Murasen vapautumista kohti.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Anni-Manni
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 9:41 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Anni-Manni »

Voi herranjumala mitä spekulointia te ihmiset pidätte täällä!Noista avovankilan olosuhteistakaan ei tunnu teistä kukaan olevan perillä piirun vertaa tms!Anteeksi suoruuteni mutta hankala yrittää ymmärtää miten jotakuta voi noin kovasti jonkun ek-vangin asiat yms.kiinnostaa?Kyllä tässä itse tulee elettyä ihan omaa elämää ja keskityttyä hieman tärkeämpiin asioihin kuin Laukaan Vankilan käytäntöihin ja siihen miten Murasella vetää pt:et.
Porin

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Porin »

Anni-Manni kirjoitti:Anteeksi suoruuteni mutta hankala yrittää ymmärtää miten jotakuta voi noin kovasti jonkun ek-vangin asiat yms.kiinnostaa?
et.
Lähinnä se kiinnostaa, että tämä yhteiskunnan ripulipaska ja ihmisjäte Paskahousu-Muranen ei saisi vapautua elinaikanaan. Tollaiset miniaivot eivät vaan koskaan muutu miksikään.
McPanty
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ke Kesä 19, 2013 12:05 am

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja McPanty »

Tässä taas ennemminkin tätä vapautumis/ei vapautumis hommaa kommentoin ja varoitan, että puhun asiasta, josta ei ole kuin täyttä mutua.

Oli Muranen miten hieno ja tapansa parantanut tahansa, niin maalaisjärki tahtoo silti kailottaa tuolla takaraivossa, että mieluummin sen yhden miehen elämän antaa "pilaantua" siellä vankilassa, kuin se että vielä jonkun ulkopuolisen elämä päättyy ja läheisten elämä pilaantuu sen takia, kun ei se murhaaja nyt sit ollutkaan parantanut tapojaan.

Ei ole hajuakaan, miten vankilassa testataan tuollaisten ihmisten paineensietokykyä, mutta mitäpä jos vapaaksi päästyään Muraselle iskee arjen realiteetit vastaan?
Ei ole vankilan sääntöjä ja säännöllisyyttä vaan oma elämä on omien tekojen varassa. Normaali elämän stressitekijät: raha, ihmissuhteet, NAAPURIT, pienet vastoinkäymiset joihin et vankilassa voinut törmätä, elämän pienet muuttujat alkavat painaa. Ajatus siitä, että naapuritkin tietävät sinun olevan tuomittu murhaaja olisi mausteena sopassa "Tottakai ne haluavat savustaa murhaajan pois naapurustostaan!" Katseet tuntuisivat niskassa joka hetki.

Taakka kerääntyy hartioille ja taas tuntuu, kuin kaikki haluaisivat vain heittää hiekkaa sinun ladullesi ja sinä et itse tietenkään ole syypää mihinkään.

Jyrkkää spekulaatiota, mutta voihan tuo olla juurikin se syy, miksi ei ole päässyt vapaaksi. Asioita testataan ja todetaan jollain tavalla siellä vankilassa ja ollaan havaittu, että vielä on ruuti kuivaa jossain kohdissa.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Oikein terävää ja älykästä spekulaatiota itse asiassa, mikä on täällä varsin harvinaista. Jotakuinkin noin minäkin ajattelen.

