Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 754
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

yläkerran emäntä kirjoitti:Minä en pankkikortti asiaa pidä outona. Itse sain "pankkikortin" 80-luvun lopulla teininä ja monella muullakin kaverilla oli.Ja muistaakseni tuollaisen kortin pystyi saamaan jo 12-vuotias ainakin meidän pankista.
Kyseessä oli tosiaan automaattikortti jolla sai nostettua käteistä automaatista ei maksukortti. Joten on aivan mahdollista että Piialla on ollut samanlainen kortti. Ja kyllä tuota korttia meillä ainakin sanottiin pankkikortiksi. Kuka olis jaksanut käyttää nimitystä automaattikortti.
Heitän oman lusikkani tähän korttisoppaan ja kerron että minullakin oli tuolloin automaattikortti, ja että nuoriso tai kukaan muukaan ei ainakaan meilläpäin todellakaan sekoittanut keskenään termejä automaattikortti ja pankkikortti, koska niiden funktio oli hyvin erilainen. Automaattikortillahan pystyi tosiaankin vain nostamaan rahaa seinästä, ei mitään muuta, kun taas pankkikortilla pystyi suoraan maksamaan ostoksia, ja kun nykyisenkaltaisia maksupäätteitä tms. ei vielä ollut ja pankkiautomaattejakin paljon harvemmassa, niin ero oli todellakin merkittävä.

Siinä että Piian ikäisillä oli tuolloin automaattikortti ei ollut mitään ihmeellistä, mutta jos olisi ollut oma pankkikortti niin se olisi ollut melko poikkeuksellista. Lähinnä silloin jos sellaisen sai vanhemmilta lainaan käydäkseen ruokaostoksilla tutussa lähikaupassa, jossa henkilöllisyyden tarkistaminen ei ollut niin nokonuukaa kun tiedettiin mistä perheestä kortti on peräisin. :D
Mutta Kadonneet-ohjelmahan on tehty myöhemmin. Se oli se juontaja, joka "pankkikortti"-sanaa käytti.
Lähinnä tulee mieleen, että juontaja on itse niin nuori ettei edes tiedä/muista termiä automaattikortti, tai ei halua käyttää sitä, koska epäilee että suurelta osalta yleisöä menisi täysin ohi se mistä kortista nyt oikein puhutaan. Joten sateenvarjotermi "pankkikortti", ts. "kortti joka liittyy jotenkin pankkiin"
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush
Cothe
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Maalis 03, 2016 2:18 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Cothe »

Itse olin pääasiassa Säästöpankin asiakas, ja siellä automaatteja sanottiin pikapankeiksi ja automaattikortteja pikapankkikorteiksi. Itselleni kävi jopa sellainen sekaannus, että menin pankkiin anomaan automaattikorttia, koska kaveri oli varoittanut, että rahaa kuluu liikaa, jos ottaa maksuominaisuudella varustetun :D . Pankissa kuitenkin alkoivat puuhata maksukorttia, jota varten piti käydä valokuvassakin... ajattelin, että menköön sitten.
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

poepporoo kirjoitti:Miten Piia uskalsi jättää pikkuveljensä hoitoon (iso)veljelleen isän ja appiukon ollessa vielä saunomassa, jos oli niin tärkeää, että Piia hoitaisi pikkuveljeään? Eikö 14-vuotiaaseen veljeensä ollut luottamista? Miksei hän hoitanut muurauskeikan aikana pikkuveljeä? Miksi hoitajan täytyi olla juuri Piia, jos siis ylipäänsä tarvitsi? Luulisi isän suuttuneen, että pikkuveli oli jätetty (iso)veljen hoiviin, edes saunomisen ajaksi?
Hyvä huomio. Voisi ajatella, että vastuuta pikkuveljestä ei koskaan vieritetty isoveljelle. Tähän viittaa se, että Piian piti muuttaa suunnitelmiaan viikonlopusta, jotta voisi olla pikkuveljen kanssa, vaikka isovelikin ilmeisesti olisi ollut kotona. Tällöin voisi olettaa myös, että vastuu pikkuveljestä oli Piialla aikuisten saunoessa. En usko, että olisi ollut kovin "Piiamaista" karata tuota vastuuta pikkuveljestään ilmoittamatta isälleen mitään.

Piialle tyypillistä käytöstä ei ilmeisesti ollut myöskään liftaaminen. Mutta toisaalta, jos katoamistapaukseen liittyy ulkopuolinen, niin lähes ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että Piia auton kyydissä Piikkiöstä poistui. Toisaalta kukaan ei ollut tutkinnan alkuaikoina nähnyt mitään epäilyttävää autoa, jonka kyytiin Piia olisi mahdollisesti noussut. Tuossa Poliisi TV:n saamassa kirjeessä on ratkaisu näihin ongelmiin. Eli kirjeen perusteella Piia nousi autoon vasta yöllä, jolloin liikenne oli vähäisempää. Lisäksi kirjeessä käy ilmi, että Piia nimenomaan ei liftannut, vaan hän nousi autoon vasten tahtoaan.

No miksi rekkakuski sitten vasta oli yöllä liikenteessä? Kirjeessä annetaan selitys tällekin, vaikka mitään tarvetta vihjeen antajalla ei olisi ollut tätä asiaa selittää. Rekkakuski oli siis nukkunut satamassaan päätään selväksi ja lähtenyt vasta yötä myöten ajamaan kohti itää. Jos kävi näin, niin rekkakuski olisi joka tapauksessa joutunut ajamaan autonsa kännissä laivasta ulos. Eikös monesti laivasta ulos ajaville poliisi ole järjestänyt ratsioita. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että rekkakuski pystyi ajamaan laivasta ulos huomiota herättämättä kännissä, mutta tunsi sitten tielle päästessään itsensä liian känniseksi rattiin.

Nuo kalastajan venehavainnot ovat varmasti luotettavia, mutta en usko, että havainnolla on tekemistä Piian katoamisen kanssa. Tuntematon vene tuli ilmeisesti Turun suunnasta ja pudotti jotain tavaraa Piikkiönlahteen. Jos veneessä olisi ollut Heikki, niin mitä järkeä hänen olisi ollut tuoda Piian ruumis omiin kotinurkkiin Piikkiönlahdelle? Veneessä oli ilmeisesti kaksi henkilöä, jotka lukumäärältään kyllä täsmäisivät appeen ja Heikkiin. Kalastaja kuuli veneilijöiden kiroilevan "Saatanan kalastaja!". Ei tuollainen kiroilu sovi oikein uskovaisen Heikin käytökseen. Kiroilija saattoi tietysti olla appi, mutta enpä usko.
daemons1982
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: To Syys 20, 2012 7:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja daemons1982 »

perusasiamies kirjoitti:No miksi rekkakuski sitten vasta oli yöllä liikenteessä? Kirjeessä annetaan selitys tällekin, vaikka mitään tarvetta vihjeen antajalla ei olisi ollut tätä asiaa selittää. Rekkakuski oli siis nukkunut satamassaan päätään selväksi ja lähtenyt vasta yötä myöten ajamaan kohti itää. Jos kävi näin, niin rekkakuski olisi joka tapauksessa joutunut ajamaan autonsa kännissä laivasta ulos. Eikös monesti laivasta ulos ajaville poliisi ole järjestänyt ratsioita. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että rekkakuski pystyi ajamaan laivasta ulos huomiota herättämättä kännissä, mutta tunsi sitten tielle päästessään itsensä liian känniseksi rattiin.
Pakko se on ajaa rekka ulos laivasta pois oli sitten kännissä tai ei jos pitäisi lasti kuljettaa itään kun laiva ei itään päin lähde, jollei sitten ole apukuskia ja jäädä jonnekin rekan nuppiin nukkumaan ja selvittelemään päätänsä.
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

daemons1982 kirjoitti: Pakko se on ajaa rekka ulos laivasta pois oli sitten kännissä tai ei jos pitäisi lasti kuljettaa itään kun laiva ei itään päin lähde, jollei sitten ole apukuskia ja jäädä jonnekin rekan nuppiin nukkumaan ja selvittelemään päätänsä.
Juuri näin. Ja tuossa vihjekirjeessään tuo rekkamies tunnustaa siis ajaneensa rekan kännissä laivasta ulos. Miksi? Kyllä tuon vihjeen olisi voinut antaa myös tunnustamatta omaa rattijuoppoutta. Olisihan ollut mahdollista, että rekkakuskin henkilöllisyys oltaisiin saatu selville. En minä ainakaan tunnustaisi omia rikoksiani, jos poliisille antaisin vihjeitä jostain tapauksista, joista olisin tehnyt havaintoja ulkopuolisena.
Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 754
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

perusasiamies kirjoitti:Jos kävi näin, niin rekkakuski olisi joka tapauksessa joutunut ajamaan autonsa kännissä laivasta ulos. Eikös monesti laivasta ulos ajaville poliisi ole järjestänyt ratsioita. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että rekkakuski pystyi ajamaan laivasta ulos huomiota herättämättä kännissä, mutta tunsi sitten tielle päästessään itsensä liian känniseksi rattiin.
En muista mikä käytäntö tarkkaan ottaen oli tuolloin, mutta ainakin nykyään ne ratsiat ovat vasta varsinaisen aidatun satama-alueen ulkopuolella. Eli on ihan mahdollista ajaa laivasta ulos ja mennä rekkaparkkiin nukkumaan joutumatta poliisin hampaisiin. Vielä varmemmin se käy, jos joku toinen tuttu kuski/laivan/sataman henkilökunta suorittaa sen muutaman sadan metrin ajon puolestasi.

Kuski on myös voinut tuntea itsensä sinänsä ajokuntoiseksi ja ollakin sitä (ei herätä epäilyksiä sivullisissa), mutta tiennyt/epäillyt että promilleja on kuitenkin veressä sen verran että matka katkeaa puhallutukseen heti, ja päättänyt olla ottamatta riskiä. Firman puikoissahan se on aika eri asia kuin esim. lomamatkalla omalla autolla...

Eikä niitä ratsioita muutenkaan ole läheskään joka kerta, eli ihan tuurillakin tuo on mahdollista.
Juuri näin. Ja tuossa vihjekirjeessään tuo rekkamies tunnustaa siis ajaneensa rekan kännissä laivasta ulos. Miksi? Kyllä tuon vihjeen olisi voinut antaa myös tunnustamatta omaa rattijuoppoutta.
Noin vanhalla ratilla, josta ei edes ole mitään muuta todistetta kuin henkilön oma sana (jonka voi peruuttaakin milloin vaan) ei kyllä ole yhtään mitään merkitystä mihinkään suuntaan. Rattihan vanhenee jo heti siihen, kun sitä ei enää pystytä mittaamaan. :D

Itse luulen että koko maininta on vain annettu selittämään sitä, miksi hän on ajanut Piikkiön läpi (~20 km Turusta) vasta yöllä, vaikka on saapunut maahan (ilmeisesti) iltalaivalla. Maininnalla saatetaan myös haluta korostaa omaa rehellisyyttä eli kertomuksessa ollaan niin tosissaan, että myös omalta kannalta epäedullisia seikkoja ei pelätä jättää kertomatta.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush
Hornankattila
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Touko 20, 2013 11:58 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Hornankattila »

Onkohan tätä tapausta yhdistetty koskaan Järvenpään sarjamurhaajaan? Entä jos Piia on ollut tekijän ensimäinen uhri? Jossain sanottiin, että tekijä tuntee eläimen anatomian, entäs jos kyseessä on metsästäjä. Mies on ollut vaikka metsällä (kenties jossain pohjoisessa) ja palaamassa kotiin Järvenpäähän, eroprosessi vaimon kanssa käynnissä ja pieni lapsi on syntynyt vähän aikaa sitten. Mies on ajamassa Perjantai iltana piikkiön läpi josta matkaa olisi vielä Järvenpäähän n. 190 kilometriä. Miehellä on mielenterveydellisiä ongelmia ja eroprosessi on lisännyt tuskaa.

Tekijän auto voisi olla vaikka vaalea Mazda 626 1983-1986 vuosimallia. Kun kuulemma jollain japsivehkeellä on ajellu. Piian tapaukseen oli myös yhdistetty vaalea auto jossain kohtaan, lie sitten mitään totuuspohjaa. Nuori tyttö 15-vuotias on pahassa teini-iässä ja ajattelee, että whatever on pakko päästä pois täältä ja on kiukuspäissään ajatellut ehkä ensin menevänsä diskoon. Mutta matkalla onkin päättänyt lähteä kaverinsa luo liftaamalla Paimioon. Piian on joutunut kuitenkin ''sekopään'' kyytiin. Ehkä mies kokee vihaa naisia kohtaan, koska hänet
on ehkä petetty ja jätetty yksin. Taitaa mennä ehkä liikaa mielikuvituksen puolelle, mutta älkää suuttuko. :roll:

Kuinka tarkasti siis ne hiukkakuopat on tutkittu Piikkiön ja Paimion läheltä? :D
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Onko jossain sanottu, että tämä Ruotsista tullut oli rekkakuski? Itse en ole havainnut tuollaista tietoa. Vai siis onko tämä oletus?
Ihmeen vähän noilla satamien liepeillä on puhallutusratsioita. Siinä saattaisi valtion kassaan kilistä muutamakin ropo, jos noita valvottaisiin paremmin. Ihmiset ottavat kuppia myöhään yöhön ja aamulla on pakko lähteä laivasta.
Toinen syy lepäämiseen ennen ajoon lähteä voi olla väsymys. Jos on aamuyön tunneille riekkunut diskossa, ei nuppi ihan "selvä" ole laivan rantautuessa.
Hornankattila kysyi onko tätä koskaan yhdistetty Järvenpään surmiin. En tiedä onko virallisesti. Minä tein kadonneiden/surmattujen listaa ja tutkin juuri tätä mahdollisuutta. Ainoa syy ei ollut tuon listan tekokaan, vaan eräs mielestäni epäilyttävä henkilö Turun suunnalta, jolla oli yhteyksiä Järvenpään seudulle sekä Piian kotiseudulle. Järvenpään seudun tapauksien yhteydessä on kuitenkin kait aikalailla vakuuteltu, että "sarjamurhaajan" täytyy olla tuolta seudulta kotoisin, koska on tuntenut paikat niin hyvin.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja skoone »

Ailar kirjoitti:Onko jossain sanottu, että tämä Ruotsista tullut oli rekkakuski? Itse en ole havainnut tuollaista tietoa. Vai siis onko tämä oletus?
Ihmeen vähän noilla satamien liepeillä on puhallutusratsioita. Siinä saattaisi valtion kassaan kilistä muutamakin ropo, jos noita valvottaisiin paremmin. Ihmiset ottavat kuppia myöhään yöhön ja aamulla on pakko lähteä laivasta.
Toinen syy lepäämiseen ennen ajoon lähteä voi olla väsymys. Jos on aamuyön tunneille riekkunut diskossa, ei nuppi ihan "selvä" ole laivan rantautuessa.
Hornankattila kysyi onko tätä koskaan yhdistetty Järvenpään surmiin. En tiedä onko virallisesti. Minä tein kadonneiden/surmattujen listaa ja tutkin juuri tätä mahdollisuutta. Ainoa syy ei ollut tuon listan tekokaan, vaan eräs mielestäni epäilyttävä henkilö Turun suunnalta, jolla oli yhteyksiä Järvenpään seudulle sekä Piian kotiseudulle. Järvenpään seudun tapauksien yhteydessä on kuitenkin kait aikalailla vakuuteltu, että "sarjamurhaajan" täytyy olla tuolta seudulta kotoisin, koska on tuntenut paikat niin hyvin.
Ailar, ehdit ennen minua. Minäkin ihmettelen, että mistä ihmeestä se rekkakuski joutui näihin keskusteluihin?

Semmoinenkin asia, että jos se kuski asui Ruotsissa, niin tuskin hän rekkaa ajoi Suomeen!

Ja noista laivoista ja satamista ja tuloajoista. Turun satamaan tulee vikli ja silja sekä aamuisin että iltaisin. Tämän lisäksi Naantaliinkin tulee laivoja aamuin illoin.

Tämä havainnoija on ilmeisen selvästi tullut illalla Turkuun/ Naantaliin ja odottanut pari kolme tuntia sataman lähellä ja sitten vasta ajanut Piikkiön läpi, jos tuo kirjeensä on totta...

Sittenhän on vielä tuo Ahvenanmaalla luokkaretkellä tavattu Börje (?) olisi voinut olla autolla liikenteessä?
Muista lähdekritiikki!
Diego
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Su Kesä 28, 2015 10:27 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Diego »

Ailar kirjoitti:Hornankattila kysyi onko tätä koskaan yhdistetty Järvenpään surmiin. En tiedä onko virallisesti. Minä tein kadonneiden/surmattujen listaa ja tutkin juuri tätä mahdollisuutta. Ainoa syy ei ollut tuon listan tekokaan, vaan eräs mielestäni epäilyttävä henkilö Turun suunnalta, jolla oli yhteyksiä Järvenpään seudulle sekä Piian kotiseudulle. Järvenpään seudun tapauksien yhteydessä on kuitenkin kait aikalailla vakuuteltu, että "sarjamurhaajan" täytyy olla tuolta seudulta kotoisin, koska on tuntenut paikat niin hyvin.
tässä tarkastelussa ei ole huomioitu sitä "järvenpään sarjamurhaajan" (jonka olemassaoloon en usko) kuuluisaa profilointia: miehen (jos oli mies) kohderyhmän tulkitaan olleen tummatukkaiset alkoholiongelmaiset aikuiset naiset. piia ei ensisijaisesti sovi uhriprofiiliin.. :roll:
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Ehkä Sari Liinaharjan tapauksessa olisi joitakin yhtäläisyyksiä, Järvenpää-case ei tunnu tähän liittyvältä jutulta. (Miksei vielä Raisankin tapaus. )Toisaalta näitä nuoria naisia on kadonnut 80 - luvulla useampi, mutta kait nämä yksittäisinä menee.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Enemmän minäkin olen sitä mieltä, että Sari Liinaharjan tapaus voisi sopia tähän juttuun paremmin. Tytöt olivat vaaleita teinejä.
Mutta tekijä voi olla tietty aivan kuka vain, joka on onnistunut välttämään lain kouran.

En usko että luokkaretkellä tavatulla Börjellä tuskin on mitään tekemistä asian kanssa. En usko, että Piia olisi hänelle antanut puhelinnumeroaan tai osoitettaan. Ehkä Börje tiesi suunnilleen, missäpäin Piia asui, mutta aika sattumaa olisi, jos olisi ollut juuri tuona iltana liikkeellä tuolla.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Diego
Hetty Wainthropp
Viestit: 469
Liittynyt: Su Kesä 28, 2015 10:27 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Diego »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Ehkä Sari Liinaharjan tapauksessa olisi joitakin yhtäläisyyksiä, Järvenpää-case ei tunnu tähän liittyvältä jutulta. (Miksei vielä Raisankin tapaus. )Toisaalta näitä nuoria naisia on kadonnut 80 - luvulla useampi, mutta kait nämä yksittäisinä menee.
minäkin liittäisin (jos ylipäätään jotain liittäisin) 80-90 -luvun nuorten naisten tapauksia Piian juttuun. Järvenpää-case ei sovi tähän mielestäni oikein mitenkään. nuorten naisten tapauksetkin voivat toki mennä erillisinäkin ilman keskinäistä yhteyttä. tapaus Leppinen on kuitenkin edelleen kiinnostava. oli tuolloin siis armeijassa 2 - 2 1/2 tunnin ajomatkan päässä Piikkiöstä. armeijassa päästään viikonloppuvapaille yleensä perjantaina viimeistään klo 18. varusmiehet tykittävät heti sen jälkeen karvanoppatojotillaan mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas varuskunnasta. jos Leppinen oli vapailla Piian katoamisiltana olisi hän turboahdetulla Nissan Cherryllään saattanut ehtiä Piikkiöön niille kellonlyömille kun Piia oli mahdollisesti ollut ulkosalla. (ei noihin nopeuksiin oikeasti mitään ahdettuja moottoreita tarvita mutta kuulostaahan tuo nyt hienommalta noin.) sitä mitä Leppinen olisi Piikiössä tehnyt voi vain arvailla. olisiko vienyt siellä päin asuvan varusmieskaverinsa kotiin ennen mahdollista baari-iltaa Turussa? toisaalta kolme -72-74 syntynyttä Piiaa/Piaa Leppisen uhreissa olisi jotain mitä olisi vaikea käsittää. suurin piirtein yhtä käsittämätöntä olisi se lokakuun hulluus joka Leppiseen olisi tuolloin lähes vuosittain iskenyt. niin Piia Kurun kuin Pia Töylin ja Piia Ristikankareenkin tapaukset ovat kaikki tapahtuneet lokakuun ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Lokakuun alussa voisi olla joku surmaajalle tärkeä päivämäärä minkä miettiminen saa lepakot lentoon tapulissa. Äidin kuolema, rakastetun petos tai kuolema, joku henkilökohtainen nöyryytys tms.
Sinällään ajatus murhaajasta, jopa sarjamurhaajan piirteisestä sellaisesta joka elää sievästi lopun vuotta ja räjähtää toimimaan kerran vuodessa on varsin kiinnostava. Epäuskottava ehkä mutta kiinnostava yhtä kaikki. Minulle tulisi mieleen että tyypin vuosi kulkisi näin: rikos josta seuraa hirveä syyllisyys, morkkis ja itseinho. Vuodenvaihde deppaillaan sen kynsissä ja keväällä olo helpottaa. Kesä eletään normisti kunnes syksyä kohden ajatus alkaa taas nostaa päätään ja voimistuu voimistumistaan uuden oikean nimisen uhrin etsinnän myötä kunnes taas ollaan lokakuun alun nollapisteessä.

Joskin luulisin että tämä tapa etsiä jostakin tietyn niminen tyttö ja luoda tähän suhde ilman että kukaan tietää siitä mitään aikana ennen sosiaalista mediaa on aika mahdottomuus. Puhumattakaan tuurista että liftareita keräävän surmaajan kyytiin osuisi kerta toisensa jälkeen oikealla nimellä varustettu tyttö. Siinä saisi kyyditä tytön jos toisenkin ja aina olisi kyydissä Tiina, Laura, Pirjo tai Anneli.
Sinällään kyllä Leppinen voisi olla kiinnostava veikko liittää tekijäepäiltyjen kaartiin. Omasta mielestäni tämä teoria kaatuu pääosin siihen etten vieläkään usko kiltin jehovatytön suostuneen edes suutuspäissään ja huonossa kelissä vieraan jolpin autokyytiin. Lisäksi Leppinen taisi jossakin vaiheessa tunnustaa omaatuntoaan puhtaaksi niin ahkerasti, että tuskin tämäkään juttu olisi salaisuudeksi jäänyt jos hän jotenkin siihen osallinen olisi ollut.
nuuskija
Nikke Knakkertton
Viestit: 180
Liittynyt: Ti Elo 21, 2012 4:11 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja nuuskija »

Raisa Räisänenkin katosi lokakuussa. Mutta tosiaan että yksi heppu ehtisi näin moniin tapauksiin ja vielä jäämättä kiinni... Leppinen toki ollut Raisan katoamisen aikaan istumassa.
Vastaa Viestiin