14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1932

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
paccasucco
Helen Mirren
Viestit: 1481
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1932

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Pe Maalis 18, 2016 12:37 am

Etelä-Savo lehti 1932:14-vuotias tyttö raiskattu ja kuristettu kuoliaaksi:

Sk:n.15. pnä aamulla lähti Kivennavan Polvijärven kylästä talollisen Juho Rantasen 14-vuotias tyttönen viemään lehmiä n.2,5 km:n päähän sijaitsevalle niitylle.Kun tyttöä ei kuulunut kotiin,ryhdyttiin häntä etsimään,mutta tuloksetta.Etsiskelyjä jatkoivat viranomaiset sen jälkeen,kunnes ne sunnuntaina johtivatkin tulokseen.Samalla paljastui myös kaamea rikos,jonka uhriksi tyttönen oli joutunut.Mainittuna aamuna löydettiin näet hänen ruumiinsa jonkin matkan päästä olevasta suopurosta .Tyttönen makasi matalassa purossa kuoliaaksi kuristettuna selällään ja sammalilla peitettynä sekä kaikki vaatteet revittyinä.Merkeistä päättäen oli hän ensiksi joutunut väkivallan uhriksi ja sitten kuristettu.

Poliisin epäluulot kohdistuivat samasta Polviselän kylästä kotoisin olevaan talollisen poikaan Toivo Pekanpoika Iloseen,jota vastaan eräät tosiseikat puhuivat.Kun kaksi poliisimiestä lähti häntä sunnuntai-iltana pidättämään kuulusteluja varten,yritti hän karata.Hän pääsikin ulos,mutta tapaus oli paikalle kerännyt joukon sivullisia henkilöitä,jotka ottivat pakoon pyrkivän joukolla kiinni ja kiihdyksissään häntä joukolla hieman pahoinpitelivät,ennenkuin luovuttivat poliisille.Häntä säilytetään Raivolan poliisin putkassa.

Ilosella oli jo entuudestaan hyvin huono maine paikkakunnalla,häntä epäiltiin myös isänsä surmasta.14-vuotiaan karjalaistytön surullinen kohtalo ansaitsee tulla muistetuksi tälläkin palstalla.Ailarin kanssa olemme tästä aiheesta jossain muussa yhteydessä puhuneet.

Ester Rantasesta tehtiin myös arkkiveisu:"Surulaulu Esteri Rantasen muistolle,joka 14-vuotiaana joutui väkivaltaisen teon uhriksi sekä suohon peitettiin Kivennavalla syyskuun 15.pnä 1932".(Kyösti Lehmus).

Edit.Liitteiden lähettäminen ei nyt onnistunut,mutta suosittelen lukemaan tämän:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 603&type=3

Juveliina
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Touko 25, 2015 11:39 am

Re: 14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1

Viesti Kirjoittaja Juveliina » Pe Maalis 18, 2016 7:06 pm

"Kaikki vaatteet revittynä" viittaa seksuaaliseen motiiviin, mutta onko tohon aikaan sellasista edes puhuttu tai niitä tutkittu? Surullista joka tapauksessa. :/

Avatar
paccasucco
Helen Mirren
Viestit: 1481
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Pe Maalis 18, 2016 8:04 pm

Kyllä puhuttiin- 1930-luvulla tapahtui erityisen paljon nuoriin tyttöihin kohdistuneita seksuaalimurhia,joista monet saivat suunnatonta julkisuutta osakseen.Siihen aikaan suhtauduttiin tämän tyyppisiin rikoksiin aivan yhtä suurella inholla kuin nykyäänkin.

Jos omaa mielipidettäni em.kaltaisten rikoksentekijöiden rangaistuksista kysyttäisiin,niin liekinheitin tuntuisi aivan liian helpolta ratkaisulta.Yhteiskunnan alinta pohjasakkaa,jolle ei ainakaan omasta puolestani sääliä tai armoa heru.

Yritän vielä uudestaan lähettää pari dokumenttia,jospa tällä kertaa onnistuisi.

Kuva

Kuva

Avatar
paccasucco
Helen Mirren
Viestit: 1481
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1

Viesti Kirjoittaja paccasucco » To Elo 17, 2017 10:08 pm

Nuoren karjalaistytön raaka seksuaalimurha kuohutti koko Suomea 1930- luvun alussa.Lehdissä mainittiin, että hautajaisiin osallistui "tuhatlukuinen joukko".Toivo Pekanpoika Ilonen joutui nopeasti suurennuslasin alle.Hänellä oli huono maine jo entuudestaan.Ilosta epäiltiin oman isänsä murhasta ja useista sukupuolisiveellisyyttä loukkaavista rikoksista.

Kivennavan Polviselän kylän vihaiset asukkaat saivat Ilosen kiinni ja pieksivät hänet kunnolla.Ester Rantasen vanhemmille osoitettiin suurta myötätuntoa.

Murhatun paimentytön kasvoilta löytyi jälkiä, jotka sopivat Ilosen saappaan jälkien muodostamaan kuviointiin.Siitä voitiin päätellä, että murhaaja oli polkenut uhrin matalaan suo-ojaan peittelytarkoituksessa.

Kuva

Avatar
paccasucco
Helen Mirren
Viestit: 1481
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1

Viesti Kirjoittaja paccasucco » To Elo 17, 2017 10:57 pm

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Avatar
Dark Tetra
Sammakkoprofessori
Viestit: 494
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: 14-vuotiaan Ester Rantasen raakalaistappo Kivennavalla 1

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra » Pe Elo 18, 2017 12:08 am

Kirkon mukaan tyttö pääsi parempaan paikkaan, joten pidettäköön Toivo Pekanpoikaa jonkinlaisena kirkollisena hyväntekijänä. Tuohon aikaan vielä enot ja sedät panivat kilpaa veljiensä tyttäriä ja omia siskojaan. Tyttö pysyi neitsyenä ehkä pidempää kuin nykyään, koska nykyään tytöt suorastaan haluavat tulla raiskatuiksi. Muutoinkin jos verrstaan nykypäivää, niin kyllähän Jammu oli paljon kovempi likan kaataja.

Nälä vanhat keissit ovat mieleeni. Tykkään erityisesti vanhemmasta ajasta, niistä ajaista kun jalkapuut olivat käytössä ja noitia poltettiin rovioilla. En muista oliko se 1700 lukua kun viimeinen pikkutyttöön kohdistunut teloitus suomessa tehtiin. Tyttö mestattiin, eli häneltä lyötiin pää irti ISIS-tyylillä.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Vastaa Viestiin