Silti Suomessa vankien pitää olla tasa-arvoisessa asemassa, eikä Murasta voi pitää vankilassa varmaankaan enää montaa vuotta, koska monet muut hirveisiin tekoihin syyllistyneet on vapautettu. Muranen on pelottavampi ja arvaamattomampi, ja toisin kuin monen muun murhaajan kohdalla, hänen uhreikseen voivat joutua myös täysin tuntemattomat ihmiset. Tietysti sitä voi pohtia enemmänkin, että miksi Muranen on monen mielestä erityisen pelottava verrattuna muihin murhaajiin. Johtuuko se siitä, että Murasen uhreiksi ovat valikoituneet keskiluokkaiset kunnolliset ihmiset eikä marginaalijoukkoon kuuluvat alkoholistit? Juoppoporukassa kai saa tehdä melkein mitä vain, kiduttaa ja surmata, eikä se liikuta ihmisiä niin paljoa, että oltaisiin vaatimassa, ettei saa vapauttaa 12 vuoden jälkeen.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Henkilökohtainen mielipiteeni on ettei ketään henkirikokseen syyllistynyttä saisi vapauttaa 25 vuoteen, sen jälkeen paperit syyniin, onko minkälaisia viitteitä 25 vuoden aikana häiriökäyttäytymisestä ollut vankilassa, ne heijastuu myös siviiliin jos vanki vapautetaan liian aikaiseen koska siviilissä elämän realiteetit ovat paljon ankarammat kuin vankilassa. Mikäli häiriöitä ollut jatkumo 5 vuotta kerrallaan lisää. Täytyy aina muistaa se että jokainen vanki joka on henkirikoksen tehnyt on jo kokenut tappamisen helppouden
Puhutaan että todennäköisyys on pieni henkirikoksen uusimiseen, mutta uusioita on, nimike usein on tappo vaikka murhan tunnusmerkit täyttyvätkin maallikon silmin.
Murasen kaltainenkin pääsee vapauteen aikanaan vaikka kuinka tiedetään hänen vapautumisestaan koituvat riskit.
Tällä hetkellähän ihmis henki on lain silmissä arvoton, vaikka kuinka julmasti kiduttamalla murhaat toisen niin keskimäärin olet "hotellissa" siitä teostasi vajaa 14 vuotta. Nuorena kun teet ekan niin 10 vuotta "hotellia" rangaistuksena.
Murasen kohdalla suuntaus on oikea, ei vielä olla edes vakavasti harkittu hänen vapauttamistaan.
Kuinka monta henkeä on menetetty lepsun rangaistuskäytännön vuoksi Suomen itsenäisyyden aikana koska tappaja/murhaaja on vapautettu liian aikaiseen, mitättömillä tuomioilla?
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Mman
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Mman »

Muranen taitaa olla Laukaan avolla ja lomat pyörii.. :shock:
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Mika Muranen pääsee ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2014.

Lähde: http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... vaksyttiin
Hopalong Cassidy
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: Pe Heinä 04, 2008 7:28 am

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Hopalong Cassidy »

Siitä vapauttamisesta ei hyvää seuraa. Eikä tämä ole edes ennustus vaan fakta.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3862
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
^ Saa nähdä muuttuuko ennustus faktaksi.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... vaksyttiin
Helsingin hovioikeus on hyväksynyt Murasen hakemuksen, ja Muranen pääsee ehdonalaiseen vuoden päästä syyskuussa. Hän on anonut ehdonalaiseen pääsyä monta kertaa aiemmin.

Muranen on istunut elinkautistuomiotaan poikkeuksellisen pitkään. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen loppuvuodesta 1994.

Elinkautisvangit voivat anoa pääsyä ehdonalaiseen vapauteen Helsingin hovioikeudelta istuttuaan 12 vuotta. Keskimäärin elinkautisesta vapautetaan 14 vuoden istumisen jälkeen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 71161.html
Elinkautisvanki, kolmoismurhaaja Mika Kalevi Muranen lasketaan ehdonalaiseen vapauteen 1. syyskuuta 2014.

Helsingin hovioikeus päätti asiasta tänään. Muranen murhasi kolme ihmistä Kotkassa 1994 karkumatkallaan Haminan varuskunnasta. Hän tappoi varsijousella naapurin pariskunnan ja rynnäkkökiväärillä lehdenjakajan. Muranen tuomittiin kolmesta murhasta, kahdeksasta murhan yrityksestä ja kolmesta tapon yrityksestä.

Hän ehtii istua vankilassa 20 vuotta ennen kuin hänet ensi syyskuussa vapautetaan.

Elinkautiseen vankeuteen tuomitun ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.
Sitten nähdään kuinka se kuuppa kestää vapautta kun avotalon rutiinit ja ohjelmoidut päivät jäävät taakse. Voipi olla että siinä tukihenkilöt ja -verkostot joutuvat testiin, oli se niin kahelia tämän miehen meno aikoinaan. Kauanhan siitä on, mutta kuitenkin.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Iltalehdessä näin.
Kolmoismurhaaja Muranen pääsee ehdonalaiseen

Ehdonalaisesta päätti Helsingin hovioikeus, joka on aiemmin hylännyt Murasen hakemukset. Hän pääsee ehdonalaiseen 1. syyskuuta 2014. Muranen on anonut ehdonalaiseen pääsyä monta kertaa aiemmin.

Mika Muranen on istunut elinkautistuomiotaan poikkeuksellisen pitkään. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen loppuvuodesta 1994 hänen murhattuaan eläkeläispariskunnan ja lehdenjajakan Kotkan Karhulassa. Kouvolan hovioikeus antoi tuomion kolmesta murhasta, kahdeksasta murhan yrityksestä ja kolmesta tapon yrityksestä.

Varusmiespalvelustaan Haminassa suorittanut Muranen karkasi varuskunnasta ja varasti mukaansa rynnäkkökiväärin. Murhat hän teki rynnäkkökiväärillä ja jalkajousella.

Poliisi pysäytti ampumalla

Tykkimies Muranen piti Kotkan Karhulaa kauhun vallassa lähes kolme vuorokautta. Hänen karkumatkansa armeijasta alkoi, kun mielenterveysongelmista kärsinyt Muranen pääsi komppanian yöpäivystäjänä käsiksi aseisiin ja koviin patruunoihin.

Muranen otti rynnäkkökiväärin ja matkusti taksilla kotiinsa Kotkaan. Varhain aamulla hän lähti vanhempiensa luota henkilökohtaiselle sissiretkelle mukanaan varsijousi ja saksanpaimenkoiransa.

Seuraavana iltana Muranen ampui jousellaan keski-ikäisen pariskunnan näiden kotona. Teko paljastui ja poliisi jäljitti Murasta, joka nyt oli aseistautunut rynnäkkökiväärillä.

Myöhemmin Muranen ampui Karhulassa taloja ja surmasi paikalle osuneen 45-vuotiaan lehdenjakajan.

Seuraavana yönä poliisi jahtasi metsään paennutta Murasta pitkään. Lopulta yksi poliisi kohtasi Murasen ja ampui tätä olkapäähän. Tämän jälkeen hänet pidätettiin.

Katui surmia myöhemmin

Muranen on kertonut avoimesti surmista ja elämästään Alibi-lehden haastattelussa vuonna 1996. Haastattelussa hän myönsi katuneensa Karhulan tapahtumia.

- Olisihan se saanut jäädä tekemättä, hän totesi Alibissa.

Muranen puolustautui lehdessä kertomalla, ettei hänen teossaan ollut kysymys vain silmittömästä räiskimisestä kohti tuntemattomia ihmisiä, vaan pitkään jatkuneesta naapuririidasta.

- Asianajaja sanoi, että vedotaan mielenhäiriöön. Totuus on, että teossa oli kysymys pitkäaikaisesta riitelystä, ja kiusanteosta, jonka kohteeksi minä ja vanhempani jouduimme.

Oikeudenkäynnissä Murasesta maalattiin hänen mielestään kuva ihmisestä, joka olisi yksipuolisesti kiusannut ja piinannut naapureitaan, ja lopulta murhannut heidät.

- Tällainen käsitys on kaukana totuudesta.

Hän kertoo olleensa Karhulassa yleisesti huonoissa väleissä monien asukkaiden kanssa. Lisäksi häntä kiusattiin jo kouluaikana. Surmansa saanut lehdenjakaja kuului ihmisiin, joihin Murasella oli huonot välit.

Ennen kolmoissurmia Muranen oli ollut kerran aiemmin vankilassa. Muun muassa kotirauhan rikkomisesta tullut tuomio liittyi samoihin naapurikiistoihin, jotka laukausivat kolmoissurman tapahtumat.

Murasen vapautumisesta kertoi ensimmäisenä MTV3.

Lähteet: IL-arkisto, Mika Murasen haastattelu Alibi-lehdessä
MATTI TANNER
Kuva

Kuva

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013092 ... 4_uu.shtml
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.
Niinuski
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Helmi 09, 2010 2:19 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Niinuski »

Murasen tiedetään hengailleen Keltinmäessä lomillansa naisystävän luona. Tiedä sitten tämän hetkistä suhdetilannetta, jos "still on", voipi muuttaa siis sinne.
Bravo
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Tammi 29, 2011 1:17 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Bravo »

En löytänyt tätä Youtube videota tältä palstalta.
Uploaded on Jul 6, 2011
bO5OY_73Rns

Aika läheltä päässyt poliiseja kuvaamaan eli olisiko jotain uutisfilmien hukkapätkiä koostettu. Totisia virkamiehiä ja -naisia Baikalit kainalossa.
Pumpuli
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: To Joulu 02, 2010 1:17 pm

Re: Mika Muranen -Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja Pumpuli »

http://www.youtube.com/watch?v=bO5OY_73Rns

Tuossa toimiva linkki videoon.
Dulce et decorum est pro patria mori.

Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.
Vastaa Viestiin