Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja Gladys »

^ Kuuntelin samaa juuri radiouutisista. Ohhoh. Ihan on vähän kulman takaa nyt tullut tämäkin ilmiö viranomaisille. Aika jännä juttu, kun ajattelee, että moni meistä tavallisista kansalaisista näki tämän suuntauksen jo elokuussa 2015 kun Euroopan avoimien ovien myötä muslimimiesten invaasio alkoi.

Kauheasti ei ole luottoa tuollaisiin projekteihin. Siellä varmaan käy poliisitäti ja sosiaalitäti pitämässä Mahmuttia kädestä kiinni ja kertomassa että kuule nyt ei saa alkaa ajatella pahoja ajatuksia.

Voi tätä suomalaisten loputonta sinisilmäisyyttä.

Muoks kirjoitusvirhe
All is pretty.
- Andy Warhol
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Ääri-islam Suomen vankiloissa

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

Suojaavat raiskaajia, hakkaavat ei-muslimeita ja hurraavat terrori-iskuille – Yle: Radikaali islam pesiytyi Suomen vankiloihin
Suomen vankiloissa istuu kymmeniä radikaalia poliittista islamia kannattavia vankeja, kertoo Yle.

Muutos islamistivankien määrässä on ollut nopeaa ja vankilaviranomaiset etsivät parhaillaan keinoja tunnistaa sekä kitkeä erittäin vaarallisena pidettyä ilmiötä.

Vantaan vankilan apulaisjohtaja Jaakko Jokinen sanoo Ylelle, että islamistit ovat turvallisuusuhka sekä vankiloiden sisällä että ulkopuolella.

Vankiloissa tapahtuu rasistista ja uskonnolla perusteltua väkivaltaa, jossa uhrina ovat "vääräoppista" islamia tunnustavat vangit tai ei-muslimit.

Vangit osoittavat valtaansa myös suojaamalla seksuaalirikoksista tuomittuja uskonveljiään, jotka tavallisesti ovat vankilan alinta kastia, ja esittämällä suorasukaisia vaatimuksia siitä, millä paistinpannulla saa paistaa sianlihaa.

Ilmiö nostaa päätään, kun samalle osastolle kertyy useita muslimivankeja, kertoo Jokinen.

Radikaalit islamistin ovat uhka myös vankilan ulkopuolelle, sillä Euroopassa tehtyjen terrori-iskun tekijöistä liki jokaisella on ollut kytköksiä eurooppalaisiin vankiloihin.

Vantaan vankilassa islamistivangit ovat juhlineen Euroopassa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen.

– Tämä ei tietenkään koske kaikkia vankeja, eikä missään nimessä kaikkia muslimivankeja, Jokinen huomauttaa Ylelle.

Viranomaisia huolettaa myös niin sanottu crossover-ilmiö, jossa maahanmuuttajataustaiset vangit pyrkivät yhteistyöhön suomalaisen järjestäytyneen rikollisuuden kanssa esimerkiksi huumeiden salakuljetuksessa.

Siinä missä esimerkiksi uusnatsit on ollut helppo tunnistaa, ovat uudet ilmiöt monimutkaisempia.

– Tulee uusia toimintatapoja, mihin me emme ole tottuneet, ja tavallaan pelikenttä laajenee, Jokinen sanoo Ylelle.

Viranomaiset yrittävät ehkäistä radikalisoitumista Vantaan vankilassa viime kesänä alkaneessa projektissa, joka kulkee nimellä "Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen projekti väkivaltaisen ekstremismin ja radikalisoitumisen tunnistamiseksi".

Euroopassa islamistivankeja joko erotetaan toisistaan tai kootaan yhteen paikkaan, jotta he eivät aiheuttaisi uhkaa muille.

– Tällä hetkellä Suomessa ei ole linjaa radikalisoituneiden vankien sijoittamisesta. Uskon, että tästä käydään perusteelliset keskustelut siinä vaiheessa, kun saamme tulokset tästä projektista, Jokinen sanoo Ylelle.
http://www.lansivayla.fi/comment/404016#comment-404016
http://yle.fi/uutiset/3-9420829
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Ääri-Islam suomen vankiloissa

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Tämä on ollut ennakoitavissa jo pitkään. Valtaa pitävä eliitti ei vain halua myöntää tosiasioita. Miten käy, kun tuomiot on kärsitty ja on aika vapauttaa em. islamistit? Normaalistihan yhteiskunnalle vaaralliseksi katsottua vankia ei vapauteta. Suomeen tarvitaan oma "Guantanamo Bay" islamisteille.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Ääri-Islam suomen vankiloissa

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

Eipä tähän oikein muuta ratkaisua ole kuin pikainen käännytys tuomion kärsittyään.Menköön kotimaahansa jihadia julistamaan.
vintercider
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2014 12:00 am

Re: Ääri-islam Suomen vankiloissa

Viesti Kirjoittaja vintercider »

Ääri?!! Voidaan puhua myös radikalismista tai radikalisoitumisesta, jolloin kantasana on radix eli juuri, jonka vapaasti suomennettuna voi ajatella juuriin menevänä ajatteluna.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

"Vankien keskuudesta on esimerkiksi tunnistettu johtohahmoja, jotka levittävät hyvin jyrkkää islamin tulkintaa muille".

No nyt on näytön paikka näille kotimaisille "kongin kingeille". Antavatko he musulmanien hyppiä silmille, käyttää sitä paistinpannua minkä musulmaani määrää.

"Vantaan vankilassa on viranomaisten mukaan useita vankeja, jotka kannattavat radikaalia islamin tulkintaa".

Onko tämä jollekin yllätys? Myös Suomen viranomaisissa ja poliitikoissa on heitä, jotka hyväksyvät islamin tulkinnan ja kannattavat radikaalia islamia.
- Vai miten on selitettävissä, että Suomeen on annettu juurtua islamilaista ääriainesta?

Yksi ongelma on ollut se, että ulkomaalaiset suorittavat vankeutensa pääosin Suomessa. Jostain syystä heitä ei saada muualle. Vangit valittavat loputtomiin eri tahoille, jotta saisivat jäädä Suomeen. On olemassa jo sellaisia tahoja, jotka saavat jopa elantonsa näistä valituksista.

Oikeusministerin kantaa odotellessa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

ÄÄRI-ISLAM

Ääri-islam terroristien tarkoitus on levittää kauhua vihollisessa. Iskemällä metropoleihin järjestö laskee saavansa uhreja ja julkisuutta. Peruspyrkimyksiä järjestölle on saada Yhdysvallat ja läntiset valtiot, yritykset poistumaan Lähi-idästä ja muilta muslimien pyhiltä paikoilta ja asettaa islamiin pohjautuvia hallituksia maallisten tilalle.

