Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Insu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2016 5:23 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Insu »

Ihmiskaupan nuori uhri kertoi oikeudelle kauhujen vuosistaan – pidettiin vankina ja synnytti neljä lasta

Kuva

Yli neljä vuotta vangittuna pidetty nainen kertoi hovioikeudessa piinastaan.
Nuorta naista yli neljä vuotta vankinaan pitäneet isä ja tytär saivat Turun hovioikeudessa tuntuvan korotuksen tuomioihinsa, jotka heille langetettiin törkeästä ihmiskaupasta ja tukusta muita rikoksia.

Hovioikeus langetti 45-vuotiaalle miehelle viisi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Miehen 23-vuotias tytär sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen.

Rangaistukset kovenivat selvästi Pirkanmaan käräjäoikeuden runsaan vuoden takaisesta tuomiosta. Käräjäoikeudessa mies oli selvinnyt alle neljän vuoden ja tytär alle kolmen vuoden rangaistuksella.

Hovioikeus perusteli ratkaisuaan uhrin nuorella iällä, hänelle aiheutetulla suurella kärsimyksellä sekä sillä, että hänet eristettiin yli neljän vuoden ajaksi lähes täysin ulkomaailmasta.

Tyttären rangaistus jäi isää alemmaksi, koska hänen osallisuutensa oli hovioikeuden mukaan selvästi vähäisempi ja koska hän oli osan tekoajasta alaikäinen.

Uhri joutui elämään pakkoliitossa miehen kanssa toukokuusta 2010 marraskuuhun 2014. Hän synnytti vankeuden aikana kolme lasta. Neljäs syntyi vapautumisen jälkeen.

Naista hallittiin väkivallalla ja uhkailuilla. Hänellä ei ollut puhelinta eikä omaa rahaa. Osaltaan tapausta selittää myös se, että uhri on ikäistään kehittymättömämpi ja helposti johdateltavissa.

Kuva

Tutustuivat internetin kautta

Uhri kertoi karmeista vuosistaan hovioikeuden suullisessa käsittelyssä, joka pidettiin helmikuussa. Kuuleminen tapahtui suljettujen ovien takana, mutta hovioikeus siteeraa naisen kertomusta laajalti tuomionsa perusteluissa.

Uhri tutustui kaappaajiinsa internetin kautta ja oli vasta 18-vuotias, kun tuomittu tytär ensimmäisen kerran soitti hänelle. Tytär valehteli naiselle, että hänen isänsä oli hänen ”27-vuotias serkkunsa”.

Uhri kertoi oikeudessa, ettei hän osannut epäillä kaksikon tarkoitusperiä. Hän oli yksinäinen ja halusi uusia ystäviä. Uhri kertoi nuoruudesta lähtien ongelmanaan olleen sen, että hän luottaa liikaa ihmisiin.

Uhri lähti kaksikon mukana Tampereelle viettämään kesää. Siellä poliisit tulivat käymään asunnolla uhrin vanhempien pyynnöstä. Tuolloin nainen kuitenkin vielä itse kieltäytyi lähtemästä pois.

Poliisien käynnin jälkeen miehen käytös muuttui pelottavaksi. Mies huusi ja laittoi ylleen asevyön. Hän ilmoitti, ettei nainen enää voi lähteä pois ja uskotteli, etteivät vanhemmat enää edes halunneet naista takaisin.

Kuva

Uhri yritti karata

Pikkuhiljaa naisen elämä muuttui niin, ettei hän enää saanut liikkua yksin tai vapaasti. ”Perhe” lähti Tampereelta ja muutti usein.

Uhri yritti karata useasti, jolloin mies pieksi häntä ratsupiiskalla tai sähköjohdolla. Naisen synnyttämät lapset kirjattiin väestörekisteriin miehen tyttären lapsiksi.

Uhri kertoi hovioikeudessa, että hän oli peloissaan ja ahdistunut, eikä kyennyt toimimaan niin kuin olisi halunnut.

”Hän oli ajatellut, että jos hän tekee kaiken (miehen) mielen mukaan, tämä olisi kiltimpi häntä kohtaan,” tuomiossa todetaan.

Piina päättyi lopulta, kun huolestunut neuvolanhoitaja teki kiertolaiselämää viettäneestä perheestä lastensuojeluilmoituksen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 85470.html
Töissäää.
Insu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2016 5:23 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Insu »

Nainen vuosia vankina: Hovioikeus kovensi tuntuvasti romaninaisen kaappaajien vankeustuomioita


Turun hovioikeus on koventanut koko Suomea järkyttäneen romaninaisen kaappausjutun tuomioita.

Leif Lassi Rikhard Grönfors sai 5 vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Hänen tyttärensä tuomio on 4 vuotta vankeutta.

Pirkanmaan käräjäoikeus oli tuominnut maaliskuussa 2015 Grönforsille kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Tytär sai käräjäoikeudessa kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Hovioikeus katsoo, että erityisesti ihmiskaupparikoksen asianomistajalle aiheutettu kärsimys sekä se, että teko oli kestänyt yli neljä vuotta, tulee ottaa ankarammin huomioon rangaistuksien mittaamisessa kuin käräjäoikeus on tehnyt. Myös asianomistajan nuori ikä on otettava rangaistusta mitattaessa huomioon

Tuomitut pitivät nuorta romaninaista vallassaan vapusta 2010 marraskuun loppuun 2014 eli neljä vuotta ja seitsemän kuukautta. Naista pahoinpideltiin ja hänet pakotettiin mm. luopumaan ehkäisystä ja synnyttämään neljä lasta, joista saatavia lapsilisiä käytettiin elämiseen.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ta/5907986
Lapsilisillä osteleen :mrgreen:
PalmiakkiSastilli
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2012 3:57 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PalmiakkiSastilli »

Insu kirjoitti:
Miestä ammuttiin Lempäälässä
20.05.2016Sisä-Suomi

Lempäälässä Metsolantiellä omakotitalon pihassa tapahtui tänään 20.5.2016 kello 15.30 aikaan välikohtaus, jossa 25-vuotiasta tamperelaista miestä ammuttiin käsiaseella selkään. Uhri toimitettiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.

Poliisi suoritti alueella laajoja etsintöjä ja on ottanut teon vuoksi kiinni useita henkilöitä. Osa tapahtumapaikalla olleista henkilöistä on edelleen tavoittamatta.

Poliisi ei tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi tiedota tapauksesta tämän tarkemmin.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... assa_47781
Lempäälän ampumistapauksesta
21.05.2016Sisä-Suomi

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut eilen 20.5.2016 Lempäälässä tapahtuneen ampumistapauksen tutkintaa. Poliisi otti eilisen aikana kiinni kaikkiaan seitsemän henkilöä, joista suuurin osa vapautetaan tänään kuulustelujen jälkeen. Ampumisen suorittaneen miehen henkilöllisyys on selvillä ja hän on yksi kiinni otetuista. Pienikalipeerinen ase on poliisin hallussa.

Ampuja on 28-vuotias pirkanmaalainen mies, jolla on ollut pitkään riitoja ampumisen uhrin kanssa. Poliisi epäilee häntä tapon yrityksestä.
https://poliisi.fi/tietoa_poliisista/ti ... anguage=fi
Takaapäin ampumalla. Hyvin tyypillistä.
Tyypillistä kelle? Ei meinaan mustalaisten tekosia :D Tuleeko yllätyksenä että myös valtaväestö saattaa käyttää aseita?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Perinteisen romaninaisen roolin hylännyt taiteilija Kiba Lumberg: ”Vankiloita voi olla ilman kaltereitakin”

Kirjailija ja kuvataiteilija on suututtanut romaniyhteisön monta kertaa. Hän selvisi uhkailuista keskittymällä luovan työn tekemiseen.

”Minussa on mustalaisverta, mutta pidän itseäni kyllä skandinaavina, eurooppalaisena ja maailmankansalaisena”, sanoo kirjoja, sarjakuvia ja tv-sarjan tehnyt Kiba Lumberg.

”Käsikirjoitukseni eteneminen televisionäytelmäksi kesti 13 vuotta. Teos mullisti elämäni, mutta samalla kaikkosivat ystäväni ja jouduin kulttuuripoliittiseen pannaan.”

”Esikoisromaanissani halusin kuvata nuoren tytön elämän alkua, sen olosuhteita, tunnelmia, hajuja, makuja ja puhetta. Teosta on pidetty minun tarinanani.”

