Helsingissä naiset pelkäävät liikkumista iltaisin

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Marsalkka kirjoitti: Ei ole Euro-piknikki kyseessä myöskään Sörnäisten metroaseman edustalla keväisin, kun aurinko alkaa mukavasti lämmittämään aukiota... Jumalauta että sille aukiolle mahtuu paljon spugeja!
Aukion epävirallinen nimi onkin "Ikuisen Vapun Tori" :P

Sinänsä hassua että alkoholistit ja huumeidenkäyttäjät eivät viihdy oikein samoissa porukoissa. Hakaniemi on enempi deekujen paikka, Sörkka taas pirijannujen.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Kyllä sitä teininä tuli asematunnelia pelättyä niin perkeleesti, jos sitä kautta jostain syystä (=kiire) joutui kulkemaan. Ja juurikin tuo rautatieaseman alue, Sokoksen Mäkin tuulikaapissa on ohikulkija näyttänyt erektiotaan ja Elielinaukiolla on paettu jos jonkinnäköistä ahdistelijaa.. Ja nämä ovat siis ennen lähijunaan pääsemistä.

Ja silloin se iski, kuin salama kirkkaalta taivaalta, kaiken pahan karkottaen:
ajokortti :lol:

Näistä rikastajista: eikös noita vastaanottokeskuksia ole nimenomaan maakunnissa? Etenkin Helsingistä länteen päin liikuttaessa, esimerkiksi Salossa?
katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

Yökiitäjä kirjoitti:Aukion epävirallinen nimi onkin "Ikuisen Vapun Tori"
Nussinpa pilkkua sen verran, että nimi kuuluu "ikuisen vapun aukio" eikä tori. Tunnetaan myös piritorina, kuten aikasemmin kirjoitin. Ja edelleen kuten sanoin, niin rauhoittunut vitusti tehovalvonnan myötä. 2-3 vuotta sitten meininki oli raffimpaa.

Sinänsä hassua että alkoholistit ja huumeidenkäyttäjät eivät viihdy oikein samoissa porukoissa. Hakaniemi on enempi deekujen paikka, Sörkka taas pirijannujen.
Deekuilla ja nipoilla on monesti ikäeroa jonkin verran ja muutenkin erilaiset piirit ja mentaliteetti. Ja ei kai jengin muutenkaan tarvi yhdessä hengata vaan siksi, että molemmat "ryhmät" diggaa kuosaa..?
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

Viime yönä tuli ihme hyökkäys Helsingissä, pikkujouluista palaillessani tuntematon tyyppi huiteli itseäni sekä ainakin yhtä muuta ohikulkijaa laudanpätkällä ympäriinsä.

Pakoon pääsin ja kytät soitin, no pakoonpa pääsi pahoinpitelijäkin. Oli sen verran tolkussaan että tajusi mitä teen puhelimen kanssa, kait.

Hyökkääjällä oli ihan siistit vaatteet, pilottitakki ja lyhyet hiukset, päältäpäin normaalin näköinen alle 30v mies. Kumma miten ne yleensä ovat - juuri sellaisia, jotka eivät pistä silmään, eivät mitenkään näytä siltä että kävisivät raivosta huutaen hakkaamaan tuntemattomia.

Noo, kaikki todennäköisyydet tietysti täyttyivät: olin humalassa, nuorehko mies, ja myöhään liikkeellä. Samaten hyökkääjä.

Hassua asiassa oli, että tämä tapahtui lähiössä. Asun itse juurikin tuon "pahan" Sörnäisen vieressä, eikä minua täällä ole ulkoilu pelottanut yhtään mihinkään kellonaikaan eikä ole tullut tuollaisia hyökkäyksiä. En pidä Sörkkää/Kalliota yhtään ydinkeskustaa pahempana, pikemminkin jopa rauhallisempana.

Tuli pari mustelmaa jalkaan sekä kipeä hartia, onneksi ei päähän osunut. Mutta nyt ei tule uni, vaikka väsyttää niin tuo asia tulee vain takaisin riivaamaan. Kun vähän huonommalla tuurilla tuossakin olisi voinut päästä terveydestään ikuisiksi ajoiksi.
Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

ville69 kirjoitti:Hassua asiassa oli, että tämä tapahtui lähiössä. Asun itse juurikin tuon "pahan" Sörnäisen vieressä, eikä minua täällä ole ulkoilu pelottanut yhtään mihinkään kellonaikaan eikä ole tullut tuollaisia hyökkäyksiä. En pidä Sörkkää/Kalliota yhtään ydinkeskustaa pahempana, pikemminkin jopa rauhallisempana.
Lähiöt ovat todellisuudessa niitä kaikkein vaarallisimpia paikkoja liikkua, itse vältän niitä. Ytimessä liikkuessa välttää ongelmat sillä, että ei ryhdy mihinkään sanailuun tai suunsoittoon, poistuu vaan rauhallisesti paikalta. Kallio on niin rauhallinen että vanhat mummotkin ovat tottuneet liikkumaan täällä mihin aikaan haluavat. Aika harmittomia ovat paikalliset "hampparit".

Lähiöiden ongelma on se että siellä on vielä niitä perinteisiä nuorisojengejä. Ei kovin suuria, mutta sitäkin ärhäkämpiä. Lähiöissähän ei juuri ketään liiku myöhään illalla, joten siinä on todella yksin kun sattuu ostarilla kohtaamaan jengin joka tulee pummaamaan rahaa ja röökiä.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1153
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Viesti Kirjoittaja Rousku »

EuroJR kirjoitti:Ja sitten takaisin Kallio/Sörnaisen liepeille. Joo tarkennetaas hieman. Vaikka sainkin tarpeekseni mainitsemasta asuinalueesta, oli se aikansa ihan mielenkiintoinen näyttämö. Katupojankin ajatelmia siteeraten, eipä sitä raavas mies pelkää. Sen sijaan en kyllä ihan tuolla pahimmalla alueella oikein hyvällä katso lapsiperheitä, ihan sama mitä selitetään. Se ei ole pienten lasten eikä "raskautettujen" naisten asuinaluetta ja sillä sipuli.
Ja kuitenkin pienellä lapsella tai raskautetulla naisella on siellä(kin) paljon pienempi vaara joutua minkään väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi kuin sillä raavaalla miehellä! Jos jollakulla aihetta pelkoon olisi niin yksin liikkuvalla miehellä joskus kapakoiden sulkeutumisaikaan.

Itse en ollut mikään raavas mies Kallion ja Sörnäisten kaduilla öisin vaellellessani, enkä silti pelännyt. Ehkä osasin ajatella sen verran rationaalisesti, että tiesin, ettei minua siellä erityisesti mikään uhkaa.
EuroJR kirjoitti:Tuolla legendaarisella silmät avaavalla ja veret seisauttavalla uimahallireissullani nämä "raatteen tien ruumiit" makasivat valtaosin ihan jalkakäytävällä ja asfaltilla. Keskellä kirkasta päivää. Ei kyllä ollut mistään euro-piknikeistä kysymys. "Viisasten kerho" örisi ja paranteli maailmaa, kunhan ensin sai paranneltua krapulaansa.
Käyttäytyivätkö ne sitten jotenkin erityisen uhkaavasti? Mitä (viina)spruguja olen tavannut niin ihan rauhallista sakkia ovat olleet. Toisiaan toki voivat listiä, jos tulee kinaa pullosta tms. Piripäät lienee arvaamattomampia, mutta eipä niidenkään kanssa mitään konfliktia syntynyt.
Joey kirjoitti:Ja silloin se iski, kuin salama kirkkaalta taivaalta, kaiken pahan karkottaen: ajokortti Laughing
Oikeasti kandee pelätä liikenteessä, etenkin jos on millään julkista kulkuneuvoa keveämmällä kapineella liikkeellä. Eihän sitä tarvitse kohdata kuin yksi kaljapöhnäinen tulevaisuuden rallisankari, ja se on menoa. Känniset nuoret miehet on paljon spurguja vaarallisempia, paitsi ehkä spurguille itselleen.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Rousku kirjoitti:Käyttäytyivätkö ne sitten jotenkin erityisen uhkaavasti? Mitä (viina)spruguja olen tavannut niin ihan rauhallista sakkia ovat olleet. Toisiaan toki voivat listiä, jos tulee kinaa pullosta tms. Piripäät lienee arvaamattomampia, mutta eipä niidenkään kanssa mitään konfliktia syntynyt.
Kyllä. Kumpiakin on tuolla alueella aivan riittävästi. Vanhat spuget on tuota "rauhallista sakkia". Nuorten sekakäyttäjien kanssa (eivät vielä niin kyykyssä) oli välillä pientä "kränää", kun en pummeille anna rahaa. En minäkään mihinkään konflikteihin joutunut sen kummemmin, mutta ymmärän kyllä jos joku nainen alueella pelkää. Onhan tokin miljöössä, missä noin paljon käytetään alkoholia ja muita huumeita, tilastollisesti suuremmat mahdollisuudet joutua rikoksen uhriksi, kuin "hyvämaineisemmalla" alueella.
Rousku kirjoitti:Oikeasti kandee pelätä liikenteessä, etenkin jos on millään julkista kulkuneuvoa keveämmällä kapineella liikkeellä. Eihän sitä tarvitse kohdata kuin yksi kaljapöhnäinen tulevaisuuden rallisankari, ja se on menoa. Känniset nuoret miehet on paljon spurguja vaarallisempia, paitsi ehkä spurguille itselleen.
Jawohl. Parinkymmenen ikävuoden hujakoilla meni vierestä ja kauempaa (luokkakavereita tai tuttuja) liikenneonnettomuuksissa n. 20 kappaletta kasvamaan koiranputkea.
Kemper Boyd
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: To Marras 08, 2007 12:33 pm

Viesti Kirjoittaja Kemper Boyd »

Kannattaa muistaa että koettu turvattomuuden tunne on aika usein täysin irrationaalista eikä se oikeasti perustu juuri mihinkään. Suomi oli huomattavasti väkivaltaisempi maa aiemmin, ja Kalliossa ja Sörkassa liikkuminen oli sotien jälkeen paljon vaarallisempaa kuin mitä se on nyt.
Vastaa Viestiin