Ääri-islamin toimintalinja, värvätä käännynnäisiä (islamiin kääntyneitä) vihollismaista, joilla on puhdas passi ja näin voidaan helpommin käyttää järjestelmän iskuja länsimaissa epäilyksiä herättämättä. Lisäksi värvää liberaalin tai maallisen taustan omaavia muslimeja. Moskeijoiden jäätyä maltillisten muslimien haltuun järjestö tekee rekrytointia jopa pubeissa ja diskoissa. Myös Euroopassa asuvia muslimeja pyritään saamaan mukaan. Strategia osoittaa islamisti kapinallisten käyttäneen sotilaallisia keinoja saada islamilainen laki voimaan liian nopeasti.



Lähi-idän valtioiden nykyrakenteet hajoavat nopeasti kapinoiden, levottomuuksien ja vallankumouksien takia. On selvillä etteivät nykyiset valtiot tule kestämään niitä väestöpaineita, joita lukutaidottomuus, nuorten työttömyys ja heikot elinolosuhteet tulevat aiheuttamaan. Euroopan taloudellinen asema murenee nopeasti ja samalla sen poliittinen painoarvo vähenee. Heikkenevä Eurooppa houkuttelee islamilaisen vallankumouksen taistelijoita.

Ääri-islamin voima Lähi-idässä ja Euroopassa on kasvamassa merkittävästi. Islamilainen vallankumous vahvistaa islamin valloitussotien strategia siitä että radikaali-islam tulee levittää. Jos islamilaisissa maissa uskonnolliset ideologit onnistuvat rakentamaan uskottavan sillan Koraanin valloitussuurien ja vallankumouksen välille, edistää se ääri-islamin renessanssin uutta nousua islamilaisten radikaalien ideologioissa ja ääri-islamilaiset uudet valtiot syntyvät.



Islam lähetystyö ei ole vain sitä, että islam on Allahin ilmoittama paras uskonto. Se hyödyntää myös kaikkia käytettävissä olevia painostuskeinoja, taloudellisia, poliittisia ja jopa pyhää sotaa.



”Jos puhevapaus otetaan pois, niin silloin meidät, hiljaiset ja typerät, voidaan johdattaa kuin lampaat teuraaksi” George Washington.
Näin kirjoittaa kristillisdemokraatti Elie El-Khouri
http://elieelkhouri1.puheenvuoro.uusisu ... aari-islam
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/4799 ... islamistit
Karkottaako Suomi vankilatuomionsa istuneet radikaalit islamistit?
Vankilassa radikalisoitunut ulkomaalaistaustainen henkilö ei välttämättä ole jatkossa mahdollinen uhka vain Suomelle. Hän saattaa poistua maasta tai hänet voidaan karkottaa täältä.

Karkottamisesta päättää Maahanmuuttovirasto poliisin esityksestä, ylikomisario Ari Jokinen Poliisihallituksesta muistuttaa.

Jokisen mukaan poliisin näkökulmasta karkotusprosessin käynnistäminen tällaisissa tapauksissa on tavanomaista toimintaa.

– Minulla ei ole valitettavasti antaa tähän tilastoa siitä, miten usein näin käy, Jokinen sanoo.


Ulkomaalaislain mukaan Suomesta voidaan karkottaa oleskeluluvalla maassa ollut ulkomaalainen, jos hänen todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin.

Keskustelu radikalisoitumisilmiöstä suomalaisissakin vankiloissa käynnistyi, kun Ylen haastatteli aiheesta Vantaan vankilan varajohtaja Jaakko Jokista. Hänen mukaansa vankila on otollinen paikka radikalisoitumiselle.

– Vankilassa on ihmisiä, jotka ovat alttiita vaikutuksille. Heillä on aikaa ja kanssakäyminen on tiivistä. Toiset ovat alttiimpia kuin toiset, Jokinen sanoo.

Hänen mukaansa radikalisoituminen on jokaisen kohdalla oma prosessinsa, jota käydään pitkäänkin läpi.

– Jotkut radikalisoituvat nopeasti, toiset hitaammin. Jotkut eivät radikalisoidu koskaan. Pitää tietysti muistaa, että altis ihminen voi radikalisoitua yksin kotonakin seuratessaan vaikka internetiä.

Ylen uutisen käynnistämässä keskustelussa pinnalla on ollut islamismiin liittyvä radikalismi. Jokinen korostaa, että hänen vetämässään projektissa puututaan kaikkeen radikalismiin vankiloissa.

– Emme keskity vain ääri-islamismiin. Tästä periaatteesta pidämme ehdottomasti kiinni. Radikaaleja voivat olla myös esimerkiksi uusnatsit, väkivaltaisesti käyttäytyvät anarkistit, ympäristöaktivistit tai muihin ryhmiin lukeutuvat.

Jokisen aloitteesta syntyneessä ja hänen vetämässään projektissa vankilaviranomaiset pyrkivät yhdessä tullin, poliisin, rajavartiolaitoksen ja maahanmuuttoviranomaisten kanssa tunnistamaan riskihenkilöt vankien joukosta ja kohdistamaan heihin sopivia toimenpiteitä.

Jokinen ei halua puhua radikalisoituneiden ja ilmiölle alttiiden vankien määristä. Ylelle hän totesi, että Vantaan vankilassa on havaittu useita radikaalia ideologiaa kannattavia vankeja.

Jokinen kertoo, että Suomi on tehnyt yhteistyötä muiden Euroopan maiden kanssa vankilaradikalismin hallinnassa.

– Yksi henkilö projektissamme on kiertänyt Euroopassa tämän asian vuoksi. Olemme saaneet hyvää tietoa muiden maiden kokemuksista. Tämä ongelma koskettaa kaikkia Euroopan maita.

Vankilassa syntyvän radikalismin uhka realisoituu yhteiskuntaan, kun vanki vapautuu. Vapautuvien radikaalien vankien määrästä tai siitä, minkä verran heistä on juuri ääri-islamisteja, ei Jokiselta saa arviota.

– Emme luokittele emmekä saa luokitella ihmisiä sen mukaan, mitä uskontoa he harjoittavat – ovatko esimerkiksi juutalaisia kristittyjä tai muslimeja.

Vankilan ulkopuolisten viranomaisten tehtävänä on jatkaa toimia radikalisoituneen entisen vangin suhteen siinä vaiheessa, kun hän vapautuu vankilasta.

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala kertoi Ylelle, että riippuu vangista ja tästä tehdystä riskiarviosta, millaisiin toimiin vapautumisen jälkeen ryhdytään.