”Pääsin mukaan kansainvälisten romanitaiteilijoiden Paradise Lost-paviljonkiin, jossa jouduin positiivisen mediahuomion kohteeksi. Lausuin samalla kauniita sanoja Suomesta.”

KIRJAILIJA ja kuvataiteilija Kiba Lumberg puhuu paljon. Hän puhuu myös niin tavattoman intuitiivisesti, että harhautuu usein aiheesta sivupoluille.

Hän on kuitenkin hyvin lämmin ihminen. Kun Lumberg piti aiemmin Aurinkogalleriaansa Helsingin Kalliossa, kävijätkin jäivät usein juttelemaan.

”Olin siellä paljon Leelian lepotuolina. Monet kiittelivät jo siitä, että kuuntelin heitä”, hän muistelee hymyillen.

SUNNUNTAINA 60 vuotta täyttävä Lumberg puhuu mieluusti ihmisten vapaudesta ja tasa-arvosta. Taustalla tuntuvat omat kokemukset.

Hän syntyi Lappeenrannassa seitsenlapsisen romaniperheen neljäntenä lapsena. Kotoaan hän karkasi 13-vuotiaana, koska halusi irti perinteistä, jotka olivat ajamassa häntä valmiiseen muottiin. ”Vankiloita voi olla ilman kaltereitakin”, hän sanoo.

”En halunnut päätyä jonkun mustalaisäijän akaksi, joka palvoo miestään, synnyttää monta lasta ja saa välillä nyrkistä”, hän selventää karusti.

Lastenkodin kautta omalle tielleen ponnistanut Lumberg painottaa, että naiset ovat toki monissa muissakin kulttuureissa helposti väkivallan uhreja.

Hän kertoo, että oli pitkän tauon pidettyään halunnut tavata isäänsä. Kun isältä tulikin vain moitteita, tapaamiset jäivät.

”Kuulin sittemmin, että myös äitini oli lapsena karannut. Hän pisti minua paremmaksi, eli lähti piiaksi 12-vuotiaana ja otti mukaan pikkuveljensäkin!”

KIBA LUMBERGIN voi sanoa valinneen kohtalonsa. Mikä kuvaisi hänen identiteettiään oikein? Romani? Mustalainen?

”Ihan sama, kumpaa käytät. Minussa on mustalaisverta, mutta pidän itseäni kyllä skandinaavina, eurooppalaisena ja maailmankansalaisena.”

Romaninaisten ahtaimmista roolimalleista hän ei välittänyt silloinkaan, kun käsikirjoitti televisionäytelmän Tumma ja hehkuva veri (1997).

Sen kuvaus romaniyhteisöstä suututti osan omasta heimosta niin, että hän sai tappouhkauksia. ”Menetin kotini Kalliossa, ja ystävät kaikkosivat peloissaan. Sain ulkomailta tarjouksia turvapaikoista, mutta Suomessa eivät edes taiteilijat puolustaneet minua”, ihmettelee Lumberg.

UHKAILUT jatkuivat 2007, kun hän kommentoi romanikulttuuria kriittisesti televisiossa osana isoa debattia, joka virisi komediasarja Manne-tv:stä.

Tuollaisina hetkinä hän koki ihmisoikeudet ja demokratian aika tyhjiksi sanoiksi Suomessa, koska teki samalla oudon huomion. ”Ei-heterona mustalaisena en sopinut siihen romantisoituun kuvaan, jota monet taustaltaan 1960-lukulaiset päättäjät vaalivat romaneista.”

Onneksi löytyi rohkeitakin ihmisiä. Lumberg katsoo, että etenkin toimittajat Kristina Carlson ja Salla Paajanen pelastivat hänen henkensä. ”Jos he eivät olisi tuoneet asiaani julkisuuteen, tämän maan kukkahattujen kerho olisi katsonut sivusta, kun minut teurastetaan.”

Tuon kaiken yli Lumberg pääsi keskittymällä luovaan työhönsä. Tunnelma oli silti kafkamainen.

LUMBERGIN esikoisromaani Musta perhonen (2004) aloitti nuoren romanitytön kasvusta kertovan Memesa-trilogian, jonka omaelämäkerrallisen aineksen määrä pysyy mysteerinä.

