Murha.info

04/12/2016

Kolme kuoli ammuskelussa Imatralla

Päivitetty 6.12. klo 11:30

Sunnuntain vastaisena yönä, noin puolenyön aikaan Imatran keskustassa, kävelykatu Koskenpartaalla sijaitsevan ravintola Vuoksenvahdin sisäänkäynnin edessä ammuttiin kolme ihmistä; kaikki naisia. Yksi heistä oli Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen (s.1963) ja kaksi muuta olivat Uutisvuoksi – lehden toimittaja Anne Vihavainen (s.1964) ja Etelä-Saimaa-lehden toimittaja Katri Ikävalko (s.1980). Surmat tehtiin lähietäisyydeltä ravintolan portaiden luona kiväärimallisella aseella. Laukauksia oli ammuttu neljästä viiteen kappaletta. Osaa uhreista oli ammuttu päähän ja osaa keskivartalon alueelle. Uhrit saivat surmansa välittömästi.

Surmia ennen kävelykadulla nähtiin saman auton ajavan useamman kerran ravintolan editse.

Poliisi saapui paikalle nopeasti usean yksikön voimin, ampuja otettiin kiinni tapahtumapaikalta ylemmässä kuvassa näkyvän auton luota. Kiinniotto suoritettiin ilman vastarintaa. Ampuja  on vuonna 1993 syntynyt Jori Juhani Lasonen. Hänellä on väkivaltataustaa, mm. tapon yritys vuodelta 2013. Ampumisella ei uskota olleen poliittisia vaikuttimia, eikä tekijä tiettävästi ole tuntenut uhreja entuudestaan. He ovat todennäköisesti valikoituneet sattumanvaraisesti. Uhreista kaksi oli ollut aiemmin illalla toimittajien teatterimatkalla Helsingissä ja sen jälkeen tavanneet Wilen-Jäppisen sekä käyneet kolmisin ravintola Vuoksenvahdissa. He olivat juuri poistumassa sieltä kun heidät surmattiin raa´asti.

Alue eristettiin teknistä tutkintaa varten.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedotti 4.12. klo 14, että tekoja tutkitaan kolmena murhana, sekä tekotavan että suunnitelmallisuuden vuoksi. Tekijää kuulusteltiin maanantaina, mutta toistaiseksi hän ei ole kommentoinut tekoaan millään lailla. Surma-ase oli sinänsä laillinen, mutta ampujalla siihen ei ollut lupaa. Poliisi ei ole vielä kertonut miten tekijä on saanut aseen haltuunsa.

Keskustelua aiheesta

Imatra murha.infossa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close