Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005196485.html
Lukiossa Hämeenlinnassa havaittu tartuttavaa tuberkuloosia

Julkaistu: 4.5. 13:37

Hämeenlinnan lyseon lukiossa on todettu keuhkotuberkuloositapaus.
Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuillaan torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan tartuttavaa tuberkuloosia on todettu yhdellä lukion opiskelijalla.

Tiedotteessa kerrotaan, että tapauksen tultua ilmi henkilön lähipiirissä ja oppilaitoksessa tartunnalle altistuneet henkilöt on kartoitettu, ja niihin, joiden kohdalla tarvitaan jatkoselvittelyitä, on otettu yhteyttä. Heidät ohjataan terveydenhoitajan haastatteluun ja keuhkojen röntgenkuvaukseen.

Lukion tiloissa järjestetään perjantaina opiskelijoille ja huoltajille asiaan liittyen tiedotustilaisuus.

Helmikuussa kahden aikuisen uutisoitiin saaneen tartuttavan keuhkotuberkuloosin Etelä-Pohjanmaalla.

Tuberkuloosi on yleensä keuhkoissa ilmenevä infektiosairaus, johon sairastuu Suomessa vuosittain alle 300 henkeä.

Keuhkotuberkuloosi on ainoa tuberkuloosin muoto, joka tarttuu ihmisestä toiseen. Tarttuminen tapahtuu hengittämällä ilmassa olevia tuberkuloosibakteereita keuhkoihin. Tuberkuloosi ei kuitenkaan tartu kovin helposti.

Suurimmassa tartuntariskissä ovat tartuttavaa keuhkotuberkuloosia sairastavan henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat sekä samassa tilassa pitkään tai toistuvasti yhteensä yli 40 tuntia olleet henkilöt.

Se on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, jonka hoidosta ja ehkäisystä on määrätty lailla. Tauti tarttuu vain tarttuvaa tuberkuloosia sairastavasta ihmisestä. Hoitamattomana se voi johtaa kuolemaan.

Riika Nykänen
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA »

En ymmärrä. Jos Suomeen tulleet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat niin kunnon kansalaisia ja tavallisia ihmisiä, miksi heitä on niin paljon vankiloissa? Jokin ei nyt täsmää.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... le/6416688
Turvapaikanhakijatilanne näkyy – irakilaiset rynnistivät ulkomaalaisvankien kärkisijoille

Rikos Julkaistu 04.05.2017 22:14

Ulkomaalaisia istuu Suomen vankiloissa enemmän kuin koskaan. Ulkomaalaisten vankien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa peräti 75 prosenttia, ja heitä on kaikista vangeista nyt jo noin joka kuudes.

Ulkomaalaisten runsas määrä on vaikuttanut myös siihen, että keskimääräinen vankiluku kääntyi Suomessa viime vuonna pitkästä aikaa nousuun.

– Suomessa on edelleen suhteellisen hyvä tilanne kansainvälisesti katsottuna. Monissa Länsi-Euroopan maissa ulkomaalaisvankien osuudet ovat paljon suurempia, jopa 30 prosenttia tai yli, sanoo Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Ulkomaalaisten vankien määrän kasvuun on vaikuttanut pitkässä juoksussa muun muassa lisääntynyt kanssakäyminen sekä vapaa liikkuvuus. Ne ovat vauhdittaneet laillisten liike- ja muiden toimien ohella myös rajat ylittävää rikollisuutta. Lyhyellä aikavälillä ulkomaalaisten osuutta on nostanut lisäksi turvapaikanhakijoiden saapuminen isommalla joukolla Suomeen.

Huumetuomioita paljon

Suurin osa Suomen vankiloissa istuvista ulkomaalaisista on virolaisia. Heitä oli viime vuonna noin neljännes kaikista muista kuin suomalaisista vangeista. Kun aiemmin kakkospaikkaa pitivät venäläiset, nyt edelle ovat kiilanneet irakilaiset 10 prosentin osuudella. Viiden kärkeen mahtuvat myös liettualaiset ja romanialaiset.

Ulkomaalaiset tehtailevat tilastojen perusteella huomattavan paljon huumausainerikoksia. Esimerkiksi viime vuonna puolet ulkomaalaisista vangeista oli tuomittu näistä. Myös varkauksista ja henkirikoksista jaetaan suhteellisen paljon tuomioita, tosin luvut ovat aivan eri luokkaa kuin huumerikoksissa.

Yhteinen kieli voi puuttua

Ulkomaalaisten vankien määrän lisääntyminen näkyy vankiloissa erilaisina arjen haasteina. Jotkut vangit saattavat esimerkiksi puhua pelkkää arabiaa tai muuta omaa äidinkieltään, mikä rajaa heidän mahdollisuuksiaan opiskella ja osallistua muihin toimintoihin.

– Jos ei ole yhteistä kieltä, käytetään tarpeen mukaan Google-kääntäjää, elekieltä ja toisia vankeja tulkkeina. Ja jos on jostain virallisesta asiakirjasta tai asiasta kyse, sitten hankitaan erillinen tulkki, Vesterbacka kertoo.

Myös esimerkiksi uskonnon harjoittaminen voi vaatia erityisjärjestelyjä. Esimerkiksi Ramadan-paastokuukauden aikana muslimit syövät tyypillisesti vain auringonlaskun ja -nousun välisenä aikana.

– Vangeille voidaan antaa mahdollisuuksien mukaan oikeus laittaa ruokaa osastolla ilta- ja yöaikaan tai heidän voidaan antaa ottaa ruokaa selliin, Vesterbacka sanoo.
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Tilastojen mukaan muslimit on Suomen toiseksi suurin ulkomaalaisten ryhmä heti ruotsalaisten jälkeen. Heitä on siis Suomessa yhteensä enemmän kuin virolaisia tai venäläisiä.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Hesarissa tänään juttua kuinka siirtolaiset imevät mulkkua tai pyllistävät rahasta. Melkoisia "miehiä" kyllä ovat, mitä lie kertovat ammatikseen siellä koto-arabiassa, missä perseäijät tapetaan, koska islam?

En näe nyt koko juttua ja olisin lämpimästi kiitollinen, jos joku voisi jutun tänne tuupata, lupaan myös olla kuukauden verran arvostelemasti hs:ia.

Juttu löytyy täältä:
http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005198660.html

Lainauksia on hienosti kirjattu myös ns valheelliseen mediaan, minä tykkää toimittaja 12:n jutuista!
http://mvlehti.net/2017/05/07/irakilais ... siluolaan/
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005207 ... 22c4bb87c0
Suomen kansalaisuuden saaneita viime vuonna ennätysmäärä
Eniten kansalaisuuksia myönnettiin venäläisille.
Jarno Hartikainen HS

Julkaistu: 12.5. 9:20

Suomen kansalaisuuksia myönnettiin viime vuonna eniten itsenäisen Suomen historiassa, kertoo Tilastokeskus. 9 375 Suomessa vakinaisesti asuvaa ulkomaan kansalaista sai viime vuonna Suomen kansalaisuuden. Kansalaisuuksia myönnettiin lähes 1 500 enemmän kuin vuonna 2015.

Kansalaisuuksia myönnettiin selvästi eniten Venäjän kansalaisille, joita oli kansalaisuuden saaneissa 2 028. Toiseksi suurin ryhmä olivat Somalian kansalaiset. Myös irakilaiset ja virolaiset nousevat esiin tilastossa.

Valtaosa kansalaisuuden saaneista, yhteensä 4 914, oli naisia. Kansalaisuuden saaneita miehiä oli 4 461.

96 prosenttia kansalaisuuden saaneista säilytti entisen kansalaisuutensa. Näin kaksoiskansalaisten määrä Suomessa nousi lähes 105 000:een.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Nyt tulee Helsingin Sanomilta koulutusta punavihreässä kuplassa eläville suvaitsevaisille:

"Hänestä pitäisi lakata ajattelemasta niin kuin monet suvaitsevaisiksi itsensä mieltävät ihmiset nyt tekevät: että oma maailmankuva on ainoa oikea, että kaikki muulla lailla ajattelevat ovat ikään kuin matkalla sitä kohti ja pääsevät kyllä perille, kunhan saavat tarpeeksi tietoa."

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-20000052 ... 802f77729c
Pirkko Saisio on elänyt vuosikymmenet punavihreässä kuplassa, mutta ei voi enää ymmärtää, miksi se kuvittelee olevansa aina oikeassa

Maahanmuuttajien rikoksista ja työttömyydestäkin pitäisi uskaltaa keskustella – monelle on tärkeämpää käsitteiden määrittely kuin aito kuunteleminen ja vaikeista asioista puhuminen.

Suvi Ahola HS

Julkaistu: 13.5. 2:00 , Päivitetty: 13.5. 7:37

Kirjailija Pirkko Saisio on alkanut epäillä punavihreää kuplaa.

Hän on itsekin niin sen ytimessä kuin voi olla: vihreiden punaisempaa laitaa kannattava taiteilija, kolmannen polven kalliolainen ja kuuluvaääninen tasa-arvon ja ihmisoikeuksien esitaistelija jo usealta vuosikymmeneltä.

Mutta nyt hän on saanut tämän kuplan joistakin piirteistä tarpeekseen.

Siksi hän toimii kuten taiteilija tekee ja purkaa asian seuraavaan teokseensa.

Se on jo harjoituksiin edennyt Suomen Kansallisteatterin ensisyksyinen Koivu ja tähti -tragikomedia, jolla teatteri juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Saision pari vuotta kirjoittama ja Laura Jäntin ohjaama näytelmä on ottanut nimensä Zacharias Topeliuksen tarinasta vuodelta 1893.

Siinä Suomesta pieninä kaapatut poika ja tyttö lähtevät matkalle kotia kohti, taipaleiden takaa, oppaana vain muisto mökistä, koivusta ja tähdestä.

Se on Saision mukaan Topeliuksen klassikkosaduista kaikkein suomalaisin.

Tavallaan kirjailija tosin teki niin kuin monesti ennenkin:

”Aina, kun minulta tilataan jokin työ, mietin, mikä minua itseäni juuri nyt kiinnostaa ja tartun siihen.”

Sitä ennen hän tosin kyseli aihetta ystäviltään. Saisio viettää puolet vuodestaan Madeiran saarella, paikassa, jota kutsuu Lammasylängöksi. Siellä yhteyksiä ja tiedonvälitystä hoitaa paljolti internet.

Madeiralla kirjailija viihtyy mainiosti sosiaalisessa mediassa, etenkin Facebookissa, ja juuri siellä hän heitti ilmaan kysymyksen siitä, millaisen juhlanäytelmän ihmiset haluaisivat nähdä.

”Sain paljon vastauksia. Toivottiin esimerkiksi elämäkertanäytelmiä suurhenkilöistä.”

Saisio halusi kuitenkin pohtia, mitä Topeliuksen sadun kotiin palanneille Hagarille ja Kristofferille aikuisina tapahtuu. Millaiseen Suomeen he palaavat ja millaisia jälkiä muualla asuminen on jättänyt? Mitä seuraavat sukupolvet kokevat? Entä mikä suomalaisia odottaa tulevaisuudessa? Kaiken tämän ytimessä Saisiota kiinnosti eniten tuttu, kotoinen punavihreä kupla.

”Eli kulttuurinen keskiluokka, joka analysoi itseään. Heidän käsityksensä Suomesta, maailmasta ja hyvästä elämästä. Ja se, mitä tapahtuu, kun he törmäävät myyttisiin ja hallitsemattomiin puoliin itsessään.”

Kun on tänä keväänä kävellyt Kansallisteatteriin, on Rautatientorilla joutunut ohittamaan kaksi mielenosoittajien leiriä. Yhden pystyttivät helmikuussa tänne tulleet turvapaikanhakijat tukijoineen, protestoidakseen Maahanmuuttoviraston kielteisiä päätöksiä vastaan. Toisessa ovat viime päiviin asti istuneet maahanmuuttoa vastustavat Suomi Ensin -yhdistyksen kannattajat.

Leirit ovat yksi konkreettinen esimerkki siitä, miten Suomessa nykyään toimitaan: eri mieltä olevat kyyristyvät tahoilleen, yrittämättä kommunikoida.

”Kahtiajako on yksi Suomen suurimpia ongelmia”, Pirkko Saisio sanoo.

”On kuin keskusteleminen olisi loppunut kokonaan – jos sillä tarkoitetaan erilaisten mielipiteiden esittämistä, pohdintaa ja analyysia. Nykyään on ihmisiä, joille käsitteiden tarkka määritteleminen tuntuu tärkeämmältä kuin ajatustenvaihto, ja sitten on toisia, joille keskustelu on pelkkää tunnepitoista ryöpsähtelyä.”

Saisio on kriittisempi ensimmäistä ryhmää eli määrittelijöitä kohtaan. Tunteehan hän itsekin olevansa osa sitä.

Hänestä pitäisi lakata ajattelemasta niin kuin monet suvaitsevaisiksi itsensä mieltävät ihmiset nyt tekevät: että oma maailmankuva on ainoa oikea, että kaikki muulla lailla ajattelevat ovat ikään kuin matkalla sitä kohti ja pääsevät kyllä perille, kunhan saavat tarpeeksi tietoa.

Tosiasiassa miljoonat maailmassa, esimerkiksi monet islaminuskoiset, eivät näe modernien, suvaitsevaisten eurooppalaisten maailmankuvassa mitään tavoiteltavaa.

”Ja silti eri ryhmien pitäisi kyetä keskustelemaan keskenään”, Saisio sanoo. ”Punavihreässä kuplassa pitää hyväksyä myös ne tosiasiat, jotka ovat toisenlaisen ajattelun perusta.”

Sellaisia ovat hänen mukaansa esimerkiksi maahanmuuttajien rikostilastot ja tiedot työtä tarvitsevien ja avoimien työpaikkojen kohtaamattomuudesta.

Kumpiakin kuitenkin käännellään ja väritetään sen mukaan, mitä mieltä puhuja on.

Siksi faktoja, joiden perusteella voisi keskustella, on vaikea hahmottaa. Mistä löytää luotettavaa, neutraalia tietoa, Saisio ihmettelee.

”Kyllä meillä pitäisi voida ihan rauhassa keskustella siitä, paljonko työperäistä maahanmuuttoa Suomessa tarvitaan ja paljonko humanitaarista, vaikkei siitä taloudellista tai sosiaalista hyötyä olisikaan.”

Monilla Saision seuraamilla verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa tällaiset ulostulot ovat kuitenkin aiheuttaneet pillastumista ja pilkkaa.

Kun kirjailija Kari Hotakainen huomautti kolumnissa, ettei suvaitsevaisuutta mitata netissä nappia painamalla vaan ”kylmissä ja hankalissa olosuhteissa”, Kansan Uutisten Kaasuputki-blogissa häntä syytettiin pian ”valkoiseksi varakkaaksi mieheksi”, joka piiloutuu puolueettomuuteensa.

Perään heitettiin vielä tökerö viittaus auto-onnettomuuteen, jollaisesta Hotakainen joku vuosi sitten vaivoin selvisi.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai Saision mukaan Facebookissa kritiikkiryöpyn niskaansa, kun hän 2016 käsitteli uudenvuodenpuheessaan ja valtiopäivien avajaisissa maahanmuuttoa ja vaati Eurooppaan suuntautuvaa kansainvaellusta paremmin hallintaan.

Saision mukaan väittelyilmapiirin kärjistämisen ja tarkkojen määritteiden vaatimuksen takana on yritys luoda järjestystä ­kaoottiseen maailmaan, hallita sitä jotenkin.

Se kielii epävarmuudesta, jonka keskellä ihmiset elävät.

”Monet asiat ovat tapahtuneet Suomessa aivan liian nopeasti, ja se vaikuttaa asenteisiin. Esimerkiksi maahanmuutosta odotetaan valmiita, jäsenneltyjä käsityksiä, mutta miten sellaisia voisi olla? Monia ihmisiä yksinkertaisesti pelottaa, ja se tulkitaan rasismiksi.”

Itse asiassa Suomessa on tapahtunut paljon ja nopeasti jo yli sata vuotta, teollisuuden murroksesta alkaen. Eri sukupolvien elämät ovat muuttuneet dramaattisesti, kun rakennemuutokset ovat seuranneet toi­siaan.

On jouduttu pikavauhtia sopeutumaan uusiin yhteiskunnallisiin tilanteisiin, muuttamaan maalta kaupunkiin, vaihtamaan elinkeinoa ja ammattia.

”Äidinäitini äiti syntyi 1800-luvulla ja eli elämänsä pienviljelijän vaimona. Vuosisadan vaihteessa syntyneestä äidinäidistäni tuli paperitehtaan työläinen. 1920-luvulla syntynyt äitini ehti elämässään olla muun muassa tarjoilija, myymäläapulainen ja sekatavarakauppias”, Saisio luettelee.

”Hän eli hyvin toisenlaisessa maailmassa kuin oma äitinsä, ja minun elämäni on ollut aivan erilaista kuin hänen. Sama pätee 1981 syntyneeseen tyttäreeni ja niin varmaan myös hänen tyttäreensä.”

Sen pohtiminen, millainen maailma lapsenlapsia kohtaa, kuuluu isoäidin osaan.

Sitäkin Pirkko Saisio on tehnyt jo vuosia: Elsa-tyttären kaksi lasta ovat nyt seitsemän- ja kaksivuotiaat.

Isovanhemmuudestaan Saisio julkaisi vastikään tarinakokoelman Spuuki Spaidermän ja raju Nonna (Siltala), jossa kertoo elämästä lapsenlasten rinnalla.

Merkinnät alkavat 2013, kun syntyy pieni poika, jolla on ”tulenpalava tukka”. Viiden vuoden päästä tätä seuraa ”zeniläinen” pikkusisar.

Vaikka muistiinpanot ovat enimmäkseen hauskoja, villejä ja hulvattomia, lasten tulevaisuuden ajatteleminen on myös raskasta, Saisio sanoo.

”Huoli maailmasta on nyt konkreettinen. Me elimme lapsuuden aikana, jolloin luonto oli loputon, mutta niin ei enää ole.”

Suomalaisessa tajunnassa luonto ja sen synnyttämä mytologia vaikuttavat silti yhä vahvasti, ja siksi Koivu ja tähti -näytelmäkin tapahtuu metsässä.

Siellä on huvila, huvilalla kesäiset rapujuhlat, joihin kirjailijan sanoin työntyvät ”humiseva erämaa, arvaamaton ja väkivaltaisesti liikehtivä joki, mykistetty luonto”.

Luontoyhteys elää, vaikka suomalaiset sitä laiminlyövätkin. Se on Saisiosta sääli, yksi lisäesimerkki siitä, että olemme jotenkin eksyksissä, myös toisiltamme.

”Kun on tutkittu, että itä- ja länsisuomalainen geeniperimä eroavat yhtä paljon toisistaan kuin italialainen ja suomalainen, on tehty myös johtopäätös, että emme ole kansakunta ollenkaan. Mutta onhan meillä kieli, mytologia, historia, kulttuuripohja!”

Hänestä niiden pitäisi riittää siihen, että arvostamme itseämme enemmän myös kansakuntana.

Ilman sitä ollaan epävarmoja, kyräillään, pelätään ja hyökätään.

”Vasta itseään arvostava osaa ottaa vaikutteita vastaan, suvaita ja oppia uutta.”
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Totuuden Puolesta kirjoitti:Nyt tulee Helsingin Sanomilta koulutusta punavihreässä kuplassa eläville suvaitsevaisille:
Helsingin Sanomat todellakin julkaisi tuon artikkelin, mutta itse "koulutus" on Saision mielipide, ei Hesarin toimituksen kanta.

Ihan hyviä pointteja Saisiolla on, mutten ole ihan varma siitä, että punavihreät olisivat ainoa porukka, joka pitää omaa maailmankuvaansa ainoana oikeana... Suppealla otannalla ja rajallisella kokemuksella uskallan väittää, että lähes jokainen pitää omaa maailmankuvaansa oikeana ja loogisena.

Mutta kyllä, on todella kannatettavaa astua kuplista ulos, kuulla erilaisia näkemyksiä ja testata omaa maailmankuvaa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jostain syystä muslimit eivät juuri tätä maailmankuvan testailua tee.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

PaxCow kirjoitti:Helsingin Sanomat todellakin julkaisi tuon artikkelin, mutta itse "koulutus" on Saision mielipide, ei Hesarin toimituksen kanta.
Päätoimittaja vastaa siitä mitä lehti julkaisee. En toki väittänytkään kyseessä olevan "Hesarin toimituksen kanta". Itseäni ei suoraan sanottuna kiinnosta paskaakaan mikä HS:n toimituksen kanta on koska heidän tulee raportoida asioista puolueettomasti journalismin sääntöjen mukaisesti.

Joka tapauksessa kannattaa lukea ajatuksen kanssa. Josko sieltä kuplasta pääsisi tämän avulla ulos.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017051 ... 8_u0.shtml
KRP:n analyysi väestöryhmien rikollisuudesta: jyrkkä ajatusmaailma voi lisätä kunniamurhia Suomessa

Tiistai 16.5.2017 klo 07.59

Keskusrikospoliisin tuoreessa analyysissä käsitellään suurimpiin turvapaikanhakijakansalaisuuksiin kohdistuneita rikosepäilyjä Suomessa.
Vuoden 2016 epäillyistä turvapaikanhakijoiden tekemistä pahoinpitelyistä iso osa tapahtui vastaanottokeskuksissa. Esimerkiksi täältä Liinaharjan vastaanottokeskuksesta poliisi otti kaksi tappelijaa kiinni huhtikuussa 2016.

Vuosien 2015 ja 2016 aikana Suomeen saapui kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita. Heistä suurin osa tuli Irakista, Afganistanista ja Somaliasta.

Keskusrikospoliisin analyysin mukaan turvapaikanhakijoiden yleisimmistä kansalaisuuksista suhteellisesti eniten rikosepäilyjä kertyy irakilaisille ja afganistanilaisille.

Analyysissä yhtenä selittävänä tekijänä eri kansalaisuuksia koskevien rikosepäilyjen määrän kasvulle on, että Suomessa asuvien tai oleskelevien irakilaisten määrä on lähes kolminkertaistunut vuoden 2014 jälkeen. Afganistanilaisten määrä on kasvanut viidenneksen. Rikosepäilyjen määrää voi KRP:n mukaan nostaa myös suomalaisten ilmoitusherkkyys ulkomaalaisen henkilön teoista.

KRP:n erikoistutkijan Tuija Hietaniemen mukaan kansalaisuuksiin perustuvaa rikoskehitystä tarkastellessa uhka väkivallan noususta yhteiskunnassa korostuu.

- Valitettavasti tilanne tarjoaa kasvupohjan myös jengirikollisuudelle, mikä on nähtävissä Ruotsissa. Asioille voidaan kuitenkin tehdä muutakin kuin potkia ihmisiä pois Suomesta. Missään nimessä viranomaisten ei pidä nostaa käsiä pystyyn uudenlaisten uhkien edessä.

Henki ja terveys

Henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikosepäilyt ovat kasvaneet irakilaisten keskuudessa voimakkaasti. Kun vuonna 2014 tuhatta Suomessa oleskelevaa irakilaista kohden kirjattiin 40 rikosepäilyä, vuonna 2016 epäilyjen määrä oli kasvanut 55:een. Analyysissä ei ole vastaavaa vertailutietoa suomalaisiin kohdistuneista rikosepäilyistä.

KRP:n mukaan Suomessa asui tai oleskeli viime vuonna 19 000 irakilaista ja 4 600 afganistanilaista. Afganistanilaisten keskuudessaan henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosepäilyjen kasvu oli voimakkaampaa kuin irakilaisilla.

Vuonna 2014 tuhatta afganistanilaista kohden kirjattiin 27 epäilyä henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Vuoteen 2016 mennessä kirjattujen epäilyjen määrä oli noussut 71:een.

KRP:n mukaan sotatilaan liittyvät kokemukset ja taistelijatausta lisäävät väkivalta- ja seksuaalirikosalttiutta. Vuonna 2016 tuhatta Suomessa oleskelevaa irakilaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä. Afganistanilaisten vastaava luku oli 10,9. Tuhatta suomen kansalaista kohtaan vastaava luku oli 0,3.

Irakilaisten tekemistä seksuaalirikoksista ja KRP:n analyysistä uutisoi viime viikolla Helsingin Sanomat.

Irakilaisten ja afganistanilaisten tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset ovat analyysin mukaan enimmäkseen samantyyppisiä kuin suomalaisten tekemät.

Tekijä on uhrille monesti jollakin tavalla tuttu ja usein teoissa käytetään hyväksi uhrin hyväuskoisuutta. Nuoria saatetaan houkutella mukaan tupakkaa ja alkoholia tarjoamalla.

Väkivalta perheessä

Kunniamurhat voivat lähitulevaisuudessa lisääntyä Suomessa, Keskusrikospoliisin raportissa todetaan.

Analyysistä käy ilmi, että irakilaisten ja afganistanilaisten tekemiksi epäillyistä väkivaltarikoksista merkittävä osa on perheen sisäisiä tekoja, joissa uhreiksi joutuvat perheenjäsenet. Vuoden 2016 pahoinpitelyepäilyistä suuri osa sattui vastaanottokeskuksissa ja asianomistajana oli saman maan kansalainen.

KRP:n erikoistutkijan Tuija Hietaniemen mukaan oman perheen sisällä tapahtuvasta lähisuhdeväkivallasta kertominen on vaikeaa suomalaisillekin, mutta tietyissä kulttuureissa erityisesti naisten tilanne on vieläkin kiperämpi.

Analyysi kertoo, että etenkin Lähi-idän maista tulevilla henkilöillä voi olla hyvin erilaisia käsityksiä sukupuolten asemaan liittyvistä normeista ja eri kulttuuriryhmien toimintatavat voivat poiketa toisistaan paljon.

- Tilanne on pakottava, jos suvun ja perheen normien vuoksi esimerkiksi naisen eroratkaisua ei hyväksytä. Tällöin naiseen voi kohdistua hyvin vakava väkivallan uhka. Sitä on hyvin vaikea paljastaa viranomaisillekaan, Hietaniemi sanoo.

Analyysissä todetaan suoraan, että sukunsa ja etnisen ryhmänsä mainetta jyrkästi puolustavien tulokkaiden määrän kasvu voi lisätä kunniamurhia Suomessa lähitulevaisuudessa.

- Emme voi puhua mistään kunniamurhatrendistä, mutta merkkejä varautumistarpeesta on havaittavissa, Hietaniemi sanoo.

Puuttuminen vaikeaa

Hietaniemi peräänkuuluttaa, että väkivaltaan liittyvien ongelmien ehkäisemisessä tarvitaan viranomaisten monialaista yhteistyötä riippumatta siitä, mitä kansallisuuksia sosiaaliset ongelmat koskevat.

Usein esimerkiksi perheväkivaltatilanteen päätyessä poliisille tilanne taustalla on jo äitinyt pahaksi. Poliisin näkökulmasta puuttuminen voi olla hyvin vaikeaa, koska tietoa perheiden sisäisestä tilanteesta ei välttämättä saada tarpeeksi nopeasti.

KRP:n analyysin mukaan maahantulijoiden seksuaali- ja väkivaltarikosten ennaltaehkäisyyn tarvitaan suunnitelmallista ja moniammatillista työtä.

- Esimerkiksi lähisuhdeväkivallan uhka eivät ole vain poliisia koskettava asia, vaan orastaviin tapauksiin pitäisi pystyä puuttumaan jo esimerkiksi sosiaalihuollossa. Aina perheiden huolestuttava tilanne ei tietenkään edes päädy viranomaisten tietoon. Ihan sama tilanne on suomalaisten perhesurmien kanssa, Hietaniemi sanoo.

Maahanmuuton vaikutusta rikollisuuteen pohditaan myös Rikoksentorjuntaneuvoston tänä vuonna julkaistussa katsauksessa.

Katsauksen mukaan maahanmuuttajien tietoisuus Suomen lainsäädännöstä ei ole yleisesti kovin hyvä. Tähän on havahduttu myös maahanmuuttajajärjestöissä. Valtionavustushakemuksissaan järjestöt ovat korostaneet, että maahanmuuttajat tarvitsevat lisätietoa lainsäädännön lisäksi esimerkiksi oikeusavusta.

KRP:n analyysissä mainitaan seksuaalirikoksesta epäillystä irakilaisesta, joka puolusti tekoaan olettamuksella siitä, että seksuaaliasioihin liittyvä lainsäädäntö Suomessa olisi vapaampaa kuin Irakissa.

Lisätietoa tarvitaan

Rikostorjuntaneuvoston katsauksessa on kiinnitetty huomiota myös maahanmuuttajanaisten yleisyyteen ensi- ja turvakotien asiakkaina. Apua väkivaltatilanteisiin saatetaan jättää hakematta kieleen ja kulttuuriin liittyvien ongelmien vuoksi. Lisäksi maahanmuuttajanaisten kokeman väkivallan on todettu hidastavan kotoutumista ja lisäävän riskiä syrjäytyä.

KRP:n analyysin mukaan eri kulttuureista tulevien ryhmien "väkivaltaistavista taustatekijöistä" tarvitaan nykyistä enemmän tietoa, jotta esimerkiksi lähisuhdeväkivaltaa voitaisiin vähentää.

- Hienotunteisuuden varjolla sikseen jäävät ongelmat voivat kasvaa nopeasti ja heikentää ratkaisevasti myös kulloinkin kyseessä olevien väestöryhmien asemaa, analyysissa todetaan.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tuli tuossa vaan mieleen, että mitäpäs jos täällä olisi ollut valmiiksi jotain väkivaltaisia uskontokuntia, jotka uskovat itsemurhan ja vääräuskoisten tuhoamisen autuuteen? Olisi helvetin hyviä "työpaikkoja" erinäiset vok-kuljetukset vaikka jollekin kuvitteelliselle äärilestalle, jolla olisi tällaiset mietteet. Rajoittaisi varmaan vetovoimaamme komeana ja lämpimänä maana tuollainen helvetintuli. Mikä kristittyjä nykyään oikein vaivaa muuten, hekin voisivat alkaa taantumaan kuten arkkivihollisensa ovat tehneet jo kohta 2 tuhatta vuotta?

Mahdollisia terroristeja tippuu muuten päivittäin yhä, tähän mennessä jo komeasti yli 2000 hlöä, vaikka kesä on vasta tulossa. Menisiköhän edes kymppitonni rikki tälle vuodelle, entäs edes 5000 miestä, koska olen havaitsemassa, että soturit ovat tilanneet itselleen morsiammia kotikonnuiltaan. Tai sitten turvallisuustilanne on liian huono jopa naisille näissä raukkamuslimimiesten maissa? Onko uutisissa kerrottu? Ei. Miksei? Viikottaisia tilastoja ei ole enää saatavilla tälle vuodelle. Tänks.

Eritreasta alkanut tippumaan väkeä enemmän kuin afgoja tahi somaleita. Lisää kehitysapua sinne heti, että saavat matkarahat kasaan muutkin kuin rosvot ja poliitikkosuvut.

Liikaa muslimiriskiä vaan kasataan ja nopeutetaan sitä "ajan kysymystä" tänne Suomeen. Toivotaan, että syövät räjähteensä paskana puurona ja kuolevat. Tai jotain, voisivat räjäyttää vaikkapa vääräuskoiset muslimit hevonvittuun, saa niistäkin pojoja, kuten maailmalta kuulemme.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Nyt täytyy myöntää se, että elän ihan omassa kuplassani. Ystävissäni ei ole yhtään suomi-ensiläistä. Vasemmistogänstät ei tykkää musta ku heidän mielestä oon liian raju. Rasmuslaisia saattoi olla yksi, mutta sen mies tappo sen Vaasassa ku pöljä akka halusi eron ja lapsille paremman kasvatuksen. Vastarintalaisia tai Odinilaisiakaan en tunne, vaikka ajatusmaailmansa tuttua onkin.
Mutta kokonaan mysteeri minulle näistä ääriliikkeistä on Rasmus, aluksi luulin että se on se bändi missä se vauva laulaa. Olinkin pirkule viekööt väärässä ja se sattui niin saatanasti päähän, kun kuulin että rasmuslaiset ovatkin ihmisiä ja heillä on kelpo ajatusmaailma. Miksi minä en tunne heistä ketään, koin olevani vähintäänkin vajukki ja siksipä perehdyinkin heidän maailmankatsomukseensa, sillä se on kuulemma se ainoa oikea.

He ymmärtävät ja pelastavat, ovat vähän kuin se sellainen porukka joka ajelee isolla piipaa-autolla ympäri kaupunkia ja hakee ihmiset pois liekeistä, joskus auttavat kuulemma kapisen lokinkin puusta jossain helsinkin r-aseman liepeillä. Jos kaikki ei mene kuten he haluavat, on linjat kuumana toisille viranomaisille. Mageeta elämää, minäkin haluan heti ostaa itelle tollasen. Saako jonkun räppäävän kotimatun kaupanpäälle, jos alkaa rasmuslaiseksi?
Rasmushorinaa ja suuri syntitaakka näissä ratkaisuissa.jpg
Rasmushorinaa ja suuri syntitaakka näissä ratkaisuissa.jpg (101.46 KiB) Katsottu 3725 kertaa
Heti kuitenkin valaistuin ja tuota ihanaa lämpöä haluan lähettää teillekin(ps. minulta voi ostaa myös parantavia kristalleja ja rakkaushoitoa, eikä tuo yläpuolella rasmuslaisille itketystä aiheuttava irakilainen ole mikään kansainvälinen pakolainen, vaan hakemuksia tehtaileva matu, jonka piikki oli vaan umpeutumassa, missähän majailee hän nyt?):

Sen verran opin eka tapaamisessa, että irakkilaisten maa on ihan helvetin vaarallinen ja siellä saattaa terroristi räjäyttää pommin tai ampua sinut ja kauniin rasmusperseesi milloin vaan, etenkin jos olet kristitty. Tuosta vaan pirhana vie, on ne rajua porukkaa ja tuon kun olisin tiennyt aina niin en olisi ikinä käynyt kirkossa. Muutenkinhan uskovaisuus on skandeissa aika paskalla tolalla, joten ei iso juttu ku jätän ne hommat. Irakilaiset ovat taas alkaneet hakeutumaan kirkkoon täällä Suomessa, vaikka tulevat sitten kotona varmasti ammutuksi. Bagdadiin ei kuulemma ole ees islameilla asiaa. Jännää porukkaa.

Ensi sunnuntaina, kun menen heidän kokoukseensa seuraavan kerran, aion kyllä kysyä että mikä ero se on muuten Bagdadilla ja Brysselillä muuten, tai Pariisilla, ku niihin paikkoihin voi mennä milloin vaan, vaikka se hitsin terroristi voipi räjäyttää pommin tai ampua sinut ja kauniin rasmusperseesi siellä ihan milloin vaan, kurkkusi auki viiltää ja tunkea kivekset suuhun kuten siellä Bataclanissa taannoin. Ne kyllä tietää tohonkin vastauksen ja täytyy kertoa teillekin sitten, jos muistan. Heips vaan ja kivakiva!

EDIT: Paria sanaa muutettu ku menin vaihtamaan kuvan paikkaa ennen julkaisua.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Uutissuomalainen: Turvapaikanhakijoita asuu jo sadoissa suomalaiskodeissa

Yli 400 turvapaikanhakijaa asuu tällä hetkellä suomalaisten vapaaehtoisten kodeissa, kertoo Uutissuomalainen.

Yli 400 turvapaikanhakijaa asuu tällä hetkellä suomalaisten vapaaehtoisten kodeissa, kertoo Uutissuomalainen. Määrä on kaksinkertaistunut syksystä 2015, jolloin kotimajoituksessa asui noin 200 turvapaikanhakijaa.
- Luku on nyt suurimmillaan ja kasvaa koko ajan, Mirka Seppälä Refugees Welcome Finland -verkostosta kertoo.

Kotimajoittajia on eniten pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa.

- On myös joitakin pienempiä paikkakuntia, joissa kotimajoittamisesta on tullut ihan buumi. Esimerkiksi Raaseporissa puhutaan jo Raasepori-ilmiöstä, koska siellä on tosi paljon kotimajoitusta väkimäärään nähden, Seppälä kertoo.

Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan yksityismajoituksessa asuu kaikkiaan noin 4  000 turvapaikanhakijaa. Suurin osa yksityismajoituksessa asuvista asuu sukulaisen tai tuttavan luona.

Migrin tuoreimpien tietojen mukaan viranomaisten ulottumattomiin on kadonnut paperittomia turvapaikanhakijoita yhteensä jo noin 5  000. Tilastoista ei käy ilmi, kuinka moni viranomaisilta kadonnut on asunut yksityismajoituksessa ja kuinka moni vastaanottokeskuksessa. Yksityismajoituksesta kadonneiden osuuden ei uskota olevan erityisen merkittävä.
- Kumpikin majoitusmuoto (yksityismajoitus ja vastaanottokeskus) on sellainen, jossa henkilöllä on vapaa liikkuvuus ja siten katoaminen on mahdollista molemmista, ylikomisario Ari Jokinen Poliisihallituksesta sanoo.

Iltalehti
25.5.2017 klo 05.00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
yläkerran emäntä
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Kesä 07, 2014 5:17 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja yläkerran emäntä »

No itsellä tai lähinnä kai lapsilla on aika paljonkin hyviä maahanmuutto taustaisia kavereita. Toisaalta ymmärrän jos tämän kaltaiset jutut lietsovat niin sanottua muukalaisvihaa.
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005228891.html
Ylen mukaan lahtelainen ravintola on pyörinyt kuukausia turvapaikanhakijoista koostuvan ilmaisen työvoiman turvin.
Lahtelaisessa ravintolassa on syksystä lähtien ollut "työkokeilussa" turvapaikanhakijoita, joille on maksettu palkkaa nolla euroa, kertoo Yle.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja Katja-Pia Jenu kertoo Ylen haastattelussa, että ravintolan kaikki työntekijät olivat paikallisen vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita. He olivat tehneet töitä ravintolassa kuukausia.

– Se, että ravintolan toiminta perustui täysin ilmaiselle työvoimalle, oli kyllä aika järkyttävää, Jenu sanoo Ylelle.

Kyseessä ei Ylen mukaan ollut TE-toimiston työharjoittelu, vaan vastaanottokeskuksen epävirallinen työkokeilu. Palkattomasta työkokeilusta oli sovittu Hennalan vastaanottokeskuksen ja ravintoloitsijan kesken.

Ylen mukaan vastaavia tapauksia on tullut ilmi muuallakin Etelä-Suomessa.
Jaana Oksanen

Ymmärrän jos tuosta paikallinen työtön ravintola alalle koulutettu ihminen tuohtuu. Toisaalta tuo on noiden turvapaikanhakioidenkin hyväksi käyttöä. Joten ei näin, jos halutaan että suomessa eletään jatkossa sovussa normi hyvinvointivaltio tavalla
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005237307.html


Tässä taas näitä "ullatus" tuloksia,jotka ei kai oikeasti ullata enää ketään. :roll:
Vastaa Viestiin