Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Su Huhti 16, 2017 5:10 pm

ViperFace kirjoitti:Ensimmäinen uutinen on julkaistu päivää ennen jälkimmäistä. Siinä vaiheessa ei ole ollut vielä tarkkoja tietoja tapauksesta, mistä kertoo sekin, että turvaudutaan poliisin Twitter-päivitykseen.
Juuri näin ja ensimmäisen kirjoittanut toimittaja hätiköi ja oletti tunteiden vallassa.
ViperFace kirjoitti:Minä tarkoitin, että mikä tässä uutisessa, joka on totuus, oli "kiertelyä ja kaartelua".
Kiertelyä ja kaartelua on kirjoittaa ääri-islamisteista ja sitten kuitenkin mainita, että "terrorismiyhteyksiä" vielä tutkitaan. Ääri-islamissa on jo oletuksena terrorismi. Sen tietää jokainen.
ViperFace kirjoitti:Miksi toimittajan olisi nyt pitänyt mielestäsi tehdä poikkeus tästä periaatteestasi ja raportoida mitään muuta kuin, mitä paikallinen poliisi ja media oli tuohon mennessä sanonut?
Toimittaja teki hätiköidyn ratkaisun puutteellisen ja virheellisen tiedon pohjalta. Loi vääristetyn kuvan ettei kyseessä ole terrori-isku.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

ViperFace
Scooby Doo
Viestit: 616
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja ViperFace » Ti Huhti 18, 2017 8:15 pm

Totuuden Puolesta kirjoitti: Kiertelyä ja kaartelua on kirjoittaa ääri-islamisteista ja sitten kuitenkin mainita, että "terrorismiyhteyksiä" vielä tutkitaan. Ääri-islamissa on jo oletuksena terrorismi. Sen tietää jokainen.
Niin ettäkö on kiertelyä ja kaartelua kertoa, mitä poliisi kertoo? Eikö olisi saanut kertoa, että poliisi edelleen tutkii terrorismikytköksiä?
Islamismi ei myöskään tarkoita automaattisesti terroristia, vaan poliittisen islamin kannattajaa:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamismi

Tässä keississä poliisi on muuten jo sen verran selvillä, että kaksi ensimmäisenä pidätettyä islamistia eivät ole tämän iskun takana, vaan pääepäiltynä on jokin muu poliittinen ääriryhmä tai väkivaltaiset jalkapallofanit.

Avatar
vakiviina
Ran-tan-plan
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2017 12:25 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja vakiviina » To Huhti 20, 2017 11:14 am

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005177620.html
Sipilän Yle-viestittely ei täysin sopusoinnussa, arvioi apulaisoikeuskansleri
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kriittinen viestittely Ylen toimittajalle ei ollut täysin sopusoinnussa ministerin tehtäville asetettujen vaatimusten kanssa, arvioi apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale. Hiekkataipaleen mukaan julkisella vallalla on velvollisuus turvata median sananvapaus.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan ei ole osoitettavissa, että Sipilän tarkoituksena olisi ollut vaikuttaa Ylen uutisointiin. Hän arvioi, että virheellinen mielikuva on kuitenkin perustellusti voinut syntyä, koska Sipilän palautteenantotapa oli erittäin poikkeuksellinen ja käytetyt ilmaisut osin voimakkaita.

Apulaisoikeuskansleri arvioi asiaa sekä pääministerin että median sananvapauden kannalta.

– Julkisen vallan edustajan on velvollisuus välttää sellaisia toimia, jotka voitaisiin tulkita yritykseksi ohjata, estää tai rajoittaa julkisen vallan käyttöä koskevaa tiedonvälitystä, arvioi Hiekkataipale tiedotteessa.

Sipilä lähetti sähköpostiviestejä Yleen Terrafame-yhtiöön liittyvästä uutisoinnista viime marraskuussa.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7388
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Huhti 20, 2017 7:55 pm

Mielikuvamanipulointi, kuka olikaan lopulta hyvä ja kuka paha kuvan tapahtumissa? Molemmissa kuoli pieni lapsi. Tämän ympärille kehitettiin sellainen itkumuuri, että harva teistä tietää totuuden:
Aikuisten haalaama - median maalaama.jpg
Aikuisten haalaama - median maalaama.jpg (78.6 KiB) Katsottu 4018 kertaa
http://yle.fi/uutiset/3-8277650

Ihan siksi vaan laitan kuvaan alla nimen, että pääsette kärryille - kuolemakuvia en viitsinyt laittaa, vaikka valtamedia niillä tykkääkin joskus herkutella. Ebba ei ollut heille riittävän surullinen tapaus kuitenkaan. Eikä tappaja sopinut valtamedian profiiliin.
Ebba Åkerlund, Ruotsi.jpg
Ebba Åkerlund, Ruotsi.jpg (63.8 KiB) Katsottu 4018 kertaa
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/20170412 ... 1_ul.shtml
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Pe Huhti 21, 2017 9:15 am

Asiallinen kirjoitus iltapäivähömpän toiminnasta:
Suonpää: Tragedia, josta Ilta-Sanomat ei twiitannut

Palmusunnuntain rauhaa järkyttivät terrori-iskut koptikirkkoihin Egyptissä. Iskut eivät kiinnostaneet Ilta-Sanomia ennen kuin viikkoa myöhemmin, kun päätoimittaja Ulla Appelsin huomasi, ettei arkkipiispa ollut twiitannut niistä.

Minä kuulin Egyptin terrori-iskuista sunnuntaina iltapäivällä, kun Espoon piispa Tapio Luoma niistä twiittasi. Ilta-Sanomat sen sijaan twiittasi enimmäkseen Tukholmassa kaksi päivää aiemmin tapahtuneesta terrori-iskusta ja kuntavaaleista. Myös Italian Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa esiintyvän naisen läpikuultavan asun läpi kuultava vartalo sekä aistikas eli vähäpukeinen Anu Saagim mahtuivat lehden twiittivirtaan. Neljällekymmenelle palmusunnuntaina kirkossa murhatulle kristitylle lehdellä ei ollut tilaa.

Kuva

Iskut eivät järkyttäneet Ulla Appelsinia ja Ilta-Sanomien toimitusta – eivätkä totta puhuen minuakaan. Terrori-isku Tukholmassa tuntui edelleen paljon merkittävämmältä. Tukholma on paljon lähempänä ja Tukholmasta kirjoitettiin enemmän.

Iskua seuraavan päivän lehdessäkään ei Egypti Ilta-Sanomia huolettanut. Ulkomaanuutisille varatun aukeaman lehdessä täytti edelleen Tukholman terrori-isku, sitä seuraavana päivänäkin Tukholma vei vielä kolme neljännestä ulkomaanuutisten vähäisestä tilasta. Netissä Ilta-Sanomat sentään julkaisi kolme STT:n tuottamaa uutista Egyptistä. Hyvä, että edes joku huomasi.

Luin koko hiljaisen viikon lehdet enkä nähnyt niissä sanaakaan Egyptin terrori-iskuista. Sen sijaan opin, että kahvi on terveysjuoma ja mämmin kysyntä kasvussa. Kävi myös ilmi, että Danny ja Erika olivat kolme kuukautta aikaisemmin Thaimaassa lomaillessaan liikkuneet skoottereilla. Sama kuva pariskunnasta skoottereineen julkaistiin lehdessä sekä tiistaina että torstaina.

Media muokkaa todellisuutta, kertoo, mikä on tärkeää. Juuri tässä Suomen suurimman uutismedian päätoimittaja Ulla Appelsin käyttää merkittävintä valtaansa. Tukholman isku on tärkeä aihe, samoin mämmi ja vähäpukeiset naiset. Murhatut egyptiläiset eivät ole.

Ilta-Sanomille ei myöskään ollut tärkeä Helsingin piispan ja kirkkoherrojen vetoomus, jonka mukaan ”vihapuhe on syntiä” ja poliisin virkatehtävien haittaaminen ei ole kirkon työntekijöiden tehtävä. Jos vetoomus olisi uutisoitu, olisi samalla selvinnyt kirkon tehtävästä paljon muutakin.

”Kirkon tehtävänä on pitää yllä toivoa ja edistää valon viemistä pimeyden keskelle”, vetoomuksessa nimittäin sanotaan. Tämän pitäisi selventää myös Ulla Appelsinille arkkipiispan twitter-tilin tehtävää. Arkkipiispa ei ole tiedotusväline eikä hänen tehtävänsä ole uutisoida terrori-iskuja. Se on meidän toimittajien tehtävä ja sen tehtävän Ilta-Sanomat egyptiläisten tapauksessa laiminlöi pahasti. Arkkipiispan tehtävä puolestaan on pitää yllä toivoa ja levittää rauhan sanomaa, evankeliumia. Egypti ei meitä järkyttänyt, ei minua eikä Ulla Appelsinia. Siksi meitä ei tarvinnut rauhoitella yhtä paljon kuin Tukholman ja Pariisin iskujen jälkeen.

”Saa ja pitää pelätä”, julisti Appelsinin aiempi kolumni. Tämä kertoo Ilta-Sanomien tehtävästä paljon. Pelko myy – ja samalla tämä pelottelu työllistää niin arkkipiispaa kuin muitakin kirkon työntekijöitä. Jos pelkoon ei aina olisikaan syytä, Ilta-Sanomat voi aina lietsoa sitä lisää. Maailmassa, jossa Ilta-Sanomat pelottelee meitä perättömällä uutisella 126 joukkoraiskauksesta, tarvitaan toivon ja valon sanomaa paljon.

Sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu ja sitä vastuuta Ilta-Sanomat kantaa nyt huonosti. Appelsin ei näytä ymmärtävän, että osa suomalaisista saattaa vahingossa uskoa hänen uutisiaan. Nytkin aiemmin lähinnä homokyyläyksestä kiinnostunut poliisikansanedustaja Mika Raatikainen päätti erota lakeja ja yhteiskuntajärjestystä vastaan kapinoivasta kirkosta.

Ilta-Sanomien julkaistua kritiikittä sisäministeriön ylijohtajan väitteen, jonka mukaan hätämajoitusta kirkoissa tarjonneet seurakunnat olisivat panneet "luukut kiinni" havaittuaan hätämajoituksen tarvitsijat kantasuomalaisiksi, kirkon työntekijöiden inboxit täyttyivät vihapostista ja uhkailuista. Jälkikäteen päätoimittaja voi sitten jeesustellen korostaa seurakunnissa tehtävän ”paljon hienoa työtä, joka ei aina ulospäin edes näy”. Ei näy, kun sinä et uutisoi sitä. Pelko ja viha myyvät paremmin.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonp ... twiitannut

Kirjoitus sisältää linkkejä uutisiin ja kolumneihin, niitä en jaksanut tekstiin sisällyttää...
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » La Huhti 22, 2017 6:53 am

ViperFace kirjoitti:Niin ettäkö on kiertelyä ja kaartelua kertoa, mitä poliisi kertoo? Eikö olisi saanut kertoa, että poliisi edelleen tutkii terrorismikytköksiä?
Kyseessä ei ole suora lainaus, joten toimittaja on voinut aivan hyvin veistellä omiaan ja selvästi yrittääkin luoda mielikuvaa, ettei kyseessä mahdollisesti olekaan terrorismi vaikka tekijät on tunnistettu ääri-islamisteiksi.
ViperFace kirjoitti:Islamismi ei myöskään tarkoita automaattisesti terroristia, vaan poliittisen islamin kannattajaa:
Ääri-islamisti = terroristi. Tämän tietävät kaikki.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » La Huhti 22, 2017 7:16 am

PaxCow kirjoitti:Asiallinen kirjoitus iltapäivähömpän toiminnasta:
Suonpää: Tragedia, josta Ilta-Sanomat ei twiitannut

Palmusunnuntain rauhaa järkyttivät terrori-iskut koptikirkkoihin Egyptissä. Iskut eivät kiinnostaneet Ilta-Sanomia ennen kuin viikkoa myöhemmin, kun päätoimittaja Ulla Appelsin huomasi, ettei arkkipiispa ollut twiitannut niistä.

Minä kuulin Egyptin terrori-iskuista sunnuntaina iltapäivällä, kun Espoon piispa Tapio Luoma niistä twiittasi. Ilta-Sanomat sen sijaan twiittasi enimmäkseen Tukholmassa kaksi päivää aiemmin tapahtuneesta terrori-iskusta ja kuntavaaleista. Myös Italian Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa esiintyvän naisen läpikuultavan asun läpi kuultava vartalo sekä aistikas eli vähäpukeinen Anu Saagim mahtuivat lehden twiittivirtaan. Neljällekymmenelle palmusunnuntaina kirkossa murhatulle kristitylle lehdellä ei ollut tilaa.

Kuva

Iskut eivät järkyttäneet Ulla Appelsinia ja Ilta-Sanomien toimitusta – eivätkä totta puhuen minuakaan. Terrori-isku Tukholmassa tuntui edelleen paljon merkittävämmältä. Tukholma on paljon lähempänä ja Tukholmasta kirjoitettiin enemmän.

Iskua seuraavan päivän lehdessäkään ei Egypti Ilta-Sanomia huolettanut. Ulkomaanuutisille varatun aukeaman lehdessä täytti edelleen Tukholman terrori-isku, sitä seuraavana päivänäkin Tukholma vei vielä kolme neljännestä ulkomaanuutisten vähäisestä tilasta. Netissä Ilta-Sanomat sentään julkaisi kolme STT:n tuottamaa uutista Egyptistä. Hyvä, että edes joku huomasi.

Luin koko hiljaisen viikon lehdet enkä nähnyt niissä sanaakaan Egyptin terrori-iskuista. Sen sijaan opin, että kahvi on terveysjuoma ja mämmin kysyntä kasvussa. Kävi myös ilmi, että Danny ja Erika olivat kolme kuukautta aikaisemmin Thaimaassa lomaillessaan liikkuneet skoottereilla. Sama kuva pariskunnasta skoottereineen julkaistiin lehdessä sekä tiistaina että torstaina.

Media muokkaa todellisuutta, kertoo, mikä on tärkeää. Juuri tässä Suomen suurimman uutismedian päätoimittaja Ulla Appelsin käyttää merkittävintä valtaansa. Tukholman isku on tärkeä aihe, samoin mämmi ja vähäpukeiset naiset. Murhatut egyptiläiset eivät ole.

Ilta-Sanomille ei myöskään ollut tärkeä Helsingin piispan ja kirkkoherrojen vetoomus, jonka mukaan ”vihapuhe on syntiä” ja poliisin virkatehtävien haittaaminen ei ole kirkon työntekijöiden tehtävä. Jos vetoomus olisi uutisoitu, olisi samalla selvinnyt kirkon tehtävästä paljon muutakin.

”Kirkon tehtävänä on pitää yllä toivoa ja edistää valon viemistä pimeyden keskelle”, vetoomuksessa nimittäin sanotaan. Tämän pitäisi selventää myös Ulla Appelsinille arkkipiispan twitter-tilin tehtävää. Arkkipiispa ei ole tiedotusväline eikä hänen tehtävänsä ole uutisoida terrori-iskuja. Se on meidän toimittajien tehtävä ja sen tehtävän Ilta-Sanomat egyptiläisten tapauksessa laiminlöi pahasti. Arkkipiispan tehtävä puolestaan on pitää yllä toivoa ja levittää rauhan sanomaa, evankeliumia. Egypti ei meitä järkyttänyt, ei minua eikä Ulla Appelsinia. Siksi meitä ei tarvinnut rauhoitella yhtä paljon kuin Tukholman ja Pariisin iskujen jälkeen.

”Saa ja pitää pelätä”, julisti Appelsinin aiempi kolumni. Tämä kertoo Ilta-Sanomien tehtävästä paljon. Pelko myy – ja samalla tämä pelottelu työllistää niin arkkipiispaa kuin muitakin kirkon työntekijöitä. Jos pelkoon ei aina olisikaan syytä, Ilta-Sanomat voi aina lietsoa sitä lisää. Maailmassa, jossa Ilta-Sanomat pelottelee meitä perättömällä uutisella 126 joukkoraiskauksesta, tarvitaan toivon ja valon sanomaa paljon.

Sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu ja sitä vastuuta Ilta-Sanomat kantaa nyt huonosti. Appelsin ei näytä ymmärtävän, että osa suomalaisista saattaa vahingossa uskoa hänen uutisiaan. Nytkin aiemmin lähinnä homokyyläyksestä kiinnostunut poliisikansanedustaja Mika Raatikainen päätti erota lakeja ja yhteiskuntajärjestystä vastaan kapinoivasta kirkosta.

Ilta-Sanomien julkaistua kritiikittä sisäministeriön ylijohtajan väitteen, jonka mukaan hätämajoitusta kirkoissa tarjonneet seurakunnat olisivat panneet "luukut kiinni" havaittuaan hätämajoituksen tarvitsijat kantasuomalaisiksi, kirkon työntekijöiden inboxit täyttyivät vihapostista ja uhkailuista. Jälkikäteen päätoimittaja voi sitten jeesustellen korostaa seurakunnissa tehtävän ”paljon hienoa työtä, joka ei aina ulospäin edes näy”. Ei näy, kun sinä et uutisoi sitä. Pelko ja viha myyvät paremmin.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonp ... twiitannut

Kirjoitus sisältää linkkejä uutisiin ja kolumneihin, niitä en jaksanut tekstiin sisällyttää...
Ilta-Sanomat julkaisi Egyptin iskuista ensimmäiset uutiset 9.4., josta on ketju täällä murha.infossa: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=23343 ja johon sinä, PaxCow olet itsekin kommentoinut toisena. Paperiversioista en sitten tiedä, mutta ainakin netissä iskuista on uutisoitu.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

ViperFace
Scooby Doo
Viestit: 616
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja ViperFace » Ti Huhti 25, 2017 1:16 am

Totuuden Puolesta kirjoitti:
ViperFace kirjoitti:Niin ettäkö on kiertelyä ja kaartelua kertoa, mitä poliisi kertoo? Eikö olisi saanut kertoa, että poliisi edelleen tutkii terrorismikytköksiä?
Kyseessä ei ole suora lainaus, joten toimittaja on voinut aivan hyvin veistellä omiaan ja selvästi yrittääkin luoda mielikuvaa, ettei kyseessä mahdollisesti olekaan terrorismi vaikka tekijät on tunnistettu ääri-islamisteiksi.
Paitsi, että tekijä tunnistettiin lopulta venäläiseksitaustaiseksi ja motiiviksi raha. Olisit siis halunnut, että toimittaja olisi julistanut asian todeksi ilman tietoa, ja nykyisillä tiedoilla siis väärin. Miksi?

Onko valtamedian luotettavuudesta valittamisessa kyse siitä, että se ei hyppää ennenaikaisiin johtopäätöksiin sellaisissa tapauksissa, missä haluaisitte valtamedian syyttävän asioista ennenaikaisesti muslimeita? Onko muslimien tekemiä terroritekoja mielstänne liian vähän maahanmuuttovastaisten mielipiteiden muodostumisen kannalta ja haluaisitte, että valtamedia esittää nekin teot muslimien teoiksi, joista ei ole vielä varmaa tietoa, kuten nyt tässä Dortmundin tapauksessa?

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Ke Huhti 26, 2017 12:47 am

ViperFace kirjoitti:Paitsi, että tekijä tunnistettiin lopulta venäläiseksitaustaiseksi ja motiiviksi raha. Olisit siis halunnut, että toimittaja olisi julistanut asian todeksi ilman tietoa, ja nykyisillä tiedoilla siis väärin. Miksi?
Toimittaja julisti tekijän ääri-islamistiksi ilman tietoa vaikka kyseessä ilmeisesti olikin "venäläistaustainen" (hieman epäselvää ovatko nuo termit muka toisensa poissulkevia).
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Ke Huhti 26, 2017 1:38 am

Tällä kertaa manipulointiin syyllistyy Yle ja MTV. Otsikossa leimataan Le Penin kannattajat näyttävästi "äärioikeistoksi", mutta itse jutusta jätetään pois se tosiasia, että "kahakka" olikin tosiasiassa naamioituneiden äärivasemmistolaisten ja anarkistien väkivaltainen mellakka Le Penin kannattajia ja poliisia kohtaan. Jutussa näitä demokratiaa vastustavia äärivasemmistolaisia kutsutaan hienosti "fasismin vastustajiksi" ja "mielenosoittajiksi".

On se vain ihme, että nämä "fasismin vastustajat" kuitenkin ovat aina niitä, jotka sortuvat väkivaltaan ilmeisesti ainoana ilmaisukeinonaan. He siis käyttävät itse juuri niitä samoja fasismin keinoja joita väittävät vastustavansa. Tulee ihan mieleen talvisota ja NL:n propaganda, jossa Suomeen hyökkäävät bolsevikit ja neuvostosotilaat olivat propagandan mielikuvissa myös "fasismin vastustajia" vaikka totuus oli täysin päinvastainen.

http://yle.fi/uutiset/3-9578214
Äärioikeiston Le Penin vaalimenestys johti kahakoihin Pariisissa

Marine Le Pen on ennusteiden mukaan etenemässä toiselle kierrokselle.
23.4.2017 klo 23:41
Kuva
Fasismin vastustajat ottivat yhteen poliisin kanssa vaalitulosennusteen aikana Pariisissa 23. huhtikuuta. Thomas Samson / AFP

Pariisissa mielenosoittajat ja poliisi ovat ottaneet yhteen sunnuntai-iltana. Mediatietojen mukaan mielenosoittajat vastustavat äärioikeiston Marine Le Penin pääsyä presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Poliisi ampui kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajajoukon, joka oli kerääntynyt vastustamaan Le Peniä.

Ipros-tutkimuslaitoksen ennusteen mukaan Macron oli saamassa ensimmäisen kierroksen äänistä 23,7 prosenttia ja Le Pen 21,7. Molemmat kärkiehdokkaat tulevat Ranskan perinteisten valtapuolueiden ulkopuolelta. Virallisia tuloksia odotetaan maanantain puolella. Ensimmäisen kierroksen äänestysvilkkauden ennustettiin nousevan noin 80 prosenttiin. Kaikkiaan äänioikeutettuja on liki 47 miljoonaa.

Presidentinvaalien turvatoimet ovat poikkeuksellisen tiukat. Äänestämistä turvasi noin 50 000 poliisia ja 7 000 sotilasta.

Presidentinvaalien toinen kierros käydään 7.toukokuuta.
MTV:n uutinen samalla otsikolla, mutta eri kuvalla:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... sa/6401582
Äärioikeiston Le Penin vaalimenestys johti kahakoihin Pariisissa

Ulkomaat Julkaistu 23.04.2017 22:53

Le Pen vaalien ensimmäisellä kierroksella
Marine Le Pen tervehti kannattajiaan tänään illalla.

Äärioikeiston Marine Le Penin vaalimenestys johti sunnuntai-iltana yhteenottoihin Pariisissa. Mediatietojen mukaan poliisi ampui kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajajoukon, joka oli kerääntynyt vastustamaan Le Peniä.

Sunnuntai-iltana julkaistujen tulosennusteiden mukaan Le Pen oli odotetusti etenemässä presidentinvaalien toiselle kierrokselle, jossa hän saa vastaansa riippumattoman keskustalaisen Emmanuel Macronin.

Ipsos-tutkimuslaitoksen ennusteen mukaan Macron oli saamassa ensimmäisen kierroksen äänistä 23,7 prosenttia ja Le Pen 21,7. TNS Sofresin ennusteessa kummallekin kärkiehdokkaalle povattiin 23 prosentin kannatusta.

Molemmat kärkiehdokkaat tulevat Ranskan perinteisten valtapuolueiden ulkopuolelta. Vaalien ensikertalainen Macron hehkutti sivun kääntyneen Ranskan poliittisessa historiassa. Hän perusti edustamansa En Marche -liikkeen vasta viime vuonna.

– Ranskalaiset ovat ilmaisseet haluavansa muutosta, Macron sanoi.

Le Pen sanoi, että vaaleissa on kyse Ranskan eloonjäämisestä. Hän lupasi pelastaa ranskalaiset "ylimielisiltä eliiteiltä".
Valitettavasti taas joutuu turvautumaan ulkomaisiin lähteisiin saadakseen totuudenmukaista uutisointia asiasta:

http://www.20minutes.fr/elections/20551 ... ille-paris

Tuosta uutisesta löytyy videota äärivasemmiston mellakasta ja "fasismin vastustajat" ovat täysin erinäköisiä kuin Ylen luomassa mielikuvamanipulaatiossa kilteista opiskelijoista. Nimittäin naamioituneita kepeillä, pesäpallomailoilla, tulella ja jopa kakkosnelosilla varustautuneita väkivaltaisia vasemmistolaisia: Kuva

Kuvakaappauksia videolta:
äärivasemmisto1.jpg
äärivasemmisto1.jpg (59.28 KiB) Katsottu 3693 kertaa
äärivasemmisto2.jpg
äärivasemmisto2.jpg (56.18 KiB) Katsottu 3693 kertaa
http://www.atlantico.fr/pepites/djihadi ... 26830.html
Kuva
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ke Huhti 26, 2017 8:48 am

Totuuden Puolesta kirjoitti:Tuosta uutisesta löytyy videota äärivasemmiston mellakasta ja "fasismin vastustajat" ovat täysin erinäköisiä kuin Ylen luomassa mielikuvamanipulaatiossa kilteista opiskelijoista.
Opiskelijoita ei mainita sanallakaan Ylen uutisessa. Aika harhaista väittää, että uutisessa yritettäisiin välittää sellaista mielikuvaa. Upeaa muuten yrittää - kaikista maailman ketjuista - vääristellä Ylen uutisoinnin viestiä juuri ketjussa, jossa pyritään paljastamaan manipulointi. :D

Uutisessa kerrotaan selvästi, että "fasismin vastustajat" ottivat yhteen poliisin kanssa, joten ei tuossa kovin paljon ole epäselvää.

Siitä olen samaa mieltä, että otsikko on harhaanjohtava. Eihän Le Penin vaalimenestys johtanut mellakoihin, vaan niihin johtivat mellakkaan ryhtyneiden ihmisten teot.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

ViperFace
Scooby Doo
Viestit: 616
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja ViperFace » Ke Huhti 26, 2017 10:54 am

Totuuden Puolesta kirjoitti:
ViperFace kirjoitti:Paitsi, että tekijä tunnistettiin lopulta venäläiseksitaustaiseksi ja motiiviksi raha. Olisit siis halunnut, että toimittaja olisi julistanut asian todeksi ilman tietoa, ja nykyisillä tiedoilla siis väärin. Miksi?
Toimittaja julisti tekijän ääri-islamistiksi ilman tietoa vaikka kyseessä ilmeisesti olikin "venäläistaustainen" (hieman epäselvää ovatko nuo termit muka toisensa poissulkevia).
Toimittaja ei julistanut tekijäksi ketään, vaan kertoi poliisin kuvailun heidän pidättämästään henkilöstä. Poliisi kuvaili pidätettyä islamistiksi, eli poliittisen islamin kannattajaksi, jonka yhteyksiä terrorismiin tutkittiin. Sinä, mitä ilmeisemmin, olisit halunnut toimittajan julistavan maailmankuvaasi sopivia asioita totuuksina (eli käyttämään sinulle sopivia manipulointitaktiikoita), kun kerran maltillinen raportointi sen hetkisen tiedon varassa oli mielestäsi "kiertelyä ja kaartelua".

ViperFace
Scooby Doo
Viestit: 616
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja ViperFace » Ke Huhti 26, 2017 12:04 pm

PaxCow kirjoitti:
Totuuden Puolesta kirjoitti:Tuosta uutisesta löytyy videota äärivasemmiston mellakasta ja "fasismin vastustajat" ovat täysin erinäköisiä kuin Ylen luomassa mielikuvamanipulaatiossa kilteista opiskelijoista.
Opiskelijoita ei mainita sanallakaan Ylen uutisessa. Aika harhaista väittää, että uutisessa yritettäisiin välittää sellaista mielikuvaa. Upeaa muuten yrittää - kaikista maailman ketjuista - vääristellä Ylen uutisoinnin viestiä juuri ketjussa, jossa pyritään paljastamaan manipulointi. :D
Juuri näin. Tämän kaverin postaamissa "esimerkeissä manipuloinnista", ei ole ollut mitään havaittavaa manipulointia. Sen sijaan saatekommenteissa sitä on kyllä löytynyt. Melko ironisessa valossa alkaa näyttätymään tuo tuo nimimerkki "Totuuden Puolesta" :lol:

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Ke Huhti 26, 2017 6:12 pm

PaxCow kirjoitti:Opiskelijoita ei mainita sanallakaan Ylen uutisessa.
Ei mainita, mutta jutussa käytetty kuva luo toisenlaisen mielikuvan kuin mitä todellisuus oli.
PaxCow kirjoitti:Uutisessa kerrotaan selvästi, että "fasismin vastustajat" ottivat yhteen poliisin kanssa, joten ei tuossa kovin paljon ole epäselvää.
Kyseessä eivät olleet "fasismin vastustajat" vaan äärivasemmistolaiset fasistit ja anarkistit, jotka vastustivat demokratiaa (demokraattisten vaalien tulosta). He eivät "ottaneet yhteen poliisin kanssa" vaan vastustivat väkivaltaisesti virkavaltaa (rikos) ja väkivaltaisesti hyökkäsivät Le Penin kannattajien kimppuun (rikos) sekä aiheuttivat muuta vahinkoa mellakoinnillaan (rikos) ja mm. polttivat autoja ja tuhosivat muuta omaisuutta ja irtaimistoa (rikos).

Nämä sinun "fasisimin" vastustajasi ovat itse juuri niitä fasisteja ja rikollisia.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Valtamedian luotettavuus ja manipulointitaktiikat

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Ke Huhti 26, 2017 6:19 pm

ViperFace kirjoitti:Poliisi kuvaili pidätettyä islamistiksi, eli poliittisen islamin kannattajaksi, jonka yhteyksiä terrorismiin tutkittiin.
Toimittaja kertoi epäillyn olevan "ääri-islamisti". Lapsikin tietää ääri-islamistin olevan terroristi. Paitsi jihadisti-lapsi ja vihervasemmiston toimittaja.
ViperFace kirjoitti:Sinä, mitä ilmeisemmin, olisit halunnut toimittajan julistavan maailmankuvaasi sopivia asioita totuuksina
Teidän toimittajien olisi parempi pidättäytyä ottamasta kantaa onko kyseessä terrorismi vai ei sillä se ei todellakaan ole teidän toimittajien päätettävissä.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Vastaa Viestiin