”Fakta ja fiktio ovat kuin muovailusavea, jota pyörittelen", luonnehtii kirjailija. Hän on tehnyt myös sarjakuvia ja Kaarina Majanderin kanssa lastenkirjan Emma ja yllätysvieras (2012).

LUMBERGILLA on tekeillä neljäs romaani Irtiotto. Tekstin hän kirjoittaa aina ensin kynällä.

Mikä metodissa kiehtoo?

”Se ajatuksellinen viive, joka antaa tunnelman.”

Juhliaan Lumberg viettää Italiassa, Cibiana di Cadoren kylässä, jossa hänen töitään on esillä tänään lauantaina alkavassa Dolomiittien modernin taiteen biennaalissa. Cibiana tunnetaan myös freskoista, joita sinne on vuosien ajan taiteilijoilta tilattu.

Lumberg teki sinne omansa Majanderin kanssa jo 2010. ”Uskon, että töissäni on aina ripaus romanikulttuuria, vaikka en pidä itseäni sen selittelijänä.”

Hän toteaa olevansa ”miksaus”, sillä suvussa on myös valtaväestön, Pietarin juutalaisten ja ruotsalaisten kalastajien verta.

Hän näyttää keskeneräistä maalaustaan romanien pyhimyksestä Mustasta Saarasta.

”Tein hänelle siniset silmät ja syliin maapallon. Tämä on lohdutuksen Saara”, hän miettii.


Helsingin Sanomat
IHMISET 28.5.2016 2:00 Päivitetty: 28.5.2016 10:25

Tummennukset DL.

Jos minä sanoisin, että "mustalaiskulttuurissa naiset päätyvät palvomaan miestään, synnyttämään monta lasta ja saamaan välillä nyrkistä", olisin rasistien hyökkäuyksen kohteena.

"...mutta Suomessa eivät edes taiteilijat puolustaneet minua”

Eivät tietenkään. Suomessa taiteilijat ovat suvaitsevaisia, suomalaisia rasisteiksi syyttäviä apurahan ruikuttajia, jotka palvovat neekereitä, mustalaisia, muslimeita ja kerjäläisiä sekä omaavat turmiollisen vasemmistolaisen elämänkatsomuksen.

”Ei-heterona mustalaisena en sopinut siihen romantisoituun kuvaan, jota monet taustaltaan 1960-lukulaiset päättäjät vaalivat romaneista".

Niin, heitä pidetään sorrettuna kulkurikansana, joille annetaan anteeksi ja joita ymmärretään. Entinen presidentti, joku Halonen, sanoi aikoinaan, että meidän pitää ottaa oppia heidän kulttuuristaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

PalmiakkiSastilli kirjoitti: Tyypillistä kelle? Ei meinaan mustalaisten tekosia :D Tuleeko yllätyksenä että myös valtaväestö saattaa käyttää aseita?
Hienoa, jos olisi joku muu kuin tämä sorrettu kansanosamme. Toki he saavat puuhastella nyt kepposiaan ihan rauhassa kun löytyy nämä pakoloiset syntipukiksi meille kriittisille.

Kuten Lempäälän selkäänampumisketjuun kirjoitin juuri äsken:
Voihan se olla niinkin ja voihan se olla näinkin. Ihan oikea mustalaine mulle tosta kertoi, katsellaanpa ihan rauhassa.

Jos olen väärässä, en enää koskaan luota mustalaisen sanaan, ikinä, yhtään.
Lähdekritiikki se olla pitää.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
zajac
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 12:40 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja zajac »

Jalkaan ammuttu mies löytyi myöhään lauantai-iltana Kontulan ostoskeskuksen luota Helsingistä. Lähistöllä ollut mies uskoo kuulleensa laukauksia. Tapauksen seurauksena käynnistyi mittava poliisioperaatio.
Poliisi sai hälytyksen Kontulan ostoskeskukselle noin kello 23 lauantai-iltana. Ostoskeskuksen luota oli löytynyt mies, jota oli ammuttu jalkaan.

Noin puoli tuntia aiemmin Markus Tolvanen oli tyttöystävänsä kanssa ulkona Kontulan Keinutiellä.