– Ongelmaa ei yhden viranomaisen toimilla ratkaista. Paras mahdollinen tilanne on, jos vangilla on omaa halua päästä irti radikalisoitumisen kierteestä ja lähteä kohti normaalia elämää, Rantala totesi.
Miksi salailu,lukuja tiskiin .Aika positiivista ajattelua että linnassa radikalisoitunut muslimi tuomion kärsittyään omaisi halun päästä irti radikalisoitumisenkierteestä .
Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Gladys kirjoitti:^ Kuuntelin samaa juuri radiouutisista. Ohhoh. Ihan on vähän kulman takaa nyt tullut tämäkin ilmiö viranomaisille. Aika jännä juttu, kun ajattelee, että moni meistä tavallisista kansalaisista näki tämän suuntauksen jo elokuussa 2015 kun Euroopan avoimien ovien myötä muslimimiesten invaasio alkoi.

Kauheasti ei ole luottoa tuollaisiin projekteihin. Siellä varmaan käy poliisitäti ja sosiaalitäti pitämässä Mahmuttia kädestä kiinni ja kertomassa että kuule nyt ei saa alkaa ajatella pahoja ajatuksia.

Voi tätä suomalaisten loputonta sinisilmäisyyttä.

Muoks kirjoitusvirhe
Sinisilmäinen kommentti. Ihan kuin viranomaiset voisivat olla muka sinisilmäisiä tässä asiassa. Onhan matuvyöryäkin suunniteltu kaikessa hiljaisuudessa vuosia. Tästä on faktaa olemassa. Kansalaisille kaikki esitettiin yllätyksenä ja kriisinä. Kyllä tämä ääri-islam on tiedustelupalveluiden sata vuotta vanha väline ja osin myös luomus. En usko mihinkään sinisilmäisyyteen ollenkaan. Se on vain teatteria ja osa ohjattua sotaa Euroopan kansakuntia vastaan.
Anter00
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2011 4:37 pm

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja Anter00 »

Olis kiinostavaa kuulla jos olis joku eurooppalainen kääntynyt islamiin vankilassa.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jokuroti kirjoitti: ...
On Anoi Kaa aloitti ketjun oletuksella että alkaa keskustelu siitä miten kaikki muslimit uhkaavat kuolemalla uskonnon jättäviä ja se nyt on silkkaa höpölöpöä. Yhtä hyvin voisi kysyä miten körteillä tai scientologeilla menee linnassa. Hohhoijaa, ei paljon läpinäkyvämpää tarkoituksenhakuista threadia saatu aikaiseksi?
Että näin. Ja sitten takaisin tosielämään. Vittu.


Fatima luopui islamista, mutta ei voi riisua huivia – islamista eroaminen on Suomessa tabu

Avoin uskonnottomuus on entisille muslimeille hankalaa eri puolilla maailmaa. Islamista luopuminen voi johtaa Suomessakin hyljeksintään, pelotteluun ja väkivallalla uhkailuun. Koraanin mukaan Jumalan rangaistus islamin luopioille on kuolemanjälkeinen helvetti.

Ilmiöt28.5.2016 klo 15:16päivitetty 29.5.2016 klo 10:08

Tapaan Helsingin keskustassa kaksi entistä muslimia Fatiman ja Ifrahin. Parikymppiset naiset teeskentelevät olevansa edelleen uskossa. He pitävät kulisseja yllä kirjaimellisesti, sillä molemmilla on päällään islaminuskon tunnettu symboli hijab-huivi. Vaate peittää hiukset ja se on naisten mukaan heidän ulkonäkönsä “minimivaatimus” muslimina.

Pukeutuminen ei ole ainoa asia, jossa he ovat joutuneet arjessaan uskonnon vuoksi joustamaan.

– Äitini on sitä mieltä, että jos ei rukoile, ei ole muslimi. Joten rukoilen, kun äiti niin sanoo. Oikeasti saatan rukoilun sijaan mennä vaatehuoneeseen ja olla siellä muutaman minuutin puhelimella, Ifrah tunnustaa.

Suomessa syntyneet somalitaustaiset naiset eivät ole kertoneet perheilleen uskonnottomuudestaan, koska pelkäävät mahdollisia seurauksia. Fatima kertoo tietävänsä tapauksista, joissa vanhemmat, jotka pelkäävät lapsiensa viettävän epäislamilaista elämää, saattavat lähettää jälkikasvunsa pois Suomesta opiskelemaan Koraania ja islamia.

Lähetettävät ovat Fatiman mukaan usein alaikäisiä nuoria, jotka ovat käyttäneet alkoholia ja lopettaneet rukoilun. Nuoria on viety maihin, joissa kirjaimellisen islamin arvojen kuvitellaan toteutuvan.
Olen kuullut muilta entisiltä muslimeilta, että heitä on uhkailtu väkivallalla tai saatettu häätää kotoaan pois.
FATIMA, ENTINEN MUSLIMI
– Nuorien vanhemmat eivät halua, että nämä tulisivat paheellisiksi ja eläisivät länsimaisesti. Olen kuullut myös muilta entisiltä muslimeilta, että heitä on uhkailtu väkivallalla tai saatettu häätää kotoaan pois, Fatima kertoo.

Haastattelen naisia julkisella paikalla. He puhuvat vaimennetulla äänellä. Ifrah vetää ajoittain huiviaan myös kasvojensa eteen. Fatima tarkkailee ympäristöä välillä jännittyneenä. Uskonnottomuudesta ääneen puhuminen on arka paikka. Yleensä nämä keskustelut käydään netissä.

Sieltä Ifrah ja Fatimakin löysivät toisensa muutama vuosi sitten. Uskon horjuminen yhdisti. Naiset perustivat viime vuonna Suomen ex-muslimit -blogin (siirryt toiseen palveluun), jonka tavoitteena on levittää tietoa ja tukea islamista irtautumista harkitseville sekä seksuaalivähemmistöihin kuuluville muslimeille.

– Meidän tarkoituksenamme ei ole lietsoa vihaa islaminuskoa kohtaan. On kuitenkin monia uskonnottomia muslimeita, jotka eivät tiedä, että islamista voi ylipäänsä luopua. Se on tabu, Fatima linjaa.

Ex-muslimit pysyneet Suomessa kaapissa

Julkisesti omalla nimellään islamista irtautumisesta ovat Suomessa puhuneet vain harvat. Stand up -koomikko Fathi Ahmed paljasti viime vuonna Suomen Kuvalehden haastattelussa eronneensa islamista.

Somalitaustaiselle koomikolle julkinen ulostulo aiheutti välirikon omiin vanhempiin. Keskusteluyhteys suvun kanssa on vasta hiljattain alkanut taas löytyä, minkä vuoksi Ahmed ei halunnut kommentoida kokemuksistaan tarkemmin tätä juttua varten.

