Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jaakkima
Sofia Karppi
Viestit: 412
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja jaakkima »

Avasin ketjun tasapuolisuuden vuoksi. Pari uutista siemeneksi. Ketjussa voidaan myös tarkkailla median tapaa uutisoida näistä rikoksista versus mamujen tekemisistä. Toisena olevassa uutisessa esimerkiksi joku nimettömäksi jäänyt islam-keskuksessa vieraillut suomalaistaustainen henkilö kertoo humalaisen suomalaisen toilailusta. Tai siis toimitaja lepistö(kuva alla)kertoo että tämä hänelle oli kerrottu siitä. Toimittaja ei kerro onko syljeskelystä nostettu syytteitä.
Juttu on rakennettu vähintäänkin yhtä tarkoitushakuisesti kuin MV-lehden toimittamat. Erona se että MV harvemmin julkaisee juttuja joita ei voida mistään tarkistaa. MTV:llä ei ilmekään värähdä julkaistessaan tuulesta temmatun oloisen tarinan.

Kuva

Loppuun laitoin vielä Joonaksen pomon mielipiteen vuodelta 2012 joonaksen tavasta tehdä juttuja luotettavaan valtamediaan.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... an/5579210
Poliisi pyytää vihjeitä tapauksesta, jossa ulkomaalaistaustainen mies kertoo joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi Kajaanissa.

Vuonna 1990 syntynyt mies on kertonut poliisille tulleensa pahoinpidellyksi Kajaanin Kauppakadulla niinsanotulla luotikujalla.

Pahoinpitely on ilmoittajan mukaan tapahtunut keskiviikon ja torstain välisenä yönä, puolenyön aikaan.

Mies kertoo, että hän oli mennyt ulos ravitsemusliikkeestä tarkoituksenaan polttaa tupakkaa, kun kolme miestä oli lyönyt häntä pään takaosaan.

Kajaanin poliisi pyytää vihjeitä tapahtumasta.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... in/5709924
Syljeskelyä ja päälle käymistä: Maahanmuuttajien häirintä yleistä – kohdistuu myös lapsiin
KOTIMAA JULKAISTU 30.01.2016 15:51

Uutisjutut: Kotimaa
Maahanmuuttajiin kohdistuva häirintä lisääntymässä - kohdistuu myös lapsiin
Helsingin poliisi on kiinnittänyt huomiota maahanmuuttajien turvattomuuteen ja tiukentuneeseen ilmapiiriin. Lapsille se on traumaattista, viranomainen muistuttaa. Poliisi pitää ongelmallisena myös sitä, että maahanmuuttajilla on korkea kynnys ilmoittaa häirinnästä viranomaisille.

Kuinka paljon poliisille tulee ilmoituksia maahanmuuttajiin kohdistuvasta häirinnästä?

– Niitä tulee todella vähän. Se johtuu siitä, että kynnys ilmoittaa heihin kohdistuneesta rikollisuudesta tai häirinnästä on heillä korkea, kertoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta.

Miksi kynnys on korkea?

– Yksi syy on se, että välttämättä luottamus poliisia ja muita viranomaisia kohtaan ei ole niin korkea, että he uskoisivat, että rikosilmoitus johtaisi mihinkään.

Miksi luottamus poliisiin ei ole korkealla tasolla?

– Monet sellaiset, jotka kohtaavat arkipäivässään rasismia, ovat tulleet maista, joissa poliisitoiminnan luotto on erittäin heikkoa. Ja kun he ovat tulleet Suomeen, voi olla, että heillä on samat ajatukset vielä täällä. Vaikkakin ylipäänsä Suomessa poliisiin luotetaan erittäin paljon.

Kuinka yleistä maahanmuuttajiin kohdistuva häirintä on?

– Tutkimusten mukaan se on aika suurta. 2013 julkaistiin Somalit Helsingissä -tutkimus. Sen mukaan se on arkipäivää ja jopa niin, että Euroopan pääkaupungeista tätä tapahtuu Helsingissä eniten.