– Kello oli ehkä puoli yksitoista, kun kuului 6-7 laukauksilta kuulostavaa ääntä ja sen jälkeen auton kaahailua tai renkaiden sutimista, Tolvanen kertoo.

– Heti tuli mieleeni, että olivatkohan ne laukauksia. Tyttöystävä oli sitä mieltä, että ne olivat varmasti ilotulitteita.

Puoli tuntia myöhemmin Tolvanen lähti ajamaan autolla Kontulan ostoskeskuksen ja metroaseman välissä kulkevaa tietä pitkin. Hän näki tienvarressa useita poliisipartioita.

– Sitten poliisi käveli tielle minua vastaan ja nosti käden pystyyn. Pysähdyin ja avasin ikkunan. Poliisilla oli mielestäni MP5-konepistooli sylissä. Hän tarkasti auton taskulampun kanssa, Tolvanen kertoo.

– Hän ei sen kummemmin puhunut mitään. Ainoa asia, mitä hän sanoi oli, että jatka vaan matkaa. Seuraavalle autolle tehtiin ihan sama juttu.

Poliisin mukaan paikalla oli useita poliisipartioita. Päivystävä tutkinnanjohtaja Reijo Enqvist Helsingin poliisista ei kuitenkaan sen tarkemmin kommentoi operatiivista toimintaa tai poliisien varustusta.

– Siellä on ollut tällainen tapahtuma, jossa on syytä epäillä, että joku on ampuma-asetta käyttänyt. Mahdollisia tekijöitä siellä on etsitty, Enqvist sanoo.

Hän ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen, onko ketään otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Uhri toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Hän on 30–40-vuotias suomalaismies.

– Käsitykseni mukaan hänellä ei ole hengenvaarallisia vammoja, Enqvist sanoo.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä tai tapauksesta jotakin tietäviä ottamaan yhteyttä Helsingin poliisiin numeroon 0295 417 931. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.
zajac
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 12:40 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja zajac »

Heimoveljet ammuskellu toisiaan
Insu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2016 5:23 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Insu »

Naisvarkaat tunkivat vanhuksen kotiin - 90-vuotias yritti turhaan soittaa turvapuhelimellaan apua

Toinen naisista käveli vanhuksen kielloista välittämättä olohuoneeseen samaan aikaan, kun toinen hiippaili salaa asuntoon ja tutki makuuhuoneen lipaston.

Lipastosta 32-vuotias löysi käteisenä rahana 350 euroa. Rahat jäivät kateisiin.
Vanhus yritti soittaa apua lankapuhelimella. 29-vuotias kuitenkin esti soitot sulkien puhelimen kerta toisensa jälkeen.
Vanhus yritti hälyttää apua myös kaulassaan olleella turvapuhelimen rannekkeella mutta ei onnistunut yrityksessään.

Seuraavaksi vanhus riensi makuuhuoneeseen, jossa oli hänen matkapuhelimensa. Huoneessa hän tyrmistyksekseen kohtasi 32-vuotiaan.

Jälkitilanteessa sinnikäs vanhus yritti estää naisia poistumasta asunnosta salvaten näiltä oven. Kuusikymmentä vuotta nuoremmat naiset kuitenkin väänsivät oven väkisin auki ja poistuivat paikalta.

90-vuotias nainen selvisi rytäkästä ilman fyysisiä vammoja, mutta hän sai sydänoireita ja kärsi myöhemmin pelkotilasta.

Rikos sattui Kalajoella toissa lokakuun lopulla.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa joulun alla. Nyt Rovaniemen hovioikeus on vahvistanut ratkaisun 32-vuotiaan naisen osalta.

32-vuotias ylivieskalainen sai kahdeksan kuukautta (ehdotonta) vankeutta kotirauhan rikkomisesta, varkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikennerikkomuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisia suin päin pakoon

Vankeusrangaistukseen yhdistettiin ylivieskalaisen aiemman vankeusrangaistuksen suorittamatta jäänyt osuus eli ns. jäännösrangaistus. Vankila ei tosiaankaan katkaissut rikoskierrettä, sillä vanhuksen kotiin ylivieskalainen tunkeutui heti toisena päivänä vankilasta päästyään.

Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen - eli käytännössä ajamiseen poliisia pakoon huimalla ylinopeudella - ylivieskalaisen syyllistyi kahta viikkoa myöhemmin. Oikeus laski, että tuo hullunralli kesti 35 minuuttia ja kulki runsaan 50 kilometriä. Keskinopeus oli siis reilusti yli sata km/h - suureksi osaksi taajama-alueella ajettuna.

Oikeus passitti 32-vuotiaan Oulun vankilaan.

29-vuotias alavieskalainen sai tuomionsa kotirauhan rikkomisesta ja kahdesta varkaudesta. Hänen rangaistuksensa on puoli vuotta vankeutta. 29-vuotiasta ei määrätty vangittavaksi.

Tiesivät uhrin asuvan yksin

Syytetyt kiistivät kotirauhan rikkomisen. Varkauden he myönsivät perusmuotoisena varkautena, ei siis törkeänä varkautena.

Oikeus päätyi syytettyjen kanssa samalle kannalle varkauden osalta. Pelkästään se, että uhrina oli erittäin iäkäs henkilö, ei oikeuden mukaan tee 350 euron varkaudesta törkeää enemmän todistelun puuttuessa.

Oikeus kuitenkin katsoi, että vastaajat tiesivät uhrin yksin asumisesta ja iän tuomasta hauraudesta. He käyttivät tietoa hyväkseen. Rikoksen he toteuttivat röyhkeästi, häikäilemättömästi ja osin myös suunnitellusti.

Sama naiskaksikko tunkeutui aiemmin samana vuonna yksinasuvan miehen asuntoon.

Etenkin 32-vuotiaalla on pitkä rikoshistoria, 29-vuotias on välillä ollut kaidalla tiellä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016053 ... 4_uu.shtml
Janoisia naisia.
Lurkkeri
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 2:24 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Lurkkeri »

Henkilökohtaisesti; olen ollut perustamassa Suomeen rasisminvastaisia järjestöjä. Mutta elämää kokeneena, äänestäisin sellaista puoluetta, joka vie mustalaiset kaasukammioon.
"Luulekko ettei löyvy?"
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ruotsissa Malmön tienoolta olevan seurueen nainen kärysi vasta Linköpingin seudulla moottorisaha hameessaan. Suomessakin on jääty kiinni moottorisaha hameessa ja heillä on ollut muutakin sekatavaraa mekoissaan, kun hametta on hieman "ravisteltu"

Mustalaismammoilla lienee joku moottorisahafetissi, kun niitä säännöllisesti hameen sisään survotaan? Tässäkin ketjussa s. 65 mainittu vastaava tapaus vuodelta 2012.

Tässä kohtaa hatunnosto näille mustalaisnaisille heidän riskin ruhonsa takia! Pelkkä hame voi painaa yli kymmenen kiloa. Toisen hyväksikäyttäjäporukan, somaleiden, naiset eivät varmasti jaksaisi kannella tuollaista painolastia mukanaan. Sen verran huonokuntoisen oloista porukkaa he ovat. Ja tässä on jo kannettavaa, sahalla tai ilman:
Satakunnan Kansan mukaan kahdessa hameessa on ollut 76 kahvipakettia ja yhdeksän nelilitraista öljykanisteria.
Sarjavaras menetti hameensa valtiolle
Maanantai 12.6.2006 klo 23.14

Kuva
Kansallispuvun hameen alle on kätketty muun muassa moottorisaha, kahvipaketteja, hanoja ja kanistereita. (PEKKA LEINO / SATAKUNNAN KANSA)

Moottorisaha, sähkötyökoneita, öljykanistereita, makkaraa, voita ja lihaa. Siinä tavaroita, joita nainen on anastanut liikkeistä kansallispuvun alle kätkemällä.

Reilun vuoden länsirannikolla rötöstellyt 31-vuotias nainen tuomittiin menettämään hameensa rikoksentekovälineenä valtiolle Porin käräjäoikeudessa.

- Rikos on tehty laittamalla anastettuja tavaroita vastaajan päällä olleen hameen sisään. Kyseiseen hameeseen oli tehty muutoksia muun muassa siten, että hameeseen oli syntynyt pussi, jonne tavaroita on voitu laittaa, oikeuden päätöksessä perustellaan.

Asiasta uutisoineen Satakunnan Kansan mukaan päätös on ainutlaatuinen.

- En ole aiemmin kuullut Suomessa päätetyn, että kansallispuku olisi tuomittu valtiolle menetetyksi - ainutlaatuinen käräjäoikeuden päätös, Romaniasian neuvottelukunnan pääsihteeri Sarita Friman-Korpela luonnehtii SK:ssa.

- Taktiikka on ollut sellainen, että muut aiheuttavat kohtuullisen hässäkän, millä kiinnitetään henkilökunnan huomio, ja yksi kiertää hiljaa ja kerää tavaraa. Tämä on se toimintatapa, komisario Reima Lajunen Porin poliisista kertoo.

Poliisi ei ole kokeillut, kuinka painavia saaliskasoja takavarikoidun hameen saumat kestävät. Satakunnan Kansan mukaan kahdessa hameessa on ollut 76 kahvipakettia ja yhdeksän nelilitraista öljykanisteria.

ERKKI MERILUOTO
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/urheilu/2006061 ... 7_uu.shtml
Ihan oikeaan paikkaan, urheiluun, on Iltalehti tämän jutun sijoittanut - kyllä kymmenien kilojen massan raahaaminen haarojen välissä tai ties missä, urheilusta käy.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
PalmiakkiSastilli
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2012 3:57 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PalmiakkiSastilli »

Onneksi ei sentään kaikki rikolliset oo ison maailman touhuja oppinut.. Mitä nää mustalaisten rikokset tuntuu olevan (vanhusten ryöstely, sun muut ampumiset) Oikein että yllä olevassa tapauksessa hame takavarikoitu, huutia tulee suvulta..
Itse olen todistannut kun mustalaisnainen käveli suoraan kassan ohi juomahyllyille, löi lonkero-packin laukkuun ja paino kylmänviilesti kassojen ohi. Myyjä huomatti asiasti ja pyysi avamaam laukun, vastauksena oli "kuinka sä kehtaat" ja ulos painuminen kaupasta. Myyjä totesi vain että tätä tapahtuu usein. Puolustuksesi voidaan sanoa, että kun suhtkoht pienessä kaupungissa ollaan niin pienet ovat piirit ja nk. seudun mustalaisten kuningas kertoi että vielä kun varastaa niin tähän maakuntaan ei asiaa enää ole.

Summa summarum: Varastelu on helppoa koska siihen ei puutua, härskeyden lopettaminen on se avain asia.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jokainen rikosuutisia seurannut on huomannut, että eräs sukunimi on esillä varsin usein, pienissä ja hyvinkin synkissä jutuissa. Tälläkin palstalla heidän toimintaansa on käsitelty ja tullaan käsittelemään usein.

Rikokset ja kärsimyksen tuottaminen lienee tämän porukan käsitys yhteiskunnan rakentamisesta, tällä porukalla on valtava työllistävä vaikutus.

Tämän porukan sukunimi on GRÖNFORS, Suomessa tämä ei ole kovinkaan yleinen sukunimi. Toki tuleehan näitä Ruotsistakin, ainakin Haaparannasta. On varmasti olemassa myös ei-rikollisia Grönforseja, mutta harvinaisen paljon he paskauutista tuottavat. Jos et usko, KVSG!

Kuva
http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
slk
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja slk »

On Anoi Kaa kirjoitti:Jokainen rikosuutisia seurannut on huomannut, että eräs sukunimi on esillä varsin usein, pienissä ja hyvinkin synkissä jutuissa. Tälläkin palstalla heidän toimintaansa on käsitelty ja tullaan käsittelemään usein.

Rikokset ja kärsimyksen tuottaminen lienee tämän porukan käsitys yhteiskunnan rakentamisesta, tällä porukalla on valtava työllistävä vaikutus.

Tämän porukan sukunimi on GRÖNFORS, Suomessa tämä ei ole kovinkaan yleinen sukunimi. Toki tuleehan näitä Ruotsistakin, ainakin Haaparannasta. On varmasti olemassa myös ei-rikollisia Grönforseja, mutta harvinaisen paljon he paskauutista tuottavat. Jos et usko, KVSG!

Kuva
http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1
Grönfors on kyllä suomessa melko yleinen sukunimi noin joka 8000:s suomalainen on Grönfors.
Ruotsissa Grönfors on harvinainen 2015 vain 207 kpl.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

slk kirjoitti:Grönfors on kyllä suomessa melko yleinen sukunimi noin joka 8000:s suomalainen on Grönfors.
Ruotsissa Grönfors on harvinainen 2015 vain 207 kpl.
Miten määritellään melko yleinen? Niinkö, että joka 8000 on sitä?

Kerroin vaan aiemmin, että kovin usein on tämä GRÖNFORS sukunimi ollut esillä rikoksissa, vaikka ei ole kovin yleinen. Harvinaisuudesta en puhunut sanaakaan, sitä se ei ole. Ja sen tietää kaikki rikosuutisia seuraavat.

Eipä löydy röönvorsseja 1000 yleisimmän sukunimen listalta. Luvut voit vääntää näyttämään sopimaan tarkoitusperiisi, mutta hölmöksi ei kannata ruveta:
https://www.avoindata.fi/data/fi/datase ... 7e8a7e8a13
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Hoviin vie mustilaisen tie, oletan? Eihän hän tässä voi mitään menettääkään.

Toimittajalla huumorintajua kyllä. Tuosta uutisestahan voisi päätellä, että olisi ollut kyseessä ihan työtä tekevä seurue, mutta sehän ei liene mahdollista Suomen oloissa?
Romaninainen ei päässyt ravintolaan - portsarin syyte nurin

Tiistai 7.6.2016 klo 21.27


Portsari esti romaninaisen pääsyn vantaalaiseen suosikkiravintolaan. Oikeuden mukaan kyse ei kuitenkaan ollut syrjinnästä.


Kuva
Mustalaisnainen käännytettiin suositun ravintola Tulisuudelman ovelta. (JOHN PALMÉN)

Työpaikan naisporukan kaavailema hauska perjantai-ilta sai heti alkuun ikävän sävyn, kun yksi seurueen jäsenistä ei päässyt mukaan bilettämään.

Naiset olivat jonottamassa ravintola Tulisuudelmaan Tikkurilan keskustassa. Seurueen edetessä oven luo portsari osoitti joukon ainoaa romaninaista eväten häneltä sisäänpääsyn.

- Teidän kanssanne on ollut ongelmia, portsari perusteli.

Naiset syyttivät


Nainen koki tilanteen äärimmäisen kiusalliseksi, sillä hän oli porukan ainoa mustalainen, eikä vielä edes tuntenut kaikkia uusia työkavereitaan. Hetken kuluttua portsari täsmensi, että "sinun kanssasi on ollut ongelmia".

Työkaverit alkoivat kovaan ääneen puolustaa mustalaisnaista ja syyttää portsaria rasistiksi. Tilanteen rauhoittamiseksi portsari joutui vetämään oven kiinni.

Myöhemmin portsari kertoi, että ravintolassa oli ollut puolitoista-kaksi kuukautta aiemmin häiriötilanne, jossa kahden miehen ja yhden naisen seurue oli jouduttu poistamaan ravintolasta. Tällöin nainen oli alkanut solvata ravintolan järjestysmiehiä. Portsari sanoi tunnistaneensa sisään pyrkineen naisen samaksi häiriköksi.

Portsari kiisti jyrkästi, että hän olisi tarkoittanut mustalaisia yleisesti. Hänen mukaansa sisäänpääsyn kieltämisen motiivi ei ollut millään tavoin rasistinen, vaan liittyi nimenomaan kyseisen asiakkaan aiempaan käyttäytymiseen.

Kaksi selitystä

Vantaan käräjäoikeus katsoi, että ilmaisu "Teidän kanssa on ollut aiemmin ongelmia" voidaan käsittää kahdella tavalla: joko yleisesti romaneja koskevaksi tai nimenomaan kyseistä henkilöä tarkoittavaksi. Oikeuden mukaan asiassa ei saatu riittävää näyttöä siitä, kumpaa ilmaisua portsari oli tarkoittanut. Niinpä asia oli ratkaistava syytetyn eduksi.

Käräjäoikeus hylkäsi portsarin syrjintäsyytteen. Helsingin hovioikeus vahvisti tuomion tiistaina antamallaan päätöksellä. Välikohtaus sattui toukokuussa 2013.
RISTO KUNNAS
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016060 ... yt_desktop
I
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin