Staffan Sevónin murha Sipoossa 23.7.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
matolaatikko
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2016 2:21 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja matolaatikko »

Ei tapauksessa loppupeleissä ole mitään monimutkaista. Sekä uhri, että tekijä työskentelivät yhdessä kovimmista talouselämän painekattiloista. Varmaan molemmat oli, elämä on vain osa työtä tyyppejä.Tuli jotain esimiehen taholta ja sen jonkin seurauksena tekijä otti lopputilin, putosi kelkasta, katkeroitui ja hautoi itselleen asiasta umpikujan.
SFS
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Elo 05, 2018 6:55 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja SFS »

Scarlett kirjoitti:Siitä rahapuolesta sen verran, että ansidonnaista 11 000 Euron kuukausipalkasta saa vain noin 3300 Euroa, käteen noin 2000 johtuen ansiotuloja ankarammasta verotuksesta. Sillä elää kuitenkin ihan mukavasti, useat eivät saa edes palkkaa tuon vertaa. Mutta kun se loppuu, saa peruspäivärahaa sen 570 Euroa käteen ja asumistukea. Käteen jää asunnon jälkeen se minimi eli 500 Euroa. Se varmasti kiristi myös hermoja tässä viime aikoina. Sitten samaan aikaan luet lehdestä, kuinka se keskinkertainen, hienolla suvulla "ratsastava" ja vielä hitlerimäinen pullistelija saa taas uuden duunin. En sano, että SS olisi ollut keskinkertainen tai hitleri tai ratsastanut suvullaan, mutta tottakai sitä alkaa noin ajatella, jos on huonoja muistoja.
Olen samaa mieltä. Lisäksi kun aktiivimalli alkaa kutistaa työmarkkinatukea entisestään, katkeruus vie voiton, etenkin kun murhaajalla oli selvästi erittäin hyvät matemaattiset älylliset kyvyt, joita hän varmaan olisi mielellään käyttänyt töissä. Turhauttavaa on, kun ei saa käyttää ja näyttää kykyjään. Tyypillistä on tietenkin myös hakea syitä omaan työttömyyteen muista kuin itsestä johtavista seikoista, vaikkapa ex-pomosta, jonka katsoo aiheuttaneen työttömyytensä.

Mietin myös sitä, olisiko tappaja ottanut jossakin kohtaa liian suuren riskin sijoituksissa ja pomo joutunut vastuuseen siitä tai vain arvostellut SS:ää tai ollut jopa liian hyvä työntekijä, parempi kuin SS. Tutkimattomia ovat monien työpaikkojen suosikki- ja inhokkisysteemit. Ihmeen vähän Suomessa tuntuu olevan tällaisia kostotapauksia entisiä pomoja kohtaan.
- Mus uni non fidit antro. -
Marshall
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 10:14 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Marshall »

multsi kirjoitti:Lähtenyt oma-aloitteisesti työpaikalta, joskin lievästi katkeroituneena, jonka jälkeen 2,5v päästä päättää teloitusmurhata vanhan esimiehensä..? kyllä tässä välissä on pakko jotain muutakin olla tapahtunut.
Missään ei ole sanottu tietääkseni, että lähti oma-aloitteisesti työpaikalta, vaan otti itse lipputilin. Se on ihan eri asia. Jo kauan on tehty näitä, että tarjotaan vuoden tai puolen vuoden palkka kun irtisanoutuu itse, koska oikeita irtisanomisperuteita ei yrityksen puolelta ole, tai niitä ei haluta käyttää. Viesti siinä on kuitenkin sama, haluamme että lähdet.
Samaa mieltä siitä, että lopulliset tekoon johtaneet syyt ovat tulleet ihan viime aikoina.
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja khl »

No noi itse otetut lopputilitkin voi olla vähän niin tai näin?
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2473
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Miksi sängystä vatsallaan? Jos sillä nyt on merkitystä. Ehkei ollut sopivaa tuolia mihin sitoa mutta olisihan uhri voinut olla polvillaankin esim.lattialla. Kertooko tuo nyt mitään mistään..? Ei kai uhria ollut 'muuten' nöyryytetty ennen ampumista.
Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

MissMallard kirjoitti:Miksi sängystä vatsallaan? Jos sillä nyt on merkitystä. Ehkei ollut sopivaa tuolia mihin sitoa mutta olisihan uhri voinut olla polvillaankin esim.lattialla. Kertooko tuo nyt mitään mistään..? Ei kai uhria ollut 'muuten' nöyryytetty ennen ampumista.
Tuskin sillä mitään sen erityisempää syytä on, mutta jos uhria käskytetään aseella jo ovelta lähtien, niin voisin luullä että uhria käsketään kävellä edellä pysytellen itse uhrin selän takana, jolloin yllätysliikkeille jää vähemmän tilaa. Jos komennat uhrin sänkyyn selälleen, siihen voi olla aseen kanssa haasteellista mennä nippusiteiden kanssa räpeltämään, turvallisempaa kun uhri on vatsallaan, voi käskeä kädet selän taakse ja mennä sen jälkeen uhrin päälle ja laskea vaikka aseen siksi aikaa kuin sitoo kädet. Toinen kysymys on, miksi uhri ylipäänsä piti sitoa.
multsi
Sabrina Duncan
Viestit: 376
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja multsi »

varmaan sitominen on tapahtunut "keskustelun" helpottamiseksi. Eli sidottu ja sen jälkeen avauduttu, että mikä hiertää ja haluttu uhrin ymmärtävän millä tavoin on tehnyt väärin tekijän mielestä häntä kohtaan.
Peter Off
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Elo 18, 2017 5:45 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Peter Off »

Onko siis poliisi jo sulkenut pois tavallisen ryöstön - ehkä tiesi että pomolla on rahaa kassakaapissa tai numerotilejä Sveitsissä ja yritti käydä selvittämässä niitä?
Sammutuspeite
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 4:13 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Sammutuspeite »

Mtv:n jutun mukaan uhrin alaikäinen tytär oli löytänyt hänet tiistaina 24.7.2018. Varmasti traumatisoiva tilanne nuorelle naiselle.

Sellaista spekulatiivistä skenaariota olen miettinyt, että uhri sai esimiehen asemassa tietää tekijän käyttävän jotain laittomia aineita, ja pakottanut tämän irtisanoutumaan salkunhoitajan paikalta. Eikös noilla jetset-aloilla kokkeli ja kaiken maailman nippelit ja nappelit ole osa seurapiiribileiden jatkoja?
"Poltettu maa ja palavat sillat antavat kasvualustan paremmalle huomiselle ja paremmille yhteyksille. Tarvittava muutos on niin raju, että tanner tömisee ja aitaa kaatuu." - Lapsen usko
Marshall
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 10:14 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Marshall »

Mikä siinä alassa nyt niin jetsettiä on. Siellähän sijoitellaan ihmisten eläkemiljardeja jotka tukee sinne mitään tekemättä joka kuukausi ilmaiseksi pelirahaksi, kuin manulle illallinen. Ovat siis köytännössä verottaja, kuten valtiokin. Tätä sijoittamista tekee varmaan kaikki vakuutusyhtiöt, kun sitä rahaa vaan tulee ja tulee, eikä voi miltään. :)
Inhottavaa realismia kaiken hypetyksen jatkeeksi
Gagarin
Olivia Benson
Viestit: 701
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Täällä on pohdittu paljon tappo/murha-käsitettä ja jopa lainattu rikoslaista murhan tunnusmerkistöjä. On myös asiallisesti ja pätevästi todettu, että ei jonkin tunnusmerkin täyttyminen sinänsä tee surmatyöstä murhaa. Katsotaan nyt ne "viralliset" tulkintaohjeet:

Kun eduskuntamme sai rikoslain valmisteluasiakirjat nokkansa eteen, niin papereissa määriteltiin törkeys (vakaa harkinta, erityinen raakuus ja julmuus, jne.) seuraavalla tavalla.
Säännöksen soveltaminen edellyttäisi aina kokonaisharkintaa. Tunnusmerkistössä on käytetty törkeiden rikosten tavanmukaista kokonaisharkintalauseketta, vaikka henkirikokset ovat yleensä rikoksina aina törkeitä. Tässä yhteydessä törkeys viittaa nimenomaan tapon perustunnusmerkistöön eikä teon arvosteluun rikoksena sinänsä. Vasta surmaaminen, joka on tapon perustunnusmerkistöä selvästi törkeämpi, voidaan arvioida murhaksi.
Lähtökohtaisesti Suomessa tehdyt "murhat" ovat aina tappoja. Vasta kokonaisuudessaan "selvästi törkeämpi" tappo on murha. Tässä on perinteisesti pidetty hyvin korkeaa kynnystä.

Mitä poliisin kommentteihin tulee, niin poliisi tutkii kaikki tapaukset jollakin oletetulla rikosnimikkeellä. Tällä on merkitystä poliisille itselleen (esim. pakkokeinojen käyttö). Vasta syyttäjä ratkaisee millä nimikkeellä asia viedään oikeuteen.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

khl kirjoitti:No noi itse otetut lopputilitkin voi olla vähän niin tai näin?
Näin. Heitetään almu työntekijän suuntaan, jotta cv/työtod. ei kertoisi työsuhteen päättyneen ihan oikeisiin potkuihin. On usein käytetty metodi hlökohtaisten ongelmien takia annettaviin potkuihin. Epäilen juuri näin käyneen ja sitten tapahtunut vielä jotain, mistä tappaja syyttänyt uhria ja se on ollut kuin räkälimppi sokean tyhjään silmäkuoppaan, se viimeinen loukkaus. Joko tekijä laittanut alkukesästä psykoosit tulille tai sitten jotain on ihan oikeasti tapahtunut, kun muistetaan häntä kuvatun analyyttiseksi asiatyypiksi, eikä miksikään asioita kuvittelevaksi sekopääksi.

Ehkä on kosto lähtenyt lapasesta tai sitten ei olekaan ollut niin kylmä jätkä mitä itse kuvitteli, eikä kyennytkään elämään itsensä kanssa. Olen melko varma, että tappaja jätti jälkeensä kirjeen missä kertoi miksi teki mitä teki. Tunnollisuus on vaikeasti karistettava luonteenpiirre ja tämä henkirikoskin on ehkä merkki siitä – vaikea jättää asioita puolitiehen tai tehdä sinne päin?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
DJd-sol
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 10:26 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja DJd-sol »

Marshall kirjoitti:Mikä siinä alassa nyt niin jetsettiä on. Siellähän sijoitellaan ihmisten eläkemiljardeja jotka tukee sinne mitään tekemättä joka kuukausi ilmaiseksi pelirahaksi, kuin manulle illallinen. Ovat siis köytännössä verottaja, kuten valtiokin. Tätä sijoittamista tekee varmaan kaikki vakuutusyhtiöt, kun sitä rahaa vaan tulee ja tulee, eikä voi miltään. :)
Inhottavaa realismia kaiken hypetyksen jatkeeksi
Ei alassa mitään jetsettiä olekaan. Ehkä ensimmäisen kesän kyltereillä lähtee ajoittain mopo käsistä Kaivohuoneella tai Kallen torstai-illoissa, mutta siinäpä se. Hollywood antaa aavistuksen verran väärän kuvan alasta.

Totta kai jokainen eläkevakuutusyhtiö sijoittaa varansa. Ei kai muita vaihtoehtoja oikein ole? Eläkkeiden turvaamiseksi sijoituksille pitäisi saada vielä jonkinlainen tuottokin järjellisellä riskitasolla ja se on helpommin sanottu kuin tehty tämän päivän korkoympäristössä.

Vinkki: Vähän turha kirjoittaa paheksuvaan sävyyn eläkeyhtiöiden sijoitustoiminnasta, jos oma ymmärrys asiasta on nollatasolla.
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 495
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

Susku London kirjoitti:IltaLehdessä kerrotaan (boldaukset minun):

"Sipoon murhasta epäilty halusi nimenomaan surmata uhrinsa. Näin uskoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen.

- Tiedämme tarkkaan, kuinka kauan hän on siellä asunnolla ollut. Vaikuttaa siltä, että surmaamistarkoitus on ollut, Minkkinen kertoo.

Iltalehden tietojen mukaan murhaaja olisi viipynyt uhrin asunnolla alle tunnin. Minkkinen ei kuitenkaan suostu kommentoimaan aikaa tarkemmin.

- Mutta ilmeisesti tämä surmaamistarkoitus on ollut jo asunnolle mennessä. Siihen kaikki vähän viittaa. Aika määrätietoisesti on toimittu."
Minkkinen uskoo, vaikuttaa siltä, ilmeisesti on ollut, kaikki vähän viittaa siihen...

Ei kuulosta ollenkaan vakuuttavalta. Lähes tunnin oleskelu surmapaikalla viittaa kyllä aivan johonkin muuhun kuin pelkästään selkeään surmaamistarkoitukseen. Ryöstömotiivia tukisi nimen omaan pitkä paikalla vietetty aika pengottaessa ja etsittäessä esim. juuri pankkitunnuksia. Spekulaatio, että uhri olisi päästänyt epäillyn sisään vapaaehtoisesti, ei sekään suoranaisesti paljasta, että tekijä on ollut naamioitumaton. Poliisi on kertonut, että uskoo epäillyn liikkuneen ainakin osittain (sadeviitalla) naamioituneena lähistöllä.

MItä tutkinnanjohtaja sitten pitääkin uskomustensa perusteena, sitä hän ei suostu kertomaan vaikka tapauksen selvittämisintressin kannalta avoimemmalla tiedottamisella ei olisi enää mitään merkitystä. Ettei vaan ole köykäiset jauhot pussissa.

Tällä palstalla varmaan muistetaan hyvin Juha Louhi os Turunen, joka hänkin tunkeutui sinisilmäisyyttään oven avanneen uhrinsa kotiin, sitoi, vangitsi ja uhkasi niskalaukauksella. Lisäksi Turusella oli pitkälle sama harrastustausta. Hänkin ainakin väitti valmistautuneensa itsemurhaan kiinni jäädessään. Ei sitten kuitenkaan toteuttanut sitä uhkaustaan.

Jos Turunen olisi menettänyt jostain malttinsa ja ampunut kaksi reikää uhrinsa niskaan, vihjailisiko poliisi siinäkin tapauksessa rikoksen paljastumista seuraavalla viikolla, että määrätietoinen murhaaja oli liikkeellä?

Tämä tapaus on kuitenkin yhä mysteeri, kaikki spekulaatiot nojaavat hyvin niukkaan fakta-aineistoon.
kukkanen_
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Elo 06, 2018 3:41 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja kukkanen_ »

https://www.facebook.com/karohamalainen ... 5289445613

Tuo juttu oli todella mielenkiintoinen. Kannattaa lukaista!!
Vastaa Viestiin