Millaista tämä häirintä pääsääntöisesti on?

– Rasistista huutelua tai jopa päälle sylkemistä tai jopa päälle käymistä.

Ja siltikään näistä ei ilmoiteta poliisille?

– Kynnys ilmoittaa on hyvinkin korkea. Huomasimme muutama vuosi sitten, että suhteet maahanmuuttajayhteisöihin eivät välttämättä ole niin hyvällä tasolla kuin voisivat olla.

– Me emme oikeasti tienneet, mitä heidän yhteisöissään tapahtuu ja millaisia ongelmia he arjessa kohtaa. Ryhdyimme tekemään heidän kanssaan järjestelmällistä yhteistyötä. Yritämme osallistaa heitä ratkomaan niitä ongelmia, jotta luottamus viranomaisiin tulee aidosti.

Millaisia hedelmiä yhteistyö on kantanut?

– Se on ollut tosi rohkaisevaa. Luottamus tulee yhdessä tekemisen kautta. Ja olemme päässeet sisälle maahanmuuttajataustaisiin yhteisöihin. Ja sitä kautta luottamus on puolin jos toisin selkeästi lisääntynyt.

Sain yhteydenoton suomalaistaustaiselta henkilöltä, joka oli Helsingin Islam-keskuksessa Pasilassa työasioissa. Hän näki, kun sisään tuli suomalaistaustainen päihtynyt mies, joka huusi ja sylki lasten päälle. Kuinka ongelmallisena pidät tällaista toimintaa?

– Ei se millään lailla ole ihmiskäyttäytymistä. Pidän huolestuttavana sitä, että ihmisiä kohdellaan siten, että syljetään päälle. Jokainen voi kuvitella, että se on traumaattista. Kyseessähän ovat monta kertaa lapset, jotka ovat supisuomalaisia, Suomessa syntyneitä ja jopa toisen polven suomalaisia. Mutta voi olla, että ihonväri kiihottaa joitakin ihmisiä käyttäytymään tällä lailla.

Onko tällaisia ihmisiä yhä enemmän?

– Tuntuu, että vihapuheet sekä sosiaalisessa mediassa että kadulla ovat lisääntyneet. Kyllä se ainakin maahanmuuttajayhteisöjen kertoman mukaan on yleistynyt paljonkin.
Nykyinen ilmapiiri on sen kaltainen, että maahanmuuttajia kohtaan käyttäydytään huonosti. Ilmapiiri on tiukentunut. Mutta minulla on se usko, että tilanne kääntyy pikkuhiljaa parempaan suuntaan ja ymmärretään, että suhtautumaan myöskin erilaisuutta.

Miten poliisi puuttuu tilanteeseen?

– Ryhdymme suhtautumaan vihapuheeseen tiukemmin. Puutumme ylilyönteihin ja saatetaan ne rikosprosessiin arvioitavaksi.

Puuttuuko ympäristö häirintätilanteisiin?

– Kehottaisin puuttumaan ilman muuta, jos huomataan, että jotakuta kohdellaan kaltoin. Tietenkin pitää arvioida omat kyvyt eli pystyykö siihen puuttumaan.

Eräs koulukunta sanoo, että hiljaisuudella heidät unohdetaan. Meneekö se näin?

– En usko. Kyllä iso ongelma on tietysti ne hiljaiset, jotka hyväksyvät tällaisen käyttäytymisen. Yleensä napakka puuttuminen tilanteeseen laukaisee tilanteen parhain päin.

Miltä tulevaisuus näyttää pääkaupunkiseudulla?


– Tiedämme jo, että 90 prosenttia maahanmuutosta keskittyy pääkaupunkiseudulle. Tiedämme myös, että seuraavien vuosikymmenten aikana Helsingin väkiluku tulee kasvamaan yli sadallatuhannella ihmisellä ja tästä suurin osa on maahanmuuttoa. Kyllä meidän täytyy ottaa tämä erilaisuuden hyväksyminen vakavasti ja tehdä töitä sen eteen, että Helsingistä tulee tasa-arvoinen ja suvaitsevainen kaupunki, ylikomisario Taponen päättää.
http://www.iltalehti.fi/presidentinvaal ... 3_pd.shtml
MTV3:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kiirehti kommentoimaan käsimerkkiä asiaa käsitelleessä viestiketjussa.

- Journalistina ja päätoimittajana totean, että ei mennyt meidän juttu niin kuin olisi toimittajan hyvällä ammattitaidolla pitänyt mennä. Asiallisesti ja kiihkottomasti.
Magisteri
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Su Helmi 21, 2016 2:47 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja Magisteri »

Hieman maailmaakin kierrelleenä, melkein väittäisin, että päällesyljeskely on lähinnä etelämaalainen tapa osoittaa halveksuntaa. Joten tältä pohjalta voisin sanoa, että matut vastaavat kysymyksiin rasismista yms. aivan mitä heidän halutaan vastaavan. Esim. "Onko päälle syljeskelty?"

Voihan tietenkin olla, että suomalaisetkin ovat oppineet monikulttuurisia käyttäytymismalleja, mutta eikö se ole hieno asia.
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2544
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Aika hiljainen ketju... Joku on yhden tapauksen löytänyt. Huutonaurua
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
jaakkima
Sofia Karppi
Viestit: 412
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja jaakkima »

Gurney kirjoitti:Aika hiljainen ketju... Joku on yhden tapauksen löytänyt. Huutonaurua
Olihan siinä jo neljä.

Joku oli sanonut jollekin että joku oli sylkenyt lasten päälle.

Ja sitten tämä pään takaosaan lyöminen. Siinä oli kolme rikollista jotka löivät pään takaosaan.
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Vaikka otsikossa on ulkomaalaisia, niin aloituksen perusteella puhutaan mamuista.
Vaikka tämä tapaus:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=19859

Jotain polttopulloiskuja tulee myös äkkiseltään mieleen.
Avatar
Kaamosretkeilijä
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Maalis 12, 2016 1:51 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja Kaamosretkeilijä »

Paras tapa suojella ulkomaalaisia on se että heidät lähetetään takaisin kotimaihinsa. Suomalainen kyllä kestää sortoa, murtumispisteeseen asti. Sitten ministereitä hirtetään ja ammutaan koteihinsa. Se mitä elintasoa hakeville Irakilaisille tehdään, en osaa sanoa. Ehkä avustetaan Ruotsiin nostamaan Maahantunkeutumisrahaa tai sitten heidät tapetaan. Näin ei ole vielä päässyt käymään, ja viimesisällissotakin käytiin silloin kun helsingissä liikuttiin vielä hevosilla, se ei kuitenkaan poista sitä että jälleen olemme hyvää vauhtia menossa kohti sisällissotaa. Tällä kertaa myös etniset puhdistukset on mahdollisia. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä jokatapauksessa.
Mitä sitten vaikka huutaa, ei se ole ihminen.
Avatar
Kalistinpää
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää »

Jos tänne saa vanhoja juttuja lisäillä, niin ainakin tulee mieleen näkymätön mies joka töni somalilasta rautatieasemalla muttei tallentunut turvakameroihin.

Sitten oli rasisti bussissa jonka Ricky hiljensi matkustajien aplodeeratessa, tämäkin rasisti tosin oli näkymätön, yhtään silminnäkijää ei ilmaantunut.
Edelleen rasistinen huutelu lapselle kauppajonossa. Sama mies ilmeisesti, koska kassaneidille ja vartijoille näkymätön.

Ei sovi unohtaa myöskään mopopoikia jotka rasistisen uhkaavasti ajoivat päin turviksia. Poliisivoimin alaikäiset pojat otettiin kiinni, lynkattiin lehdistössä ja pantiin pyytämään anteeksi, kunnes sitten joku keksi kysyä turviksilta itseltään kyseisestä holokaustista. Saduksihan se osoittautui.
Pitäisikö vielä mainita rasistien tuhopolttoisku Tampereen pitseriaan ja Päivin marssikutsu?

Pientä on näiden rikosten rinnalla suomalaisiin kohdistuneet joukkopahoinpitelyt, ryöstöt, raiskaukset, polttomurhat ja puukotukset.
- Oderint dum metuant -
jaakkima
Sofia Karppi
Viestit: 412
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja jaakkima »

Saa ja pitää lisäillä. Nää pitää kitkeä pois ettei Suomi-kuva murene maailmalla. Löysin myös yhden. kysymyksessä ilmeisesti murhayritys. Eiköhän poliisi löydä mysteeripakettiauton on sen verran vakavasta rikoksesta kysymys kun pelkän ulkonäön takia yritetään tappaa.
Naaman näkeminen on johtanut rasistiseen road-rage ilmiöön eikä uhri ole shokissa älynnyt katsoa rekkaria.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012 ... 0_uu.shtml
Pakettiautoilija yritti ajaa Tino Singhin yli - huuteli maahanmuuttokritiikkiä
Lauantai 23.1.2016 klo 15.18
Muun muassa Viidakon Tähtösiä juontanut Tino Singh juoksi pakettiautoilijan kiinni.

Juontajana tunnetuksi tullut Tino Singh kertoo perjantaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä jonkun yrittäneen ajaa hänen ylitseen Helsingissä.

Nykyään mainostoimiston toimitusjohtajana työskentelevä Singh kertoo olleensa ylittämässä Bulevardia, kun näki pakettiauton lähestyvän. Singh kertoo auton vauhdin muuttuneen, kun kuski näki Singhin naaman.

- Sen sijaan, että kuljettaja olisi hidastanut ennen suojatietä, hän alkoi kiihdyttämään.

Singh juoksi pakettiauton kiinni seuraavassa risteyksessä.

- Juuri kun olin kysymässä mitä tapahtui, kuski huusi sieltä maahanmuuttokritiikkiä ja heristi nyrkkiään.

Shokki tuli myöhemmin

Singh pitää tilannetta absurdina.

- Shokki tuli vasta vähän myöhemmin. Onneksi ehdin pois alta. On häiritsevää, jos mun ulkonäkö aiheuttaa tuollaisia reaktioita ihmisissä.

Singh sanoo, ettei ole ennen kohdannut vastaavaa.

- Onko tämä sitten vähän samanlainen kuin road rage -ilmiö. Ei tuollainen ole sopivaa, että suojatiellä ruvetaan kiihdyttämään ihmisten päälle ja sitten vielä huudellaan sopimattomia sen jälkeen.

Tino Singh on tullut tunnetuksi Passi ja hammasharja -ohjelman juontajana. Vuonna 2014 hän juonsi Viidakon tähtöset -sarjaa.

Singhin päivityksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.
jaakkima
Sofia Karppi
Viestit: 412
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja jaakkima »

WalkingDisaster kirjoitti:Vaikka otsikossa on ulkomaalaisia, niin aloituksen perusteella puhutaan mamuista.
Vaikka tämä tapaus:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=19859

Jotain polttopulloiskuja tulee myös äkkiseltään mieleen.
Hyvä hyvä alkaahan näitä löytyä. Onko polttopulloiskuissa ollut ulkomaalaisia uhreja ja tekijöinä suomalaisia? Linkki mukaan niin jää jälkipolvillekin todisteita täällä kerran eläneestä umpirasistisesta kansasta.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Senkin voisi lisätä tähän, missä joku pahis-suomalainen pukeutui valkoiseen kaapuun. Poliisi käytti valtavasti resursseja (ja media) jotta tämä paha ihminen saatiin keskuudestamme pois.

Tapahtumiahan on ihan massoittain kun oikein kaivetaan. Hyvä, että tulee tongittua kansakuntamme rikollisuus ulkoelättimiä kohtaan perinpohjaisesti.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaisten rikokset ulkomaalaisia kohtaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Selvittämätön kiinalaisen murha voi olla myös suomalaisen tekemä:
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 9&start=15
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin