Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseytyä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1438
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseytyä

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Ke Kesä 05, 2019 10:14 pm

Ruotsalaisvanhemmat eristivät lapsensa vuosiksi yhteiskunnasta – 4–18-vuotiaille opetetaan nyt suihkussa käymistä ja puhumista
Etelä-Ruotsin Ystadissa paljastunut erikoinen tapaus on herättänyt keskustelun viranomaisten toiminnasta. Vyyhti alkoi paljastua vasta rutiiniverotarkastuksen ja salapoliisiksi ryhtyneen koulutoimenjohtajan ansiosta.
Ruotsi 5.6.2019 klo 19.16

Eteläruotsalaisen Ystadin koulutoimenjohtaja Dennis Hjelmström aavistaa, ettei kaikki ole kunnossa, kun hän elokuussa 2018 raottaa roskasäiliön kantta autiolta näyttävän omakotitalon pihalla. Hjelmström on saapunut lapsiperheen kotitaloon tarkastamaan, toteutuuko perheen lasten oppivelvollisuus.

Hjelmströmin työtehtäviin ei kuulu salapoliisityö, mutta hän on päättänyt silti ajaa perheen asuintalon kautta ja katsoa miltä siellä näyttää, kertoo Aftonbladet-lehti.

Korkean aidan ja rehevän kasvillisuuden ympäröimässä talossa ei näytä asuvan ketään, ovet ovat lukossa ja ikkunoita peittävät verhot, mutta roskasäiliössä on tuoreita jätteitä. Kun Hjelmström keskustelee naapurin kanssa, saa hän tietää talosta kuuluvan välillä lasten ääniä, mutta talon ulkopuolella näitä ei koskaan näy.

Koulutoimenjohtajan havainnosta alkaa purkautua vyyhti, joka on viime päivinä järkyttänyt Ruotsia Helsingborgs Dagblad ja Sydsvenskan -lehtien raportoitua tapauksesta. Keskellä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa on elänyt perhe, joka on onnistunut eristämään viisi 4–18-vuotiasta lasta vuosikausiksi täysin yhteiskunnan ulkopuolelle.

Koulutoimenjohtaja ryhtyy salapoliisiksi

Elokuun 21. päivänä 2018 koulutoimenjohtaja Hjelmström huomaa hämmästykseen, että kunnan alueella asuu neljä kouluikäistä, 10–18-vuotiasta lasta, jotka eivät koskaan ole käyneet koulua Ruotsissa. Perhe, jossa on myös yksi alle kouluikäinen lapsi, on asunut Ystadissa 2000-luvun alusta asti.

Vanhin lapsista on vuonna 2007 kirjattu ruotsalaisen koulun oppilaaksi, mutta hän ei ole Sydsvenskanin ja Helsingborgs Dagbladin mukaan koskaan saapunut kouluun. Tämän jälkeen vanhemmat ilmoittavat opetusviranomaisille, että yhdysvaltalainen Laurel Springsin yksityiskoulu huolehtii opetuksesta internetin välityksellä.

Koulutarkastusvirasto ei hyväksy ensin ilmoitusta, vaan vaatii kahta vanhinta lasta aloittamaan koulunkäynnin syksyllä 2009. Vanhemmat kuitenkin ilmoittavat lapsensa ensin sairaiksi ja ryhtyvät sitten lähettämään kouluun vapaa-anomuksia. Lopulta lasten tilanteesta järjestetään tapaaminen, jonka seurauksena perheen lasten todetaan viettävän aikaansa ulkomailla ja olevan siten Ruotsin oppivelvollisuuden ulottumattomissa.

Tämän jälkeen vanhemmat vuosi toisensa jälkeen perustelevat lasten poissaoloa Ystadin kouluista sillä, että perhe matkustelee yritystoimintansa vuoksi jatkuvasti ulkomailla, eivätkä lapset siksi voi käydä tavallista koulua. Mitään todisteita tästä vanhemmat eivät kuitenkaan viranomaisille toimita.

Hjelmströmiltä vie vain muutaman tunnin saada yhdysvaltalaiskoulusta tieto, etteivät perheen lapset koskaan ole osallistuneet sen opetukseen. Epäilykset siitä, että asiat ovat nyt todella pahasti vialla vahvistuvat opetustoimenjohtajan käytyä talolla. Hän ottaa yhteyttä sosiaaliviranomaisiin.

Lapset eivät osaa käydä suihkussa

Veroviranomaiset ovat havainneet jo toukokuussa 2018 tarkastaessaan perheen asuinpaikkatietoja, etteivät asiat ole kunnossa. Veroviranomaiset toteavat perheen isän olleen sairauspäivärahalla lähes kymmenen vuotta ja äidinkin saaneen sairauspäivärahaa vuodesta 2015 alkaen. Samaan aikaan vanhemmat ovat oman ilmoituksensa mukaan kuitenkin maksaneet vuosittain tuhansia euroja yhdysvaltalaiselle koululle lasten opetuksesta.

Veroviranomaiset toteavat, ettei lapsilla ole ollut Ruotsin passeja vuoden 2014 jälkeen, eikä näistä muutenkaan löydy mitään elonmerkkejä Ruotsista. Lopulta verottaja poistaa lapset Ruotsin väestörekisteristä ja tekee lastensuojeluilmoituksen. Ystadin sosiaaliviranomaiset ryhtyvät kuitenkin toimiin vasta elokuussa 2018 koulutoimenjohtajan tekemän ilmoituksen jälkeen.

Viiden vuosikausia eristyksissä eläneen sisaruksen elämä muuttuu täysin elokuun 29. päivänä 2018, kun perheen asunnolle saapuu sosiaalityöntekijöitä ja poliiseja. Ensivierailun tuloksena sosiaaliviranomaiset ottavat neljä nuorinta lasta kiireellisesti huostaan. Vanhin lapsista saa jäädä vanhempiensa luo asumaan, sillä hän on jo täysi-ikäinen. Huostaanottopäätöksestä käy ilmi, että lapset ovat eläneet lian ja rikkinäisten huonekalujen keskellä.

Sosiaaliviranomaiset huomaavat nopeasti, että lapsilta puuttuvat lähes kaikki sosiaaliset ja käytännölliset taidot. Lapset eivät esimerkiksi osaa peseytyä, vaan heille täytyy opettaa suihkun käyttöä. Osa lapsista ei osaa käydä vessassa, tunne kelloa tai osaa sitoa kengännauhojaan. Yksi lapsista ei osaa edes kuoria banaania, eikä 18-vuotias osaa käsitellä rahaa. Jopa tasapainossa ja jalkojen kehityksessä on ongelmia, sillä lapset eivät ole liikkuneet riittävästi.

Perheen äidinkieli on ruotsi, mutta vanhemmat ovat puhuneet lapsilleen englantia. Sosiaaliviranomaisten mukaan lasten puhetaidossa on suuria puutteita.

Edes sukulaiset eivät ole olleet tietoisia perheen tilanteesta, sillä vanhemmat ovat lopettaneet yhteydenpidon jo vuosia sitten ja antaneet ymmärtää muuttaneensa Yhdysvaltoihin.

Vanhemmat valokuvaavat malleja

Vanhemmat eivät kaikesta huolimatta näe huostaanotoille mitään tarvetta ja taistelevat niitä vastaan oikeudessa. Heidän mukaansa kyseessä on vain väärinkäsitys ja lapset ovat koko ajan käyneet koulua kotona. Oikeus ei väitettä usko, vaan pitää huostaanotot voimassa.

– Tämä oli isku vasten heidän kasvojaan. He ovat uskoneet tehneensä kaiken oikein, sanoo vanhempien asianajaja Nellie Karlsson Rowley Aftonbladetille.

– Meillä on vain yksi kommentti ja se on, että teemme täyttä yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa. Tämän enempää emme kommentoi, perheen äiti kommentoi Aftonbladetille tiistaina.

Vaikka lapset ovat eläneet eristettyinä ympäröivästä maailmasta, ovat perheen vanhemmat liikkuneet ympäri Ruotsia ja jopa ulkomailla. Aftonbladet-lehden mukaan vanhemmat pyörittävät mallitoimistoa, jossa mies toimii valokuvaajana ja vaimo kuvausavustajana. Pariskunnan asiakkaina on mallinurasta haaveilevia nuoria, joista yksi kertoo Aftonbladetille pariskunnan olevan hyvin määrätietoisia.

– Tein heille koekuvauksen, mutta päätin jättää sopimuksen allekirjoittamatta, sillä yritys ei vaikuttanut täysin vakavasti otettavalta, nimettömänä haastateltu nainen toteaa lehdelle ja sanoo pariskunnan vaatineen mallia maksamaan työkustannuksia.

Toinen Aftonbladetin haastattelema malli puolestaan kertoo, ettei hänellä ole koskaan ollut mitään ongelmia pariskunnan kanssa. Hän sanoo jopa vierailleensa kerran perheen kotitilalla, josta lapset myöhemmin otettiin huostaan.

– En muista, että siellä olisi ollut mitään muuta erikoista kuin että tyyli oli hieman boheemimpaa, nainen muistelee ja kuvailee taloa hyvin vanhaksi.

Kvällsposten-lehden mukaan sekä äiti että isä ovat opiskelleet yliopistossa teologiaa, mutta jättäneet useita kursseja kesken. Perheen isä on paikallisen seurakunnan jäsenen mukaan osallistunut parin viime vuoden aikana usein jumalanpalveluksiin ja halunnut innokkaasti keskustella uskonnosta ja kirkon toiminnasta.

"Tunnen, että olisin voinut tehdä enemmän"
Ruotsin television SVT:n haastattelema naapuri kertoo ottaneensa jo viisi–kuusi vuotta sitten yhteyttä poliisiin ilmaistakseen huolensa lasten tilanteesta. Nimettömänä esiintyvän naapurin mukaan poliisi kysyi häneltä tuolloin, onko hän nähnyt rikosta vai onko hänellä vain tunne siitä, ettei kaikki ole kunnossa.

– Silloin jouduin sanomaan, että "aivan, minulla on tunne". Tänä päivänä tekisin lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille sen sijaan, että vinkkaisin poliisille, nainen toteaa SVT:lle.

– Tunnen, kuten monet muutkin, että olisin voinut tehdä enemmän, lähellä perhettä asuva nainen pahoittelee.

Toinen naapuri puolestaan kertoo, että erikoinen perhe on kyllä herättänyt huomiota ja siitä, että lapset eivät käy koulua on puhuttu seudulla.

– Jos asuu kuten me, niin sitä kunnioittaa aina naapureitaan. Toisten asioihin ei liikaa sekaannuta, eikä minulla ole ollut siihen mitään syytäkään. He ovat käyttäytyneet omituisesti, mutta eivät ole häirinneet ketään, kommentoi toinen paikallinen asukas SVT:lle.

Eteläisen Ruotsin poliisialueen tiedottajan Ewa-Gun Westfordin mukaan perhe ei ole ollut poliisin tiedossa ennen viime elokuussa tehtyä huostaanottoa.

Ystadin kunta teki tuolloin vanhemmista rikosilmoituksen neljän epäillyn ruumiinvamman tuottamuksen vuoksi. Syyttäjä kuitenkin päätti lopettaa esitutkinnan, sillä todisteita rikoksesta ei löytynyt. Westfordin mukaan poliisi seuraa nyt muiden viranomaisten asiasta tekemiä selvityksiä. Uutta rikostutkintaa tapauksesta ei kuitenkaan ole aloitettu.

Tapauksesta on tehty kysely Ruotsin valtiopäivillä. Opetusministeri Anna Ekströmiltä vaaditaan Kvällsposten-lehden mukaan selvitystä siitä kuinka vastaavilta tapauksilta voitaisiin tulevaisuudessa välttyä.
https://yle.fi/uutiset/3-10816464

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Kesä 05, 2019 10:56 pm

Tässä jutussa on tosi monta kysymyksiä herättävää seikkaa. Ihan ensimmäisenä ihmettelen kuitenkin sitä, että miten ihmeessä tämä perhe on mennyt ns. kansankodin seulan läpi. Ruotsissa kotikoulu on ollut lähestulkoon kiellettyä vuoden 2010 lakimuutoksen jälkeen. Sen vuoksi Suomeenkin on muuttanut ruotsalaisia perheitä, jotka haluavat lastensa opiskelevan kotikoulussa. Miten ihmeessä yllä esitellyn ystadilaisen perheen vanhempien puheita lastensa amerikkalaiskoulussa opiskelusta on uskottu tuosta noin vain? Miksi ei ole vaadittu todisteita? Miksi ei ole tavattu lapsia?
Ruotsista virtaa Suomeen kotiopetuspakolaisia

Ruotsista on paennut ainakin kaksitoista perhettä koulupakkoa Suomeen, kertoo kotiopettajien yhdistys. Kotiopetus on Ruotsissa käytännössä kielletty, koska se on luvanvaraista, kotiopettajien puheenjohtaja Juhani Paavolainen näkee.

Ruotsista on paennut ainakin kaksitoista perhettä koulupakkoa Suomeen, kertoo kotiopettajien yhdistys.

Kotiopetus on Ruotsissa käytännössä kielletty, koska se on luvanvaraista, kotiopettajien puheenjohtaja Juhani Paavolainen näkee.

Suomessakin sosialidemokraattien puoluehallitus esittää toukokuun lopulla kokoontuvalle puoluekokoukselle, että kotiopetus tulisi luvanvaraiseksi. Myös opetusministeri Jukka Gustafsson on sosialidemokraatti.

Kotiopettajien puheenjohtajaa Paavolaista asia huolestuttaa.

"Käytännössä se merkitsisi, että kotiopetus kielletään."

OPETUSHALLITUKSEN MUKAAN kotiopetus sujuu nykyisin pääosin hyvin.

"Yleensä vanhemmat, jotka tämän ratkaisun tekevät, ovat sen harkinneet. He pystyvät sitoutumaan siihen", opetusneuvos Irmeli Halinen katsoo.

Nykyään kotiopetukseen riittää Suomessa vanhemman ilmoitus. Kotiopetuksessa huoltaja vastaa lapsen oppimisesta. Kunta valvoo opintojen edistymistä.

Opetushallituksen arvion mukaan Suomessa on noin 300 kotiopetuksessa olevaa peruskoululaista.

Helsingin Sanomat
5.5.2012 klo 9:05
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002528355.html
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2360
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » To Kesä 06, 2019 2:37 am

Tämä tapaus menee sarjaan komerolapset/susilapset, vaikkei lapsia nyt villikoirat olleetkaan huolehtimassa.

Tunnetuin tapaus susilapsien genressä ovat kai Amala ja Kamala, tyttölapset jotka olivat eläneet Intiassa susien kasvattamana. Tavattaessa 1920 tytöt, toinen noin 2 vuotta ja vanhempi 8 vuotta, ääntelivät susien tapaan ja liikkuivat nelinkontin. Nuorempi tytöistä kuoli pian "vangitsemisen" jälkeen, vanhempi eli orpokodissa kunnes kuoli kulkutautiin 1929. Siihen mennessä Kamala oli oppinut noin 40 sanaa, pitäen susimaiset vaistonsa. Sanotaan mm. että hän pystyi haistamaan tuoreen lihan 50 metrin päästä.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Silli » To Kesä 06, 2019 6:11 am

Jack the Ripper kirjoitti:Tämä tapaus menee sarjaan komerolapset/susilapset, vaikkei lapsia nyt villikoirat olleetkaan huolehtimassa.
Minulle tulivat mieleen myös kalifornialainen David ja Louise Turpinin perhe sekä nyt ajankohtaiset ISIS-perheet.

Mitä mahtaa vanhempien päässä liikkua, kun he estävät lapsiaan saamasta esimerkiksi peruskoulutusta, terveydenhoitoa, kunnollista ravintoa tai riittävästi arkiliikuntaa?

Mikä voisi olla riittävä ja oikeudenmukainen rangaistus tällaisille vanhemmille siitä, mitä he ovat lapsilleen aiheuttaneet?

Pohtikaapa, millainen urakka on vaikkapa jollain 15-17 -vuotiaalla yrittää sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan, kun lähtötilanne on tuo uutisessa kuvattu!!! Nuo lapset eivät osaa edes ruotsin kieltä ja uskoakseni englannin kielen taidotkin ovat kaukana äidinkielenään englantia puhuvien taidoista. Ja jos ei osaa käydä suihkussa, eikä käyttää rahaa, ei taatusti osaa lukea, kirjoittaa, laskea eikä omaa lainkaan sellaisia taitoja, joita me yleissivistykseksi sekä arkitaidoiksi kutsumme. Uimataito? Pyörällä ajamisen taito? Liikennesäännöt? Luistelutaito? Ompelutaito? Kirjastosta kirjan lainaamisen taito? Tietotekniset taidot? Todella moni ovi on noilta lapsilta jo ikuisiksi ajoiksi sulkeutunut, minkä lisäksi tietenkin heidän oma lapsuutensa on ns. kulunut hukkaan.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4845
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja URSA » To Kesä 06, 2019 8:54 am

Vanhemmat ovat antaneet ymmärtää sukulaisilleen ja muille muuttaneensa Yhdysvaltoihin ja puhuneet lapsilleen englantia? Siitäkö tuossa koko jutussa on ollut kyse, että on haluttu salata ulkopuolisilta, ettei perhe oikeasti asunutkaan Yhdysvalloissa? Tiesivätkö lapset edes missä maassa ovat?

Ihmettelen tuota mainintaa vanhempien matkustelusta. Ovatko he jättäneet lapsia jo hyvin nuorina selviytymään keskenään talossa omin avuin? Eikö lapset ole silloinkaan käyneet talon ulkopuolella? Ilmeisesti lapsia on peloteltu uskonnon avulla, mistä tulee mieleen vastaavantyyppinen tapaus Yhdysvalloissa.
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=24988

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7359
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Kesä 06, 2019 5:00 pm

Nämä lapset ovat varmasti myös sikarumia, kun edes omien vanhempien mallikouluun ei kelpaa. Ruumiinrakenne lienee kuitenkin melko sama kuin naissukupuolisilla tai muunsukupuolisilla aikuismalleilla. Tosin lasten sukupuoletkaan ei ole selvillä ja koska he eivät osaa puhua, ei lääkärikään osaa kertoa ja sukupuoli voi vielä muuttuakin, kun heidät sopeutetaan.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Kesä 07, 2019 3:32 pm

Luin muutamia päiviä sitten joitakin ruotsinkielisiä lehtijuttuja ja kannanottoja Ystadin perhettä koskien, mutta en niitä nyt juuri tähän hätään löydä. Moni ylemmän tason virkamies ja poliitikko kuitenkin korosti, että yhteisön - siis tavallisten ihmisten - tulisi rohkeasti, mahdollisimman nopeasti ja sinnikkäästi ilmoittaa viranomaisille, mikäli he huomaavat jotain epätavallista tai epäilevät esim. lasten olevan tavalla tai toisella vaarassa. Tässä Ystadin tapauksessahan joku naapuri oli tehnyt poliisille ilmoituksen jo 5-6 vuotta sitten, mutta poliisi ei ollut siihen ilmoitukseen tarkemmin tarttunut. Ikävä ajatella, mutta nuo vuodet olisivat olleet näille talosta pelastetuille lapsille todella tärkeitä, sillä asianmukaisessa hoidossa ja kuntoutuksessa he olisivat noina vuosina voineet kuntoutua paljon, millä olisi ollut suuri merkitys heidän tulevaan elämäänsä. Toisaalta voi miettiä, miksi tämä naapuri antoi niin helposti periksi, eikä tehnyt useampia ilmoituksia ja ilmoittanut poliisin lisäksi myös esimerkiksi lastensuojeluun sekä vaikka koulutoimeenkin. Ja kun kerran paikkakuntalaisten mukaan perheestä oli puhuttu ja porukalla oli ihmetelty, mikseivät lapset käy koulua, niin onhan se surkeaa, etteivät he mihinkään ilmoittaneet.

Sekä tällaisten "perheensisäisten kidnappausten" kuten monien muidenkin rikollisuuden muotojen (mm. ihmiskauppa, terrorismi, huumekauppa, perheväkivalta, Vilja-Eerikan kaltaiset lasten kiduttamiset) paljastumisen kannalta on aivan oleellista, että asioista kerrotaan viranomaisille. Ja jos mitään ei tapahdu, kannattaa vaan sitkeästi ilmoittaa useammille virkamiehille ja tahoille, reklamoida virkamiesten esimiehille tai ilmoittaa vaikka hitsivitsi ulkomaille. Ymmärrän toki, että se voi olla turhauttavaa, mutta turhauttavaa on se toinenkin vaihtoehto.

Olen tänäkin vuonna tehnyt pari ilmoitusta Supolle, pari ilmoitusta paikallispoliisiin, yhden ilmoituksen lastensuojeluun, yhden ilmoituksen vuokra-asuntoyhtiöön jne. Aikoinaan kun ilmoitukseni eivät Suomessa johtaneet mihinkään, aloin ilmoittaa tietojani ulkomaisille tiedusteluorganisaatioille, jotka yllätyksekseni olivatkin hyvin kiinnostuneita tiedoistani. Eli ei kannata luovuttaa eikä ainakaan lammasmaisesti tyytyä torikokouksissa päivittelemään jotain kotikulmien outoa juttua. Vaihtoehtoja viranomaistahoista Suomessa - ja maailmalla - kyllä riittää.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7359
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Kesä 07, 2019 4:33 pm

Jaahas, koirasnaaraalla puski testopuuskaa palleista asti, kun tuli vittuilut. Kannattaisi ehkä olla ajattelematta muiden ja omaa sukupuolta, kun se vaikuttaa johtavan sekä ulkoisiin, että sisäisiin konflikteihin. Kuka helvetti ajattelee, että tuo on varmasti alfa-, beta- tai vaikka theta-uros, kun puhutaan ihmisistä - ehkä juuri se, jolle sukupuoli on pakkomielle, mielisairaus?

Lapset vankeina sisällä, likaisia ja elukan tasolla. Vanhemmat kuvaavat aina lapsiaan ja tässä heillä on ollut jopa mallitaimisto, joten siitä tuli tuo päätelmä lasten ulkonäöstä, en minä kenenkään ulkonäköä hauku, etenkään näkemättä. Ruma on ruma ja se on kauniin vastakohta ja harva on kaikille kaunis/ruma.

Koko hommassa on iso aukko. Miten tällaisia metsälapsia on voitu kuskata ulkomailla tai kuka on lapsista pitänyt huolta vanhempien reissatessa vai onko ne olleet kuin hamsterit häkeissään juoma-automaatteineen, kun iskä ja äippä kuvaa toisten kultsipuppeleita tai lomailevat? Passit ja lentokentät vaativat usein kommunikointia myös lapsilta ja ainakin he ovat näkyvillä ja outoon käytökseen puututaan kentillä tai koneessa.

Mikä ihme vanhempia motivoi tekemään näin, olkoot kuinka hulluja vaan? Hyvin koulutetut ja kiltit robottilapsetkin ovat aikamoinen riesa ja kysyvät kärsivällisyyttä ja resursseja, mutta entäs tällaiset susilapset? Luulisi, että vanhemmille olisi ollut helpompi tappaa epätoivotut, jos kiinnostusta ei heidän kasvattamiseen löytynyt, tai antaa adoptioon? Yksi mahdollisuus on toki, että vanhemmat olivat hyvin, hyvin perverssejä ja lapset tyydyttivät heidän tarpeensa jollain susilapsiseksillä.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Kesä 07, 2019 5:35 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:Lapset vankeina sisällä, likaisia ja elukan tasolla. Vanhemmat kuvaavat aina lapsiaan ja tässä heillä on ollut jopa mallitaimisto,..
[tekstiä poistettu]
Koko hommassa on iso aukko. Miten tällaisia metsälapsia on voitu kuskata ulkomailla tai kuka on lapsista pitänyt huolta vanhempien reissatessa vai onko ne olleet kuin hamsterit häkeissään juoma-automaatteineen, kun iskä ja äippä kuvaa toisten kultsipuppeleita tai lomailevat?
Kyselet ihan järkeviä. Jos, ja mitä ilmeisemmin kun, näillä vanhemmilla on ollut mallitoimisto, niin miten on mahdollista, etteivät heidä omat lapsensa osaa edes suihkussa käydä? Jonkun mallin mukaan perheen äiti oli mm. tehnyt meikkaajan töitä. Hieman ristiriitaista, etten sanoisi?!? Epäilen kuitenkin, että lapset eivät ole olleet vanhempien matkoilla mukana. Matkusteluthan ovat hyvin voineet alkaa vasta lasten ollessa tarpeeksi vanhoja. Ja tarkoitan nyt siinä mielessä tarpeeksi vanhaa, että he ovat pysyneet hengissä keskenään vanhempien rakentamissa puitteissa. Kotiin on varmaan jätetty riittävästi juotavaa ja syötävää, minkä lisäksi joku lapsista lienee ollut sen verran kätevä, että on osannut mm. kuoria banaanin. Eli varmaankaan nuo lapset eivät ole osanneet edes ruokaa itselleen mikrolla lämmittää, mutta jos vanhemmat ovat jättäneet jotain voileipäkeksejä, omenoita, pähkinöitä tms. niin pysyyhän niilläkin hengissä vanhempien poissaolon ajan. Pienin lapsista (vapautuessaan 4v.) on ehkä saattanut olla vanhempien mukana matkoilla ainakin vauvaikäisenä. Muistan itsekin hoitaneeni jo joskus 11-12 -vuotiaana toisten lapsia ilman aikuisten läsnäoloa ja hoidokeista nuorimmat olivat sellaisia 6kk:n ikäisiä... Eli kyllähän se onnistuu. Eri asia sitten on, onko se laillista tai järkevää tai turvallista. Tässä Ystadin perheessä tuollaisia seikkoja nyt ei taidettu muutenkaan miettiä, joten se siitä.
On Anoi Kaa kirjoitti:Mikä ihme vanhempia motivoi tekemään näin, olkoot kuinka hulluja vaan? Hyvin koulutetut ja kiltit robottilapsetkin ovat aikamoinen riesa ja kysyvät kärsivällisyyttä ja resursseja, mutta entäs tällaiset susilapset? Luulisi, että vanhemmille olisi ollut helpompi tappaa epätoivotut, jos kiinnostusta ei heidän kasvattamiseen löytynyt, tai antaa adoptioon? Yksi mahdollisuus on toki, että vanhemmat olivat hyvin, hyvin perverssejä ja lapset tyydyttivät heidän tarpeensa jollain susilapsiseksillä.
Tämän jutun motivaatio on todellakin melkoinen kysymysmerkki. Yleensähän vanhemmat toivovat lapsilleen hyvää. Sekin on tyypillisempää, että lapsia pikemminkin käytetään oman egon pönkitykseen treenauttamalla heitä, esittelemällä somessa, tuotteistamalla lapsia jne. Mallitoimistopiireissä tällainen lasten tuotteistaminen ja lapsimalleiksi ohjaaminen on varsin tavallistakin. Mutta miksi ihmeessä tämä perhe eristi lapsensa ulkomaailmalta ja samalla esti lasten normaalin kehityksen, mikä on tullut esiin jopa motoriikan kehittymisen osalta. Tapaus olisi helpommin ymmärrettävissä, jos vanhemmat olisivat itsekin syrjäytyneet ja eristäytyneet kotiinsa yhdessä lasten kanssa. Sen sijaan mallitoimistoa pyörittävien ja yhteiskunnassa mukana olevien vanhempien yhdistäminen tällaiseen lasten - no, suoraan sanottuna - kidutukseen tuntuu oudolta. Uskonnollinen kreisipäisyys on yksi mahdollinen selitysmuoto. Mutta uskonnollinen hulluuskin yhdistyy heikosti mallitoimiston pyörittämiseen. Eli pidän OAK:n toteamusta, että hommassa on aukko, varsin osuvana. Tuokin on kovin totta, että omien lasten "kasvattaminen" tällaisiksi susilapsiksi ei todennäköisesti lainkaan tee vanhempien kotielämästäkään helppoa. Paitsi on tietenkin mahdollista, että vanhemmat ovat kahdestaan eläneet esimerkiksi omakotitalon tiettyä osaa samalla kun lapset on teljetty vain rajatulle alueelle. Silloinkin voisi kuvitella, että lapsista lähtee esimerkiksi melu- ja hajuhaittaa. Todella kummallinen tapaushan tämä on.

Ihmetyttää myös Ruotsin valtion ja kotikunnan rooli? Missä lapset ovat syntyneet? Pidän todennäköisenä, että lapset ovat syntyneet ihan ruotsalaisissa sairaaloissa. Hehän olivat lehtitietojen mukaan Ruotsin väestörekisterissäkin. Tosin verovirkailija poisti(!!!!) lapset västörekisteristä, mikäli mediatietoja on uskominen. On aika ihmeellistä, ettei lapsia aiemmin kaivattu kouluun tai esimerkiksi terveydenhuoltoon. Onhan Ruotsissakin ikäkausittaiset terveydentarkastukset, rokotusohjelmat, oppivelvollisuus (tai se on pikemminkin koulupakko) ja vastaavia. Niin ikään ruotsissa on myös äitiys- ja lastenneuvolajärjestelmä, vaikka se onkin hieman erilainen kuin Suomessa. Herää vaan kysymys, miten ihmeessä tämän perheen lapset ovat voineet olla kirjoissa ja kansissa Ruotsissa, mutta silti heidän peräänsä ei ole kukaan kysellyt. Voisiko tämä sama tapahtua Suomessa, vai onko Suomessa jotain sellaisia mekanismeja, jotka paljastaisivat tällaiset eristyksissä pidettävät lapset ja käynnistäisivät viranomaisten tarkastukset asiaan liittyen?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Koli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 37
Liittynyt: To Elo 09, 2018 4:03 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Koli » La Kesä 08, 2019 2:21 pm

Voisiko tämä sama tapahtua Suomessa, vai onko Suomessa jotain sellaisia mekanismeja, jotka paljastaisivat tällaiset eristyksissä pidettävät lapset ja käynnistäisivät viranomaisten tarkastukset asiaan liittyen?
Voisi ja on periaatteessa tapahtunutkin ihan 2000-luvulla, kun romanipariskunta houkutteli vangikseen kehitysvammaisen tytön netin kautta. Tyttöhän taisi saada peräti 3 lasta tälle ukolle ja kävi jopa sairaalassa asti synnyttämässä, mutta niin vain tämä pariskunta onnistui piilottamaan koko porukan vuosiksi ihan Suomen sisällä. Yksi hereillä ollut sossu alkoi ihmetellä, että missähän ne penskat itse asiassa ovat ja alkoi työläästi selvitellä asiaa. Ilman tätä yhtä täysjärkistä viranomaista todennäköisesti koko sakki olisi edelleen maan alla ja tytön vanhemmat sydän syrjällään.

Valitettavasti siis aina edes todella kehittyneet valtiot eivät kykene suojelemaan väestön haavoittuvaisimpia jäseniä eli lapsia (ja vanhuksia). Motiivia on kyllä todella vaikea löytää tähän keissiin, mutta toisaalta sairasta mieltä ei terve voi täysin ymmärtääkään. Jollain tapaahan noiden vanhempien on oltava häiriintyneitä. Yksi mikä tulee mieleen on, että saivat sairaalloista nautintoa siitä, että lapset olivat ikuisesti heistä riippuvaisia eivätkä itsenäistyneet normaalisti. Tosin tällaista ehkä kuvittelisi ennemmin yksinäiseltä äidiltä kuin pariskunnalta yhdessä (vrt. Münchhausen by proxy).

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Vanhemmat eristivät lapsiaan - eivät osaa puhua, peseyty

Viesti Kirjoittaja Silli » La Kesä 08, 2019 3:44 pm

Koli kirjoitti:Voisi ja on periaatteessa tapahtunutkin ihan 2000-luvulla, kun romanipariskunta houkutteli vangikseen kehitysvammaisen tytön netin kautta. Tyttöhän taisi saada peräti 3 lasta tälle ukolle ja kävi jopa sairaalassa asti synnyttämässä, mutta niin vain tämä pariskunta onnistui piilottamaan koko porukan vuosiksi ihan Suomen sisällä. Yksi hereillä ollut sossu alkoi ihmetellä, että missähän ne penskat itse asiassa ovat ja alkoi työläästi selvitellä asiaa. Ilman tätä yhtä täysjärkistä viranomaista todennäköisesti koko sakki olisi edelleen maan alla ja tytön vanhemmat sydän syrjällään. Valitettavasti siis aina edes todella kehittyneet valtiot eivät kykene suojelemaan väestön haavoittuvaisimpia jäseniä eli lapsia (ja vanhuksia).
Hmmm, mielenkiintoinen vanhemman jutun esillenosto. Kyseinen tapaus oli todellakin kuvottava, mutta yhteiskunnallisesti kiinnostava. Sekä terveydenhuolto- että sosiaalipuolella työskennelleenä sanoisin, että keskeisin ongelma täällä Suomessa ei kuitenkaan ole itse järjestelmässä, vaan sote-aloilla työskentelevien työntekijöiden asenteissa. Olen itsekin istunut useampaan kertaan kokouspöydän ääressä henkilökunnan palaverissa, jossa on keskusteltu lastensuojeluilmoituksen tekemisestä. Monen monta kertaa joku työntekijöistä (yleensä esim. tiimin työskentelystä vastaava työntekijä) on kieltänyt lastensuojeluilmoituksen tekemisen tietyssä tilanteessa :shock: :!: Siis kyllähän niitä tehtiinkin, mutta oli merkillepantavaa, että joissain tilanteissa niiden tekeminen kiellettiin. Tokihan kuka tahansa voi vaikka nimettömänä ilmoituksen tehdä, mutta on kiinnostavaa, jos työpaikalla hierarkiassa ylemmässä asemassa olevat kieltävät tekemästä lasu-ilmoitusta. Todella paljon törmää myös hälläväliä-asenteeseen. Eli asenneongelmia ja suoranaista rikollista asennetta esiintyy kyseisillä aloilla ihan merkittävissä määrin.
Koli kirjoitti:Motiivia on kyllä todella vaikea löytää tähän keissiin, mutta toisaalta sairasta mieltä ei terve voi täysin ymmärtääkään. Jollain tapaahan noiden vanhempien on oltava häiriintyneitä.
Tässä lienet oikeassa. Oireellista oli sekin, että vanhempien puolustusasianajaja lässytti, että vanhemmat kokivat tehneensä kaiken niinkuin pitää. On muuten olemassa sellainenkin ongelmatyyppi, jossa vanhemmat toivovat lapsestaan superstaraa, mutta pettyvät lähes tyhjästä ja alkavat sen jälkeen hyljeksiä lasta sekä jopa kostamaan lapselle hänen "huonoutensa". Voi tuntua vähän oudolta vertaukselta, mutta käytöshäiriöisten koirienkin takaa löytyy usein omistaja, joka on haaveillut saavansa esittelykelpoisen söpön koiran ns. egonjatkeekseen, mutta näiden kärsivällisyys alkaakin rakoilla jo esimmäisinä viikkoina, kun kotiin onkin saapunut lattioille pissaava, tavaroita pureva ja tarvitseva koiranpentu. Ajan kuluessa omistajia alkaa ärsyttämään koirasta lähtevät karvatkin sekä kuolaaminen, sillä he olisivat halunneet vain sellaisen upean näköisen - mutta täysin vaivattoman - koiran selfie-kuviinsa. Ja ilman koulutustahan koira harvoin oppii edes sisäsiistiksi. Muutamien kuukausien kuluessa koira on kasvanut täysikokoiseksi ja käytöshäiriöiseksi ongelmatapaukseksi. Ihan samalla tavalla voi käydä lapsille saman tyyppisen tapahtumaketjun kautta. Tässä Ystadin tapauksessa lapsia tosin oli jopa viisi kappaletta. Mietin olisivatko nämä vanhemmat viittä kertaa kuvitelleet, että syntyvä lapsi on jotenkin synnynnäisesti "some-valmis" superstara, joka ei suuremmin vanhempien panostusta vaadi. Vähän epäilen, ettei siitä voi olla ollut kyse, vaan on kyse jonkinlaisesta muusta höyrähtäneisyydestä.

Jonkinlaista vinksahtaneisuutta vanhemmilla on hyvin todennäköisesti ollut, mutta monikulttuurisuuttakin on saattanut olla mukana. Eikä sen ole tarvinnut olla kehitys- tai muslimimaista peräisin ollutta etnistä värinää, vaan aivan hyvin myös esim. länsimaista tai vaikka Aasiasta. Tarkoitan tällä sitä, että pariskunnasta esim. toinen on saattanut olla maahanmuuttaja tai vanhemmilla on saattanut olla toisen polven maahanmuuttajatausta. Se voisi selittää esim. englanninkielen käyttämistä perheen kielenä, vaikka ruotsi mainittiinkin vanhempien kieleksi. Samoin se voisi selittää sitä, että selvästikin on vältelty tavanomaista kasvatusta sekä haluttu pitää hajurakoa ruotsalaiseen yhteiskuntaan. On sekin kuitenkin ihan mahdollista, että kumpikin vanhemmista on 100% medelsvenssoneita. Nykypäivänä ruotsalaisten lapsiperheiden vanhempien maahanmuuttajataustaisuus on kuitenkin melkein enemmän normi kuin poikkeus. Aivan hyvin näistä vanhemmista yhdellä tai kummallakin voi olla myös vaikka suomalaiset sukujuuret :roll:

Ruotsista tulee mieleen myös alla oleva tapaus reilun vuoden takaa. Tässäkin tapauksessa sopii kysyä, miten ruotsalaisen kansankodin lastensuojelu ja terveydenhuolto pystyy vastaamaan nykypäivän ongelmiin. Ja mikä ihme ennen-niin-onnellisia ruotsalaisia vaivaa? Vai onko kyse vain yksittäistapauksista? Tämä tapaus tapahtui Bjärredissä, joka sijaitsee 15km Malmöstä pohjoiseen. Ketjun aiheena oleva perhe puolestaan asui Ystadissa, joka sijaitsee 55km Malmöstä kaakkoon. Eikö siellä Etelä-Ruotsissa pitäisi kaiken olla tosi hyvin? Eteläisempi ilmasto kuin meillä täällä Suomessa, monikulttuurinen väestö kaikkine rikkauksineen, talous porskuttaa jne.?
Ruotsin perhesurman yksityiskohdat selvinneet - tyttäret olivat jatkuvasti väsyneitä, vanhemmat vaipuivat syvään ahdinkoon

Pariskunta jätti jälkeensä kirjeen, jossa pyrkivät selittämään tekoaan.

Ruotsalainen pariskunta ja heidän kaksi tytärtään löytyivät kuolleina perheen omakotitalosta Bjärredistä Lundin läheltä tammikuussa. Paikalle jätetystä kirjeestä selvisi, että pariskunnan äiti ja isä olivat päättäneet yhdessä tappaa itsensä ja kaksi tytärtään. Tyttäret olivat 11- ja 14-vuotiaita. Perheen isä oli 45-vuotias ja äiti 50-vuotias.

Perheen ahdingosta on saatu nyt uusia tietoja. Ruotsalaismedian mukaan 14-vuotias tytär oireili koulussa niin paljon, että siihen oli kiinnitetty huomiota. Tytär opiskeli kotona, sillä hänellä oli vaikeuksia sopeutua kouluympäristöön. Tyttären olotilaa selitettiin "kroonisena väsymysoireyhtymänä".

Hieman myöhemmin myös nuorempi tytär oireili, ja muutama koulun opettaja sekä terveydenhoitaja ja psykologi järjestivät tapaamisen vanhempien kanssa. Vanhemmat itse kertoivat koulun henkilökunnalle epäilevänsä, että molemmat tyttäret sairastavat samaa väsymystautia.

Perheen vanhemmat olivat korkeasti koulutettuja ja menestyneitä työssään. Lähipiiri tiesi perheellä olevan surua ja ahdinkoa, mutta ongelmien laajuutta kukaan ei aavistanut.

Perhesurma paljastui, kun isä ei saapunut työpaikalleen. Esimies oli huolestunut alaisestaan, kun ei saanut tätä kiinni ja soitti lopulta poliisille. Poliisi löysi talolta neljä ruumista ja kirjeen. Kirjeen viesti oli se, ettei perhe uskonut enää tulevaisuuteen molempien tytärten väsymysoireyhtymien takia.

ILTALEHTI
21.01.2018 klo 12:31
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201801212200684615
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin