BA ja Lufthansa suitsii lentoja Kairoon terrorisminpelossa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5993
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

BA ja Lufthansa suitsii lentoja Kairoon terrorisminpelossa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Heinä 21, 2019 11:38 am

British Airways keskeytti lennot Kairoon, Lufthansakin perunut lentoja – ”Ilmailuun kohdistuvan terrorismin uhka on kohonnut”
Julkaistu: 21.7. 0:54

EGYPTI Brittiyhtiö ei paljasta yksityiskohtia päätöksen taustalta.
Myös saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on keskeyttänyt väliaikaisesti lennot Egyptin pääkaupunkiin Kairoon. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Lauantain lennot Frankfurtista ja Münchenistä peruttiin, mutta lentoja aiotaan jatkaa sunnuntaina.

Brittiyhtiö British Airways ilmoitti aiemmin lauantaina keskeyttävänsä kaikki lennot Kairoon viikon ajaksi. Syynä on muuttunut turvallisuustilanne.

– Tarkastelemme jatkuvasti turvajärjestelyjämme kaikilla lentoasemillamme ympäri maailmaa ja olemme keskeyttäneet lennot Kairoon seitsemän päivän ajaksi varotoimenpiteenä, jotta voimme tehdä lisäselvityksiä, British Airwaysin tiedotteessa kerrottiin.

Yhtiö lisäsi, ettei se koskaan lähetä koneitaan lennoille, ellei se ole turvallista. Keskeytyspäätöksen taustoja ei kuitenkaan paljastettu.

– Emme koskaan puhu turvallisuusasioista, tiedottaja sanoi.

Egyptiläisten lentoasemien turvallisuusasioista perillä olevien lähteiden mukaan britit kävivät tarkastamassa Kairon lentoaseman turvallisuustilannetta keskiviikon ja torstain aikana.

Egyptin viranomaiset kertovat ottaneensa yhteyttä Britannian suurlähetystöön, joka vahvisti heille, ettei Britannian liikenne- tai ulkoministeriö ole antanut määräystä lentojen keskeyttämisestä.

Britannia on päivittänyt Egyptiä koskevaa matkustustiedotettaan ja lisännyt siihen tekstin British Airwaysin lentojen keskeytymisestä. Matkustajia kehotetaan ottamaan yhteyttä lentoyhtiöön.

– Ilmailuun kohdistuvan terrorismin uhka on kohonnut. Yhdistyneestä kuningaskunnasta Egyptiin lähtevillä lennoilla on ylimääräisiä turvajärjestelyjä, matkustustiedotteessa todetaan.

Britannian hallitus on jo pitkään kehottanut kansalaisia välttämään matkustamista Siinain niemimaan eteläkärjessä sijaitsevaan Sharm el-Sheikhiin, mikäli se ei ole välttämätöntä.

Sharm el-Sheikhin lentoasemalta lähtenyt venäläiskone syöksyi maahan pommi-iskun seurauksena vuonna 2015. Samanlaisia varoituksia ei ole kuitenkaan annettu Kairoon matkustamisen osalta.

Venäjä keskeytti vuoden 2015 iskun seurauksena kaikki lennot Egyptiin useamman vuoden ajaksi. Äärijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskun takana.

Suomen ulkoministeriö kehottaa Egyptiin suuntaavia matkailijoita yleiseen varovaisuuteen ja ympäristön huomioimiseen koko maassa.

– Siinain niemimaan pohjoisosiin, lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tule matkustaa lainkaan, viime kuun lopulla annetussa matkustustiedotteessa kerrotaan.
Samu Lehtonen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006179977.html
Muistettakoon se, että Egypti on lännen ystävä, minne EU ja etenkin Usa on kantanut saavikaupalla rahaa ja muuta apua vuosikausia. Mikä maata siis oikein riivaa, kun lentoturvallisuus on tätä, demokratia on vitsi ja kirkoissakävijöitä vainotaan ja tapetaan välillä kuin kärpäsiä?
Olisi hienoa kuulla vastaus vaikkapa ns. suvaitsevaiston ylimmiltä ajattelijoilta, jos sellaisia nyt on.
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva