Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2539
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Dubaissa kadonneen Tiinan tapauksesta lehdistötilaisuus Lontoossa. Lehdistötilaisuudessa on määrä olla paikalla itse Tiina sekä ranskalainen ex-vakooja Hervé Jaubert, joka niin ikään katosi samassa yhteydessä. Sheikha Latifa on edelleen kateissa.



Tiedotustilaisuuden piti alkaa kello 14, mutta alku viivästyy.https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005638382.html

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1897
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Ihme että vapauttivat Tiinan ja sen ranskalaishemmon - napppiniskaan ja mereen, niin kukaan ei ois koskaan kuullutkaan mistään pakoyrityksestä. Taitaa uae:n päällikkö ollut hyvällä tuulella ja kuvitellut, että allekirjoittamalla papereita ja soittelemalla uhkaussoittoja em. henkilöt ovat hiljaa.
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

kissafani
Parranpäristäjä
Viestit: 86
Liittynyt: La Kesä 18, 2016 3:42 pm

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja kissafani »

Hesarissa on Tiinan haastattelu mutta vain tilaajat pääsee lukemaan. Onko jutussa uutta tietoa keissistä?

jayroot
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 8:01 pm

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja jayroot »

Tiina Jauhiainen auttoi Dubain prinsessaa dramaattisella pakomatkalla – kertoo koko tarinansa: ”Hän oli paras ystäväni”

Prinsessaa pakoyrityksessä auttanut Tiina Jauhiainen kertoo, että tapahtunutta on yhä vaikea käsittää.

Tiina Jauhiainen, 41, ei ole kuullut mitään ”parhaasta ystävästään” sheikha Latifa al-Maktoumista epäonnistuneen maastapaon jälkeen. Tiina uskoo, että Latifa on tällä hetkellä jossain eristettynä ulkomaailmasta.

– Luulen, että hän on lukittuna jossain ja luultavasti myös lääkittynä. Hänellä ei varmasti ole puhelinta eikä mitään yhteyttä ulkomaailmaan.

Jauhiainen kertoi IS:lle eilen Lontoossa, miten joutui mukaan erään maailman vaikutusvaltaisimman hallitsijan tyttären maastapaon järjestämiseen.

Detained in Dubai -järjestön Lontoossa järjestämässä lehdistötilaisuudessa Tiina ja ranskalais-amerikkalainen ex-vakooja Hervé Jaubert kertoivat omin sanoin tapahtumaketjusta, jossa kaksikko katosi samanaikaisesti Dubain hallitsijan tyttäreksi esittäytyneen sheikha Latifa al-Maktoumin kanssa.

Nyt, vajaa kuukausi Suomeen paluunsa jälkeen Tiina kuvailee, että hänelle on edelleen ajoittain vaikea käsittää tapahtunutta; pakoa, sieppausta ja lähes kahden viikon vankeutta.

– Jotenkin tuntuu vielä siltä, että tapahtuiko se ollenkaan. Se oli niin uskomatonta, ja muutti elämäni täysin. En olisi koskaan uskonut, että tällaista olisi voinut tapahtua.

Hän kertoo voivansa tällä hetkellä hyvin, vaikka onkin huolissaan ystävänsä puolesta.

– Hän oli paras ystäväni.

Kuva
Tiina Jauhiainen kertoi Dubain prinsessan pakoyrityksen vaiheista tiedotustilaisuudessa Lontoossa torstaina. (KUVA: Joonas Salo / IS)

TIINA kertoo tutustuneensa sheikha Latifaan vuonna 2010. Latifa otti häneen yhteyttä, koska halusi oppia brasilialaista taistelulajia capoeiraa, jossa Tiina antoi tunteja. Kiinteistöalalla työskennellyt Tiina asui tuolloin Dubaissa mutta oli töissä Abu Dhabissa.

– Tutustuimme, kun hän otti minuun sähköpostilla yhteyttä tiedustellen yksityistunteja capoeiraan, jota halusi oppia. Menin tapaamaan häntä Dubaihin, ja annoin hänelle tunteja. Sitä kautta ystävystyimme.

Tiina kertoo, että naiset harrastivat yhdessä etenkin urheilua.

– Myöhemmin aloimme myös hypätä laskuvarjolla ja kaikkea muuta. Latifa oli kiinnostunut esimerkiksi joogasta ja meditaatiosta. Mutta hänellä oli myös paljon rajoituksia, esimerkiksi tiukat kotiintuloajat.

Tiina kertoo, että naiset ystävystyivät tuntemiensa vuosien aikana, mutta vasta myöhemmin Latifa uskaltautui avautumaan hänelle ja kertoi muun muassa koettelemuksistaan isänsä määräysvallassa. Aluksi Latifa oli ujo ja varautunut, mutta vuosien varrella hänestä tuli sosiaalisesti itsevarmempi.

Kuva
Tiina Jauhiainen uskoo, että hänen ystävänsä sheikha Latifa al-Maktoum (kuvassa) on tällä hetkellä jossain eristettynä ulkomaailmasta. (KUVA: Kuvakaappaus / YouTube)

TIINA sanoo Latifan kertoneen hänelle vuonna 2016, että oli yrittänyt karata isältään jo aiemmin. Tiina sanoo päättäneensä auttaa ystäväänsä tämän pakomatkassa, kun Latifa lopulta pyysi häneltä apua.

– Kesällä 2017 hän pyysi minua auttamaan pakosuunnitelmassa Dubaista.

Tiina ja sheikha Latifa lähtivät matkaan yhdessä ranskalais-amerikkalaisen ex-vakoojan kanssa helmikuun lopulla. Tiinan mukaan tarkoitus oli matkata Omanista vesiteitse Intiaan ja lentää sieltä Yhdysvaltoihin.

– Latifa olisi hakenut sieltä poliittista turvapaikkaa.

Myös Tiina oli valmis muuttamaan pakomatkan lopuksi pois Dubaista.

– Olin tyhjentänyt asuntoni, eikä minulla ollut minkäänlaista suunnitelmaa palata takaisin.

KAHDEKSAN päivän merimatkan jälkeen seurueen pakoalukseen kuitenkin rynnäköitiin, ja Tiina sekä ranskalainen ex-vakooja Herve kuljetettiin takaisin Arabiemiraatteihin. Sheikha Latifan kohtalosta hän ei ole tuon hetken jälkeen kuullut.

– Sinä iltana 4. maaliskuuta olimme hytissä, koska ajattelimme, että voisimme nukkua vähän aikaa. Sitten kuulimme yläkannelta ääniä, jotka kuulostivat kuin aseen laukauksilta. Menimme peloissamme kylpyhuoneeseen ja halasimme toisiamme. Jossain vaiheessa hytti täyttyi savusta, ja jouduimme menemään yläkannelle, koska emme enää pystyneet hengittämään.

Tiinan kuvailee kannella käynnistynyttä tilannetta erittäin pelottavaksi.

– Siellä oli vastassa intialaisia kommandoasuun pukeutuneita miehiä. He sitoivat kätemme, pakottivat meidät kannelle makaamaan ja uhkailivat ampua. Myöhemmin Latifa vietiin pois aluksesta. Sitten Arabiemiraattien sotilaat ottivat aluksen haltuunsa. Seuraavana päivänä käännyttiin takaisin Arabiemiraatteihin.

Kuva
Latifa pyysi Jauhiaista auttamaan paossa. Heidän avukseen tuli ranskalais-amerikkalainen ex-vakooja Hervé Jaubert (kuvassa vas.). (KUVA: Joonas Salo / IS)

TIINAN mukaan hänet ja pakoaluksen omistaja Hervé Jaubert kuljetettiin Arabiemiraatteihin, jossa heitä pidettiin vangittuina lähes kaksi viikkoa.

– Saapuessa minulla oli silmät sidottuina, joten en tiennyt, missä päin olin.

Tiinan mukaan häntä kuulusteltiin useaan otteeseen ja useita tunteja putkeen.

– Minua pelotti tosi paljon. Kuulustelu jatkui läpi yön. Kuulustelijat olivat aggressiivisia ja tekivät pilkkaa naisten oikeuksista.

Tiina sanoo, että hänen on vieläkin vaikea puhua päivistä, jotka hän vietti vankeudessa.

– He sanoivat, että tekoni oli vähän kuin olisin puukottanut hallitsijaa selkään, koska autoin hänen tytärtään karkaamaan. Ensi alkuun uhkailtiin kuolemantuomiolla ja elinkautisella vankeudella.

KUN TIINA vihdoin pääsi vapaaksi, hänet kuljetettiin suoraan lentokentälle.

– He veivät minut lentokoneeseen asti. Luulen, että mediahuomio auttoi, koska jossain vaiheessa kuulusteluja heidän asenteensa muuttui, ja he esimerkiksi lopettivat puhumisen kuolemantuomioista. He olivat ystävällisempiä, mutta tämä oli varmaan siksi, etten puhuisi medialle.

Tiina lensi vapauduttuaan Arabiemiraateista Suomeen. Hän kertoo saaneensa vapaaksi päästyään useita uhkauspuheluita Arabiemiraateista.

– He muistuttivat siitä sopimuksesta, joka minut pakotettiin allekirjoittamaan. Ja sanoivat, että minut voidaan tuoda takaisin mistä tahansa, eli etten saa puhua kenellekään.

Tiina kuitenkin sanoo, ettei aio olla vaiti, koska toivoo, että kansainvälinen mediahuomio auttaisi hänen ystävänsä vapaaksi.

– Alussa minua pelotti, mutta sitten totesin, ettei hiljeneminen auta Latifaa.

– Kun asia tuli julkiseksi, ei minua pelota enää niin paljon. Minua on silti neuvottu, ettei kannata matkustaa EU-maiden ulkopuolelle. Lähi-itään en suunnittele enää meneväni.

Tiina sanoo, että hänen tulevaisuutensa ja tuleva asuinpaikkansa on tällä hetkellä auki. Hän aikoo toimia yhdessä Detained in Dubai -järjestön kanssa sheikha Latifan auttamiseksi.

– Suunnitelmat ovat auki. Asun ehkä virallisesti Suomessa, mutta saa nähdä miten seuraavien viikkojen aikana tämä tilanne muuttuu. Luulen, että tämä Latifan vapaustaistelu tulee viemään meidän puolelta aika paljon aikaa.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005641166.html

Ihmeen vähällä huomiolla tämä tapaus, onhan tämä ihan käsittämätön kuvio. Tiina on todella rohkea nainen joka halusi auttaa hyvää ystäväänsä olemaan vapaa ja otti samalla suuren riskin, hienoa että hän uskaltaa puhua näistä asioista. Nyt tarvittaisiin kovaa painostusta medialta ja länsimailta,että saataisiin luotettavaa tietoa Latifan tilanteesta.

Rikkauksilla ei ole kyllä elämässä merkitystä jos ei ole vapaa tekemään mitä haluaa. Niinhän se jo Disneyn Aladdinissa huomattiin, että prinsessa Jasmin oli vain vanki kultaisessa palatsissaan, joka tahtoi vain olla vapaa. Niinkuin Latifa. Toivottavasti hän vielä pääsee pois hirviömäisen isänsä otteesta.

Laconic
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Helmi 15, 2018 12:08 am

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja Laconic »

Maassa maan tavalla. Tiinan olisi kannattanut etsiä prinsessaystävälleen aviomies, niin tämä olisi päässyt isänsä holhouksesta.

Tuollaiset yli kolmekymppiset naimattomat tyttäret ovat muslimi-isälle pelkkä taakka holhottavana. Sheikille olisi taatusti ollut helpotus päästä jo vihdoin tästäkin tyttärestään eroon kasvonsa säilyttäen oman kulttuurinsa mukaan.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4520
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Dubain hallitsijan tyttären ja suomalaisen Tiinan pakomatka: Intialaislehti esitti hätkähdyttävän väitteen purjealukselle tehdystä rynnäköstä

Julkaistu: 1.5. 7:37

Business Standard -lehden lähteiden mukaan käsky operaatiosta olisi tullut suoraan Intian pääministeriltä.

Dubaista maaliskuun alussa kadonneen suomalaisen Tiina Jauhiaisen tapaus nousi otsikoihin maaliskuussa. Suomeen sittemmin palannut Jauhiainen on kertonut auttaneensa ranskalaisen ex-vakoojan Hérve Jaubertin kanssa Dubain hallitsijan tytärtä, sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoumia pakenemaan kotimaastaan.

Kolmikko oli edennyt käytössään olleella purjealuksella Intian rannikon edustalle, kun alukselle tehtiin rynnäkkö. Al-Maktoumia ei ole tämän jälkeen nähty, mutta hänet kuljetettiin tiettävästi takaisin Dubaihin Jauhiaisen ja Jaubertin lailla.

Intiassa ilmestyvän Business Standard -lehden väitteen mukaan määräys alukselle tehtävästä rynnäköstä tuli itseltään pääministeri Narendra Modilta. Lehti kertoo saaneensa tiedon ”useilta korkea-arvoisilta hallituslähteiltä”.

Business Standardin väitteestä uutisoi myös Washington Post.

Lähteiden mukaan Modi olisi antanut määräyksen sen jälkeen, kun kansallisesta turvallisuudesta vastaavat viranomaiset olivat kertoneet rynnäkön olevan välttämätön Intian terrorisminvastaisten ja strategisten intressien turvaamisen kannalta.

Intia ei vahvista eikä kiistä

Business Standardin mukaan maaliskuun 4. päivänä tehtyyn operaatioon osallistui kolme rannikkovartioston alusta, helikoptereita sekä merialuetta tarkkaileva lentokone. Operaation tapahtuessa Yhdysvaltain lipun alla oleva Nostromo-niminen purjealus oli noin 50 kilometrin päässä Intian Goan osavaltion rannikosta.

Intian hallinto ei ole toistaiseksi vahvistanut tai myöskään kiistänyt tapahtunutta. Ulkoministeriön tiedottaja sanoi Business Standardille, että kyseisenlaista tapausta ei ole tullut ministeriön tietoon. Rannikkovartiosto ei halunnut kommentoida asiaa lehdelle.

Lehden haastattelemat, rannikkovartiostoa lähellä olevat lähteet ovat kuitenkin kertoneet, että operaatio käynnistettiin sen jälkeen, kun Dubain hallitsija ja Arabiemiraattien pääministeri, sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoum oli lähettänyt henkilökohtaisesti viestejä, joissa hän pyysi apua tyttärensä ”siepanneen” purjealuksen pysäyttämiseen.

Jauhiaisen ja Jaubertin mukaan al-Maktoum luovutettiin Arabiemiraattien viranomaisille jo rynnäkön yhteydessä siitä huolimatta, että hän ilmoitti hakevansa turvapaikkaa. Kolmikon oli ollut tarkoitus rantautua Goalle ja edetä sitä kautta Yhdysvaltoihin.

Lähteiden mukaan operaatio ei ollut laiton, sillä viranomaisilla on oikeus pysäyttää maan aluevesillä ja niiden läheisyydessä liikkuvat ulkomaalaiset alukset muun muassa tulli- ja siirtolaislainsäädännön nojalla.

– Tässä tapauksessa toimimme, koska saimme tiedon, että aluksella olleita henkilöitä etsittiin Arabiemiraateissa tehdyn rikoksen johdosta, lähde kertoi Business Standardille.

Terroriepäilty luovutettiin Intiaan pian rynnäkön jälkeen

Lontoossa asuvan lakiasiantuntijan Abhimanyu George Jainin mukaan operaation toteuttaminen ilman virallista avunpyyntöä ja tarkempia faktoja saattoi kuitenkin rikkoa vähintään Intian velvoitteita, mikäli se tehtiin siirtolaisuuslailla perusteltuna.

Jainin mukaan Latifa al-Maktoumin palauttaminen rikkoi myös ”sekä kansainvälisiä että intialaisia lakeja”, mikäli Intia oli tietoinen siitä, että nainen saattaa joutua kidutetuksi Dubaissa. Ennen katoamistaan al-Maktoum oli julkaissut videon, jolla hän esitti voimakkaita väitteitä isästään ja kertoi joutuneensa aiemmin vangituksi ja kidutetuksi Dubaissa.

Hallituslähde myönsi Business Standardille, että Intia ei saanut virallista avunpyyntöä al-Maktoumin palauttamisesta kotimaahansa.

– Meidän täytyy kunnioittaa toisten maiden lakeja, sisäisiä poliittisia instituutioita sekä intressejä, jos me haluamme samanlaista kohtelua vastineeksi, lähde totesi.

Intialaislehdissä on uutisoitu jo aiemmin, että operaatio tapahtui samoihin aikoihin, kun Intian ja Arabiemiraattien viranomaiset olivat neuvottelemassa Mumbain vuoden 1993 terrori-iskusta epäillyn Farooq Yasin Mansoorin luovuttamisesta Intiaan. Mansoor palautettiin kotimaahansa 8. maaliskuuta.

Maat ovat tiivistäneet viime aikoina yhteistyötään myös energiasektorilla.

Dubain viranomaiset ovat olleet vaitonaisia tapahtuneesta, mutta emiraatin hallintoa lähellä oleva lähde kertoi Washington Postin mukaan aiemmin tässä kuussa, että al-Maktoum on Dubaissa.

Anna Nuutinen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005663083.html
????? ?? ??????.

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Ulkomaat

Suomalaisen kunto-ohjaajan kanssa karannut Dubain prinsessa on yhä kateissa – ihmisoikeusjärjestö vaatii Emiraatteja paljastamaan, missä prinsessa Latifa on

Arabiemiraattien prinsessa Sheikha Latifan olinpaikasta ei ole kuultu kahteen kuukauteen.

Kuva
Latifa Al Maktoum nauhoitti ennen pakoaan videon, jossa hän syyttää isäänsä vapautensa riistämisestä. Video julkistettiin pidätyksen jälkeen. (KUVA: Youtube)

Ville Similä HS
Julkaistu: 5.5. 18:16

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vaatii Arabiemiraatteja paljastamaan, missä kaksi kuukautta kateissa ollut prinsessa on.

Prinsessa Sheikha Latifa Bint Mohammed al-Maktoun karkasi suomalaisen kunto-ohjaajansa Tiina Jauhiaisen kanssa Arabiemiraateista maaliskuun alussa. Prinsessa on kertonut olleensa käytännössä vankina maassaan.

Kaksikko karkasi naapurimaan Omanin kautta ja jatkoi Omanista veneellä kohti Intiaa. Heidät otettiin kiinni Intian Goan rannikolla ja palautettiin Arabiemiraatteihin.

Jauhiainen päästettiin maaliskuun lopussa lentämään Suomeen. Arabiemiraatit takavarikoivat Jauhiaisen tietokoneet. HS kertoi Jauhiaisen tarinan huhtikuussa julkaistussa artikkelissa.

Sheikha Latifasta ei ole kuultu sen jälkeen. Arabiemiraatit ei ole kommentoinut asiaa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on huolissaan prinsessan turvallisuudesta.

”Arabiemiraattien tulee heti paljastaa Sheikha Latifan olinpaikka, vahvistaa hänen juridinen asemansa ja sallia hänelle yhteydet pitää ulkomaailmaan”, HRW:n Lähi-idän alueen johtaja Sarah Leah Whithson sanoo.

Järjestö on raportoinut useista tapauksista, joissa ihmisiä ”katoaa” Arabiemiraattien turvallisuusviranomaisien käsissä.

”Jos hänet on pidätetty, hänelle pitää taata ne oikeudet, jotka pidätetyille kuuluu. Niihin kuuluu oikeus riippumattomaan oikeudenkäyntiin.”

Emiraattien rikoslain mukaan pidätettyjen pitää päästä syyttäjän kahden päivän kuluessa, mutta maan turvallisuuslait antavat viranomaisille laajat oikeudet.

Intialaisen sanomalehti Business Standardin mukaan Intian pääministeri Narendra Modi antoi Intian rannikkovartiostolle käskyn lähteä Jauhiaisen ja Latifan veneen perään.

Business Standardin hallituslähteiden mukaan Intia ei myöskään pyytänyt Emiraateilta virallista luovutuspyyntöä.

Myöskään Intia ei ole kommentoinut prinsessan katoamista.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005669174.html
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Suomalaisnainen mukana mahdollisesti kaapatulla jahdilla

Viesti Kirjoittaja Silli »

Agatha C. kirjoitti:Ranskalais-Britti vakooja, Dubain prinsessa ja keski-ikäinen suomalaisnainen. Kuulostaa omituiselta seurueelta.
Kieltämättä kuulostaa. Tämä taannoinen prinsessa-episodi meni minulta puolittain ohi aikoinaan, mutta tänään se taas oli Suomenkin mediassa.
Dubain hovi rikkoi viimein hiljaisuuden kadonneen prinsessan kohtalosta – ”Hänen korkeutensa sheikha Latifa on nyt turvassa”

Lähde: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005924634.html
Aihe on ilmeisesti noussut juuri nyt takaisin mediaan, koska BBC esitti eilen Britanniassa dokumentin, jossa haastatellaan myös suomalaista Tiina Jauhiaista. Tiinahan on kotoisin Suomen Savosta, tarkemmin sanottuna Iisalmelta. Kiliseekö kenenkään minfolaisen kellot?

No, minulla kilisi. Nimittäin samalla seudulla asuu myös pääministeri Sipilän sukulaisia, joiden sukunimi sattuu muuten myös olemaan Jauhiainen. Nämä Sipilän sukulaisethan ponnahtivat Suomen mediaan loppuvuodesta 2016 pääministerin esteellisyyskohun yhteydessä. Kohu syntyi, kun Kansan Uutiset kertoi Sipilällä olevan yhteyksiä Katera Steeliin, joka oli saanut valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen kuljetinjärjestelmästä. Taustalla oli myös hallituksen Terrafamelle myöntämä 100 miljoonan euron lisärahoitus. Tuolloisissa selvityksissä Katera Steelin puolelta julkisuuteen astui toimitusjohtaja Ismo Jauhiainen, joka on pääministeri Sipilän serkku. Myös aiempi toimitusjohtaja Markku Jauhiainen mainittiin. Hän on pääministerin eno.

Puskaradion mukaan näitä Sipilän sukulais-Jauhiaisia asuu mm. Kiuruvedellä ja Iisalmessa. Iisalmesta on Kiuruvedelle noin 30km. Katera Steel Oy:n kotipaikaksi on merkitty puolestaan Kajaani, jonne on Iisalmesta noin 80 kilometrin matka. Jauhiainen ei kylläkään ole maamme harvinaisimpia sukunimiä, sillä heitä on väestötietojärjestelmässä 2718 henkilön verran. Kuitenkin se, että nämä Sipilän sukulaiset sekä tämä arabiprinsessan ystävä ovat molemmat Jauhiaisia ja peräti samalta seudulta, pistää miettimään, onko tämä Tiina Jauhiainen peräti pääministerillemme sukua. Löytyykö minfosta puskaradiotietoa tähän kysymykseen?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Sherlock John Holmes
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 201
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 8:24 pm

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja Sherlock John Holmes »

Tiina Jauhiaista syytetään myös nyt 100 miljoonan lunnasvaatimuksesta prinsessakeissisä :)

Joulukuun alussa monet brittimediat uutisoivat kadonneesta prinsessasta, 24.12 tulikin sitten kolmen kuvan sarja UAE:n hallinnon julkaisemana, missä vahvasti lääkitty prinsessa istuu Mary Robinsonin vierellä. Mary on YK:n vanha ihmisoikeuslähettiläs ja Irlannin ex-presidentti.

Tämä aivan selvästi järjestetty julkisuustempaus on kerännyt paljon kritiikkiä ja Marya on syytetty Saudi-Arabian propagandan lietsomisesta.
The former president of Ireland issued a statement on Friday defending her supervised encounter with Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum during a visit to Dubai just before Christmas.

“I am dismayed at some of the media comments on my visit and I would like to say I undertook the visit and made an assessment, not a judgement, based on personal witness, in good faith and to the best of my ability,” the statement said.

Robinson, a former UN high commissioner for human rights, triggered widespread scepticism and scorn on Thursday by telling the BBC the princess was “in the loving care of her family”.

Rights campaigners accused Robinson of blundering and becoming a willing pawn for the UAE’s ruling family in a public relations battle.

Until Robinson’s intervention Princess Latifa, 33, a daughter of Dubai’s ruler, had not been heard from since she was allegedly seized from a yacht off the coast of India in March. -The Guardian
Jos haluatte viihdettä iltaan, kokeilkaapa kirjoittaa Googleen:

mary robinson latifa

Oletteko ikinä nähneet yhtä sensuroituja Google hakutuloksia? :shock: :D
Earlier this month, in the first word about Latifa's whereabouts for months, a statement by the Dubai Ruler's Court announced she was "safe" with her family and celebrating her 33rd birthday in Dubai.

The same statement said: "[Jaubert] and his accomplices demanded payment of a ransom of $100m, shortly after Her Highness disappeared from Dubai, for her return."
https://www.middleeasteye.net/news/shei ... -361028723
"I listen to their story, they listen to my comments, and then I pocket my fee."

pilipali
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Suomalaisnainen oli hetken kateissa Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja pilipali »

Miksi tätä propagandaa löytyy täältä? Prinsessan pako oli julkisuustemppu joka päättyi rahan- ja julkisuudenkipeän kolmikon kohdalla huonosti. Kaikki mahdollinen julkisuutta varten oli jo järjestetty. Videomateriaalia oli tehty runsaasti ja otettu yhteyttä eri tahoihin. Jäivät vain perhana soikoon kiinni. Se journalistihan on oikea huijari, aiemmin jo tuomittu ja jonka vaimo (ex) paljasti tämän suunnitelmia viranomaisille.

Latifa oli ennen pakoaan paljon nähty erilaisissa tapahtumissa, ahkerasti harrasti kaikenlaista urheilua ja hänellä oli myös miespuolisia ystäviä joista yksi tuli julkisuuteenkin (länsimaalainen). Joten ei häntä kovin tiukasti pidetty seinien sisällä. Tottahan toki Arabiemiraatit ynnä muut on tiedetty siitä ettei naisilla ole samanlaisia oikeuksia kuin miehillä. Tälle Latifalle on kuitenkin kelvannut muualta tulleiden naisorjien käyttäminen omiin tarpeisiin niinkuin muillekin. Ettei hänkään mikään suurfeministi ole. Samoin tämä suomalaisnainen on vuosia asunut maassa joka toimii orjien työvoimalla. Latifan siskon pako aiemmin loppui siihen ettei raukkaparka ollut ymmärtänyt että tarvitsee rahaa elämiseen. Latifa meinasi puolestaan tehdä miljoonia myymällä pakonsa julkisuuteen ja valitsi yhteistyökumppaninsa sen mukaan.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8278
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaisnainen mahdollisesti kadonnut Arabiemiraateissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Blues kirjoitti:
Ti Maalis 20, 2018 5:56 pm
L'amourha kirjoitti:Kuinkahan tää Latifa on siellä maaseudun vankeudessa tutustunut tähän Tiinaan, pitkäaikaiseen ystäväänsä, personal traineriinsa ja liitovarjoilukaveriinsa?
Latifa ei ole ollut missään maaseudulla, ihan palatsissa Dubain lähiössä. Hän halusi alkaa harrastaa capojeiraa ja palatsi otti yhteyttä Tiinaan.
Dubain muslimihallitsija on nyt todettu vastuulliseksi molempien tyttäriensä kidnappauksista, sekä ex-vaimo prinsessa Hayan ahdistelusta eri tavoin. Brittituomioistuimen koura ei mahda kuitenkaan kurittaa Dubain hallitsijan elämää käytännössä.
Toista heistä ei enää julkisesti ole näkynyt...
Toista heistä ei enää julkisesti ole näkynyt...
Karkailevat sheikittäret Shamsa (vas.) ja Latifa al-Maktoum.jpg (38.08 KiB) Katsottu 2695 kertaa
Prinsessaa on peloteltu hänen nykyisessä asuinpaikassa UK:ssa. Heidän avioeronsa oli melko erikoinen - muslimiukko näet erosi vaimostaan sharia-lain mukaisesti SALAA, vaimo sai tietää erosta muuta kautta myöhemmin. Myös sheikittären maksullinen naisystävä ja laskuvarjohyppy-&capoeirakoutsi Jauhiainen on päässyt taas Guardianiin:
Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum, 35, is Shamsa’s younger sister. A keen skydiver, her friend Tiina Jauhiainen estimated that the princess had done about 2,500 jumps before she attempted to flee Dubai in 2018.

“That used to give her a great sense of freedom,” said Jauhiainen. The Finnish national taught Latifa the Brazilian martial art capoeira on a daily basis from 2010. Jauhiainen described her friend to the court as “a great woman, kind, brave, intelligent, dedicated, honest but most importantly down to earth”.
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... ir-freedom
Shariaan luottava hallitsija pitää naisiaan omaisuutenaan ja<br /><br /> tiukassa liekassa kuin muut koiriaan.
Shariaan luottava hallitsija pitää naisiaan omaisuutenaan ja

tiukassa liekassa kuin muut koiriaan.
Sheikki Mohammed bin Rashid al Maktoum on Dubain hallitsija.jpg (38.54 KiB) Katsottu 2695 kertaa
https://news.sky.com/story/dubai-ruler- ... s-11950373
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

Vastaa Viestiin