Joutsenon teinimurhan käsittely hovioikeuteen

Vuoden 2015 lokakuussa Lappeenrannan Joutsenossa, Rientolan nuorisoseurantalon tienoilla surmatun 16-vuotiaan tytön murhan käsittely jatkuu Itä-Suomen hovioikeudessa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 30. syyskuuta 20-vuotiaan Nuutti Pietari Johnin elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Saamaansa tuomioon sisältyy myös vuonna 2013 tehty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Sen uhri oli eri henkilö kuin surmattu tyttö.

Nuutti Pietari Johnin katsottiin olleen murhan tehdessään alentuneesti syyntakeinen, mutta oikeus katsoi, että nuorukainen on ymmärtänyt tekonsa luonteen ja seuraukset, joten elinkautinen tuli “varttihulluudesta” huolimatta. Teko oli erittäin raaka ja tyttöön oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa.

Hovioikeus antaa tuomionsa vuoden 2017 keväällä. Oikeuskäsittelystä tuleekin hyvin mielenkiintoinen tuon alentuneen syyntakeisuuden vuoksi; antaako hovioikeus sille miten suuren painoarvon? Jos se alentaa tuomiota, niin odotettavissa on 12-13 vuoden tuomio, josta tekijä suorittaa puolet.
– Se on melko lailla vähemmän kuin minimissään 10 vuoden tuomio.

 

Nuutti Pietari John oli murhan tehdessään 19-vuotias, joten mikäli käräjäoikeuden julistama tuomio säilyy ennallaan hovissa, niin hän voi anoa armoa kun 10 vuotta elinkautisesta on suoritettu.

Keskustelua aiheesta:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``