Maailmalla islamista irtaantumisesta on puhunut äänekkäästi erityisesti somalitaustainen kirjailija ja ex-muslimi Ayaan Hirsi Ali. Kirjailijan näkemyksistä on puhuttu myös Ifrahin perheessä.
Äitini väittää, että Ayaan Hirsi Ali olisi maailman ainoa uskonnoton entinen muslimi.
IFRAH, ENTINEN MUSLIMI
– Äitini vihaa Hirsi Alia avoimesti ja sanoo tämän olevan paha ihminen. Äiti myös väittää, että Hirsi Ali olisi maailman ainoa uskonnoton entinen muslimi, Ifrah kertoo.

Väite ei tietenkään pidä paikkaansa. Euroopassa islamista irtaantumisesta on käyty keskustelua erityisesti Isossa-Britanniassa. Saarivaltiossa on lukuisia entisiä muslimeita, jotka ovat tulleet ateisminsa kanssa julkisesti kaapista. Ex-muslimeilla on Britanniassa myös omia järjestöjä, jotka tukevat ja antavat apua uskonnottomille.

Suomessa ex-muslimit eivät ole vielä järjestäytyneet. Blogia ylläpitävät naiset sanovat karttavansa julkisuutta, koska pelkäävät lähiyhteisönsä reaktioita.

Suomeen yli 20 vuotta sitten Lähi-idästä muuttanut Malik sen sijaan kertoi uskonnottomuudestaan läheisimmilleen. Sen seurauksena osa muslimikavereista laittoi välit poikki mieheen välittömästi.

Islamin mallioppilas

Vielä pari vuotta sitten Malik yritti olla islamin uskossaan mallioppilas. Hän noudatti islamin sääntöjä lähes kirjaimellisesti: rukoili viisi kertaa päivässä, paastosi ja luki Koraania. Nuorempana Malik kävi jopa pyhiinvaelluksella Mekassa.

Malik oli omien sanojensa mukaan vallankumouksellinen muslimi. Hän halusi levittää profeetta Muhammedin opetuksia ja tehdä islamista pääuskonnon koko maailmaan. Malikin mielestä islam oli se ainoa oikea uskonto ja kaikki muut olivat väärässä.

Hän oli ollut uskossaan vankkumaton koko elämänsä, sillä siihen hänet oli kasvatettu kotimaassaan Lähi-idässä. Siellä islamia ei sopinut kyseenalaistaa. Muutto Suomeen ja avioliitto suomalaisnaisen kanssa ei horjuttanut Malikin uskonnollista vakaumusta.


Särö uskoon syntyi, kun Malik kuuli ulkomailla asuvasta tuttavasta, joka oli irtautunut islamista. Se oli shokki ja käynnisti prosessin, jonka myötä Malik menetti lopulta uskonsa ja erosi islamista.

– Halusin vain kumota uskonnottoman ystäväni esittämät väitteet. Tarkoitus ei ollut, että olisin itse väärässä, mies hymähtää.

Syvä usko ei kadonnut hetkessä

Uskon mureneminen alkoi Malikilla islamin historiaan perehtymisellä. Malik löysi uskonnostaan paljon aukkoja ja julmuutta, joista hänelle ei ollut kerrottu kotona ja koulussa.

Uskonto alkoi tuntua hänestä ihmisten vallankäytön välineeltä. Pimittämisen paljastuminen motivoi jatkamaan tiedon etsimistä. Kaikista vaikein paikka oli muslimien pyhän kirjan kyseenalaistaminen.
Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä.
MALIK, ENTINEN MUSLIMI
– Koraani on muslimeille Jumalan omaa puhetta. Se on viiva, jota ei voi ylittää. Tutkiessani sitä kriittisesti minulle paljastui, miten sekava kirja se on. En voi varmasti edes tietää, onko Muhammedia ollut olemassa.

Lopullinen irtaantuminen uskosta ei tapahtunut yhdessä yössä. Islam oli ollut niin tärkeä osa Malikin identiteettiä, että asia vaati parin vuoden hauduttelun. Nykyään Malik on luopunut islamista täysin.

– Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä.

Suomessa Malik on voinut olla avoimesti uskonnoton, eivätkä vapaamielisemmät muslimit ole hänen ratkaisuaan tuominneet. Uskonnottomuudestaan hän on kertonut vaimolleen ja lapsilleen, jotka lopulta seurasivat hänen esimerkkiään.

– Irtaantuminen on ollut minulle helpompaa kuin monelle muulle, koska olen asunut Suomessa pitkään ja minulla on suomalainen vaimo ja lapset.

Sen sijaan Lähi-idässä asuville vanhemmilleen ja sukulaisilleen Malik ei aio kertoa irtaantumisestaan koskaan. Sukulaistensa vuoksi hän ei halua paljastaa tässä jutussa oikeaa nimeään, kasvojaan tai kotimaataan. Paljastumisella voisi olla tuhoisia seurauksia.

– Kotimaassani kaikki tietävät, että jos luovut islamista, rangaistuksena siitä on sharia-lain mukaan kuolema. Jos käyn kotimaassani, esitän kunnon muslimia, hän myöntää.

Naiset ahtaalla uskonnossa

Islamista eroamiseen suhtaudutaan eri muslimiperheissä Suomessa hyvin vaihtelevasti.

Lukiota käyvä Nuura on entinen muslimi ja on nuoresta iästään huolimatta kertonut vanhemmilleen olevansa ateisti. Ilmoitus ei ollut perheelle täydellinen yllätys, sillä Nuuran suomalainen äiti oli luopunut uskostaan jo aiemmin.

Nuuralle eroaminen oli helpotus, sillä enää hänen ei tarvinnut pukeutua hijabiin ja teeskennellä uskovaista. Vertaistukea uskonnottomuuteen Nuura löysi YouTube-kanavilta, joissa käsiteltiin ateismia ja islamia. Netistä löytyivät myös Fatima ja Ifrah, joiden kanssa Nuura nykyään kirjoittaa Suomen ex-muslimit -blogiin.

Nuuran somalialaiselle isälle tyttären ateismi otti kuitenkin koville.

– Olemme isän kanssa vielä yhteyksissä, mutta emme puhu enää juuri mistään. Veljeni eivät hyväksyneet ratkaisuani ja olivat siitä surullisia. He ovat kuitenkin tottuneet asiaan. Osa kavereistani laittoi välit poikki, Nuura kertaa.

Blogia pitävien naisten mielestä erityisesti somalien keskuudessa vanhoillinen uskonnon tulkitseminen on yleistä. Varsinkin naisten asema on ahdas. Pitää pukeutua tietyllä tavalla ja esimerkiksi uiminen yleisillä uimarannoilla voi olla naisilta kielletty siveellisyyden vuoksi.

Koraanissa naiset eivät ole itsenäisiä toimijoita tai tekijöitä, vaan aina jonkun vaimoja, siskoja, tyttäriä tai äitejä.
FATIMA, ENTINEN MUSLIMI

– Koraanissa naiset eivät ole itsenäisiä toimijoita tai tekijöitä, vaan aina jonkun vaimoja, siskoja, tyttäriä tai äitejä. Toki miehilläkin ovat omat haasteensa, mutta esimerkiksi naisten siveellisyyttä vahditaan paljon tarkemmin. Tämä heikompi asema vaikutti merkittävästi siihen, että aloin kyseenalaistaa aikoinaan uskoani, Fatima toteaa.

Uskonnollisilla kirjoituksilla on hänen mielestään helppo oikeuttaa naisten kapeampi asema. Fatima korostaa, että näin eivät onneksi ajattele kaikki islaminuskoiset.

Muslimiyhteisöissä ongelmista kuitenkin naisten mukaan vaietaan. Myös suomalaisten pitäisi heidän mielestään uskaltaa avata epäkohdista suunsa, eikä pelätä liikaa sitä, mikä voisi mahdollisesti loukata muslimiyhteisöä.

– Jotkut liberaaleiksi itseään kutsuvat suomalaiset eivät sano mitään islamista julkisesti, koska pelkäävät leimautuvansa rasisteiksi, Nuura huokaa.

Ei suuri ilmiö?

Somalitaustaisen toimittajan ja muslimin Abdirahim “Husu” Husseinin mielestä islamista eroaminen tulee pysymään Suomessa tabuna niin kauan, kun keskustelua käydään nimettömästi.

– Olemme esimerkiksi yrittäneet saada radio-ohjelmaamme tehtyä jaksoa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista maahanmuuttajista, jotka tulevat Afrikasta ja Lähi-idästä. On kuitenkin ollut mahdotonta saada ihmisiä kertomaan asiasta omalla nimellään. Vaikeat asiat tarvitsevat kasvoja, silloin ihmisten suhtautuminen voi muuttua, Hussein perustelee.

Islamista eroaminen ei ole ollut Husu Husseinin yhteisössä suuri ilmiö. Uskonnottomuudesta ei ole Husseinin mukaan edes paljon hänen lähipiirissään keskusteltu. Hän kuitenkin myöntää tietävänsä koomikko Fathi Ahmedin tapauksen. Tämä ei ole muuttanut hänen suhtautumistaan Ahmediin.

– Olen asunut Suomessa 22 vuotta. Tuona aikana en ole nähnyt tai kuullut kenenkään muslimiyhteisössä sanovan, että uskonnosta irtautuviin suhtauduttaisiin huonosti.

Kuva
Abdirahim Hussein. Anne Hämäläinen / Yle
Husseinin mukaan erilaisissa muslimiperheissä suhtautuminen uskonnosta eroamiseen voi vaihdella paljon. Tämä on Husseinin mielestä yksittäisten perheiden oma asia, eikä kaikkia muslimeja koskettava ongelma.

– Jokaisella ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Mielestäni tämä yksilönvapaus on myös islamissa, sillä Koraanissa sanotaan ettei uskoa voi pakottaa. Tällä tavalla ajattelevia muslimeita on Suomessa paljon.

Muslimien pyhän kirjan Koraanin opetus uskonnosta irtautumiseen on selkeä. Jumala rankaisee niitä entisiä muslimeita, jotka kuolevat uskonnottomina. Rangaistus on helvetti.

Islamista eroaminen kiellettyä

Helvetillä tai Jumalan rangaistuksella pelottelu ei koske ainoastaan islamia. Myös joissain kristinuskon tulkinnoissa on ajateltu, että uskonnon hylkääjä joutuu kuolemansa jälkeen helvettiin, eikä pelastu.(OLI SITTEN PAKKO VETÄÄ TÄHÄN VÄLIIN PAKOLLINEN "MUTTA KYLLÄHÄN MEILLÄKIN"- PUOLUSTELU/OAK :mrgreen: )

Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila näkeekin islaminuskosta irtaantumisessa yhtäläisyyksiä tietyistä kristillisperäisistä yhteisöistä eroamiseen.
Islamista eroaminen voi olla samalla tavalla rankka paikka kuin Jehovan todistajuudesta tai vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantuminen.
JONI VALKILA, TOIMINNANJOHTAJA, USKONTOJEN UHRIEN TUKI RY

– Se voi olla samalla tavalla rankka paikka kuin Jehovan todistajuudesta tai vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantuminen, Valkila sanoo.

Sekä Jehovan todistajia että vanhoillislestadiolaisia on syytetty myös oman uskonsa hylänneiden karttamisesta. Valkilan mukaan perheenjäsenten karttaminen uskonnollisista syistä on julmaa henkistä väkivaltaa.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin Anas Hajjarin mielestä uskossaan horjuvien kanssa pitäisi ensisijaisesti yrittää puhua.

– Perheen pitäisi keskustella uskonnosta irtautuvan kanssa, koska eroaminen saattaa johtua väärinkäsityksestä. Islamissa ei kuitenkaan pakoteta ketään uskomaan. Ja uhkailu on kielletty, Hajjar avaa.

Kuva
Anas Hajjar, Anne Hämäläinen / Yle

Imaamin tietoon ei ole tullut monia tapauksia, joissa muslimi olisi Suomessa uskostaan irtaantunut. Hän kuitenkin myöntää, että eroamista luultavasti tapahtuu. Eristämistä hän ei hyväksy, mutta ymmärtää reaktion olevan osa ihmisluonnetta.

– Oma perhe on hylännyt myös niitä suomalaisia, jotka ovat kääntyneet muslimeiksi, Hajjar vertaa.

Teeskentely jatkuu

Evankelisluterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta eroaminen on Suomessa tehty helpoksi. Netin avulla kirkoista on eronnut jo yli puoli miljoona suomalaista. Suomen ex-muslimit -blogia pitävät naiset eivät usko, että eroaminen voisi muuttua näin arkipäiväiseksi islamissa vielä pitkään aikaan.

– Elämme onneksi yhteiskunnassa, jossa tietoa uskonnottomuudesta on avoimesti saatavilla. Toivon mukaan se vaikuttaa siihen, että islam tulee uudistumaan seuraavien sukupolvien aikana, Nuura esittää.

Hän edistää uudistusta omalla esimerkillään ja on suunnitellut puhuvansa asiasta vielä joskus julkisesti.
Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin.
FATIMA, ENTINEN MUSLIMI

Fatiman ja Ifrahin kohdalla kaksoiselämä jatkuu edelleen. Naisten mukaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa asiasta on pakko puhua omille vanhemmille.

– Joko vanhemmat päättelevät sen itse tai sitten kerron asiasta, Ifrah pyörittelee.

– Vähintään siinä vaiheessa kerron, jos löydän seurustelukumppanin. Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Haastattelun päätteeksi kättelemme. Periaatteessa vastakkaisen sukupuolen edustajan kättely voitaisiin tulkita islamin vastaiseksi. Naisten mukaan suomalaiset muslimit kuitenkin harvoin karsastavat tapaa. Se on jo pieni muutos.

Fatiman, Ifrahin, Nuuran ja Malikin nimet ovat muutettu.
(Alleviivaukset OAK)
YLE


Järki-ihmisille:
Ex-muslimiblogi enkunkielellä tässä(tällaista toimintaa todellakin tulemme tarvitsemaan: https://www.exmna.org/

Sam Harrisin erittäin hieno tuore haastattelu tuon Ex-Muslims of North America järjestön perustajasta Sarah Haiderista tossa linkissä alla, löytyy myös podcastina, mutta kaikki vain eng: https://www.samharris.org/podcast/item/leaving-islam
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Radikaali islam vankiloissa lisää myös äärioikeiston suosiota

Kotimaa 3.4.2017 0:47 | Päivitetty 3.4.2017 3:14
STT


Radikaalin islamin suosio vankiloissa on lisännyt myös äärioikeistolaisen ajattelun suosiota, arvioi apulaisjohtaja Jaakko Jokinen Vantaan vankilasta. Tutkintavankilana toimiva Vantaan vankila on yksi niistä paikoista, jonne islamilaista ääriajattelua ja sen vastustusta on alkanut kasautua.

- Isoimmat ryhmät tulevat ääri-islamilaisesta radikalisoitumisesta. Mitä enemmän meille tulee ulkomaisia vankeja, sitä enemmän esimerkiksi äärioikeisto ja uusnatsit nostavat päätään.

Jokinen on viime elokuusta saakka pyrkinyt paikantamaan radikalisoitumista vankilassa ja verrannut Suomea muuhun Eurooppaan. Noin puolet Vantaan vangeista on ulkomaalaistaustaisia.

- Radikaalin islamin ja ulkomaalaisten lisääntyminen väistämättä johtaa siihen, että myös uusnatsiporukka nostaa asemaansa ja haalii rasistisesti ajattelevia jäseniä. Siitä seuraa varmasti jännitteitä, jotka heijastuvat myös vankiloiden ulkopuolelle, Jokinen sanoo.

Jokinen arvioi, että sekä äärioikeistolaisia vankeja että radikaalin islamin kannattajia on Suomen vankiloissa kymmeniä.

Poliitikot kannattavat eriyttämistä

Yleensä radikalisoituminen keskittyy Etelä-Suomen vankiloihin, joihin suurin osa ulkomaisista vangeista päätyy. Tutkintavankeuden jälkeen tyypillisiä paikkoja ovat Helsingin, Keravan tai Riihimäen vankilat sekä avolaitoksista Suomenlinna.

STT kysyi hallituspuolueiden poliitikoilta kantoja, kuinka radikalisoitumista pitäisi ehkäistä. Lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.), jäsen Antti Rantakangas (kesk.) ja varajäsen Tom Packalén (ps.) kannattavat radikaalien vankien eriyttämistä toisistaan.

Tolvanen ja Packalén nostavat esiin pehmeämmät tukikeinot, joilla lievemmin riskiryhmään kuuluvia voidaan auttaa ja puuttua syrjäytymiseen.

- On tärkeä ymmärtää, että nämä ihmiset ovat näköalattomia. On mielenterveysongelmia ja masennusta. Pitää pystyä puuttumaan sekä rajoittavilla toimenpiteillä että tukitoimenpiteillä, Packalén sanoo.

Rajoittavana toimena Packalén pohtisi rajoituksia internetin käyttöön.

- Pitäisi yrittää löytää ratkaisuja, jotka turvaavat kaikkien perusoikeudet, mutta joiden avulla pystyttäisiin rajoittamaan pääsyä radikaalisivustoille. Perustuslakivaliokunnassa tehdään tiedustelulain yhteydessä linjanvetoja, jotka vaikuttavat myös näihin asioihin.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka sanoo, että verkon käyttöä valvotaan jo nyt sekä suljetuissa että avovankiloissa. Tietokoneet ovat pääsääntöisesti yhteisissä tiloissa ja käydyt sivut jäävät tietokoneen muistiin.

- En oikein usko, että vankiloissa olevilta tietokoneilta käydään radikalisoitumissivuilla. On hyvin poikkeuksellista, jos tällaista tapahtuu, Vesterbacka sanoo.

Avovankiloista vangit voivat käydä päiväsaikaan esimerkiksi töissä ja opiskelemassa vankilan ulkopuolella, jolloin myös verkossa liikkuminen on vapaampaa.

Keskittäminenkin vaihtoehto

Vantaan vankilan Jokinen on samoilla linjoilla siitä, että tukitoimia tarvitaan.

- Usein on kyse myös koulutusasioista. Esimerkiksi Afrikasta tulevat eivät välttämättä pysty lukemaan itse ja tulkitsemaan, mitä koraanissa lukee.

Myös masennus, päihdeongelmat ja syrjäytyminen voivat saada etsimään paikkaa radikaaliryhmästä.

Jokisen mukaan Euroopassa on etsitty vaihtoehtoja sekä ääriajatteluun taipuvaisten vankien eriyttämisestä että keskittämisestä.

- Ensin pitää selvittää, kuinka paljon meillä on esimerkiksi kovasti radikalisoituneita. Jos puhuttaisiin kymmenestä ihmisestä, niin todennäköisesti olisi fiksua hajauttaa heidät ympäri Suomea. Jos puhutaan vaikka seitsemästäkymmenestä, vankilat loppuvat kesken. Jokaisessa vankilassa olisi tällöin sen verran iso porukka, että se pystyy vaikuttamaan ilmapiiriin.
Kaleva


Hajauttaminen olisi todella tyhmä ratkaisu, silloin levittäisivät vihasanomaansa vaan muille ei vielä radikalisoituneille.
Oma ratkaisuni olisi eristää koppiin yksin ja antaa lukemiseksi apu ja seura, 2000-luvun lehtiä. Ja kaikki vähänkään radikalisoituneet omalle osastolle, missä eivät ole tekemisissä keskenään. Mallia voi ottaa vaikkapa USAn max security vankiloista.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Olli Immonen vaatii toimia uskonnollisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi vankiloissa.
22.2.2018 18:16
Petri Saarela

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on jättänyt tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitukselta toimia, jotta ulkomaalaisvankien määrän raju kasvu Suomen vankiloissa saadaan taitettua ja vankien uskonnollinen radikalisoituminen estettyä.

Ulkomaalaisten vankien määrä Suomen vankiloissa on kasvanut 75 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja noin joka kuudes suomalaisvankiloiden vangeista on tällä hetkellä ulkomaalainen. Tähän ei ole kuitenkaan laskettu jo Suomen kansalaisuuden saaneita tai toisen polven maahanmuuttajia, jotka nostavat määrää entisestään. Ulkomaalaisten määrän runsas kasvu on aiheuttanut myös keskimääräisen vankiluvun nousemisen.

– Muualla Euroopassa ulkomaalaisia saattaa olla jopa 30 prosenttia vangeista, ja nykykehityksen jatkuessa ulkomaalaisvankien osuuden voidaan olettaa kasvavan myös Suomessa, Immonen arvioi.

Vapaan liikkuvuuden seurauksena ulkomaalaisrikollisten määrä on kasvanut, mutta lyhyellä aikavälillä myös syksyllä 2015 alkanut turvapaikanhakijatulva on vaikuttanut olennaisesti ulkomaalaisvankien määrään. Suomeen turvapaikanhakijoina tulleet ulkomaalaiset ovat syyllistyneet maassa oleskelunsa aikana lukuisiin erilaisiin rikoksiin.

Ulkomaalaisvangit aiheuttavat monenlaisia ongelmia ja haasteita vankiloissa, sillä esimerkiksi muslimivangit vaativat Ramadanin aikaan erityisjärjestelyitä ruokailujen takia. Edellä mainitun kaltaisten erityisjärjestelyjen lisäksi naisvartijoiden on toisinaan hyvin haastavaa työskennellä muslimivankien parissa. Erilaiset kieliongelmat muodostavat myös haasteen, ja ongelmia on aiheuttanut se, etteivät vangit opiskele tai osallistu muihin vankiloiden toimintoihin.

Immosen mukaan huolestuttavinta on se, että islamilainen ääriajattelu on alkanut saada jalansijaa vankiloissa ulkomaalaisten vankien keskuudessa. Rikosseuraamuslaitoksen mukaan vankiloissa esimerkiksi juhlitaan ääri-islamistien terrori-iskuja, ja muslimitaustaiset vangit ovat syyllistyneet myös pahoinpitelyihin, joilla epäillään olleen uskonnollinen peruste.

– Vankiloissa vierailee imaameja ilman minkäänlaista seurantaa, vaikka yleisesti tiedetään, että suljettujen seinien sisällä tapahtuu uskonnollista radikalisoitumista. Imaamit eivät toimi aina puhtain tarkoitusperin, ja heidän joukossaan voi olla niin kutsuttuja radikaalisaarnaajia. Imaamit käyttävät keskusteluissa usein vangin omaa äidinkieltä, joten on vaikeaa tietää, minkälaisia keskusteluja he vankien kanssa käyvät
, Immonen toteaa.
Kansalainen
Sama suuntaus on muslimihistoriansa takia paljon pidemmällä sekä Ranskassa, missä vangeista arvioidaan olevan yli 50%, jopa 70% muslimeja. UK:ssa radikalisaatio vankiloissa aiheuttaa myös todellisia ongelmia ja heidän eristämistään omiin kivitaloihin harkitaan molemmissa maissa, jotta mielten saastuminen hulluudelta saataisiin aisoihin.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Vankilat eivät pysty lukemaan kaikkia kirjelähetyksiä — radikalisoivan materiaalin toimittaminen mahdollista
Vankien radikalisoitumisen ehkäisyprojekti paljasti puutteita kirjelähetysten valvonnassa. Postilähetyksen saa tutkia vain perustellusta syystä. Välillä myös kielitaidon puute voi aiheuttaa ongelmia tarkastuksissa."Periaatteessa kirjeissä on mahdollista toimittaa vankiloihin esimerkiksi pommiohjeita", sanoo turvallisuuspäällikkö Juha Eriksson.
KOTIMAA 05.05. 05.00
Rebekka Härkönen


Väkivaltaiseen ääriajatteluun kannustavan materiaalin tunnistaminen ontuu vankiloissa. Tämä kävi selväksi keväällä päättyneessä vankien radikalisoitumisen tunnistamisprojektissa.

Vankilat voivat rajoittaa vankien yhteydenpitoa vain perustellusta syystä, kuten rikosepäilyn takia. Tällöin vankilalla on oikeus tutkia vangin postilähetys, lukea kirje tai estää lähetyksen kulku.

Vieraskielisen materiaalin osalta ongelmia voi tuottaa myös kielitaidon puute.

Meillä ei ole esimerkiksi arabiankielen taitoista henkilökuntaa, jotta sisällöstä saataisiin selvää. Periaatteessa kirjeissä on mahdollista toimittaa vankiloihin esimerkiksi pommiohjeita, toteaa projektia vetänyt turvallisuuspäällikkö Juha Eriksson Rikosseuraamuslaitoksesta Lännen Medialle.

Vankilan ulkopuolelta tulevaa materiaalia on käännätetty tulkeilla.

–Tähän saakka olemme onneksi saaneet virka-apua käännöstyöhön, jotta vankilat itse eivät sentään jakaisi uskonnollisen kirjallisuuden joukossa esimerkiksi jihadismiin kannustavaa materiaalia.

Vankiloilla tärkeä rooli

Väkivaltaiseen ääriajatteluun kannustavan materiaalin tunnistaminen on vankiloissa tärkeää ideologian leviämisen estämiseksi. Toisaalta radikalisoitumisprojektin havaintojen mukaan ääriajattelu leviää vankiloissa ensisijaisesti henkilökohtaisten kohtaamisten kautta.

–Vankilakulttuuriin kuuluu, että joku sanelee, mitä pitää tehdä tai jättää tekemättä. Myös viranomaisuusvastaisuus on yleistä, Eriksson kuvailee.

Koska radikalisoituminen tapahtuu usein juuri vankiloissa, vankiloilla on tärkeä rooli sen ehkäisyssä. Erikssonin mukaan tärkeintä on tunnistaa haavoittuvat, vaikutuksille alttiit vangit ja pitää heidät erillään radikalisoituneista vangeista.

–Jatkuva muutosten havainnointi vankien käytöksessä, keskustelu ja huolenpito auttavat henkilöä tuntemaan itsensä hyväksytyksi ja estämään syrjityksi tulemisen kokemukset.

–Tällä voi olla ratkaiseva rooli henkilön suhtautumisessa yhteiskuntaan, Eriksson korostaa.

Etälamautin tehokkain tapa hallita riehuvaa vankia
Oikeudenkäynti Turun elokuisista tapahtumista jatkuu toukokuun puoleenväliin saakka. Terrorismirikoksista syytetty Abderrahman Bouanane on oikeuskäsittelyn aikana käyttäytynyt arvaamattomasti ja aggressiivisesti.

Vakaviin persoonallisuushäiriöihin erikoistunut psykiatri Gustav Schulman arvioi aiemmin (12.4.) Lännen Medialle, että syytetyn käytöksen taustalla saattaa olla halu jatkaa terrori-iskua ja toive saavuttaa yhä marttyyrikuolema.

–Muiden henkilöiden turvallisuutta toistuvasti vaarantavan vangin sijoittaminen on haasteellista. Eristämistä on vältettävä, mutta jos uhan takia on välttämätöntä, henkilö on mahdollista eristää vaikka loputtomaksi ajaksi, toteaa turvallisuuspäällikkö Eriksson Risestä.

Eristäminen voidaan toteuttaa tarvittaessa kaikissa suljetuissa vankiloissa. Päätöksen eristämisestä tekee vankilanjohtaja korkeintaan 30 vuorokaudeksi kerrallaan.

–Vanki ei saa olla eristysaikana tekemisissä muiden vankien kanssa. Yhteydenpitoon ja vähintään tunnin päivittäiseen ulkoiluun hänellä on oikeus, Eriksson kuvailee.

–Väkivaltauhkaa aiheuttavan vangin kanssa asioimiseen on varattava riittävästi henkilökuntaa ja oikeanlaiset välineet. Etälamautin on tällä hetkellä vankiloissa tehokkain ja turvallisin tapa saada riehuva vanki hallintaan.

Järein keino on siirtää vanki varmuusosastolle Riihimäen vankilaan. Päätöksen siirrosta tekee Risen pääjohtaja korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan.

TAUSTA
Vankilat pyrkivät estämään iskuja
Väkivaltainen radikalisoituminen tapahtuu usein vankiloissa.

Suomen vankiloissa tehdyistä radikalisoitumishavainnosta kaksi kolmesta liittyi islamin äärisuuntauksiin ja loput muuhun ääriajatteluun, kuten äärioikeistoon.

Radikalisoitumiseen johtavia tekijöitä ovat katkeruus, lähipiirin puuttuminen ja syrjäytyminen yhteisöstä.

Tehokkain tapa estää ääriajattelun leviäminen on haavoittuvien vankien pitäminen erossa radikalisoituneista.

Vankilat panostavat väkivaltaisen ääriajattelun tunnistamiseen ja ehkäisyyn jatkuvasti.

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/vanki ... -200923280

Eli summa summarum: pommintekoohjeet mahdollisia, jihadismi ei. Melkoista salafistiä yrittää taas joku vetää jollekin perseeseen.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Islam Suomen vankiloissa ja kuinka erotaan islamista?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Turun terrori-hihhuli tuo taas uusia haasteita ja suuria kustannuksia Suomen vankilajärjestelmälle. SYY?
- Islam.

Voidaan olla varmoja siitä, että tämäkin herra saa tarvittaessa vaikka yksityisvastaanoton, no tuskin joukkoistuntoihin veljiensä kanssa juuri pääsee, ja häntä yritetään aivopestä "terveeksi" ja poisopettaa radikaali-islamista, mikä on valtavan joukon mielestä se oikea islam*.

Radikalisoituminen alkaa olla ongelma myös Suomessa ja sitä yritetään estää, mutta kokemus osoittaa, ettei tämä tule onnistumaan ja jokainen sinne heitetty sentti on haaskausta. Radikalisoitumista näyttävät kannattaisi sijoittaa omaan taloonsa, missä täysin eri olosuhteet ja säännöt. Sellaiseen, missä helppo eristää vaikka kaikki, mutta nyt mennään näin(vuodelta -15:
"Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen huomauttaa, että vankiloissa tapahtuva radikalisoituminen on iso kysymys Euroopan tasolla, ja imaamit voisivat auttaa estämään tätä kehitystä Suomessa.

Meidän imaamit Suomessa ovat tuominneet kaiken väkivallan, rikollisuuden ja terrorismin, jota tehdään uskonnon nimissä. Siinä mielessä on tärkeää, että nämä imaamit pystyvät antamaan hengellistä opastusta myös niille nuorille, jotka ovat vankiloissa ja kokevat olevansa yhteiskunnan ulkopuolella, hän sanoo."

yle

Ja kuitenkin: Yksi islamia hengittäville puhumaan päästetty oli tällainen sitä oikeaa islamia* edustava imaami, joka Suomessa pyörii:
Hän puhui vihaisesti ja asiaankuulumattomia. Hän kertoi Israelin toimista Palestiinassa, paikallisten kärsimyksestä ja muusta pahasta. Hän kirosi Israelia ja toivoi sen tuhoa, Hassan kertoo.
Mtv

Herää kysymys, että kuka näitä oikein valvoo, kun juutalaisten tuhoa saarnannut veikkonenkin kärähti ainoastaan kuulijan ansiosta? Ongelmana on se, että järkeviä ähläminkielen hallitsijoita on harvassa ja kuulijat ovat usein haluttomia polttamaan imaamia. Lyön hattuni vetoa, että tässäkin oli kyse shiitti vs sunna -sodasta, kun vasikoi älälmölöl - äijän. Jos tuollaisia ulkomaankieltä puhuvia saarnamiehiä siellä on, eikä vartijat osaa kieltä, kannattaisi ehkä käyttää konekääntäjää, mikä Googlellakin on jo erittäin toimiva.

Oma ehdotukseni on se, että kaikenlainen uskonnonopetus poistetaan vankiloista. Muutaman konnan "parantuminen" (saatika "syntien anteeksisaamisen" tuottama hyvä olo!) ei ole riittävä syy kalliisiin järjestelyihin ja sille, että hihhulivenkulat saavat erivapauksia ateistivenkuloihin nähden ja systeemiä käytetään hyväksi.

Koska uneksin vaan moisesta, niin siirtymäajaksi siihen valitaan kristityille joku kristitty vankijoikhaaja, esim. Late J.(uskaltaa ottaa vaikka monimurhamiehen tuohon pestiin, sillä kristinuskoa ei ole menestyksekkäästi viime aikoina käytetty väkivaltaan ja paskaan käytökseen) ja muslimeille sitten vapaa-ehtoisuuteen perustuva, uskonveljiään auttaa haluava, muslimipoppamies. Sellainen joka on uskonoppinut ja osaa myös suomea. Kaikki uskonnonopetus tapahtuu suomen kielellä. Näin punnitaan kiinnostus islamiin, koska imaamin istuntoihin ei ole mikään pakko tulla. Mikäli haluat oppia islamista ja suuresta allahista, opettelet myös Suomea. Tämä auttaa sinua selviytymään siviilissä. Yksinkertaista.

Hindujen, buddhalaisten ja muiden uskontojen kanssa mennään myös vankisaarnaajalinjalla, jos sellaista haluavat. Muuten hinduille ilmaiset joogat ja buddhalaisille tavoitteeksi munkin oranssit kaavut ja valaistuminen.

* Kukaan ei kerro mikä on sitä oikeaa islamia. Meille kerrotaan rauhanomaisesta yhteiselosta ja suvaitsevaisista muslimiuskovaisista, mutta totuus on toinen, koska pitäähän sitä koraania nyt herranjumala noudattaa ja "avata Eurooppa". Sellaisia muslimeita, jotka eivät siedä muita, ei kannattaisi juuri tänne ottaa pesimään.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin