Päijät-Häme: 15-vuotiaan raiskaus

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Päijät-Häme: 15-vuotiaan raiskaus

Viesti Kirjoittaja teppo »

Ärrkele kirjoitti:Paras kompromissi olisi jos tekijästä julkaistaisiin kuva ja nimi sekä rikosnimike ja tuomio, mutta ei yksityiskohtia itse rikoksesta.
Eli oikeudenkäyttö olisi mahdollisimman salaista. Kenelläkään ei olisi mahdollisuutta arvioida, ovatko tuomiot jossain suhteessa tekoihin, ovatko ne kohtuullisia tai riittävän kovia, ovatko ne vallitsevan oikeuskäytännön mukaisia (jota ei koskaan pääsisi muodostumaan), ovatko ne millään tavalla perusteltuja vai täysin mielivaltaisia.
zikzak
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Päijät-Häme: 15-vuotiaan raiskaus

Viesti Kirjoittaja zikzak »

teppo kirjoitti:Eli oikeudenkäyttö olisi mahdollisimman salaista. Kenelläkään ei olisi mahdollisuutta arvioida, ovatko tuomiot jossain suhteessa tekoihin, ovatko ne kohtuullisia tai riittävän kovia, ovatko ne vallitsevan oikeuskäytännön mukaisia (jota ei koskaan pääsisi muodostumaan), ovatko ne millään tavalla perusteltuja vai täysin mielivaltaisia.
Eihän kukaan ole sellaista väittänyt. Jos tämän ketjun tapauksesta puhutaan, niin jokainen pystyy arvioimaan tuomion riittävyyden tai riittämättömyyden sillä perusteella, mistä rikoksista tuomio on tullut ja lisämainilla esim. metalliputkella lyömisestä. Kenenkään ei tarvitse lukea julkisesta sanasta, millaisessa asennossa alaikäistä tyttöä on jossain "montulla" raiskattu. Vai tarvitsetko sinä tällaista tietoa johonkin?
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Päijät-Häme: 15-vuotiaan raiskaus

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kiitti linkistä Tracker, olin juuri laittamassa tänne lyhennettä tuon tuomion julkisesta selosteesta, kun avasin linkkaamasi sivun ja sinnehän oli postattu kaikki reilu 20 sivua.
On kyllä sairas mieli, vaikka mielentilatutkimuksen mukaan "mies" onkin syyntakeinen.

Tässä kuitenkin rikos ja rangaistus pääpiirteittäin, ei kannata mieltä pilata lukemalla läpi koko kauheutta:
Kuva
[http://aijaa.com/rFwK55]
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Kasvis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:48 pm

Re: Päijät-Häme: 15-vuotiaan raiskaus

Viesti Kirjoittaja Kasvis »

Tämä raiskaaja, Nico Mikael Väisänen(s.09.10.1995), ikänsä puolesta mies, valitti hovioikeuteen ja vaati 19 syytekohtaa hylättäväksi, reppanaa tympäsee, kun alistettava onkin nyt hän?
- Hovioikeus päätti 29.9. pitää käräjäoikeuden tuomion voimassa kokonaisuudessaan. (Hienoa!)

Miksikähän tämän psykopaattisia piirteitä osoittaneen raiskarin nimeä ei laiteta julkisuuteen tosimedian toimesta, vaikka tuomio on kunnollinen 8v? Tämä Väisäsnico saattaa kuitenkin hyvinkin olla äärioikeistolainen vihamies.
- Kokeilkaapa hakua tuon paskaroiskeen nimellä, Nico Väisänen, ei pahemmin hittejä löydy tosimedioista, vaikka tuomio ylittää "eettisen ohjeen" kaksi vuotta todella reippaasti. Outoa peittelyä.
Raiskasi 15-vuotiaan viidesti – vaati hovia hylkäämään 19 syytekohtaa
Julkaistu: 30.9. 9:01
Kahdeksan vuoden vankeustuomion 15-vuotiaan tytön viidestä raiskauksesta saanut lahtelaismies vaati Itä-Suomen hovioikeudelta lähes koko tuomionsa kumoamista.
21-vuotias mies vaati hovioikeutta hylkäämään 19 syytekohtaa. Mies hyväksyi ainoastaan yhden syytekohdan, joka koski sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomitsema mies vaati lisäksi hovia leikkaamaan valtaosan hänen maksettaviksi määrätyistä 52 300 euron korvauksista.

Hovioikeus piti uuden pääkäsittelyn, mutta ei muuttanut puolen vuoden takaista rangaistusta miltään osin.

Mies syyllistyi julmiin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin syksyn 2014 ja alkuvuoden 2015 aikana. Viidestä raiskauksesta yksi oli törkeä. Mies pahoinpiteli tytön yli kymmenen kertaa, teoista yksi oli törkeä.

Lahtelaismies tutustui uhriinsa Internetin välityksellä. Tapaamiset muuttuivat nopeasti seksuaalisiksi.

Käräjäoikeuden ratkaisusta käy ilmi, että suhteeseen liittyi heti alusta lähtien outoja ja vääristyneitä piirteitä, jotka johtuivat miehen erittäin hallitsevasta käytöksestä.

Mies löysi uhrikseen herkän tytön, jonka hän alisti oikeuden arvion mukaan kokonaan valtaansa, sitoi itseensä ja kontrolloi tytön elämää.

Vallassa pitämiseen tuli pian fyysinen väkivalta ja yksipuolinen seksuaalinen alistaminen. Tilanne kehittyi koko ajan vakavampaan väkivaltaan ja päättyi viime vuoden kesäkuussa lopulta törkeään raiskaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn.

Viimeiseksi teon painoarvo miehen saamassa kahdeksan vuoden vankeustuomissa on yksin viisi vuotta.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa torstaina.

Vesa Näveri

Lähde: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 72426.html
Tuota tummentamaani kohtaa en ymmärrä: "Viimeiseksi teon painoarvo miehen saamassa kahdeksan vuoden vankeustuomissa on yksin viisi vuotta."
Tarkoittanee tuota viimeistä tekoa, mutta toimittaja Vesa Näveri ei osannut sitä kiireessänsä ilmaista? Ei se mitään, hän ei myöskään katsonut tarpeelliseksi ilmaista, että pahoinpitelyssä käytettiin apuna rautaputkea, jolla raiskattua alistettiin. Eikä tekijän nimeä, vaikka napsahti 8v tuomio.
Vastaa Viestiin